Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2018
24

Allsvenskan, omgång 27!


Norrköping närmar sig i guldjakten. AIK måste verkligen se upp efter att de endast lyckades få med sig 0-0 i Stockholmsderbyt borta mot Djurgården. För i nästa omgång tar de emot Malmö FF som absolut har kvalitéer att störa AIK på Friends Arena. Jag hoppas att det blir en dramatisk avslutning där de flesta lag har något att spela om ända in till sista omgången. Vi var nästan på väg att utnämna Lennart Johanssons pokal till AIK men börjar det bli lite nerver involverat så kan mycket hända. Det har vi sett tidigare när Newcastle skulle spela hem guldet för runt 20 år sen med tolv poängs försprång mot United med åtta omgångar kvar. Även när Helsingborg bara skulle åka upp till Göteborg och besegra Häcken på Gamla Ullevi 1998 i sista omgången så blev det grus i maskineriet. Så klyschan ”allt kan hända” är nog dags att damma av igen!

I förra omgången så hände det mest i bottenstriden där flera lag nu börjar kunna andas ut så smått. Den viktigaste trepoängaren tog Göteborg som besegrade Brommapojkarna på bortaplan med 2-0 och nu har skapat sig ett åttapoängsförsprång ner till kvalplats och kontraktet är i praktiken säkrat nu. För Trelleborg blev det dock ridå ner på hemmaplan i bottenmötet mot Sirius med 1-2. Tolv poäng till säker mark är max vad laget kan spela ihop och det kan vi nog få en miljon i odds på (knappt överdrivet) ifall det händer och de dessutom har övriga matchresultat med sig. Till en kvalplats som knappt syns i horisonten längre är det sex poäng och med Trelleborgs form är frågan mest om de ens tar en poäng till i serien innan hissen når Superettan. Desto gladare miner i Uppsalalaget som nu skaffat sig ett riktigt bra läge för att förnya kontraktet. Sex poäng ner till Dalkurd på kvalplatsen samt Brommapojkarna strax efter med sämre målskillnad. En nyckelmatch blir det redan till helgen när Sirius tar sig an Brommapojkarna på Studenternas IP och vid seger här så ska laget vara hemma, med nytt kontrakt till Allsvenskan 2019.

Häcken ångar på som inget annat lag på hemmaplan och nu senast pulveriserades Östersund när Paulinho stod för ytterligare två drömmål. Det känns som det räcker att killen sparkar till bollen så svävar den in snyggt i nättaket bakom motståndarmålvakten. Så skjut mer är väl tipset om han ska slå nytt målrekord i Allsvenskan. Då krävs det 40 mål. Nu är han uppe på 19 fullträffar och leder med fem strutar för Hallenius i Sundsvall och ytterligare två ner till Goitom i AIK. Apropå Häcken så har de Dalkurd och Sirius i sina två kommande matcher vilket borde ge dem sex poäng och då blir det eventuellt en halvt avgörande match mot Hammarby i näst sista omgången vilket lag som sitter på bäst hand för att knipa en Europa League plats slutomgången ska spelas. I assistligan är det Aiesh i ledning före Besara och Irandust. En rafflande slutstrid blir att vänta på många fronter när vi stirrar på den övre halvan där även Malmö vill aspirera på en Europa League plats efter segern med 2-1 över just Hammarby senast.

Tabelltoppen inför omgång 27:
1. AIK, 59p +32
2. Norrköping, 53p +19
3. Hammarby, 50p +19
4. Malmö, 49p +19
5. Häcken, 47p +27

Bottenstriden med fyra omgångar kvar:
14. Dalkurd, 20p -22
15. Brommapojkarna, 20p -40
16. Trelleborg, 14p -35

Vi har några halvintressanta strider framför oss i kommande omgång med några bottenlag som ska försöka knipa lite halmstrån men även förbättra positionen att åtminstone säkra upp en kvalplats. Dalkurd tar dock emot Häcken och trots en 1-0 seger senast för ”Dalalaget” så borde Häcken ha en enkel dag på jobbet och säkra upp poängen. Även Sirius som nämnts tidigare tar ju emot Brommapojkarna och den matchen borde ha alla nerver som kan finnas i slutet av oktober när serien drar ihop sig.

Men omgångens höjdpunkt får åter bli med AIK involverat. De tar som tidigare nämnts emot Malmö FF.

Älskar man fotboll och nerv i kombination finns det inte mycket mer man kan önska sig en det här en kylen dag när november närmar sig. Ska AIK säkra guldet? Kommer Malmö ta sig upp på en Europa League plats? Frågorna är många men ett svar vet vi redan. Det kommer bli fullsatt och en fantastisk stämning är att vänta. Må bäste lag vinna!

Helgens spelschema (omgång 27):

Fredag:
19.00 – Göteborg v Sundsvall
19.00 – Trelleborg v Elfsborg

Lördag:
14.00 – Dalkurd v Häcken

Söndag:
15.00 – Hammarby v Kalmar
15.00 – Örebro v Djurgården
17.30 – Norrköping v Östersund
17.30 – Sirius v Brommapojkarna

Måndag:
19.00 – AIK v Malmö

Trots att förra veckan inte blev så lyckosam så satt åtminstone spelet att Djurgården mot AIK skulle gå under 2.5 mål till 1.65 i odds. En mållös historia och den vinsten var hemma. Dessvärre gick inte långskottet att Östersund skulle ha ledningen mot Häcken i halvtid men förlora matchen in. Den grämer vi oss inte över för de långskotten sitter inte så ofta men det ger ofta ett bra uppsving i bankrullen när de träffar. Spelet på U2.5 mål mellan Kalmar och Norrköping ville inte heller trilla in då Norrköping avgjorde med 2-1 i 77e minuten. Nya tag och ni ser veckans rekommendera spel nedan. Bara hoppas utfallen blir lite bättre nu då det är gröna siffror som gäller! Lycka till med spelen oavsett om ni ryggar eller väljer egna.
Självklart ska Hammarby vara favoriter i den här matchen men att erbjuda 9.15 i odds på ett lag i Allsvenskan är nästan galenskap om vi inte pratar Trelleborg. Nu är ju det lilla onda att även Kalmar har en av de sämsta formerna som svensk fotboll skådat! Åtta raka matcher utan en seger men de besegrade Djurgården borta i mitten av augusti åtminstone. Så nog ska de vinna det här var nionde match eller oftare.

Hammarby var länge direkt involverade i guldstriden men efter några svaga resultat i rad där man förlorade mot Djurgården, AIK och Elfsborg samt spelade oavgjort mot Sirius så föll luftslottet ihop mer och mer. Man räddade hedern åtminstone genom att besegra Göteborg och Brommapojkarna innan det blev ny förlust borta mot Malmö med 2-1. Självklart inget att säga om då det är en av de tuffaste matcherna man kan ha den här säsongen.

Totalt för Hammarby på hemmaplan den här säsongen så är det nio segrar och fyra förluster. De inledde då starkt med fem raka segrar men nu är laget inte alls i närheten av den energin. Kalmar är förvisso inget superlag och borta är det bara godkänt den här säsongen med 4-1-8 (12-20). Men ett klart framsteg från förra säsongen då det endast blev två segrar på resande fot. Dock mot AIK och Sundsvall.

Det enda som talar för att oddset är mer korrekt än vi vill ha det till är Kalmars svaga form just nu. Men 9.15 i odds har en brytpunkt på 11% och det är ingen omöjlighet att det är runt 15% chans för Kalmar istället då Hammarby har pressen på sig att åtminstone rädda säsongen nu med en Europa League plats. Det är vi inte säkra på att de klarar, och allt över 7.50 i odds ser vi som spelbart och då har vi tagit till med en marginal dessutom. BOL!
Toppmatchen i omgången. AIK favoriter i en svårlöst historia där vi ser fler olika möjligheter. AIK kan vara nöjda med en poäng även om de har målskillnad att gå på mot Norrköping (förutom sex poäng vilket är två segrar). Malmö behöver ju dock vinna för att eventuellt inte tappa mark mot konkurrenterna men får vi se ett offensivt Malmö som ligger på här för att störa AIK:s uppbyggnadsspel? Vi tvivlar på det och får matchen en ledare så blir det taktiska annorlunda och matchbilden borde gynna laget som ligger under. Prestigen på topp mellan dem, och i normalfallet borde inget lag rinna iväg här.

3.50 i odds har en brytpunkt på 28.6% och vi ser inget supervärde här men närmare 30% borde det här infalla. Visserligen endast tre av tjugotvå matcher i Stockholm har slutat oavgjort inbördes. Desto fler i Skåne dock (48%) och hela fyra av de sju senaste har fått delad poäng. Under dessa matcher har det dessutom producerats tio mål bara vilket gör att ett underspel inte behöver vara fel. Det har dock rasat från 2.15 ungefär till 1.80. Ju färre mål desto rimligare är det att matchen slutar oavgjort om vi bara slumpar antal mål. Nu ska ju dock matchen spelas men det är två starka lag.

Vi försöker att inte ta så mycket hänsyn till att Malmö förlorade borta mot Norrköping med 3-1 eller att det är matcher i Europa League också som stör avslutningen på Allsvenskan lite. För den som tvekar är återbetalningen på matchen överlag bolagen mellan 99.6% ungefär. Vi tror värdet hamnat på krysset och håller ni inte med borde det ligga på ett av de andra då återbetalningen är så pass bra.

Totalt den här säsongen har AIK spelat åtta oavgjorda på tjugosex matcher medan det på hemmaplan är skralare, endast tre på tretton. För Malmös del är det sex oavgjorda bara under säsongen medan det på bortaplan endast är två. Dags att det jämnar ut sig lite bättre helt enkelt, även om framtida utfall struntar blankt i det som redan skett! BOL!
Elfsborg kommer från en mycket fin insats senast då man på hemmaplan besegrade GIF Sundsvall med 2-0. Detta efter mål av Viktor Prodell och Stefan Ishizaki. Det var för övrigt en ganska jämn match som länge stod och vägde, men när Elfsborg lyckades koppla ett grepp om matcher kunde aldrig Sundsvall hämta sig. Det skulle betyda tre blytunga poäng för boråsarna som nu skapade sig lite andrum från bottenstriden. Nu möter man superjumbon Trelleborg, och vi tycker det luktar tre nya poäng. Man får dessutom tillbaka Frick och Obasi här efter avstängningar.

Trelleborg då, jo man åkte på en tung förlust på hemmaplan mot Sirius. 1-2 skrevs resultatet, och det skulle innebära ett nästan definitivt uttåg ur Allsvenskan. Man har nu sex poäng upp till kvalplats, och ska då plocka två vinster på de fyra återstående omgångarna, utan att Dalkurd eller Brommapojkarna vinner. Det ser jag som i princip omöjligt, med tanke på att laget endast plockat 14 poäng på de redan spelade 26 omgångarna. Dessutom har man i Trelleborg tre avstängningar i form av Jovanovic, Blomqvist och Sebastian Olsson. Ska Trelleborg ge sig själva chansen är det inget annat än tre poäng som gäller, vilket kan öppna upp en del ytor för Elfsborg kontringsspel.

Tittar man på båda lagens säsonger kan vi konstatera att Trelleborg är där dem hör hemma, medan Elfsborg har underpresterat kraftigt. Man har ett klart bättre lag än vad tabellen säger, och även om det är för sent nu tror jag segern över GIF Sundsvall kan ha gjutit in lite självförtroende som gör att man på ett stabilt sätt kan kontrollera nästa års allsvenska kontrakt utan att göra det onödigt spännande. Klar två här.

Kommentera

promo
td