promo
Logga in
okt 2018
12

Genomgång av Stryktipset (13/10)

En omgång som ser ut att bli väldigt enkel och favoritbetonad med låg utdelning som följd. Landskamperna ser ut att bli väldigt lättlösta så mest krut behöver vi lägga på matcherna från engelska League One. Jagar man större pengar och hoppas på 25% chans så kan man helt gå mot bästa spiken i omgången, men spelteoretiskt i grunden är det felaktigt. Egentligen är det väl enklast att lämna in mindre system och gå hårt på de större favoriterna då sannolikheten är så hög att det kommer inträffa.

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Sunderland (match 13, en etta)
(13) Sunderland – Blackpool 1
Matchen lottas med 12-2-2 bollar på de olika tecknen. Så 75% chans att lotten utfaller med en etta. Varken mer eller mindre vilket gör det här till en bra spik då vi vet den exakta sannolikheten. Samtidigt är ettan i nuläget endast streckad på 63% vilket gör att det dessutom finns värde där just nu. Kommer stiga över 70% men för att förenkla tipset så spika.


Omgångens kompletterande spik 1: Tyskland (match 1, en tvåa)
(1) Holland – Tyskland 2
Ett Tyskland som håller på att byggas om och upp på nytt efter ett VM som var ett stort fiasko. Spelet hemma mot Frankrike senast såg riktigt bra ut men matchen då slutade 0-0 och det är väl enda faran här att det den sista tredjedelen saknade skärpan som behövs. Förhoppningsvis får Löw ordning på det här mot ett Holland som också haft en del problem på slutet. Marknaden bedömer vinstchansen till 46% och jag menar den kan vara något högre. Endast streckad på runt 40% i nuläget men kommer också stiga några procentenheter.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Armenien (match 7, en etta)
(7) Armenien – Gibraltar 1
Gibraltar spelade oavgjort mot Estland i sin första bortamatch någonsin och precis då i början segrade de även över Malta men detta var inofficiella vänskapsmatcher. När tävlingsspelet sen började så fick de en målskillnad på 2-56 i EM-kvalet och det blev inte mycket bättre i VM-kvalet där laget putsade siffrorna till 3-47 istället men fortfarande utan poäng. Har nu inlett Nations League mot Lichtenstein och Makedonien med två raka 2-0 förluster. Armenien borta blir inte enklare och på bortaplan är Gibraltar klart sämre än om de skulle spelat hemma dessutom. Spika trots 81% då segerchansen ligger på över 90%.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(2) Irland – Danmark 2
Irland hade inte mycket att sätta mot Wales för en dryg månad sen när laget föll med 4-1. Träningsmatchen efter mot Polen som slutade 1-1 ska vi inte heller höja upp för mycket då polackerna inte alls levererar inom fotbollen just nu. Danmark å sin sida fick till sist ihop ett avtal som gjorde att bojkotten upphörde efter matchen borta mot Slovakien. De visade direkt sin styrka och besegrade Wales hemma med 2-0. Om det var en extra kraft just efter att laget kände sig som en stark enhet efter bojkotten eller om det fortfarande kommer sitta i får vi se. Men Danmark till 37% känns väldigt bra här och sist lagen möttes var i VM-kvalets Play Off, då segrade Danmark med 5-1.
Statistik

(8) Makedonien – Liechtenstein 1
Lilleputtlandet har svårt på bortaplan mot de flesta motståndare även om de då och då lyckas ta en poäng eller t o m vinna. Mot Makedonien som levererar match efter match just nu kommer de dock inte ha mycket att hämta. Nio raka matcher utan förlust och endast ett nederlag i de tretton senaste matchen. Det var mot Spanien hemma i VM-kvalet där laget föll med 3-2. Egentligen bara att spika hemmalaget här till 75% då den kommer inträffa närmare 90%.
Statistik

(10) Coventry – Wycombe 2
Då hela kupongen saknar bra skrällar så måste Wycombe med här. Marknaden värderar chansen till runt 30% men laget är endast streckade på 20%. Inget av lagen har imponerat speciellt i League One hittills men Coventry har samlat ihop femton poäng mot Wycombes tolv poäng. Men Wycombe har endast två förluster totalt då antalet oavgjorda är hela sex stycken medan Coventry antingen vinner eller förlorar i större utsträckning. Inbördes är det dock förkrossande statistik till Coventrys fördel där det blivit fem raka segrar medan de mötts sen 2014, där de två sistnämnda är från ligaspel från förra säsongen i League Two.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(3) Norge – Slovenien 1
Norge rätta favoriter här även om jag letar efter det som kan tala för något annat. Norge förlorade i Nations League borta mot Bulgarien i senaste matchen men hade fem raka segrar i vänskapsmatcher innan dess, dock mot mediokert motstånd förutom Australien och Island. Hemma har dock Norge levererat i åtta raka där det blivit segrar förutom mot Tjeckien och Sverige som slutade oavgjort. Senaste förlusten på Ullevål kom mot Tyskland 2016. För Slovenien ser det tufft ut på bortaplan med endast tre segrar på de senaste sexton försöken. Förutom San Marino och Malta lyckades de även besegra Montenegro i en vänskapsmatch i början av sommaren. Lagerbäck borde dock dra längsta strået här rent taktiskt, men 62% kan vara värt att försöka fälla.
Statistik

(4) Bulgarien – Cypern 1
Cypern har lyckats flera gånger om att ta poäng mot klart bättre lag under en längre tid. Normalt är det hemma de är starka, men Israel samt Bosnien och Hercegovina besegrades i senaste EM-kvalet på bortaplan. Har dock elva förluster på de tolv senaste matcherna borta nu, mot klart varierat motstånd som Belgien eller Jordanien. Bulgarien visar styrka och slog senast ett taktiskt korrekt Norge med 1-0 på hemmaplan där de har åtta segrar på de senaste tio försöken. Förlusterna kom mot Frankrike samt Bosnien och Hercegovina, där bägge slutade 0-1.
Statistik

(5) Georgien – Andorra 1
Svårt att se hur Andorra ska kunna stå emot Georgien på bortaplan. Georgien har inlett Nations League på strålande sätt med två raka segrar mot Kazakstan och Lettland där de hållit nollan dessutom. Tre vänskapsmatcher på hemmaplan tidigare i år dessutom när Litauen, Estland och Malta besegrades. Andorra har dock lyckats med två oavgjorda i sin inledning i Nations League. Andorra streckade på höga 10% är ointressant då de endast segrar runt var trettionde match medan krysset kan vara småintressant trots 16% streck. Ettan inträffar dock runt 85% av matcherna medan den endast är streckad på 76%.
Statistik

(6) Lettland – Kazakstan X
Svårlöst match i en för övrigt enkel omgång vilket gör att vi kan strecka samtliga tecken här. Lettland har två segrar på sina senaste tjugoen matcher och det var mot Andorra och Estland. Borta har man bl a förlorat mot Gibraltar och Kosovo. För Kazakstan har det blivit två segrar på de senaste sjutton matcherna, mot Ungern och Azerbajdzjan medan förlusterna bl a kommit mot Montenegro och Cypern. Strecka på då det är omöjligt att få ordning på den här matchen.
Statistik

(9) Burton – Bristol X
Bristol har nu tre raka matcher utan ett mål framåt. På bortaplan har de inlett målsnålt med 4-5 i målskillnad på de sex första matcherna. Förra säsongen var de ett typiskt hemmalag där de tog två tredjedel av sina poäng. Burton föll ner från Championship i våras och har fortsatt kräftgången då de inlett med elva poäng bara och bara har en poäng ner till bl a Bristol på nedflyttningsplats. Tog färre poäng hemma än borta förra säsongen men har åtminstone lyckats bättre med det nu. 3-1-2 (8-5) jämfört med endast en pinne borta. Ställer mig dock frågande till om de lyckas avgöra här och 0-0 ligger nära till hands. Både marknad och streckspelare lägger dock runt 45% chans för hemmalaget här.
Statistik

(11) Rochdale – Doncaster X
Doncaster föll tungt med 4-0 hemma mot Fleetwood senast men har annars gjort en bra säsong hittills. De övriga två förlusterna har kommit på bortaplan med 1-0, och efter tolv matcher har de samlat ihop tjugoen poäng och ligger på sjätte plats. Rochdale segrar få gånger hemma då de förra säsongen spelade 6-12-5 (24-24) medan de hittills startat med 1-1-4 (6-13). Inbördes är det dock fördel hemmalaget här men krysset känns nära till hands här. Svårlöst och slumpen kan komma att avgöra även den här matchen.
Statistik

(12) Scunthorpe – Peterborough 1
Peterborough startade serien på strålande sätt med sex segrar och en oavgjord på de sju första matcherna. Det har dock trasslat till sig rejält på slutet med endast fem poäng på de fem senaste matcherna, där det även slutat med två förluster på hemmaplan. Formen ett stort frågetecken alltså, även om motståndarna varit tufft. Laget ligger dock fortfarande tvåa i serien men köper inte att de ska vara favoriter här, om än de är knappa. Scunthorpe hade sju raka matcher utan förlust innan det senast blev förlust med 3-2 borta mot Luton. Så formen är bra och laget slutade femma i serien förra säsongen medan Peterborough slutade på nionde plats, och med endast fem segrar på bortaplan. Inbördes är det fördel Scunthorpe med 3-2-0 i de senaste fem matcherna. 34% kan vara okej att spika på små system.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 1296 rader på Liverättning

1. 2
2. x2
3. 1x

4. 1
5. 1x
6. 1x2

7. 1
8. 1
9. 1x2

10. 1x2
11. 1x2
12. 1x
13. 1


För den som vill komma billigare undan. 18 rader på Liverättning

1. 2
2. 2
3. 1

4. 1
5. 1
6. 1x2

7. 1
8. 1
9. 1x2

10. 2
11. X
12. 1x
13. 1

Här lämnar du in dina egna rader på Stryktipset

Kommentera

promo
td