Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
okt 2018
26

Premier League, omgång 10!



Nu är det dags för omgång X i Premier League enligt romerska siffror och lite coolare spelkonsoler. Det är full omgång som brukligt och vi får vänta till måndag kväll för helgens höjdpunkt mellan Tottenham och Manchester City. Ett möte där City är klara favoriter och det beror nog mycket på Tottenhams lite sviktande form. För två 1-0 segrar i inhemska ligan mot klart sämre lag följdes upp med ett 2-2 resultat i Champions League borta mot PSV Eindhoven. Detta efter att Tottenham avslutade matchen med tio spelare då målvakten Hugo Lloris med en glidtackling efter en utrusning kapade benen på en fri Lozano. Kvitteringen kom dock senare av ett jagande hemmalag och Tottenham får det inte alls att fungera just nu.

Manchester City åkte till Ukraina för att enkelt spela hem tre poäng genom 3 0 mot Shakhtar Donetsk och toppar nu sin grupp halvvägs genom gruppspelet före Lyon som överraskande segrade med 2-1 i öppningsrundan mot just City. De ser extremt starka ut – precis som vanligt och frågan är vad som ska kunna stoppa dem i sin framfart mot ännu ett guld i Premier League? Harry Kane och övriga i Tottenham kommer åtminstone försöka ”hemma” på lånestadion Wembley Stadium, i väntan på att deras egen arena ska stå helt klar.

För Liverpools del spelade de hemma mot relativt svaga Röda Stjärnan från Serbien. Slutresultatet skrevs till 4-0 och hemmastarka Liverpool bjuds till helgen på ett nytt julbord när Cardiff kommer på besök. Ska de för 26e gången i följd i ligan gå från en hemmamatch utan förlust. Självklart kommer de göra det även om skrälltörstande fotbollsälskare ber om annat.

Det fjärde engelska laget som var ute på lite finare Europaäventyr var Manchester United. Hemmamatch mot Juventus och en tung 1-0 förlust och det var mest en tidsfråga innan förlusten åter skulle komma efter att West Ham segrade med 3-1 den 29e september. Det ser inte bra ut för United även om de kan ha sina ljusare stunder, men när det var på håret att det blev fiasko hemma mot Newcastle för två omgångar sen så kommer det framöver bli en mycket tuff säsong för Mourinhos pojkar. Everton står på tur i spelschemat.

Omgångens bottenmöte utser vi till matchen mellan Southampton och Newcastle. Southampton på sex poäng som ännu är utan seger på hemmaplan tar emot ett Newcastle som är helt utan seger. Newcastle har åtminstone plockat sina två poäng borta och det kanske passar dem lite bättre just nu då läget är som det är att de slipper den enorma pressen från hemmapubliken på St James’ Park. Men kan de verkligen rycka upp sig eller ska de bli ännu mer akterseglade av lagen precis ovan i tabellen?

Tabelltoppen efter nio omgångar:
1. Manchester City, 23p +23
2. Liverpool, 23p +13
3. Chelsea, 21p +13
4. Arsenal, 21p +11
5. Tottenham, 21p +9

En oerhört jämn tabell i toppen där de tre översta lagen fortfarande är obesegrade under säsongen och det kan mycket väl stå sig även efter den här tionde omgången. Men vinner Tottenham så kommer City rasa ner ett antal placeringar om nu bara allt annat går som förståsigpåarna tror.

Helgens spelschema (omgång 10):

Lördag:
16.00 – Brighton v Wolverhampton
16.00 – Fulham v Bournemouth
16.00 – Liverpool v Cardiff
16.00 – Southampton v Newcastle
16.00 – Watford v Huddersfield
18.30 – Leicester v West Ham

Söndag:
14.30 – Burnley v Chelsea
14.30 – Crystal Palace v Arsenal
17.00 – Manchester United v Everton

Måndag:
21.00 – Tottenham v Manchester City

Tre stora kryss blev det i förra omgången på våra rekommenderade spel. Förvisso var Newcastle med handikapp ett långskott till tolv gånger pengarna men Chelsea räddade sin pinne mot United på många minuters övertid och det måste vara någon ”payback” efter all ”Fergie time” som United haft med sig genom åren. Underspelet i matchen mellan Arsenal och Leicester såg länge ut att sitta till finfina 2.21 i odds men inte ens en push lyckades vi rädda hem efter att Arsenal vänt matchen och segrat med 3-1. Så det positiva resultat från förra veckan åts snabbt upp. Vi tar nya tag och längre ner finns de kommande spelförslagen.

I skytteligan är ledaren Eden Hazard från Chelsea kvar på sju mål. Där bakom börjar det så smått hända lite saker. Sergio Agüero i Manchester City närmar sig med ett mål och står på sex fullträffar nu, tillsammans med uppstickaren Pierre Aubameyang från Arsenal då denne gjorde två mål mot just Leicester. I assistligan har Benjamin Mendy från Manchester City nu gått upp i ensam ledning med fem målgivande passningar före ett koppel på sju spelare som alla ligger på fyra var.




För några veckor sen prickade vi in rätt att det skulle vara mållöst mellan Liverpool och Manchester City i halvtid och det var vi nöjda med. Dock kunde vi förlängt det till att gälla över 90 minuter då det var över 16 i odds, för matchen blev en tråkig och mållös historia.

Nu tycker vi åter att oddsen är för högt satta här och det kan bero på att ”public” älskar mål och kommer lägga sig på andra sidan. Men det finns flera faktorer som talar för en mållös första halvlek även om det så klart är mer som talar mot. Dels om vi tittar inbördes mellan lagen så har två av deras fem senaste möten i Premier League stått 0-0 i halvtid. Visserligen med City som hemmalag och med ett klart defensivare Tottenham. Nu är det lite ombytta roller men det är ett toppmöte som kan bli lite avvaktande då det är mycket som står på spel kortsiktigt vad gäller tabellplaceringar.

Formen som Tottenham har just nu är att de inte bara kan ånga på och det skulle de antagligen inte göra mot City likväl. De kommer tillåta att City tar tag i taktpinnen här gissar vi och oavsett kommer vi få minst ett försvarande lag. Vi ställer oss frågan varför det ska bli kul Hawaiifotboll för publiken? Sen att lagen har målskyttar så det blir över och att det lika gärna kan stå 2-2 i halvtid blundar vi lite för men det är ett av de två hållen som känns intressant spelmässigt.

Förra gången fick vi nöja oss med fina 3.50 och vi tycker det borde vara ungefär samma chanser för den här matchen och att vi då erbjuds än högre odds, 3.80 tackar vi för. Brytpunkten ligger nu på 26.3% men ska vi säga 29.5% istället? Har vi den marginalen? Spelvärt minst ner till 3.50. BOL!




Oddset har förvisso sjunkit sen det öppnade den 8e oktober men den senaste veckan har det studsat omkring runt 1.80-1.85. Vi bygger det här spelet på att Burnley på hemmaplan inte kommer få en ny stjärnsmäll likt den som de inkasserade borta mot Manchester City, då det blev hela 5-0 i baken. Visst, det är Chelsea de möter men det finns mycket som talar för att de ska kunna klara den här linan till relativt högt odds.

Dels startade de serien riktigt ostabilt med en poäng på de fem inledande matcherna och en målskillnad på dåliga 3-10. Efter det har laget faktiskt fått lite luft under vingarna och kunnat ta höjd. Sensationella 4-0 hemma mot Bournemouth följdes upp med en enklare segrar mot Cardiff varpå det blev 1-1 mot Huddersfield. Visst, laget är inte helstabilt just nu men det finns framsteg som är viktiga och att vara med i matchen borta mot Manchester City är mycket begärt.

Nu möter de ett Chelsea som förvisso segrat i två matcher borta med 3-0, mot Huddersfield samt Southampton den här säsongen men även precis kommit undan med 2-1 borta mot Newcastle eller varför inte klart sämre 0-0 mot West Ham. Det är inte bara för topplagen att trycka in bollarna och då Chelsea har ett klart intensivare spelschema så kan både fokus och tempo sänkas en aning.

För Burnley lär det oavsett bli försvar i första hand. Lyckas de lika bra med detta nu, som de oftast gör när de möter Chelsea så ser möjligheterna bra ut för att åtminstone inte förlora med mer än ett mål till trots Chelsea har ett offensivt lag med Hazard som fältherre. Inbördes på de två senaste säsongerna som är någorlunda i nutid så har de mötts fyra gånger varpå Burnley klarat linan tre av dessa gånger. De har dessutom segrat borta med 3-2 i en match och fått 1-1 i en match hemma. Enda bomben blev som nykomlingar i ett augustimöte 2016 där segersiffrorna för Chelsea skrevs till 3-0. BOL!




Tabellsjuan Watford tar emot Huddersfield på Vicarage Road under lördagen med avspark klockan 16:00. Watford inledde årets säsong på ett mycket starkt sätt när man gick rent de första fyra omgångarna. Sedan kom såklart verkligheten ikapp och det blev ett par förluster, b.la mot Manchester United och Bournemouth.

Nu kommer alltså nästjumbon Huddersfield på besök. Det är ett lag som efter nio omgångar endast lyckats skrapa ihop ynka 3 poäng. Målskillnaden är 4-18 och det utan tvekan en horribel start på säsongen, och det mesta tyder på att det är i botten man kommer befinna sig denna säsong. För det ser ju verkligen inte bra ut, och man presenteras som ett väldigt svagt motstånd här. Med all rätt ska sägas då man saknar både offensiv och defensiv kraft i alla former. 4-18 i målskillnad säger en hel del, och det måste hända någonting drastiskt i klubben snarast för att man inte ska åka rakt ur Premier League i år.

Som ni kan lista ut vid det här laget lutar det väldigt mycket åt en Watford seger här. Man är i grund och botten ett klart bättre lag, och hemma på Vicarage Road är man svårslagna, och att då Huddersfield ska åka och plocka poäng känns högst osannolikt. 1.76 på den raka ettan känns väldigt bra, och helt klart i överkant. Det trycker vi in med relativt hög insats.

Kommentera

promo
td