Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2018
16

Hockey V.42, del 1!

Betsson som ny storsponsor till SHL erbjuder varje vecka 200kr riskfritt spel på hockey:Vi är nu inne i vecka 42, och i det här inlägget ska vi fokusera på onsdagens- och torsdagens matcher. Men först kör vi en liten recap från förra veckan där Rögle äntligen fick sina första trepoängare, Malmö tog revansch på Växjö, Mora kunde knipa extrapoängen mot Skellefteå och Djurgården kunde tillslut skaka av sig Timrå i en onödigt spännande match. Vidare så fortsätter AIK att visa upp frågetecken kring sin form när man förlorade mot Almtuna borta med 4-2, Panterna skrällde och slog Karlskrona på bortaplan. Vi har även en ny serieledare i Modo som nu gick om AIK på målskillnad men med två matcher mindre spelade. Sedan har vi det kanske mest heta ämnet just nu - Oskarshamn. Sex raka vinster, och endast en förlust på den nio inledande omgångarna. Det är en riktig ögonbrynshöjare, och det ska bli spännande att se om de orkar hålla i detta.

Spelschemat för onsdag och torsdag ser ut som följande:

Onsdag:
Almtuna - Leksand
Björklöven - Karlskrona
Oskarshamn - BIK Karlskoga
Pantern - Tingsryd
Södertälje - Västervik
Västerås - AIK
Vita Hästen - Modo

Torsdag:
Frölunda - Luleå
Malmö - Brynäs
Örebro - Färjestad
Skellefteå - Djurgården
Timrå - Rögle
Växjö - HV71

Som vi kan se är det endast Allsvenskan under ondsagen och endast SHL på torsdag. Nedan listar vi de spel vi anser är bäst för omgången. Trevlig läsning!


Vita Hästen - Modo

Modo vinner till 1.85 hos Expekt med 7/10 units


Modo har rivstartat säsongen, och vi har nu en ny serieledare. I och med vinsten mot Västerås senast tog Modo tag i taktpinnen och klev förbi AIK på målskillnad, men med hela TVÅ matcher mindre spelade. Faktum är att man har bara förlorat en enda match på den 9 inledande omgångarna. Det är riktigt starkt, och det ska bli spännande att följa toppen av tabellen i år. Speciellt som AIK slackat efter lite nu.

Nu åker man till Norrköping och ska ta sig an Vita Hästen i Himmelstalundshallen. Det är aldrig någon lätt uppgift då Hästen ofta är riktigt starka på hemmaplan där de ofta kan spela en riktigt tajt hockey. I år har det däremot varit annorlunda. Man har inte en enda trepoängare på hela säsongen på hemmais. 1 förlust, 3 övertidsförluster och 1 övertidsvinst är facit såhär långt. Det håller naturligtvis inte, och det visar sig tydligt i tabellen där man ligger på en 11e plats med 10 poäng.

Detta är absolut en tuff match, och bara för att det är lite toppen mot botten ska man nog akta sig för att vara allt för självsäkra i Modo. Det kommer krävas hårt arbete för att åka härifrån med tre poäng, men gör man allt rätt och fortsätter på inslagen väg ska det inte vara några problem i vårt anseende. Raka tvåan spelas till lite under dubbla pengen.


Malmö - Brynäs

Malmö vinner till 2.10 hos Bethard med 8/10 units


Tabelltvåan Malmö tar emot 13e placerade Brynäs under torsdagskvällen med nedsläpp kl 19.00. Det en match mellan två lag vars formkurvor är lika med motpoler i dagsläget. Visserligen kommer bägge lagen med varsina vinster i bagaget, men jag vill hävda att Brynäs har en hel del att jobba på för att börja klättra i tabellen.

Malmö kommer från en urstark 2-1 seger mot fjolårsmästarna Växjö i en förövrigt ganska jämn match, men som man på förhand var underdogs i. Växjö tog ledningen, men två mål under de sista 10 minutrarna i matchen gav en vändning för skånlaget som då kunde klättra upp på en andraplats i tabellen. Extra skönt måste det varit med tanke på förlusten dessförinnan med 1-0 mot just Växjö. Skön revansch med andra ord.

Brynäs vilade hela förra veckan. Den senaste matchen var mot Skellefteå den 6e, då man vann med 3-1 på hemmaplan. Nu har laget som sagt vilat och tränat, och allt som oftast brukar man vara lite sega och trögstartade efter ett sådant “miniuppehåll”. Visst att man är utvilade och förhoppningsvis skadefria, men matchtempot finns inte där på samma sätt som hos Malmö, vilket jag tycker är en av de faktorerna som stärker den raka ettan.


Skellefteå - Djurgården

Djurgården vinner till 2.85 hos Betway med 6/10 units


Hett möte uppe i Skellefteå mellan två lag från den övre tabellhalvan. Går vi tillbaka till förra året tittar vi på en av de två semifinalserierna, där Skellefteå tillslut kunde dra det längsta strået. Nu är det ny säsong, och bägge lagen har startat bra. Djurgården ligger på en 3e plats med 17 poäng och en målskillnad på 32-18. Skellefteå ligger på en 5e plats på 15 poäng och en målskillnad på 22-17. Ganska likbördigt med den skillnaden att Djurgården gjort avsevärt många fler mål. Det syns tydligt också i poängligan där topp 3 alla representerar just Djurgården - Jacob Josefsson, Jakob Lilja och Daniel Brodin. Därefter kommer Skellefteås Joakim Lindström och Oscar Möller på en 5e- respektive 6e plats.

Djurgården lyckades besegra Timrås med 7-4 senast i en märklig match där Timrå fick en ruskig utdelning på sina chanser. Man hade långa stunder 50% i effektivitet, vilket inte är speciellt trevlig siffror för Djurgårdens målvakten Adam Reiderborn, som visat upp en ganska ojämn sida såhär långt. Det var en hel del slarv som ledde fram till Timrås mål, men i tredje perioden gick man samman och kunde tillslut bryta ned Timrå och dra iväg till en seger.

Skellefteå åkte istället på oberäknat poängtapp i Mora i en match man tappade i tredje perioden. Mora tog ledningen med 1-0 i den första perioden, men Skellefteå skulle göra både 1-1 och 2-1 innan den andra var över. Väl i tredje var Mora det enda laget att hitta nätet, och det hela skulle avgöras på straffar där hemmalaget fick med sig extrapoängen.

Detta möte ser jag som väldigt jämt på förhand. Djurgården känns som det starkare laget, men Skellefteå är alltid starka på hemmais. Frågan är om Djurgården kan hålla tätt bakåt, och om Skellefteå kan få igång lite mer produktion framåt? Känslan är iallafall att Djurgården är alldeles för stora underdogs mot vad verkligheten säger.


Malmö – Brynäs

Malmö att vinna med asian handicap -1.5 till 3.05 i odds hos Nordicbet med 6 units


Malmö har startat den här säsongen på ett stabilt sätt även om de flesta matcher varit hyfsat målsnåla och det är få gånger som det blivit islossning. Så mycket i den här matchen kommer hänga på om Malmö kan producera målen framåt som krävs. Hittills har de totalt gjort nitton mål på nio matcher vilket ger ett rätt lågt snitt på 2.11 medan man bakåt endast släppt in elva mål vilket ger ett fint snitt på 1.22.

Brynäs å sin sida har gjort sjutton mål framåt på åtta matcher vilket ger ett snitt på 2.13 medan man bakåt släppt in tjugotre mål vilket ger ett snitt på 2.63. Brynäs har hittills på sina åtta matcher förlorat tre av dessa med två mål eller fler och det känns lite som att det är antingen eller för laget som inte har inlett serien speciellt övertygande med en trettondeplats och endast åtta inspelade poäng. Hela tio bakom Malmö alltså.

Hemma i Malmö är det hittills bara Frölunda som lyckats besegra skåningarna medan Malmö har slagit serietrean Djurgården (efter förlängning), fjolårsmästarna Växjö samt Färjestad som ligger placeringen ovan Brynäs. Mot Färjestad blev det dessutom hela 4-1.

Brynäs har förvisso haft uppehåll i tolv dagar nu medan Malmö matchas intensivt vilket kan påverka tempot i matchen, men vi tror det här uppehållet snarare kan ha varit till nackdel för Brynäs som behöver komma in i det hela med vinstform etc. Senast besegrade man ju Skellefteå hemma med 3-1 och den vågen vill man så klart rida vidare på istället för att få massa vilodagar.

Kan Malmö bara orka hålla upp tempot i matchen så är laget tyngre än Brynäs och borde rimligen dra det längsta strået här. Inbördes har Malmö klar fördel de två senaste säsongerna med sex vinster och två förluster. Alla efter ordinarie tid där även Malmö segrat med två mål eller fler i fem utav matcherna. Vi tror de har bra chans att lyckas med det igen och spelar sex units till 3.05 i odds. Spelvärt ner till 2.85 ungefär vilket är en brytpunkt på 35%. BOL!

Kommentera

promo
td