Logga in
okt 2018
10

Nations League!


Nations League fortsätter och det är mängder med landskamper som kommer att avgöras under de kommande sex dagarna. Här nedan går vi igenom de mest intressanta matcherna samt levererar vi som vanligt våra bästa speltips. Först går vi dock igenom de fyra olika trelagsgrupperna från League A, dit de 12 bäst rankade lagen har kvalificerat sig innan det sker traditionella upp- och nedflyttningar mellan de olika League A till League D.


Grupp 1 består av Frankrike, Tyskland och Holland där Frankrike med två spelade matcher just nu leder på fyra poäng före Tyskland med en poäng och en spelad match samt Holland som fortfarande är nollade efter sin enda match. Kommande matcher på programmet här är att Tyskland först möter Holland borta på lördag innan de åker vidare till Frankrike för match på tisdag. Här gäller det verkligen för Tyskland att visa att man fortfarande tillhör världstoppen. I sin hemmamatch mot Frankrike för en dryg månad sen var man verkligen klasser bättre och borde ha avgjort men med både en gnutta tur och massa skicklighet lyckades fransmännen freda sitt mål över 90 minuter och det hela slutade med en mållös historia. Härliga matcher i den här gruppen och Holland som varit lite i en svacka får verkligen bästa möjliga motstånd med de två föregående världsmästarna på andra sidan plan.

Lördag 20.45: Holland – Tyskland
Tisdag 20.45: Frankrike – Tyskland


Bästa spel i grupp 1: Tyskland att vinna över Holland till 2.15 i odds hos Unibet med 6 units ( läs rek nedan)


Grupp 2 är en lite mer avslagen grupp med Schweiz, Belgien och Island. Det här kommer fortsätta som en mardröm för Island som startat på absolut sämsta tänkbara sätt med Hamrén vid rodret. Två matcher och noll poäng med minus nio i målskillnad. Det kommer att bli hissen direkt ner till League B till 2020. Mest intressanta matchen här spelas på fredag mellan Belgien och Schweiz. Här borde Belgien dra det längsta strået och sannolikt är de även gruppsegrare och får spela en semifinal (dit gruppettorna i League A tar sig) nästa sommar för att till sist avgöra vem som blir vinnare av Nations League.

Fredag 20.45: Belgien – Schweiz
Måndag 20.45: Island – Schweiz


Bästa spel i grupp 2: Schweiz att vinna med asian handicap -1 över Island till 2.28 i odds hos Nordicbet med 6 units (läs rek nedan)


Grupp 3 består av Portugal, Polen och Italien där det är Portugal som satt sig i förarsätet via en seger i sin öppningsmatch mot Italien. För Polen blev det en oavgjord i sin öppningsmatch mot just Italien och det betyder att den före detta stornationen som missade VM-slutspelet i somras till oss svenskars förtjusning, nu även har det kämpigt i Nations League med endast en poäng efter två matcher. I de två spelomgångarna den kommande perioden är det Polen som har dubbla matcher, och den mest intressanta är självklart den mot Italien. Blir det vinst där för polackerna är det stor risk att Italien åker ner till League B, men det kanske är där de hör hemma i framtiden?

Torsdag 20.45: Polen – Portugal
Söndag 20.45: Polen – Italien


Bästa spel i grupp 3: Över 2.5 mål mellan Polen och Italien till 2.31 i odds hos Expekt med 6 units (läs rek nedan)


Grupp 4 och den sista bland de topprankade lagen består av tre storlag. Det är Spanien, England samt Kroatien. Här har Spanien kopplat ett rejält grepp genom att ha besegrat de båda övriga lagen i förra spelomgångens två veckoomgångar. Kroatien hade en mindre bra dag på jobbet då. Det blev förlust med hela 6-0 och vi kan tänka oss att det finns en viss revanschlusta hos silvermedaljörerna från VM i somras. Man möter England på hemmaplan på fredag medan Spanien kan avgöra hela gruppen om måndagen då de möter England på hemmaplan. Trevliga matcher i den här gruppen helt klart.

Fredag 20.45: Kroatien – England
Måndag 20.45: Spanien – England


Bästa spel i grupp 4: Över 2.5 mål mellan Spanien och England till 2.03 i odds hos Nordicbet med 6 units (ingen rek nedan)För Sveriges del är det grupp 2 i League B som gäller och Betfair erbjuder 100 gånger pengarna på Sverige i bortamatchen mot Ryssland på torsdag.

Vid förlust här blir det i stort sett en direkt avgörande match borta mot Turkiet i november om de ens ska få vara kvar i League B eller om det 2020 blir League C istället mot klart sämre och mindre lockande motstånd. Ryssland inledde gruppspelet starkt genom att bortaslå Turkiet i omgång ett och vi minns alla hur bra de var på hemmaplan i sommarens VM. Här kommer Sverige helt enkelt få det tufft, även om det är Janne Andersson vid rodret.

Bästa spel mellan Ryssland och Sverige: Över 2.5 mål till 2.28 i odds hos Unibet med 6 units

Kort motivering: Sverige lever normalt mycket på sin starka defensiv men det här är inte en tävlingsmatch i den bemärkelsen att de måste plocka poäng, alternativt vinna även om Janne så klart kommer göra vad han kan för att få laget att fokusera så bra de kan för att stanna kvar i League B. Men Ryssland på hemmaplan känns starka, och mot Tjeckien i en vänskapsmatch för nyligen blev det seger med hela 5-1, bara dagar efter att man besegrat Turkiet borta med 2-1 i Nations League. Detta samtidigt som Sverige förlorade tävlingsmatchen i Nations League hemma mot Turkiet med 3-2.

Ryssland ser inte stabila ut bakåt, och trots att Sverige saknar några anfallare av rang så bör man kunna göra mål mot ett Ryssland som släppt in minst en boll i fjorton av sina femton senaste matcher. De har ett snitt på 1.6 insläppta i dessa matcher medan de gör 1.87 mål framåt. För Sveriges del har tre av de sex senaste matcherna gått över 2.5 mål och då har fyra av dessa matcher varit i VM där defensiven varit än viktigare och där allt stämde för Sverige i stort sett.

Jag tror oddssättarna här fokuserar lite för mycket från Sveriges tider när vi slog ut Italien över två matcher. De glömmer att Ryssland verkar leva kvar lite i sin VM-bubbla medan Sverige nu fått en vardag igen och då tycker vi allt över 2.00 i odds här känns fint. Med lite marginal på spelet så håller vi ner insatsen.


Sammanfattning av de mest intressanta matcherna i League B till League D.


Torsdag 20.45: Montenegro – Serbien

En match mellan de två Balkanländerna och här kommer det vara en kamp över 90 minuter med blod, svett och tårar för att visa vilken del av fd Jugoslavien som är bäst på fotboll. Montenegro går att få till relativt höga 4.50 hos Bet365 och visst borde hemmaplan spela roll här?


Lördag 15.00: Slovakien – Tjeckien

En match mellan de två rivalerna som fram till 1993 var en och samma stat. Nu slåss de fredligt sida vid sida mot varandra i alla olika idrotter. Ett prestigemöte utan dess like och när de möttes i en träningslandskamp för drygt tre år sen vann Slovakien med 1-0. Får vi se något liknande nu tro? Hemmalaget favoriter och går att få till 2.21 i odds hos Nordicbet.


Tisdag 20.45: Gibraltar – Lichtenstein

Oddsen är ännu inte upp för mötet mellan de här lilleputtländerna men vi rekommenderar er att hålla ögonen öppna ifall det erbjuds över 5.50 i odds på Gibraltar, för är det i någon match de ska kunna ta tre pinnar så är det här.


Holland – Tyskland

Tyskland att vinna över Holland till 2.15 i odds hos Unibet med 6 units


Tyskland vill ha upprättelse från sommarens fiasko och Löw håller på att bygga nytt samtidigt som han har en stabil stomme att ha som grund. Spelet såg bländande ut på hemmaplan mot Frankrike och nu möter man ett betydligt enklare landslag, förvisso på bortaplan men Tyskland är ett klart bättre lag och med tanke på vad landet vill visa upp i framtiden kommer de inte vika ner sig en millimeter här. Tyskland går för att ta hem tre poäng här och sen utmana Frankrike om förstaplatsen för att kunna få spela semifinal till sommaren.

Holland har varit i en större svacka och det är en rejäl uppbyggnad i landslaget nu. Avslutade VM-kvalet 2017 stabilt medan man även segrade i några enklare vänskapsmatcher därefter, men så fort det varit större nationer som Frankrike, England eller Italien så har det slutat med förlust. Vi tror även Tyskland sällar sig till dessa.

Så även om Tyskland inte rosat marknaden senaste halvåret så är det en helt annan energi i laget nu och vi bygger spelet på de två sakerna. Tyskland byggs upp ordentligt nu medan Holland ännu inte kunnat visa sig helt på topp mot kvalificerat motstånd. Spelbart över 2.05 i odds. Nu behöver de segra över 46.5% men de kommer ligga närmare 50% förutspår vi.


Island – Schweiz

Schweiz att vinna med asian handicap -1 till 2.28 i odds hos Nordicbet med 6 units


Island har helt kollapsat under Erik Hamréns tid och vi tror inte det blir någon skillnad nu trots att det säkert fortsätter tjatas om ”shining”. Har man hand om nationer som Island måste försvarsspelet prioriteras och det är därifrån framgången byggs. Det ser vi så väl när Lagerbäck haft Sverige eller Island. Vi ser det även nu med Janne i Sverige. Att då ställa upp helt tafatt som Island gjort i de två första matcherna i Nations League, utan vare sig taktik eller vilja håller inte. Innan vi åter börjar tro på ö- nationen vill vi se mycket mer.

De imponerade inte heller i VM så raset har varit på gång ett tag. Fyra raka förluster alltså och en målskillnad på 1-13 varav det blev förlust med hela 6-0 borta mot Schweiz för en månad sen. Klart det kan påverka att schweizarna nu redan tagit ut segern men det skiljer så mycket i kvalité mellan de här lagen att vi blir mycket förvånade om Schweiz inte tar hem detta igen. Vi väljer dock ett handikappspel då det inte är omöjligt det kan rinna iväg med någon mer boll. Island förlorade ju hemma mot Belgien med 3-0, som förvisso är ett bättre lag.

Schweiz gör det bra och stod upp mot de största i VM. Förlusten mot Sverige med 1-0 är inte så mycket att säga om då Sverige verkligen befann oss i en bubbla då. Schweiz förlorade borta mot England med 1-0 i en träningsmatch för en månad se också men nu är det Island vi pratar in – med Erik Hamrén! Spelvärt ner till 2.00-2.10 i odds ungefär.


Polen – Italien

Över 2.5 mål i matchen till 2.31 i odds hos Expekt med 6 units


Rent statistiskt känns det som man borde gå på ett underspel här, men 2.31 i odds är högt och vi måste plocka det trots att det i första omgången av Nations League i den här gruppen blev totalt tre mål på två matcher när Italien mötte Portugal samt just Polen.

Italien har dock satt sig i ett sådant läge att åka till Polen för att få med sig ett oavgjort är helt ointressant, och utan en seger innebär det stor risk att de åker ner till League B till 2020 och där vill man helst inte befinna sig då det innebär klart sämre matcher.

Mycket kommer säkert hänga på hur det går redan under torsdagen när Polen tar emot Portugal hemma.

Skulle det bli förlust där finns alla förutsättningar för att det ska bli anfallsglatt i den här matchen då tre poäng är ett måste om man vill kunna avancera till en semifinal nästa sommar. Samtidigt ökar risken att åka ur vid en förlust. Vinner Polen mot Portugal är man säkert mer intresserade av att försvara en poäng här, men Italien måste framåt oavsett.

I Polens sex senaste matcher har hälften gått över 2.5 mål medan det i VM kvalet blev samtliga tio matcher som gick över med ett totalt målsnitt på hela 4.2 per match. För Italiens del är det endast två av de sex senaste som gått över 2.5 mål medan det i VM-kvalet var sex av tio matcher. Då bortser vi från Play Off mot Sverige som hade en helt annan karaktär. Spelbart över 2.15 menar vi för att vara på säkra sidan!

Kommentera