Logga in
okt 2018
11

333 333 kronor extra på Bomben 1 (11/10)

Potten till kvällens hockeybomb är kryddad med en tredjedels miljon nästan. Det gör att omgången känns väldigt spelvärd då jag gissar på att det max kommer vara ett faktiskt spelavdrag på runt tio till femton procent istället för som normala fyrtio procent. Har vi tur så går inte omsättningen över miljonen och då har vi än bättre spelvärde. Det är tre matcher från kvällens SHL som står på programmet och som vanligt rekommenderar vi att bygga det med något lite överraskande resultat och minst ett rätt vanligt såsom 2-2 eller i närheten. Då drar oddset rätt enkelt iväg mot högre höjder.

Det är Bomben 1 som främst gäller ikväll. Här finns samtliga omgångar!


1. Luleå - Frölunda
Luleå har inlett med två vinster och tre förluster efter ordinarie tid efter sju spelade matcher med en total målskillnad på 15-16 vilket ger ett snitt på 2.14-2.29. På hemmaplan har de 11-8 med en förlust mot Skellefteå med 5-3. Snittet hemma är 2.75-2.00 på fyra matcher.

Frölunda har 11-11 i total målskillnad efter ordinarie tid vilket ger ett snitt på 1.83-1.83 efter sex spelade matcher. På bortaplan har de ett snitt på 1.5-1.5 efter fyra spelade matcher.

Inbördes förra säsongen så gick tre av fyra matcher till övertid efter två 2-2 resultat samt ett 3-3 resultat. Det fjärde mötet slutade 4-3 till Frölunda när de hade hemmaplan. Vi hittar även 0-1 samt 2-8 bland resultaten senaste säsongerna när Luleå haft hemmaplan.

Summerar vi ihop alla resultat så lutar det ju åt ännu en jämn match här där bägge lagen gör mål även om Frölunda kommer med en 1-0 förlust borta mot Växjö samtidigt som Luleås två senaste slutat 3-0 hemma mot Färjestad samt 1-1 borta mot Djurgården. Börja med två mål på hemmalaget och gardera upp med noll mål för Frölunda för att få med en åttaprocentare. Endast en procent av pengarna ligger på sex mål för något lag här vilket så klart är intressant då det mesta kan hända.


2. Mora - Färjestad
Två lag som haft en relativt tung inledning på säsongen medan det för bägge lagen ser klart bättre ut hemma än borta. För Moras del så har de en total målskillnad på 15-22 efter ordinarie tid vilket ger ett snitt på 2.14-3.14 medan det på hemmaplan är ett snitt på 1.67-2.33 med endast en förlust efter ordinarie tid på tre spelade matcher. Malmö besegrades med 2-1 efter övertid vilket är starkt gjort..

Färjestad har det blytungt på bortaplan med tre raka förluster och endast ett gjort mål framåt. Målskillnaden blir där bedrövliga 1-8 vilket ger ett snitt på 0.33-2.67 och det måste de så klart förbättra om den här säsongen ska föra med sig något positivt. Men det är ett litet urval och det kan snabbt vända med en 6-2 seger här t ex. Den totala målskillnaden för Färjestad är den här säsongen är 8-10 och då förstår vi att det är klart bättre siffror på hemmaplan. Det totala snittet ligger åtminstone på 1.33-1.67.

Inbördes mellan lagen sen Mora åter tog sig upp i SHL förra säsongen har blivit följande med Moras siffror först, 2-5, 1-4, 4-2 och 4-4 där Mora hade hemmaplan i match ett och fyra.

Den här matchen känns det som liten övervikt för hemmalaget även om marknaden bedömer det som tvärtom. Klart trevligare procent på fyra mål till Mora på tio procent än arton som Färjestad har. Är man lite kaxig av sig tycker jag man kan ta borta alla bortavinster här för både utdelning och eventuellt extra värde. Lagen känns dock inte bra nog för att hålla nollan här och börja på minst tre mål totalt i matchen, antagligen blir det klart fler.


3. Växjö - Malmö
Den här matchen luktar målsnål lång väg oavsett vem som kommer gå segrande ur striden. 2-2 eller 1-1 ligger nära till hands men egentligen borde vi sticka ut rejält här från spelarkollektivet. Låga nio procent på fyra mål till Malmö eller varför inte än bättre, två procent på fem mål för skåningarna? Absolut ingen omöjlighet och då kan vi bli ensamma med hela potten med ytterligare ett mindre sannolikt resultat.

Malmö har efter ordinarie tid en total målskillnad på 17-9 efter sju spelade matcher. Det ger ett snitt på 2.43-1.29 medan om vi enbart tittar på deras bortafacit hittills så blir det 9-3 efter fyra matcher vilket ger ett snitt på 2.25-0.75. Då har de vunnit samtliga utom en, där det blev förlust efter övertid mot Mora.

För Växjös del har de spelat sex matcher och har en total målskillnad efter ordinarie tid på 9-7 vilket ger ett snitt på 1.5-1.17. På hemmaplan har de två vinster efter ordinarie tid medan det blivit förlust efter straffar mot Örebro samt en förlust mot Linköping efter övertid. Målskillnaden på hemmaplan snittar de 1.5-0.75.

Inbördes mellan lagen kommer de fyra senaste resultaten från slutspelet förra säsongen där det blev 3-2, 3-0, 3-1 samt 1-1 där Växjö till sist vann samtliga möten. Dock hittar vi även ett 6-3 resultat från förra säsongen när Växjö hade hemmaplan men deras första möte uppe i Småland förra säsongen slutade med 2-1 seger till Malmö. Utgå från normala resultat med ett till tre mål per lag men det skadar inte att ha med några udda resultat här.


Summering:
Jag påminner åter om vikten att försöka hitta något resultat som verkligen sticker ut för att få till en hög utdelning. Samtidigt fungerar det väldigt bra att ställa krav på minst ett resultat på 2-2 eller 3-3. Förra omgången som presenterades här gav riktigt bra och då slutade en match 2-2 t ex. Se dock till att helst få bort rader där alla matcher slutar 2-2 eller intilliggande resultat ifall vi siktar på lite högre utdelningar.


Här lämnar du in dina egna rader på Bomben

Latmasken för den som vill vara med och jaga lite utdelning med ett matematiskt system. Kostnad 972 kronor.

2,4,6 - 0,2,3
2,4,5 - 1,3,4
1,2,4,5 - 1,2,3


Litet och troligt för en mindre peng. Kostnad 108 kronor.

2,3,4 - 1,2
1,3,4 - 1,2,3
2 - 1,2


Bolagsförslaget som är reducerat och siktar mot de högre slantarna. Ramen består av 7500 rader och är med en enkel reducering nere på 4256 rader.

2,3,4,5,6 - 0,1,2,3,4 (max sju mål)
1,2,3,4,5 - 1,2,3 (minst tre mål)
1,2,3,6,7 - 0,1,2,3 (max fem mål eller minst åtta mål)


Lycka till och fundera först ut om det är lite spänning eller pengar och värde som är det viktigaste och gör systemet utefter det.

Kommentera (4)