Logga in
okt 2018
04

Premier League, omgång 8!


Premier League tuggar vidare och går nu in i omgång åtta till helgen. Ett intressant namn är Harry Kane som nu kommit igång med målskyttet på allvar. Hans Tottenham ställs nu mot svaga Cardiff på hemmaplan och är omgångens största favorit och vi sätter oss inte på tvären där. Nu i veckan blev det dock förlust med 2-4 hemma mot Barcelona i Champions League och det är alltid lite oroväckande med lagen som även har fokus på den finare turneringen.

Övriga engelska lag som haft äventyr i veckan är Liverpool som förlorade med 1-0 borta mot Napoli, vilket inte förvånar oss då vi tycker Liverpool dalat lite på slutet. För Manchester Citys del blev det en tursam seger borta med 2-1 i slutskedet mot det tyska laget Hoffenheim efter en bjudning, samt så fortsätter Manchester United sin kräftgång då det endast blev 0-0 hemma mot Valencia. Frågan är hur länge United kommer ha tålamod med Mourinho?

Möjligen kan United räddas av att de tar sig an Newcastle hemma i kvällsmatchen på lördag. Ett Newcastle som var allt annat än bra i sin senaste match, hemma mot Leicester. Där hade vi förväntat oss mer från hemmalaget då de stått upp bra i övriga matcher, där det varit många topplag inblandade. Samtidigt är vi inte förvånade om det passar Newcastle bättre att backa hem och enbart kontra. Vi får se hur Benitez lyckas lösa det taktiska helt enkelt och om Mourinho har sitt jobb kvar efter 90 spelade minuter.

En match vi alla ser fram mot är annars den mellan topplagen Liverpool och Manchester City. De två lagen vi förväntar oss kommer att kriga ända in i maj månad för att se vem det till sist blir som får lyfta bucklan och kalla sig mästare i England. Men först har vi de nio andra matcherna som ska avgöras som uppvärmning inför söndagskvällen då avsparken är satt till 17.30. Ska vi nämna en annan match som vi tycker det är intressant att höja på ögonbrynen för, så får det vara den mellan Watford och Bournemouth. Två lag som inlett serien riktigt bra och där de bägge har tretton poäng och ligger på sjätte respektive sjunde plats.

Tabelltoppen efter sju omgångar:
1. Manchester City, 19p +18
2. Liverpool, 19p +12
3. Chelsea, 17p +10
4. Tottenham, 15p +7

Helgens spelschema (omgång 8) är som följer:

Fredag:
21.00 – Brighton v West Ham

Lördag:
16.00 – Burnley v Huddersfield
16.00 – Crystal Palace v Wolverhampton
16.00 – Leicester v Everton
16.00 – Tottenham v Cardiff
16.00 – Watford v Bournemouth
18.30 – Manchester United v Newcastle

Söndag:
13.00 – Fulham v Arsenal
15.15 – Southampton v Chelsea
17.30 – Liverpool v Manchester City

Förra veckan blev det i stort plus minus noll i kassan för er som följde våra spelförslag. Burnley vann till skapliga 3.17 i odds mot ett svagt Cardiff medan Liverpool endast mäktade med att till sist få med sig 1-1 borta mot Chelsea. Högoddsaren Crystal Palace hade 1-1 i slutet av matchen men föll mot ligaöverraskningen Bournemouth. Vi är så klart inte helt nöjda med att vi inte får med oss ett fint plus så vi tar nya tag och levererar våra bästa tips inför helgens matcher.

Skytteligan toppas nu ensam av Eden Hazard i Chelsea på sex mål, varav två varit från straffpunkten. På fem mål skuggar Mitrovic i Fulham tillsammans med två riktiga skyttekungar, nämligen Agüero i City samt Kane i Tottenham. I assistligan är det fortfarande stiltje i toppen där Mendy och Holebas fortfarande står kvar på fyra var.

Det är som nämnts toppmatch och två lag som besitter enorma anfallsvapen när det väl fungerar. Men vi ser lite problem i bägge lagen här även om det inte är någon större fara på taket ännu. I normalfallet är det här ett överspel men samtidigt ser vi två lag som i första hand inte vill förlora. Matchbilden borde dock vara att Liverpool är det tempoförande laget medan City främst försöker försvara sitt revir till de rätta chanserna börjar uppenbara sig.

För Liverpools del blev det ett sent mål borta mot Chelsea medan de gick mållösa från CL-matchen borta mot Napoli. Målskyttet finns inte där fullt ut även om det kan vända nu när det blir hemmamatch. För Citys del så har de gjort vad som krävts men det oroar lite att de inte lyckades avgöra tidigare i bortamatchen mot Hoffenheim i Champions League.

Upplagt för 45 mållösa minuter då det här inträffar ungefär var tredje match. Knappt värde alltså och spelbart ner till 3.35 ungefär. För er som hellre vill ha överspel här då känslan pekar ditåt rekommenderar vi att spela ö2 eller ö1.5 i andra halvlek. Vi ser det åtminstone som att lagen kommer känna på varandra och samtidigt ta ut varandra en del. Senast de möttes i träningsturneringen inför säsongen stod det 0-0 i halvtid. Två duktiga tränare som vill försvara poängen främst även om Liverpool mer och mer måste framåt ju längre matchen lider. BOL!Burnley har hittat både självförtroende och lite form, då de nu kan stoltsera med två raka segrar i ligan. Att då få möta strykpojken Huddersfield på hemmaplan kan spä på än mer energin i truppen. Burnley har tagit sig upp på tolfte plats med sju poäng nu, medan Huddersfield ligger kvar som jumbo med sina två inspelade poäng och minus tretton i målskillnad. Tre raka förluster med 1-6 i målskillnad och det är väl bara antalet insläppta mål här som inte är fullständig katastrof.

Förra säsongen när de möttes blev det 0-0 i bägge matcher. När de säsongerna innan spelade i Championship så var det tre raka till Burnleys fördel. Vi tror de kommer fortsätta på den vägen nu då det inte kan vara mycket i Huddersfield som känns positivt i laget. I slutet av förra säsongen fick vi se en uppryckning rent defensivt då de lyckades ta flera överraskande poäng mot topplag efter topplag. Men i den tunga höstperioden nådde de upp i sju raka bortamatcher utan ett enda mål framåt och hela arton insläppta. Det är mer där de befinner sig nu, och trots att Burnley haft en dålig inledning så slutade de trots allt sjua förra säsongen. Vi håller det inte som omöjligt att det kan ha varit Europa League kvalet som störde i inledningen av den här säsongen, och därför ser vi det här som en 50% chans till vinst, nu när de åter verkar vara på rätt väg. Vi håller dock ner insatsen till sex units då värdet inte är fantastiskt men oddset har en brytpunkt på 47% som Burnley alltså måste klara. BOL!

Kommentera (1)

promo
td