Logga in
okt 2018
06

Genomgång av Europatipset (7/10)

En klurig omgång där det finns flera klara favoriter. Sen är den eviga frågan vilka av dessa som vinner respektive tappar poäng, alternativt förlorar. Det finns nämligen lite svarta fläckar på samtliga av dessa favoriter även om det mesta talar för att de ska vinna. Självklart gör vi vad vi kan för att hjälpa er mot att dela på jackpottpengarna, som den här veckan uppgår till runt fem miljoner att dela på för de som lyckas få alla rätt. BOL!

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Paris Saint-Germain (match 10, en etta)
(10) PSG – Lyon 1
Jag väljer att spika PSG som ser oerhört starka ut. Senast försökte jag fälla dem hemma i Champions League mot Röda Stjärnan men det slutade med hela 6-1 seger till Mbappe och övriga. Så även om det går att leta upp lite negativa saker så känns 82% på hemmalaget här ändå överkomligt trots att det är lite av ett toppmöte. PSG har inlett ligan med åtta raka segrar och en målskillnad på smått fantastiska tjugoen plusmål. Sju raka segrar inbördes på hemmaplan mot Lyon har det blivit och vi måste tillbaka ända till 2007 innan vi hittar en förlust. Att det ska brytas nu när de uppvisar den här formen är inte särskilt troligt.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Helsingborgs IF (match 13. en etta)
(13) Helsingborg – Falkenberg 1
Helsingborg stoltserar med ett fantastiskt hemmafacit den här säsongen med hela elva segrar och endast en förlust. Det är seriefinal och bägge lagen har 55 poäng och det skiljer endast ett mål vad gäller målskillnad (till Falkenbergs fördel just nu). Det kommer bli ett bra tryck på Olympia och med den extra energin kommer laget vara helfokuserade för att inte bara ta sig upp i Allsvenskan igen utan även för att vinna serien. Vid seger här ser det nämligen riktigt bra ut med endast fyra omgångar kvar att spela därefter. Falkenberg är dock inget dåligt lag och har endast inkasserat en förlust borta hittills, mot Frej som jag ofta tjatar om. Hemmaplan kommer bli viktig i den här matchen och till rimliga 53% känns det som en sund spik
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: AIK (match 4, en etta)
(4) AIK – Örebro 1
Även om det finns en del som gör att jag vill ha med krysset här så finner jag ingen bättre match i omgången som den andra kompletterande spiken. AIK har nämligen arton raka matcher nu på hemmaplan i Allsvenskan utan förlust och av dessa är hela fjorton segrar varpå man hållit nollan i tio. Imponerande facit och då risken är minimal för förlust kan jag lika gärna ta ställning då de kommer segra runt 80% av matcherna enligt marknaden. Annars uppvisar Örebro helt okej form, men det har varit fyra hemmamatcher av de fem senaste, och i den enda bortamatchen blev det förlust med 1-0 mot Elfsborg. Samtidigt känns inte motståndarna som de tuffaste och trots 4-0 hemma mot Trelleborg senast så är det helt annan kaliber på vapnet hos AIK. Målsnålt mellan lagen på slutet men AIK brukar lyckas med att göra ett mål för att sen försvara sin ledning även om de bjöd på målkalas nu senast. Sju raka besök för örebroarna i Stockholm mot just AIK utan seger. Det blir än svårare nu när AIK inte bara luktar guldet framför sig utan i stort kan smaka på det dessutom. Spika till 85% och gör det enkelt, det är ju jackpott om inte annat.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(1) Liverpool – Manchester City 1
Toppmöte i den engelska fotbollen och jag ställer mig lite frågande till formen i bägge lagen här. Liverpool föll hemma i ligacupen mot Chelsea varpå de sen endast lyckades få med sig 1-1 i ligan på bortaplan mot samma lag. Senast i Champions League förlorade de sent borta mot Napoli. Hemmaplan nu med ett helfokuserat lag som eventuellt mer haft tankarna här än i Champions League? Tar emot storfavoriterna City som precis lyckades besegra Hoffenheim borta i Champions League, tack vare en bjudning i slutet. Inbördes är det fyra raka segrar för Liverpool men endast en har varit i ligan, 4-3 på hemmaplan i vintras där City dock reducerade två gånger om i slutet. Ettan känns stark här till 37% trots ett stort frågetecken formmässigt.
Statistik

(3) Häcken – Malmö 1
Tidigare hade Häcken relativt enkelt för Malmö men det är nya tider nu. Malmö gick som tåget med den nye tyske tränaren Rösler vid rodret ända fram till för några veckor sen. Förlust borta i Europa League mot Genk, som efter en seger med 4-0 mot Kalmar följdes upp med ett bottennapp borta mot Norrköping, förlust 3-1 där de flesta skånska drömmar försvann. Sen endast 0-0 hemma mot ett bra försvarande Sundsvall. Så jag ser många frågetecken nu trots seger med 2-0 mot Besiktas i torsdags, och att det endast är tre poäng upp till en kvalplats till Europa League. Häcken är ett starkt hemmalag med 8-3-0 (33-6) och det kommer inte bli enkelt för Malmö med den form Häcken håller för tillfället. Åtta segrar på de nio senaste i Allsvenskan och det är endast AIK som lyckats besegra laget från Hisingen.
Statistik

(6) Norrköping – Djurgården 2
Visst bör Norrköping vinna det här som är starka hemma med 10-1-1 (22-9), men överraskande kom deras förlust mot just bottenlaget Trelleborg. Gulddrömmarna försvann nog senast när det endast blev 1-1 borta mot Sirius men jag torr inte det kommer påverka laget speciellt mycket då de nu får tampas med bl a Hammarby om det stora silvret. Djurgården blandar och ger, och trots svajig forn för tillfället känns låga 12% på stockholmarna väldigt intressant här.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(2) Southampton – Chelsea 2
Southampton gör inte många glada just nu även om de avancerade vidare i ligacupen efter straffar borta mot Everton i veckan. Det enda positiva i hemmalaget är väl annars att Chelsea inte heller har den roligaste formen även om de ändå lyckas vinna lite mer just nu. Två raka 1-0 segrar i Europa League samt en 2-1 seger borta mot Liverpool i ligacupen. I ligan är det dock två oavgjorda i rad, West Ham borta och sen Liverpool hemma där de i den sistnämnda var det bättre laget men resultatet säger ändå en del. Bra värde och skrällchans på hemmalaget trots allt ändå tycker jag.
Statistik

(5) Brommapojkarna – Hammarby 2
Efter att Hammarby fullständigt gav upp guldet med en poäng på tre matcher efter förlusten i derbyt mot Djurgården så blev det äntligen seger med 3-0 mot Göteborg senast. Ett Göteborg med bedrövlig form som endast nått upp till två inspelade poäng på de sex senaste matcherna. Jag vet inte om vi ska hissa upp Hammarby så högt efter den trepoängaren, men Brommapojkarna är inte heller mycket för världen idag. Dock känner de vittring på nytt kontrakt och kommer sälja sig dyrt. Men laget känns lite tafatt och naivt trots mer ordning i spelet nu än i våras med den gamle tränaren.
Statistik

(7) Valencia – Barcelona 2
Efter sju matcher har Barcelona endast 14 poäng och då har de ännu inte mött vare sig Real Madrid, Atletico Madrid eller Sevilla som också tillhör toppen. Ligan är oerhört jämn hittills i år och det kanske är på gång att hända något i Spanien? Ska det bli tronskifte eller får topplagen ordning på det hela ju längre serien lider? För överraskande nog leder Barcelona serien men fjortondeplacerade Valencia kommer endast vara tre poäng efter vid seger här. Barcelona har tre raka i ligan utan seger nu medan Valencia har fem raka utan förlust, och totalt endast en förlust i ligan. Tio procent på hemmalaget är väldigt streckvärt även om jag tror Barcelona kan ha kommit igång igen efter sin 4-2 seger borta mot Tottenham i veckan.
Statistik

(8) Espanyol – Villarreal X
Hela elva av arton matcher inbördes med Espanyol som hemmalag har slutat oavgjort här, och hälften om vi räknad med samtliga matcher, arton av trettiosex stycken. En statistik vi inte helt kan blunda för även om statistik till sist blir ”förbannad lögn”. Villarreal har jag dessutom hamnat fel på varenda gång den här säsongen och har svårt att placera in även här. Jag litar på marknaden här som gör hemmalaget till favoriter med 41% vinstchans då de även är rätt hemmastarka med endast fem förluster på sina nitton matcher förra säsongen. Så det får bli en halvgardering då 0-0 också känns sannolikt.
Statistik

(9) Sevilla – Celta de Vigo 1
Sevilla hittade storform mitt i allt och gjorde elva mål på två matcher varpå de läxade upp Real Madrid med 3-0 på hemmaplan. Sen åkte de till Eibar och tog en ny trepoängare via 3-1 innan det tog stopp med segertåget borta mot Krasnodar i Europa League. Känslan säger dock att de hittar rätt omgående och här kommer Celta få jobba hårt för att kunna försvara sin poäng de har i början av matchen. Dock tre raka oavgjorda i serien. Inbördes har endast en av sjutton matcher med Sevilla hemma slutat oavgjort. Vidare är Celta inget bortalag och tog endast 35% av sina poäng på resande fot förra säsongen.
Statistik

(11) Leipzig – Nürnberg X
Leipzig verkar ha kommit på rätt köl och har två raka segrar i Bundesliga som även följdes upp med en 3-1 seger borta över Rosenborg. Jag tvivlar fortfarande på laget den här säsongen dock, och med Forsberg borta försvinner mycket kreativitet. Nürnberg åkte på en propp i senaste bortamatchen mot Dortmund med hela 7-0 men repade mot och vann stabilt mot den andra nykomlingen, Düsseldorf, med 3-0. Får inrikta sig på försvar och krysset känns fint till 17% då 0-0 eller 1-1 inte känns så långt borta.
Statistik

(12) Lazio – Fiorentina 1
Lazio hyfsat klara favoriter med bättre vinstchans än vad strecken på 51% är just nu. Inledde ligan med två förluster mot bra lag, men verkade sen ha hittat formen då det blev fyra raka segrar. Förlust borta mot Roma senast i ligan som följdes upp med en 4-1 förlust borta mot tyska Eintracht Frankfurt. Bör vinna det här men Fiorentina till låga 17% måste med då Lazio aldrig varit ett speciellt stabilt lag utan varvar vinster med förluster om vartannat lite för mycket. Fiorentina på 13 poäng hittills men har haft det tufft borta med en poäng bara, dock mot bra motstånd.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 3888 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1x2
3. 1x

4. 1
5. 1x2
6. 1x2

7. 1x2
8. 1x
9. 1

10. 1
11. 1x
12. 12
13. 1


För den som vill komma billigare undan. 96 rader på Liverättning

1. 1
2. x2
3. 1

4. 1
5. 12
6. 12

7. 1x2
8. 1x
9. 1

10. 1
11. 1x
12. 1
13. 1

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera