Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
okt 2018
26

Hockey V.43, del 2!Första delen av veckans matcher slutade i en vinst och två förluster. Djurgården föll oväntat med 1-2 mot Brynäs, och det var den tredje förluster på de fyra senaste matcherna. Kanske en liten svacka för Djurgården som tappade mark i toppen. Växjö - Luleå slutade 2-2 efter full tid vilket innebar att spelet under 4.5 gick in. I allsvenskan vann Pantern borta mot BIK Karlskoga, men tyvärr inte på full tid vilket hade givit oss fyra gånger smeten i vinst.

Nu tar vi oss vidare till den andra delen av veckan, som bjuder på en hel del matcher. Spelschemat som följer ser ut enligt följande:

Fredag:
AIK - Karlskrona
Björklöven - BIK Karlskoga
Leksand - Västerås
Pantern - Västervik
Södertälje - Vita Hästen
Tingsryd - Almtuna

Lördag:
Oskarshamn - Modo
Djurgården - Växjö
Malmö - Frölunda
Örebro - Skellefteå
Brynäs - Färjestad
Luleå - Mora
Rögle - Linköping
Timrå - HV71

Nedan listar vi som vanligt de spel vi anser är bäst för omgången. Trevlig läsning!
Linköping är som bekant nere på en skånetripp, där man först mötte Malmö i en match som skulle avgöras på straffar. LHC tog ledningen, och hade egentligen greppet om matchen rakt igenom. Malmö kunde dock med dryga två minuter kvar av tredje perioden stänka dit 2-2 pucken som skulle innebära övertid där man också drog det längsta strået.

Linköping är fortsatt serieledare på 26 poäng, följt av just Malmö på en andraplats på 22 poäng. I den här matchen möter man ett annat skånelag, Rögle. Det är ett Rögle som ligger på jumboplats. Endast 8 inspelade poäng på 11 matcher är inget bra betyg för bröderna Abbott. Nu senast förlorade man väntat mot Färjestad med 5-2, men dessförinnan slog man Timrå med 3-1. Det får ändå ses som en uppryckning för RBK som har haft ofantligt svårt att få med sig poäng.

Linköping får här en ny chans att plocka en trepoängare innan man vänder hem till Cloetta Center. Rögle på bortaplan. Det kanske inte är den lättaste uppgiften i vanliga fall, men i dagsläget är Rögle alldeles för bleka. Det är omöjligt att säga vart vi har dem, samtidigt som Linköping ser otroligt stabila ut och fortsätter att ösa in poäng. Att vi får 2.15 på raka tvåan känna helt klart godkänt. Allt över 1.90 är spelbart rakt igenom.
Det finns lögn, förbannad lögn och sen statistik. Vi kommer luta oss på statistiken här till 100% trots att det som hänt inte säger så mycket om framtiden alltid. Men det känns inte bara som dåliga utfall här och att det nu helt plötsligt skulle vända.

Rögles samtliga fem hemmamatcher den här säsongen har gått under 4.5 mål. Snittet ligger på 3.2 mål totalt och av dessa har Rögle gjort 1.4. Linköping har exakt samma facit på bortaplan där samtliga fyra matcher gått under 4.5 mål den här säsongen och snittet ligger på 2.75 mål totalt. För Linköpings målproduktion är det exakt ett mål per match i snitt.

Vi nämner dock att Rögle släpper in mycket mål borta, hela fyra i snitt, men det är mindre relevant här. Linköping är målglada hemma med ett snitt på 3.75. Även det lägger vi mindre vikt vid. Jag tror det är mycket fokus här på att det är toppen mot botten som möts och det faktum vem som har hemmaplan vägs in för lite. Därför finner vi värde på höga 2.40 i odds här då spelet behöver sitta 42% av gångerna. Nog ska vi upp några enheter här.

Inbördes från 2015 och fram till nu ligger snittet mellan lagen när Rögle haft hemmaplan på 4.67 medan antalet matcher som gått över respektive under är tre på var sida. Så är vi selektiva i det vi tycker är relevant här så känns det som statistiken får bli en sanning istället för något än värre än förbannad lögn. BOL!
Form slår klass sägs det, men vad gör man då när bägge lag har form och båda saknar klass? Man tittar på laget med högst odds och negligerar att det är bortaplan. Färjestad har nu tre raka segrar och en målskillnad på fina 15-8 vad gäller dessa. Visserligen är det de schweiziska ostarna Rögle och Örebro som stått för motståndet i två av dessa matcher. Samtidigt skapar det en bra energi runt laget som gör att de kan fortsätta rida på denna framgångsvåg. Vi får hoppas det hjälper nu då det endast blivit en seger för laget på bortaplan den här säsongen på fem matcher. Tacksamheten kommer när Brynäs inte visar upp något superfacit på hemmaplan med endast två vinster, också det på fem matcher. Det positiva är dock att Brynäs inte var bättre på hemmaplan förra säsongen, utan var tionde bästa lag. Färjestad å sin sida slutade på sjätte plats bland bortalagen och ska de nå det den här säsongen är det dags att plocka lite segrar på resande fot.

En träningsmatch ska egentligen inte räknas med bland inbördes möten, men det blev faktiskt 5-1 till Färjestad i augusti månad när lagen möttes. Inbördes förra säsongen med Brynäs på hemmaplan så vann de varsin. När Färjestad segrade med 4-1 var datumet den 26 oktober. Så den som tror på månens placering kontra stjärnorna i slutet av oktober bör bli stärkta i sin tro här. Vi gör det inte men tycker ändå att 2.60 i odds är aningens för högt. 38.5% behöver alltså värmlänningarna vinna det här.

Färjestads enda två ordentliga förluster kom borta mot Malmö (4-1) och Luleå (3-0). Två lag som ligger klart bättre till i tabellen än Brynäs. Stark seger senast av Brynäs mot Djurgården men formtappet för Stockholmslaget kom kanske redan i omgången innan när Färjestad besegrade laget dessutom. Så knapp nackdel med bortaplan men ett bättre lag och vassare form bäddar likväl för en tvåa här som åtminstone är spelvärd ner till 2.50. BOL!

Kommentera

promo
td