promo
Logga in
okt 2018
04

Genomgång av Stryktipset (6/10)

Stryktipset bjuder på en jackpott där det totalt finns tolv miljoner att dela ut till alla lyckliga som prickar tretton rätt den här veckan. En halvtrevlig omgång med matcher blandat från Premier League och Championship som vanligt, men även en från Allsvenskan den här veckan. Dessvärre startar endast elva matcher klockan 16.00 som är den traditionella tiden medan vi måste vänta in två matcher som har starttid 18.30. Men om det ger oss tolv miljoner så är det helt klart värt den väntan, och fördelarna är ju att det kan finnas möjligheter att motspela lite i sådana lägen även om det är två och inte endast en match. Lycka till med era system och nedan ser ni som vanligt ramarna som man antingen kan bygga på eller reducera från.

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Tottenham (match 5, en etta)
(5) Tottenham – Cardiff 1
Även om det kanske inte ser ut som Tottenham har den bästa formen just nu så ska vi åtminstone tänka på att de haft fem bortamatcher av de inledande sju i ligan. Då är det helt klart godkänt med femton poäng med tanke på att förlusten hemma var mot Liverpool. Nu ställs man mot ett Cardiff som endast fått med sig en poäng borta, via 0-0 mot jumbolaget Huddersfield. Den andra poängen togs hemma mot Newcastle men det var inte helt rättvist. Det här borde bli spel mot ett mål och en förmodad målfest av hemmalaget med Harry Kane i spetsen. Känns som en stabil spik trots 81% streck i nuläget vilket normalt är mycket för Stryktipset.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Middlesbrough (match 7, en etta)
(7) Middlesbrough – Nottingham 1
Förra säsongen slutade Middlesbrough femma i tabellen men missade i kvalet upp. De tog då 60% av totalpoängen på hemmaplan medan Nottingham slutade i mitten av tabellen och endast spelade hem 37% av poängen på bortaplan. Mönstret fortsätter den här säsongen där Middlesbrough visar sig starka med 4-1-0 (7-0) på hemmaplan medan Nottingham fortfarande saknar en seger borta via 0-4-1 (6-7). Dock håller bägge lagen bra form och förlusterna är endast totalt en var. Men Middlesbrough är det starkare laget och hemmaplan lär avgöra här. Endast fyra gånger av 30 har de förlorat det här mötet, så 55% streck känns inte som för mycket på den här spiken.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Leicester (match 4, en etta)
(4) Leicester – Everton 1
När man endast ser lagnamnen så känns det inte som någon vidare spik, och minnesbilden säger inte heller att något av lagen fungerar speciellt bra i ligan. Leicester har dock två segrar i rad, mot Huddersfield och Newcastle. Kanske inte de tuffaste motståndarna men segern uppe i norra England kan inte nonchaleras. Everton går också halvtungt i serien och deras två segrar har bägge kommit på hemmaplan, mot Southampton och Fulham. Så vi ser samma tendenser som förra säsongen då Everton endast vann tre matcher på bortaplan. Relativt jämna lag i grunden men jag tror hemmaplan avgör över 90 minuter. Senaste mötet mellan lagen med Leicester på hemmaplan slutade 2-0.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(1) Manchester United – Newcastle X
Här är hemmalaget streckade på 70% och marknaden är inte långt efter i sin värdering. Men jag ställer mig alltid frågande till dessa siffror när det handlar om ett lag som inte är i någon vidare form. Vi kan jämföra med Bayern Munchen och Real Madrid t ex. Nu handlar det om United som inte glänser någonstans i år, och även om de är rätta favoriter här måste övriga tecken med. Newcastle har spelat taktiskt korrekt mot samtliga topplag de mött, men dessvärre förlorat med 1-2 i samtliga fyra matcher. Benitez vet hur han ska formera laget för att kunna ta poäng borta mot ett United som är långt under isen.
Statistik

(8) Millwall – Aston Villa 1
Millwall som förra säsongen var ytterst nära att nå en kvalplats uppåt har den här säsongen inlett på absolut värsta tänkbara sätt. Inte ens den fina hemmastatistiken från förra säsongen går att skönja, då det endast blev fyra förluster där. Den här säsongen har de inlett med 1-2-2 (8-9), men det har enkom varit mot bra lag så lite ursäktade är de allt. Visserligen är inte Aston Villa något dåligt lag då de faktiskt slutade fyra förra säsongen och fick kvala, men misslyckades. Den här säsongen har man dock haft svårt att avgöra matcherna och hela sex av de elva spelade har slutat oavgjort. En tuff match får bägge lagen och jag håller inte helt med om att Aston Villa ska vara favoriter här. Ettan känns klart streckvärd till låga 32% även om marknaden inte håller med om det. Inbördes vann Millwall hemmamötet med 1-0 förra säsongen medan den andra matchen slutade 0-0.
Statistik

(11) West Bromwich – Reading 1
Kanske inte det mest våghalsiga att sticka ut hakan med en hemmaseger här. Spikar man inte så måste ettan åtminstone med trots 69%. WBA har inlett strålande på hemmaplan ifall vi glömmer premiären där de överraskande nog tappade sin ledning till förlust mot Bolton. Annars är det fina 15-2 i målskillnad på övriga fyra hemmamatcher, mot lag i samma eller bättre kaliber som Reading. Bortalaget har dock tagit några fina poäng just på bortaplan och har bättre statistik där hittills i år. Det är nog mer tillfälligheter än ett mönster då det förra säsongen inte var någon skillnad. Tråkig halvgardering men krysset kan också vara intressant på större system.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(2) Burnley – Huddersfield 1
Burley inledde serien i usel stil och ingenting fungerade i stort sett. En poäng på de fem första matcherna var klart sämre än de flesta förutspådde efter deras fina säsong i fjol. Jag tror personligen att det var svårt att fokusera på Europa League samtidigt och även om man rullade på spelarna så ser jag sambandet med två turneringar. Nu är det fullt fokus på ligan och det har också resulterat i två segrar på raden och vad passar då bättre än att få möta Huddersfield som ligger sist i ligan med endast två inspelade poäng och en miserabel målskillnad på hela minus tretton? Spika på de mindre systemen men då de blir klart överstreckade kan det vara intressant att ha med övriga tecken även om jag har svårt att se Burnley missa chansen att klättra än högre i ligan.
Statistik

(3) Crystal Palace – Wolverhampton X
Zaha och Townsend fortsätter jag att tjata om men laget har det tufft likväl. På hemmaplan har de ännu inte gjort mål på sina tre inledande matcher men det måste lossna snart för spelet ser bra ut, och att det endast blev 0-0 mot Newcastle var mer eller mindre ett rån, om vi nu inte ska skylla på Sakho som missade helt öppet mål. Wolves spelar samtidigt bra och har ett av de mer intressanta lagen i ligan, men de imponerar inte lika mycket borta som hemma hittills och poängen mot United senast är svårbedömd.
Statistik

(6) Watford – Bournemouth 1
Nästan ett toppmöte i Premier League och det var väl få som trodde de här två lagen skulle ligga sexa och sjua med tretton poäng vardera efter sju omgångar. Nu är det lite upp till bevis vilket lag som ska hänga på topplagen. Watford verkar ha tappat sin fina form från inledningen där de tog fyra raka segrar. Nu endast en pinne på sista tre medan Bournemouth mest tar sina poäng hemma. Dags för Watford att få tillbaka segerenergin nu och streckade på normala 50% är inte så överdrivet.
Statistik

(9) Norwich – Stoke X
Norwich inledde serien rätt så knackigt men har nu fått upp en enorm ånga och energi i laget. Fyra raka segrar innan det senast endast blev 1-1 borta mot starka Derby efter en tappad ledning i 86e minuten. Men sex raka nu utan förlust och hemma borde vara bra möjligheter. Stoke har inte alls levt upp till förväntningarna att snabbt ta sig tillbaka till Premier League. Borta är det nu fem matcher utan seger men tvåan är likväl intressant här till låga 22% då serien är mycket jämnare än vad både tabellen visar och folk tror i allmänhet.
Statistik

(10) Swansea – Ipswich 1
Ipswich är fortfarande utan seger och fem av deras sex poäng har de tagit på hemmaplan. Swansea med Potter i förarsätet har inlett bra även om det i tabellen endast är en sjundeplats. Endast ett insläppt mål i de fem senaste tyder på en bra moral, då motståndet varit riktigt tufft. Ipswich kämpar på men det är långsökt att tro de ska segra här även om 15% kan vara intressant. Feelingen säger 3-0 men krysset får komma med på större systemförslag.
Statistik

(12) Bolton – Blackburn X
Nykomlingen Blackburn är klara favoriter hos marknaden medan streckspelarna inte alls tror lika mycket på bortasegern här. Litar vi blint på dessa så är tvåan en spik utan att analysera vidare. Blackburn föll dock hemma mot starka Sheffield United med 2-0 i veckan och jag vill inte göra något lag här till speciellt stora favoriter. Bolton inledde dock starkt med fyra raka utan förlust men på de senaste sju matcherna har det endast blivit en vinst, 1-0 hemma mot Derby. Luktar kryss men det mesta är nog värt att plocka med.
Statistik

(13) Göteborg – Trelleborg 1
Ett intressant drama i botten där Trelleborg måste plocka poäng nu om säsongen inte ska sluta i moll. Egentligen behövs tre poäng och Göteborg är nog ett av de bästa lagen de kan möta i den här fasen. Blåvitt har nämligen sex raka matcher utan seger och där endast två poäng plockats, borta mot Dalkurd och hemma mot Elfsborg. Göteborg har dock plockat två tredjedelar av sina poäng hemma och endast gått mållösa mot Norrköping och AIK på Gamla Ullevi. Trelleborgs form talar för sig själv och när de fullständigt viker ner sig borta mot Örebro är det inte mycket att hämta här heller. Möjligen kan de gneta sig till 1-1 men börjar det trilla in kan de nog sluta med liknande siffror här som senast.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 5184 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1x2
3. 1x

4. 1
5. 1
6. 1x

7. 1
8. 1x
9. 1x2

10. 1x
11. 1x
12. 1x2
13. 1x


För den som vill komma billigare undan. 72 rader på Liverättning

1. X
2. 1
3. 1x

4. 1
5. 1
6. 1x

7. 1
8. 1x
9. 1x2

10. 1
11. 1
12. 1x2
13. 1

Här lämnar du in dina egna rader på Stryktipset

Kommentera

promo
td