promo
Logga in
okt 2018
05

Hockey V.40, del 2!


Då var det dags för den andra genomgången av vecka 40. Veckan som varit har gått utmärkt. Tre av de fyra spelen vi rekade ut gick in. Det var bara stockholmsderbyt i allsvenskan som skulle behöva förlängning för att få ett avgörande i en annars väldigt spännande tillställning. Övriga matcher gick klockrent. Linköping vann komfortabelt med 4-0, och matchen mellan Skellefteå och Växjö fick en väntad matchbild, och slutade 2-1 vilket vi också var helt rätt ute i. Vi ska nu fokusera på de återstående matcher av veckan.

Spelschemat som kommer ser ut som följande:

Fredag:
Modo - Tingsryd
Oskarsham - AIK
Södertälje - Leksand
Vita Hästen - Karlskrona

Lördag:
Färjestad - Linköping
Timrå - Mora
Örebro - Malmö
Brynäs - Skellefteå
Djurgården - Luleå
HV71 - Rögle
Pantern - Almtuna
Västerås - Björklöven
Västervik - BIK Karlskoga

Söndag:
AIK - Leksand

14 matcher är det som återstår av veckan, och nedan går vi igenom några av de som vi anser är de bästa spelen.Rögle går på mina? Så är känslan. Klockan 18.00 är det nedsläpp i Kinnarps Arena, och Rögle, som inte alls har fått ordning på bitarna ska åter ta upp jakten på en trepoängare. Nu senast lyckades man faktiskt knipa sin första poäng mot Frölunda på hemmaplan. Helt klart ett steg i rätt riktning, och nu ska man alltså försöka följa upp det i en tuff bortamatch hos de hemmastarka HV71.

HV71 har också inlett serien lite halvknackigt. Två vinster och tre förluster såhär långt, och det innebär en 11e placering i tabellen. Förlusterna har visserligen kommit mot lag som Linköping, Malmö och Djurgården som ju alla tillhör toppen av tabellen för tillfället. Nu får man alltså en ny chans att på hemmaplan göra fansen nöjda.

Lagen möttes i genrepet inför SHL-premiären då Rögle faktiskt vann med hela 4-0 just i Kinnarps Arena. Nu är läget självklart annorlunda, och det råder inga tvivel om att Rögle haft det extremt tufft inledningsvis. Det som talar för HV71 i den här matchen, förutom att man för tillfället spelar bättre hockey än Rögle, är att man har revansch gånger två - Dels mot Rögle för h2h mötet senast, men även för förlusten mot Djurgården på hemmaplan.Att förlora två gånger i rad på hemmaplan är inget som uppskattas speciellt mycket av fansen, och man kommer nog göra allt för att plocka en trepoängare här. Klar fördel ettan.Djurgården går mot ny trea? Ja, vi ser inga som helst konstigheter i det. Man ligger 3a på 13 poäng, och med en målskillnad på 24-12. Fyra vinster på de sex inledande matcherna har det blivit, och fjolårets semifinalister har onekligen fått en riktigt fin start på säsongen. Nu senast spöade man HV71 på bortaplan med 1-3 i en match där HV pressade på rätt bra de första två perioderna. Djurgården kunde dock lyfta sig rejält i tredje perioden och spela av matchen komfortabelt. Jacob Josefsson och Jakob Lilja stod för en poäng var, och Adam Reiderborn i djurgårnskassen gjorde åter en stabil insats. Han har verkligen visat att han tillhör toppen i ligan under flera år nu.

Luleå har börjat säsongen desto trögare. Två vinster av sex möjliga bäddar för en 9e plats i tabellen, med en målskillnad på 14-16. Vinsterna kom på hemmaplan i premiären mot Brynäs, och nu senast mot Färjestad då man vann med 3-0. Däremellan har man två bortaförluster och även en på hemmaplan. Luleå har som alltid stora kontraster i borta kontra hemmaspelet. Man är oftast väldigt starka uppe i hemtrakterna, men får det knepigare när man är ute och far. Nu åker man alltså ned till Stockholm för att ta sig an ett av seriens klart hetaste lag. Det bli naturligtvis en svår uppgift, som vi på sharps tror kanske blir för svår till och med. Känslan är att Djurgården rider vidare på inslagen väg och plockar ännu en tre inför fansen i Globen. Ettan plockas till dubbla pengen.3-3 efter fulltid stod med när sirenen satte igång i slutet på tredje perioden. Då hade man alltså tappat en 3-0 ledning till 3-3 när Södertälje kom på besök. En match vi för övrigt rekade ut i måndags. Självklart var det en match man borde vunnit då man aldrig får tappa en sådan ledning. Man kunde däremot sprätta in det avgörande målet 2.35 in i förlängningen och således ändå vinna matchen. Nu får man en ny chans när Leksand kommer på besök. Ett spännande möte som lovar mycket.

Leksand var ett av de tre lagen som jag på förhand höll som favoriter, tillsammans med Modo och AIK. Nu har inledningen varit lite sådär. Man står som 7a i tabellen med 8 poäng på kontot. Målsklinnaden är ynka 11-13, och det har bara blivit två vinster på de fem inledande matcherna, och bägge på hemmaplan. Nu åker man till Hovet och ska möta seriens överlägset bästa lag, och även om Leksand tillhör den övre tabellhalvan är glappet alldeles för stor för tillfället. Speciellt med tanke på hemmafördelen. Vi ger AIK chansen att revanschera sig från senast, och tror att Anton Holm och company är redo att plocka isär Leksand. Rak etta spelas.Pantern ger och tar, och har inlett med fyra av sina fem inledande matcher på bortaplan. Det har blivit tre vinster, och de båda förlusterna kom på bortais mot Södertälje med 4-3 och Västerås med 10-3(!). Nu möter man Almtuna som inledde med en seger hemma mot Västervik, ett lag som inte vunnit på ordinarie tid ännu. Efter den matchen har det blivit fyra raka förluster, varav tre av dessa med tre mål eller fler.

Pantern är visserligen inte det stabila laget som bara radar upp segrar men de har varit med i toppen förr och överraskat. Att de är bättre än Almtuna känns dock relativt säkert även om de inbördes haft det svårt i de fyra senaste mötena där det endast blivit en seger. Dessförinnan var det dock sju raka vinster för Pantern.

Förra säsongen slutade Almtuna fyra i tabellen, tre poäng före Pantern men med tanke på nuvarande form och inledning så känns inte moralen på topp i laget. Fokus borde ligga på att i första hand inte släppa in några puckar och det kan mycket väl bli en hyfsat målsnål match.

Vi tror dock hemmaplan blir avgörande här där Pantern går segrande ur striden. Förhoppningsvis med mer än ett mål så vi inte landar på push. Brytpunkten går vid 36% och det känns bra då vi tror det kan ge extra energi vid en ledning och Almtuna kan säkert vika ner sig i femte raka matchen. Håller ner insatsen till fem unit då serien i grunden är jämn och få lag brukar sticka ut, varken upp eller ner. Men formen är desto viktigare och det är den vi lutar oss mest mot här. Nog sitter det här spelet 40% väl? Spelbart ner till 2.65 åtminstone, med lite marginal. BOL!

Kommentera

promo
td