Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2018
19

Hockey V.42, del 2!


Då var det dags för genomgång nummer två av vecka 42. Matcherna spelas mellan fredag och söndag, och det är 13 stycken matcher på tapeten vilket betyder att vi har en härligt hockeyhelg framför oss med massor av godis. Vi ska inte orda för mycket här i inledningen utan vi kör igång direkt.

Så här ser spelschemat de kommande dagarna:

Fredag:
BIK Karlskoga - Almtuna
Björklöven - Västervik
Leksand - Karlskrona
Modo - Pantern
Vita Hästen - Oskarshamn
Västerås - Södertälje

Lördag:
Frölunda - HV71
Luleå - Malmö
Rögle - Timrå
Brynäs - Örebro
Färjestad - Djurgården
Mora - Växjö

Söndag:
Linköping - Skellefteå

Nedan listar vi som vanligt de spel vi anser är bäst för omgången. Trevlig läsning!
Spännande match där seriens mest formstarka lag åkte på pumpen senast mot ett BIK Karlskoga på hemmaplan med 1-4. Lite oväntat, men ändå lägligt på något sätt när man tänker efter. Karlskoga drog iväg tidigt i matchen och det blev egentligen aldrig något snack. Oskarshamn ligger alltjämt på en 3e plats i tabellen bakom Modo och AIK, men före Leksand och just BIK Karlskoga. Laget har gått oväntat bra inledningsvis och det ska bli spännande att se om de är i toppen för att stanna, eller om ett bakslag ligger och lurar runt knuten.

Vita Hästen stod för en oerhört stark insats i Himmelstalundshallen när man med hela 6-3 besegrade dåvarande serieledarna Modo. Det var en grymt stark insats som man inte kunde se komma på långa vägar. Visst, vi rekade Modo som segrare i den matchen men vi varnade även för Vita Hästen hemmaspel där de tidigare har visat upp att de kan vara en joker. Så blev fallet denna gång, och troligtvis har det gjutit in lite självförtroende i grabbarna.

Nu kommer alltså heta Oskarshamn på besök. Eller är dem så heta? Ja, det återstår ju att se. Kan man studsa tillbaka eller är det en förluststreak vi har framför oss Min uppfattning är att en plump kommer sällan ensam, likväl som en bra prestation ofta följs upp av flera andra. Vita Hästen gjorde en bra insats med Oskarshamn tappade. Känslan är att det finns goda möjligheter för Hästen att rida vidare på segervågen åtminstone en match till, även om det givetvis inte är något lätt motstånd. Helt klart spelvärt iallafall till 2.75 på hemmaplan. Raka ettan spelas!
Ett anrikt gammalt möte mellan Färjestad och Djurgården i Löfbergs Lila Arena. Djurgården, som åkte upp till Skellefteå och vinner är urstarkt. Att man dessutom gör det med en sån pass stil tyder bara ännu mer på hur bra stockholmslaget mår just nu. En 3e plats i tabellen bakom Malmö och Linköping, men framför Frölunda, Luleå och Skellefteå. Känslan är att Djurgården inte kommer vara sämre än förra året, vilket ju gör att en semifinal, minst, är målet. Absolut är det långt kvar tills dess och det är många matcher kvar som ska spelas och mycket kan hända, men faktum är att Djurgården ser så pass stabila ut att det ska då mycket till. Visst att försvaret ibland har svajat, men offensiven är av högsta klass och väger ofta upp den bristande defensiven stundtals.

Färjestad har haft en tung start på säsongen och ligger för tillfället på en 11e placering i tabellen. Rögle, Brynäs och Örebro är lagen man har bakom sig. Men det är med liten marginal, och man behöver klättra i tabellen ganska omgående för att inte trassla in sig onödigt mycket inför slutspelet. En femtedel av grundserien är redan spelad och det är hög tid för lagen att sätta grundspelet. Ja, för de som inte har gjort det än.

Färjestad är ett erkänt starkt hemmalag, och i år har man trots den usla inledningen ändå lyckats gnissla till, och då på hemmaplan exempelvis när serieledande Linköping kom på besök och fick se sig besegrade med 3-0. Även HV71 och Mora är lag som besegrats i Löfbergs i år. Djurgården blir alltså en ny extremt tuff utmaning för Färjestad som måste plocka fram sitt A-game om man ska ha någon chans. Det känns på förhand som en ganska öppen match, men Djurgården är i grund och botten ett klart bättre lag, och att vi får så pass mycket som 2.50 för den raka tvåan känns löjligt. Det klipper vi med ögonbindel på alla dagar i veckan.
Luleå kommer från en imponerande vinst borta över Frölunda. Hela 5-1 slutade matchen och vi är nog inte de enda som blev överraskade av det resultatet. För Malmös del började det lika målsnålt som förväntat hemma mot Brynäs och de tre första målen i den matchen kom i powerplay. Men trots 3-1 till Malmö med drygt fem minuter kvar så slutade matchen 3-3 och det tycker vi pekar lite åt att det inte är helt stabilt hos skåningarna även om nerver etc kan ha påverkat inför hemmapubliken i det här fallet.

Men när Luleå nu hittat ångan mot ett Frölunda som tidigare sett stabilt ut tror vi det kan fortsätta hemma mot ett Malmö som har ett intensivt spelschema och möjligen är på väg ner lite i en svacka. Att det just är i sista perioden Malmö släpper in tre mål kan tyda på att det fysiska får lida ju längre matcherna går och då ökar chanserna för mål i baken dessutom. Det tar vi tillvara på här då Malmö spelat åtta matcher hittills under oktober, och fyra stycken från förra torsdagen. Visst är de elittränade men svackor börjar någon gång.

Vi lutar det här spelet mycket på att Luleå får göra grovjobbet helt enkelt och antagligen är hemmasegern till liknande odds som vi får på överspelet även det ett bra spel. Vi ser dock flera scenarion där det ska gå över 1.5 mål i sista perioden oavsett vilka som leder och med vilka siffror. 52% av tredjeperioderna måste träffa för värde. Nog sker det oftare än så även om bägge lagen i grunden är målsnåla, men ett tröttkört eller uppgivet Malmö (eller Luleå?) borde kunna vika ner sig i sista perioden. Vi nämner även det statistiska även om det är utfall som inte behöver betyda så mycket men Luleås tre senaste matcher har gått över 1.5 mål i sista perioden och detsamma gäller för Malmös två senaste. BOL!

Kommentera

promo
td