Logga in
okt 2018
09

Hockey V.41, del 1!

Betsson som ny storsponsor till SHL erbjuder varje vecka 200kr riskfritt spel på hockey:Ny vecka, nya tag. Föregående vecka stod för en riktigt bra första del, men desto sämre andra. Helgens matcher slutade i en vinst och tre förluster. Medan det tidigare i veckan var vice versa - tre vinster och en förlust. Nu kliver vi in i vecka 41, och vi kommer i denna artikel att fokusera på matcherna som är onsdag och torsdag, för att sedan beröra helgens matcher i ett senare inlägg på torsdag kväll.

Spelschemat för onsdag och torsdag ser ut som följande:

Onsdag:
AIK - Pantern
Almtuna - Björklöven
BIK Karlskoga - Modoe
Karlskrona - Södertälje
Leksand - Oskarshamn
Västervik - Västerås

Torsdag:
Tingsryd - Södertälje

Linköping - Timrå
Luleå - Frölunda
Mora - Färjestad
Rögle - Örebro
Växjö - Malmö

12 matcher är det som spelas, och nedan har vi plockat ut några som vi anser är dem mest spelvärda. Häng med!


Leksand - Oskarsham

Under 4.5 mål i matchen till 2.05 i odds hos Williamhill med 5 units


Målsnålt - så är känslan när Oskarshamn åker till Dalarna för att fortsätta försöka bygga på den succéstart man fått. 13 poäng på sex matcher innebär en 3e placering, med en målskillnad på 19-10. Den enda matchen man har förlorat är mot Pantern på bortaplan i inledningen. Sedan dess har man gått rent, och nu senast knäppte man AIK på näsan när man på straffar kunde säkra två poäng till smålänningarna.

Leksand har också börjat säsongen riktigt starkt. Man ligger 4a på samma poäng som Oskarshamn, men med en match mer spelad. Målskillnaden är 19-17, och det är inget tvivel om att det är ett starkt offensivt lag. Oskar Lang leder poängligan, tillsammans med sin lagkamrat Linus Persson. Därefter har vi Thomas Valkvae Olsen på en 4e plats. Många Leksandsspelare uppe i toppen av poängligan alltså.

I den här match-upen tar vi däremot en anna vinkel på det hela. Leksand kommer säkerligen vara spelförande laget här, men Oskarshamn har verkligen imponerat. Man har fått ihop en lagmaskin, utan några egentligen stjärnor i laget. Det syns tydligt i deras matcher som alla är täta och präglas av hård kamp. Man kommer säkerligen försöka fokusera på att stänga ner Leksand, och med endast 10 insläppta mål såhär långt tror jag ganska hårt på att man kan lyckas bra med det. Därför känns under 4.5 mål som ett bra spel.


AIK - Pantern

AIK vinner till 1.65 i odds hos Betway med 10 units


Jag väljer att backa AIK en tredje gång här. För inte kan laget gå fyra raka matcher utan en vinst på ordinarie tid? Det är ändå AIK vi pratar om, och man har som utpräglat mål att ta steget upp till finrummet i år. Man har åkt på pumpen mot både Oskarshamn och Leksand, och dessförinnan tappade man en 3-0 ledning mot Södertälje, men lyckades tillslut avgöra på förlängning. Det håller naturligtvis inte om man ska behålla den där förstaplatsen. Man har så otroligt mycket potential, och känslan är att det bara var ett litet snedsteg som nu kommer att vara löst, och Pantern får sota för AIK:s missar?

Pantern ligger 9a i tabellen med sina 9 poäng och en målskillnad på 16-22. Man lyckades inte spöa Almtuna hemma senast utan åkte istället på 0-4 i baken. Dessförinnan har man blandade resultat. 4-2 hemma mot Oskarshamn för att sedan bli förnedrade med 10-3 borta mot Västerås. Ja, det är lite så Pantern är. Toppar och dalar och man vet inte riktigt vart man har dem. Nu kommer man till Hovet och ska möta seriens bästa lag, och då gäller det att man har “rätt” dag. Något som vi inte ser så ofta hos Pantern. Klar fördel ettan.


Linköping - Timrå

Under 4.5 mål i matchen till 2.10 i odds hos Williamhill med 7 units


Toppmöte i SHL. Serieledande Linköping tar emot tabellfemman Timrå. 18 poäng mot 12 poäng, och då ska det sägas att Linköping har hela två matcher mer spelade än Timrå.

En kanonstart har det blivit för Timrå som endast har förlorat två matcher - Premiären mot just Linköping, samt mot Skellefteå borta för några omgångar sedan. I övrigt har man gått otroligt bra, och man får riktigt bra hjälp bak från kassen där Niklas Svedberg håller till. Som har startat den här säsongen. 95.18% i räddningsprocent bådar mycket gott, och är nästan ett måste för att Timrå ska ha någon chans på slutspelsbiljetterna.

Lagen möttes som sagt i premiären då Linköping vann med komfortabla 4-0 på bortaplan. Naturligtvis är LHC det bättre laget, och kommer säkerligen vinna här också även om oddset inte alls tilltalar där. Vi kommer däremot fokusera på under-marknaden återigen. Linköping har en riktigt stark offensiv, vilket Timrå såklart vet om. Den troliga matchplanen blir ju därför att försöka stänga ner LHC och göra matchen “tråkig”, med mycket kamp och avblåsningar. Lägg därtill en glödande het Niklas Svedberg bak i Timrås mål så ska det nog mycket till för att matchen ska gå över 4.5 mål. 7 units investeras.


Växjö Lakers – Malmö Redhawks

2-2 som rätt resultat efter full tid till 11.50 i odds hos Unibet med 2 units


En match som vi på förhand tycker borde bli jämn och relativt målsnål. 2-2 är ett av de vanligaste resultaten i ishockey och rent generellt känns 11.50 i odds högt när det gäller 2-2. För några säsonger sen var i stort sett alla matcher jämna i SHL och då kunde vi ofta hitta odds så lågt som 7.00. Nu är de uppjusterade igen och just i det här mötet hamnar de lite väl högt i förhållande till chans anser vi. Nu måste över 8.7% av de här matcherna sluta 2-2 för att ha värde. Exakta procentsatser är svårt att sia om när det sker så här sällan men det borde ligga närmare 10%.

Just mellan de här lagen är 2-2 inget vanligt resultat dock, utan vi hittar det endast en gång på de 22 matcherna de mötts sen 2015. Däremot har fyra av matcherna slutat 1-1 eller 3-3 istället och fem stycken har slutat 2-1 eller 3-1 till något av lagen. Så historiskt är vi där och nosar med ett 2-2 resultat och det handlar nog mer om utfall och varians än att det är djupare förankrat.

Växjö är dock rätt klara favoriter i den här matchen men det känns felaktigt även om de inbördes har sju raka segrar varav den senaste kom på övertid. För den här säsongen har Växjö inlett rätt svagt med endast två segrar och hela fyra förluster, varav två kommit efter övertid eller straffar. För Malmös del har det dock sett stabilt ut, framför allt i det defensiva arbetet. Endast en förlust efter ordinarie tid på de sju inledande matcherna, samt en förlust efter övertid. Fem segrar varpå fyra varit efter ordinarie tid.

Två av Malmös sju matcher har slutat med mer än ett måls marginal och för Växjös del är det en match som slutat med mer än ett måls marginal. Malmö snittar hittills under säsongen 2.43 mål framåt och 1.28 mål bakåt, medan Växjö snittar 1.5 mål framåt och 1.17 mål bakåt. Det är på tiden att de här lagen åter spelar 2-2 som är ett av de vanligaste resultaten. Vi håller så klart ner insatsen då det endast sker runt var tionde match. För den som vill täcka upp fler jämna resultat går det att hitta 4.40 i odds (Bethard) på oavgjort efter full tid. Underspel på 4.5 finns även det till okej odds, 2.10 hos Nordicbet. BOL!

Kommentera

promo
td