Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2018
19

Allsvenskan, omgång 26!


Två veckor känns som en evighet ibland men nu är äntligen Allsvenskan tillbaka. Visserligen har det bara varit ett landslagsuppehåll men vi som brinner lite extra för vår egna inhemska serie får nu stilla vår längtan. För att inte tala om att det även är lite enklare att hitta bra spel igen, när vi slipper leta odds från den saudiarabiska ligan eller var vi nu dämpar abstinensen någonstans.

November närmar sig med stormsteg och det gör ju även slutet på Allsvenskan som går hand i hand med höststormar och regn. Möjligen är guldstriden avgjord då AIK kopplat ett enormt grepp om Lennart Johanssons pokal med fem omgångar kvar och ett försprång på hela åtta poäng. Ska det alltså äntligen bli Stockholm som ska få lyfta pokalen efter åtta tunga säsonger där Skåne dominerat med sex guld under 10-talet, med Malmö som främsta lag. Helsingborg med ett guld och de övriga två guldlagen är Elfsborg och Norrköping. Jag sätter åtminstone mina ”sura hosor” på att det blir AIK som återigen får lyfta den finaste bucklan och de var även det senaste laget från Stockholm som lyckades med den bedriften, 2009!

Men för AIK som skulle ta en enkel seger hemma mot Örebro såg det länge fint ut med en stabil 1-0 ledning som sig bör men med ett rött kort i 85e minuten på Rashidi arbetade sig Örebro in i matchen trots en missad straffspark, och kvitteringen kom i 90+3 istället.

En annan kanske lite mer intressant match där bägge lagen i stort är indragna i bottenstriden var den mellan Göteborg och Trelleborg. En enkel hemmaseger trodde många men Trelleborg gjorde vad de kunde för att ta sin första trepoängare genom eoner av tid och det såg bra ut väldigt länge då skåningarna ledde med 2-1 i slutet av matchen när tilläggstiden började ticka. En helt misslyckad rensning av Zoran Jovanovic i Trelleborg som fick Tobias Hysén på fall gav ett helt korrekt rött kort. I en MMA-match hade det dock en klart mer välriktad spark. På frisparken efteråt - som var matchens sista spark dessutom - knorrade Kharaishvili in kvitteringen och Göteborg har ett litet andrum på fem poäng före Brommapojkarna som just nu ligger på kvalplats. För Trelleborgs del ser det än mörkare ut än nattsvart för att kunna rädda nytt kontrakt då tre poäng här hade varit oerhört viktigt för att ens våga drömma.

För Häcken och Malmö seglade Europadrömmarna bort en bit genom att lagen spelade 1-1 när de möttes på Hisingen. Nu är det sex, respektive fem poäng upp till tredjeplatsen som ger lilla silvret. Det var oavgjorda resultat som bäst beskriver omgången där hälften av matcherna delade broderligt på poängen. Tre matcher slutade 1-1 och en match dubblade den målskörden medan segrarna gick till Östersund (3-0 mot Dalkurd), Sirius (4-2 mot Elfsborg), Hammarby (4-2 mot BP) samt Sundsvall (2-0 över Kalmar).

Tabelltoppen inför omgång 26:

1. AIK, 58p +32
2. Hammarby, 50p +20
3. Norrköping, 50p +18
4. Malmö, 45p +18
5. Östersund, 45p +16
6. Häcken, 44p +25

Bottenstriden med fem omgångar kvar:

13. Sirius, 23p -25
14. Brommapojkarna, 20p -38
15. Dalkurd, 17p -23
16. Trelleborg, 14p -34

Den kommande omgången består av flera intressanta matcher och vilken rivstart direkt efter miniuppehållet. Vi har Stockholmsderbyt mellan Djurgården och AIK som höjdpunkten även om poängen inte känns lika viktiga där som i följande matcher. Malmö tar sig nämligen an Hammarby på Swedbank Stadion och här känns det inte som något lag kommer vara nöjda med en poäng och vi kommer säkerligen få se en bra match. Även Häcken mot Östersund på Bravida Arena kommer sukta efter en segrare då tre poäng är nödvändigt för att hänga på i kampen om topplaceringarna.

Så förutom tre heta toppmatcher så erbjuder omgången även två viktiga matcher i bottenstriden där det är lite sista chansen nu innan tåget lämnar station. Trelleborg möter Sirius nere på Vångavallen i Skåne och måste vinna om det ens ska finnas en praktisk chans att säkra nytt kontrakt utan att förlita sig på kvalspelet. Samtidigt riskerar Sirius vid en förlust att få Brommapojkarna på samma poäng och då skulle det endast vara målskillnaden som räddar Uppsalalaget från att behöva kvalspela för nytt kontrakt med fyra omgångar kvar. Men först behöver ju Brommapojkarna plocka tre poäng för den möjligheten, men chanserna ser helt klart överkomliga ut då man tar mot Göteborg på Grimsta IP. Kan vara Brommapojkarnas chans att få ett litet försprång ner till de förhatliga platserna som betyder spel i Superettan 2019. Göteborg riskerar dock att svettas än mer efter mötet på måndag om det skulle innebära noll poäng i omgången för då riskerar laget att likt Helsingborg för två säsonger sen försöka kvala sig kvar. Det gick sådär för Helsingborg som dock ser ut att bli klara för Allsvenskan nu den här omgången. Dramatik överallt, precis som det ska vara när det drar ihop sig! Enklast är väl om det är Sundsvall som är ens favoritlag, då kan man åtminstone njuta fullt ut i helgen då laget inte har så mycket att spela om då man hamnat helt i mitten utan risk att åka ur och med obefintliga chanser att lyckas nå en topp tre placering.

Helgens spelschema (omgång 26):

Lördag:
13.00 – Malmö v Hammarby
16.00 – Dalkurd v Örebro

Söndag:
15.00 – Djurgården v AIK
15.00 – Häcken v Östersund
17.30 – Elfsborg v Sundsvall
17.30 – Kalmar v Norrköping
17.30 – Trelleborg v Sirius

Måndag:
19.00 – Brommapojkarna v Göteborg

Förra omgången glömmer vi rent spelmässigt då endast ett av våra tre spel gick in, nämligen -1 på Östersund hemma mot Dalkurd till 1.60 i odds. Visserligen hade vi med en högoddsare på Djurgården till 8.50 men det räckte endast till 1-1 och vi nådde inte ens push där, medan vårt överspel på Häcken och Malmö även det slutade med 1-1. ”BLGM” hade med facit i hand varit ett bättre spel. Vi tar nya tag och gråter inte över den omgången utan ser fram mot den kommande omgången som erbjuder mängder med olika spel i kombination med spänningen i tabellen. Vi levererar som vanligt våra bästa spel för Allsvenskan nedan men först tar vi en snabb titt som vanligt på assist- och skytteligan.

Topp tre vad gäller gjorda mål är status quo då Guerreiro är kvar på 17 mål, följd av Hallenius på 14 mål samt Goitom på 12 mål. Aiesh utökar dock ledningen i assistligan till 9 stycken, medan Besara ligger kvar på sina sju assist, precis som Irandus med sina sex assist, som dock fått sällskap av Tamimi på en delad tredjeplats.
Oddset har förvisso dykt från 1.98 ungefär men vi ser fortfarande ett knappt värde på den här matchen när vi studerar den närmare. Kalmar har ett totalt målsnitt (gjorda och insläppta) på 2.12 den här säsongen, medan de på hemmaplan snittar 1.75. För Norrköpings del snittar de 2.48 mål totalt medan de på bortaplan snittar 2.41.

Studerar vi endast de senaste matcherna för respektive lag finner vi snabbt att sju av Kalmars senaste ni matcher gått under och det är borta mot Malmö (förlust 4-0) samt hemma mot Häcken som linan gått över. Då har det alltså varit två målglada lag som stått för motståndet. Norrköping är inte lika målglada och på deras tio senaste har hela åtta matcher gått under linan, och på bortaplan har de fem raka med endast ett eller två mål.

Nu är det mycket tillfälligheter som påverkar men Norrköping har lite av sumpat möjligheterna till guldet och nu gäller det att i första hand försöka roffa åt sig det stora silvret. Borde kunna bli en tillknäppt match där bortalaget tänker defensivt i första hand medan Kalmar efter sju raka utan seger inte borde vilja köra med en tokoffensiv. Avvaktande och vi tror det dröjer ett tag innan det blir ett första mål här. Kalmar har ju t ex spelat 0-0 och 1-1 hemma mot både Dalkurd och Brommapojkarna på slutet.

1.85 i odds har en brytpunkt på 54% men det här är en känsla på att det borde inträffa 60%. Nu slår vi antagligen inte marknaden så mycket men vi ser det fortfarande som ett bra spel trots att oddset sjunkit och värdet bara är okej nu. Peta in sex units och se en annan match som borde bli mer målrik istället. BOL!
Häcken är obesegrade på hemmaplan i år vilket tyder på en enorm styrka. De är även med och tampas om placeringarna i toppen, precis som Östersund. En match som borde gå över 2.5 mål med två målglada lag som dessutom är i bra form.

Östersund har fyra raka segrar efter en liten minisvacka. Häcken som endast har en förlust på senast elva matcherna borde likväl bli en svårslagen nöt. Dock tror vi inte det är omöjligt med många mål och varför inte ett underläge med t ex 0-1 efter 45 spelade minuter då Östersund är ett bra lag.

Häcken har dock endast legat under efter 45 minuter i en av sina hemmamatcher den här säsongen, och den matchen räddade de endast till ett oavgjort resultat. Östersund har haft ledningen i halvtid i fem av sina bortamatcher med endast en match med förändrat resultat, den slutade också oavgjort. Så statistiken är inte helt med oss den här säsongen men dessa utfall är rätt ovanliga så vi är inte oroliga, utan anser att spelet är både intressant och bra.

Vi bygger det på att Häcken är enormt starka hemma och att ett slumpmål till ett lag i bra form kan trilla in under första 45 minuterna och det räcker att Häcken står som segrare i ovanstående scenario i mindre än var 24e match. Helt klart värt en liten slant även om det endast inträffat i tre matcher totalt den här säsongen i Allsvenskan (åtta om vi räknar med ett hemmalag som tappar). Ett spännande spel där vi inte helt värderar hur ofta det bör inträffa. 4.2% behöver det inträffa åtminstone men redan vid 4.6% skulle oddset vara nere på under 22. BOL!
Äntligen är Allsvenskan igång igen efter landslagsuppehållet. På den stora Á la Carte menyn, som för övrigt bjuder på europeiska toppfotboll i helgen, har vi även ett glödhett Stockholmsderby att sätta tänderna i. Djurgården tar emot AIK som ser ut att gå mot ett relativt säkert SM-guld.

Vad det gäller Djurgården har man i stort sett checkat ut för säsongen. En 8e placering i tabellen gör att varken europaplatserna eller risken att bli indragen i bottenstriden ligger inom räckhåll. Återstående 5 matcher ska egentligen bara spelas av, men innan dess har Djurgården en ypperlig möjlighet att försöka förstöra för serieledande AIK och därmed kunna sätta käppar i hjulet för ett eventuellt SM-guld. Vilken skadeglädje det skulle bli för Djurgården vars största rival är just AIK.

Det är tveklöst så att AIK har imponerat hela säsongen. Det har egentligen aldrig varit något snack om vilket det bästa och stabilaste laget har varit. De senaste matcherna har man haft lekstuga mot både Göteborg och Dalkurd, men dessa motstånd är inte mycket att hurra över. Faktum är att innan dessa matcher svajade man rejält mot Hammarby och Norrköping. Det såg det inte alls speciellt bra ut så som vi är vana att se gnaget i år, och nu senast lyckades man bara få med sig ett kryss mot Örebro. På hemmaplan dessutom. Har det smugit in lite guldnerver i Solnagänget tro? Inte helt omöjligt.

Vi har hittat ett intressant spel här som lyder under 2.5 mål i matchen till 1.65 gånger smeten. Tankegångarna bakom spelet är att detta är en match som gäller väldigt mycket. På två fronter ska sägas. Dels är det ett derby med mycket stolthet där Djurgården har allt och vinna, medan AIK har allt att förlora. Men det är även så att poängen som står på spel också kan komma att bli helt avgörande inför slutspurten. Känslan är då att AIK inte kommer äventyra allt för mycket, och att matchbilden därför kan komma att bli aningen låst. Lite så som AIK sett ut hela säsongen - läskigt kontrollerande. Defensiven kommer med säkerhet prioriteras, och Djurgården bör få det svårt att komma till några farliga målchanser med tanke på hur man har sett ut spelmässigt den senaste tiden. Känslan är helt enkelt att det kan komma att bli en målsnål match, och vi hugger in på underspelet denna gång. Lycka till!

Kommentera

promo
td