Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2018
23

Hockey V.43, del 1!


Ny vecka och nya matcher. Hockeyn står på schemat och vi ska som vanligt gå igenom veckans matcher i två veckoinlägg varav detta blir den första. Förra veckan skickade vi ut tre stycken speltips, och vi siktar på något liknande även denna gång.

Det vi kan säga om förra omgången är att både Luleå och Färjestad är riktigt på gång nu, samtidigt som Växjö allt jämnt har svårt att få till det, även om man lyckades slå bleka Mora senast. I hockeyallsvenskan har Oskarshamn lyckats studsa tillbaka, samtidigt som Pantern spöade Modo på bortaplan med klara siffror vilket därmed blev deras tredje raka vinst. Det är en spännande fortsättning på säsongen som väntar.

Onsdag:
Djurgården - Brynäs
BIK Karlskoga - Pantern
Karlskrona - Almtuna
Modo - Södertälje
Tingsryd - Björklöven
Västerås - Vita Hästen

Torsdag:
Färjestad - Rögle
HV71 - Modo
Malmö - Linköping
Örebro - Timrå
Skellefteå -Frölunda
Växjö - Luleå

Onsdagen bjuder endast på en match från SHL. Resterande är allsvenska matcher medan det på torsdagen endast är SHL-matcher. Nedan listar vi som vanligt de spel vi anser är bäst för omgången. Trevlig läsning!


Onsdagens enda SHL match där Brynäs åker ned till Stockholm för att på något sätt försöka stå emot en kraftig anstormning från tabelltvåan Djurgården (etta vid vinst här). För det är lite så det är va? Det skiljer i dagsläget otroligt mycket mellan lagen att det inte ens ska vara något snack om Brynäs chanser till poäng här, utan bara hur stora siffrorna ska bli.

Djurgården ligger som ovan nämnt på en andraplats på 20 poäng på 11 matcher spelade. Framför ligger Linköping på 23 poäng men med en match mer spelad. Skulle Djurgården vinna här går man förbi Linköping på målskillnad. Nu senast åkte man visserligen på pumpen borta mot ett starkt Färjestad som nu är på uppgång. 4-3 skrevs slutresultatet, och det finns alltså revansch att utkräva här.

Brynäs då. Jo, man ligger på en 11e plats på 12 poäng, och en målskillnad på bleka 23-29. Man har två vinster på de sju senaste matcherna, och starten har onekligen varit väldigt tuff för laget. Nu senast kunde man slå Örebro på hemmaplan med 3-2, och dessförinnan även Skellefteå på hemmaplan. Men däremellan förlorade man mot Malmö på förlängning, och det är lite där vi hamnar här också. Bortaspelet har inte alls varit bra. Faktum är att man endast har en vinst på bortaplan i år. Det håller naturligtvis inte mot ett urstarkt Djurgården som bosatt sig på både första, andra, tredje och även fjärdeplatsen i poängligan. Ja, vart ska det här sluta.

Hursomhelst behöver man knappast vara någon Einstein för att klura ut vartåt det här lutar. Vi trycker in ett maxspel på hemmalaget här till riktigt fina 1.77 gånger kalaset.Hett möte i Vida Arena under torsdagen när Luleå sätter sig och åker 130 mil enkel väg för att ta sig an fjolårsvinnarna, som visserligen lyckades slå Mora sist med 4-1, men har dessförinnan inte alls fått till det. 9e placering i tabellen på 14 poäng efter 10 omgångar spelade är naturligtvis inte godkänt. 15-16 i målskillnad säger en del om vilka typer av matcher man ofta är inblandade i d.v.s målsnåla matcher.

Tittar vi istället på Luleå är man helt klart på uppgång. Med fem segrar på de sex senaste matcherna (varav en på förlängning) ligger laget nu på en 5e plats i tabellen på 18 poäng och med en målskillnad på 29-23. Nu senast har man slagit dels Malmö, men även Frölunda gånger två, och dessförinnan även Färjestad och Djurgården.

Vad vi kan säga om Växjö är att de spelar relativt bra, men har otroligt svårt att få in pucken i mål. Vi tror stenhårt på att Växjö kommer vara spelförande i den här matchen, och det säger då sig själv att det stinker målsnålt med tanke på Luleås starka defensiv i kombination med Växjö problem i offensiven. Den våghalsade kan även köra rak två på Luleå till 3.60, men vi kör på under 4.5 mål till fina 1.85 gånger smeten.Pantern har nu tre raka segrar och senast slog man även MoDo med 4-1 borta vilket är starkt. Visserligen visar inte MoDo upp sin bästa sida för tillfället då man även förlorade med 6-3 mot Vita Hästen i matchen innan. Men Pantern kan inte mycket mer än att vinna just nu och ett lag i form till 4.00 i odds måste man syna extra noga.

Karlskoga ligger placeringen före skåningarna och har fyra poäng ner. Ett lag som hittills endast förlorat i premiären mot AIK efter ordinarie tid den här säsongen vilket så klart är lite oroväckande. De är även helt okej som hemmalag och förra säsongen blev det tolv segrar och sju förluster efter ordinarie tid medan sju matcher fått avgöras. För Panterns del på bortaplan segrade man i nio av tjugosex matcher efter ordinarie tid.

Inbördes mellan lagen är det väldigt varierade resultat på slutet. På de tio senaste mötena har pantern vunnit fyra möten efter ordinarie tid, två efter straffar eller övertid samt har de förlorat två efter ordinarie tid och två efter straffar eller övertid. Det varierar även en del även om Karlskoga haft hemmaplan tidigare.

Då Pantern är mycket av eller på så känns även den här matchen oviss. Vi hoppas att energin i laget är fortsatt hög och att det kan bli en fjärde seger i rad nu. Brytpunkten är nu att de måste vinna minst 25% för värde medan vi tycker det här är en bit högre. Ner till 3.55 tycker vi helt klart det är värt att spela vilket har en brytpunkt på runt 28%. BOL!

Kommentera

promo
td