promo
Logga in
okt 2018
10

Genomgång av Europatipset (11/10)

Så är det åter fotbollslandskamper på Europatipset. En blandning mellan vanliga vänskapsmatcher och lite mer tävlingsmässiga uppgörelser från Nations League. Omgången kryddas med lite pengar och totalt blir det runt tre miljoner att dela på för de med tretton rätt. Svårlöst omgång totalt sett även om det finns några rätt givna spikar. Lycka till!

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Frankrike (match 9, en etta)
(9) Frankrike – Island 1
Visserligen är det enbart en träningsmatch men så som Island sett ut på slutet med Hamrén i spets så räcker det att Frankrike ställer ut skorna på plan så är 0-0 säkrat. Skulle sen en viss Mbappe spela så slutar det tvåsiffrigt. Oavsett så kan Frankrike ställa upp med vilket lag som helst här och jag ser inte hur Island ska kunna vara i närheten av att rubba regerande världsmästarna, trots att det endast är en träningsmatch. Spika trots höga 91%.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Ryssland (match 1, en etta)
(1) Ryssland – Sverige 1
Sverige med Janne Andersson vid rodret åker till Ryssland med en stor trupp och några nykomlingar. Även om de så klart siktar på att vinna tror jag inte den där närvarokänslan sitter kvar från i somras trots att det är i Ryssland som matchen spelas. Att förlora hemma mot Turkiet är ett svaghetstecken, samtidigt som Ryssland ångar på med seger senast i en träningsmatch mot Tjeckien med 5-1. Ryssland på gång uppåt igen efter ett fantastiskt hemma-VM och jag får gå mot Sverige då det trots allt inte är den viktigaste turneringen nu.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Spanien (match 8, en tvåa)
(8) Wales – Spanien 2
Spanien har sett ut som ett helt nytt lag med Luis Enrique som befälhavare. Att besegra Kroatien, silverhjältarna från VM med 6-0 på hemmaplan visar styrka och då har de även en 2-1 seger över England på bortaplan. Träningsmatch nu bara men med den energin som finns i truppen ska inte Wales ha mycket att sätta emot. Borta mot Danmark blev det klar förlust med 2-0 och Spanien är ett svårare lag, trots hemmaplan. Det nya Spanien är en bra spik till 77%.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(5) Montenegro – Serbien 1
Ett Balkanmötet som kommer vara enormt prestigefyllt, och där jag måste ha med ettan till superlåga 13%. Det är första gången lagen möts och jag imponeras inte utav något av lagen fullt ut. Serbien är ju mer namnkunnigt och bättre i grunden men bortamatch här kommer inte bli enkelt. Samtidigt verkar Mitrovic ha tappat sin lilla formtopp där det gjordes mål på löpande band. Vinner man inte hemma mot Rumänien blir det även svårt att segra här.
Statistik

(7) Kosovo – Malta X
Att strecka upp Kosovo till 84% kan inte bli rätt även om motståndarna heter Malta och fortfarande är lite av en blåbärsnation. Det händer dock att Malta t o m vinner i vissa av sina matcher borta och Ukraina är de som fick erfara detta senast 2017. Annars är det bara två oavgjorda, mot Estland och Armenien, de senaste åren på elva matcher som Malta lyckats ”ta poäng”. Men Kosovo är inget världslag så här tycker jag det känns helt rätt att ta med blåbären till pannkakan! Kosovo har förvisso fyra raka segrar på hemmaplan men mot nationer som Lettland (4-3), Madagaskar (1-0), Burkina Faso (2-0) samt Färöarna, också de med 2-0.
Statistik

(11) Kroatien – England 1
Senast blev Kroatien fullständigt förnedrade borta mot Spanien och jag tror inte de tillåter något sådant att ske igen. Speciellt inte på hemmaplan mot ett England som jag inte alls tycker är något speciellt. Hypen från VM var överdriven. De mötte inte mycket av värde och att de ens har hyllats i något media är anmärkningsvärt. Dock tror jag som jag tidigare påtalat att det på sikt kan bli ett intressant landslag men nu får de helt enkelt koncentrera sig på att bygga upp laget i första hand. Kroatien till låga 38% känns väldigt intressant här. Glöm 0-6 från senast och kom ihåg vad de levererade i VM.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(2) Polen – Portugal X
Då Ronaldo kommer saknas i matchen tycker jag det här blir en jämn drabbning när Lewandowski gör sin hundrade match för Polen. Två lag som bägge gjorde det bra mot Italien i sin första match i Nations League. Polen 1-1 borta medan Portugal vann med 1-0 hemma. Knapp fördel hemmalaget här och det är mer motiverat att strecka Polen då endast 29% av pengarna ligger här än att strecka Portugal på lite för höga 38%.
Statistik

(3) Israel – Skottland X
Två lag som inte vinner så mycket i dagsläget. För Israels del ser det riktigt mörkt ut medan Skottland åtminstone segrade hemma mot Albanien med 2-0 i Nations League. Israel med fyra raka förluster, och på de senaste tio matcherna har de endast besegrat Lichtenstein. Nu möter de ett överkomligt lag och marknaden gör hemmalaget till knappa favoriter här medan streckspelarna mer är inne på skottarna. Svårlöst, och strecka på är väl det enda korrekta.
Statistik

(4) Litauen – Rumänien X
Litauen kommer med förlust mot både Serbien och Montenegro i Nations League medan Rumänien spelade oavgjort mot bägge dessa lagen. Sedan den 29 maj 2014 har Litauen spelat 40 matcher och endast besegrat lag som San Marino, Estland och Malta, förutom Armenien borta i våras. Ett lag som inte håller den högsta klass helt enkelt. Borde bli en seger för Rumänien här men streckade på skyhöga 75% men vinner enbart runt 60% av dessa matcher. Krysset är mest intressant här.
Statistik

(6) Färöarna – Azerbajdzjan 1
En jämnstreckad och svårlöst match. Färöarna presterar rätt bra på hemmaplan nu på slutet och har bl a besegrat Lichtenstein, Andorra och Malta medan man spelat två oavgjorda mot Lettland. Azerbajdzjan fick endast med sig 1-1 borta mot Malta senast och det här kommer inte vara enklare. Hemmaplan känns viktigt i dessa möten och får tipset även om jag inte blir förvånad om det slutar 0-0.
Statistik

(10) Belgien – Schweiz 1
Belgien kör över de flesta av sina motståndare nu och enda plumpen i protokollet kom mot Frankrike i VM, annars hade de haft 28 raka matcher utan förlust nu. Schweiz är dock stabila bakåt och släpper inte in överdriver mycket bollar. Två förluster nu mot slutet dock, bägge med 1-0 mot Sverige i VM, samt England i en vänskapsmatch för en månad sen. Lyckades dock med att få till 1-1 mot Brasilien under VM. Ska inte helt nonchaleras här men ettan känns stark och det är väl mest 71% som gör att den kanske inte är helt kul att spika även om vinstchansen nästan når upp till 70%.
Statistik

(12) Österrike – Nordirland 1
Nordirland gjorde ett okej VM-kval men föll med 1-0 sammanlagt mot Schweiz i Play Off. Därefter endast lite enklare träningsmatcher innan de föll hemma i Nations League mot Bosnien och Hercegovina med 2-1. Österrike normalt starka hemma och slog ett blekt Sverige med 2-0 i en träningsmatch för en dryg månad sen. Ska ses som favoriter här men har streckats upp alldeles för högt. Nästan 80% kan de aldrig bära även om de vinner drygt 60% av dessa matcher enligt marknaden. Känns högt det också.
Statistik

(13) Estland – Finland 1
Finland ska vara knappa favoriter här men inte alls speciellt streckvärda. Lagen möttes för en månad sen i Finland och då blev det 1-0 till hemmalaget. Nu får Estland möjlighet till revansch och med endast 15% av pengarna på sig känns det som ett givet streck då de vinner runt var fjärde match. De har bl a slagit en relativt stark uppställning av Kroatien för drygt ett och ett halvt år sen. Finland är inget topplag i fotbollsvärlden och till 55% är de iskalla här!
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 3888 rader på Liverättning

1. 1
2. 1x
3. 1x2

4. 1x2
5. 1x2
6. 1x

7. 1x2
8. 2
9. 1

10. 1x
11. 1x
12. 1x2
13. 1


För den som vill komma billigare undan. 72 rader på Liverättning

1. 1
2. 1x
3. 1x2

4. X
5. 12
6. 1x

7. 1x2
8. 2
9. 1

10. 1
11. 1
12. 1
13. 1

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera (5)

promo
td