Logga in
okt 2018
11

Hockey V.41, del 2!

Betsson som ny storsponsor till SHL erbjuder varje vecka 200kr riskfritt spel på hockey:Då var det dags för genomgång nummer två vecka 41. Första genomgånen slutade i en vinst av fyra möjliga där AIK var det laget som äntligen kunde hålla trycket och spöa Pantern med 3-2, även om det blev onödigt spännande. Det var nog viktigt för stockholmarna som nu varit inne i en liten minisvacka. I övrigt blev det klart målrikare än väntat. Oskarshamn fortsätter och visa att man här i toppen för att stanna när man krossade Leksand på bortaplan i Tegera Arena. Även Linköping fortsätter att ösa in mål, och besegrade ikväll Timrå med 4-2. Det är riktigt starkt med tanke på att Timrå fått en så pass bra start, och ändå är så defensivt starka som man varit. Att då pytsa in fyra mål bakom Niklas Svedberg är starka tecken för ett LHC som lovar mycket för framtiden.

Vi ska nu fokusera på fredagen- och lördagens matcher, där spelschemat ser ut som följande:

Fredag:
BIK Karlskoga - Vita Hästen
Björklöven - AIK
Modo - Västervik
Oskarshamn - Karlskrona
Pantern - Leksand
Västerås - Almtuna

Lördag:
Djurgården - Timrå
Luleå - Rögle
Färjestad - Frölunda
HV71 - Örebro
Malmö - Växjö
Mora - Skellefteå

Som vi kan se är det endast Allsvenskan på fredag och endast SHL på lördagen. Nedan listar vi de spel vi anser är bäst för omgången. Trevlig läsning!


Modo - Västervik

Modo vinner till 1.70 hos Unibet med 9/10 units


Kanonspel när Västervik sätter sig på bussen och åker 80 mil upp till Fjällräven arena och ska försöka ta sig an tabelltvåan, som med 17 poäng och två matcher mindre spelade bara ligger tre poäng bakom ettan AIK. Modo har verkligen fått en kanonstart på säsongen. Man har bara en enda förlust såhär långt och den kom mot AIK i inledningen. Därefter är det raka segrar förutom nu senast då man behövde förlängning för att kunna avgöra mot ett taggat BIK Karlskoga.

Västervik har det desto tyngre. Vi tippade Västervik och Tingsryd som de absoluta bottengängen, och vi kan inte annat säga än att det var mitt i prick. De båda ligger som jumbo med 6 poäng vardera, men Västervik har en något sämre målskillnad varför de hamnar som allra jumbo. 13-18 är inget att hurra för, och det ser onekligen riktigt tungt ut för smålänningarna. Nu senast åkte man på pumpen på hemmaplan mot Västerås i en match man på förhand var favoriter i och det var många som trodde på den första trepoängaren efter ett par matcher då man plockat övertidssegrar i dem allihop. Så blev inte fallet, och nu är nivån än högre då Modo står för motståndet. Det skiljer helt enkelt för mycket mellan lagen, och 1.70 för den raka ettan känns nästan löjligt bra. Ska ner mot 1.55.


Pantern - Leksand

Leksand vinner till 2.15 hos Unibet med 6/10 units


Leksand tog helt klart ett snedsteg senast mot Oskarshamn då man blev smått förnedrade på hemmaplan. 1-5 skrevs slutresultatet, och det var en besvikelse hela Tegera Arena. Laget ligger trots allt på en 4e plats i tabellen med 13 poäng på de åtta första matcherna. Helt okej får vi ändå säga, då man var en av de på förhand topptippade lagen, och att man förlorade mot Oskarshamn i dagsläget är kanske inte så konstigt heller då de går snuskigt bra för tillfället, men lite väl stora siffror kanske?

Pantern då? Ja det är svårt att säga vart man har dem. De blandar å ger en hel del. 10a i tabellen och 9 poäng på sju matcher med en målskillnad på 18-25. Man går och slår Oskarshamn av alla lag, för att sedan åka på en 10-3 förlust mot nykomlingarna Västerås. Därefter slår man Björklöven borta för att följa upp det med två raka torsk igen. Det finns liksom ingen riktig röd tråd i Pantern. Man saknar grundspel och stabilitet, och ska nog vara glada om man slipper bli indragen i bottenstriden i år. Nu tar man emot ett Leksand som tillhör toppen av tabellen, och som säkerligen är ruskigt revanschsugna. Det kan bara gå åt ett håll. Över dubbla degen för dalmasarna plockar vi här.


Malmö – Växjö

Under 4.5 mål till 2.00 i odds hos Unibet med 7 units


Malmö är väldigt bra defensivt och det visade de återigen när de mötte Växjö borta under torsdagen. Matchen slutade 1-0 till hemmalaget och det är lite som det brukar när de här lagen möts. De fyra senaste matcherna inbördes har gått under 4.5 mål men då har visserligen tre av dessa varit från förra säsongens slutspel. Så två defensivt duktiga lag som tar ut varandra rätt bra. Samtidigt är Malmö relativt uddlösa framåt vilket passar perfekt får vårt spel här.

Växjö har nu fyra raka matcher i SHL som gått under 4.5 mål och sex av de sju inledande matcherna har gått under för smålänningarna. Även för Malmö är det klar fördel vad gäller matcher som gått under 4.5 mål i inledningen av SHL. Fem av de åtta som hittills spelats har gått under.

Självklart kommer vi även få låga snittsiffror på lagen när så pass många matcher går under linan. Malmö har hittills på hemmaplan ett snitt 2.67-2.00 vilket förvisso är mer än linan men det har varit mål relativt svaga Färjestad bl a. Malmö är förvisso lite stärkta av sin hemmaarena men Växjö är ett bra lag. Växjös bortasnitt är 2.00-1.67 mål vilket är klart under 4.5 mål totalt. Summerar vi samtliga mål lagen har varit involverade i får vi ett snitt på 2.93 mål per match. Växjös två raka hemmasegrar med 1-0 hjälper så klart till att hålla ner siffrorna men den formen bägge lagen visar upp nu talar för att matchen kommer gå under. Brytpunkt nu på exakt 50% men vi tycker det är spelbart ner till 1.85 vilket har en brytpunkt på 54%. BOL!

Kommentera