promo
Logga in
okt 2018
27

Genomgång av Europatipset (28/10)

Det finns egentligen endast en riktigt bra spik den här omgången, både vad gäller streckprocent och vinstchans så som jag ser det. I stort sett alla andra storfavoriter har något negativt över sig eller så är motståndet klart mer positivt än streckspelarna vill ha det. Så omgången bjuder på mängder med lågprocentare som kommer att plocka poäng och vinna lite här och var på kupongen. Lycka till!

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Barcelona (match 1, en etta)
(1) Barcelona – Real Madrid 1
Hela den spanska ligan såg ett tag att bli upp och nedvända rummet men åtminstone Barcelona verkar ha tagit tag i taktpinnen nu för att möblera ligan som den bör se ut. Barcelona leder nu serien på 18p efter nio spelade matcher. Det är inte strålande men det ser bättre och bättre ut, framför allt vad gäller Champions League där laget har full pott efter tre omgångar – om än motståndet inte är det tuffaste. Real Madrid har klart större problem och ligger endast på en sjundeplats med 14p i inhemska ligan medan det i Champions League blivit 1-1-1 och då är inte det heller någon speciellt tuff grupp. Marknaden ligger under 50% på Barcelona här men det tycker jag är på tok för lågt i värderingen. Spika och tacka!
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Milan (match 8, en etta)
(8) Milan – Sampdoria 1
Det luktar målsnålt men förhoppningsvis räcker det likväl för att Milan ska kunna peta in en boll och sen hålla sin ledning. Inbördes har det de tre senaste säsongerna blivit fyra 1-0 segrar mellan lagen, två 2-0 segrar samt en 4-1 seger. Totalt fem segrar för Milan om vi räknar med cupvinsten Historiskt är det precis som ovan få matcher som slutat oavgjort mellan lagen, totalt endast 8 av 43 samt endast 3 av 21 när Milan haft hemmaplan. Sampdoria väldigt målsnåla hittills med fyra insläppta på åtta matcher än så länge men det har varit mot väldigt många bottenlag dock.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Djurgården (match 3, en tvåa)
(3) Örebro – Djurgården 2
Trots en urusel form resultatmässigt på Djurgården så väljer jag tvåan som spik här. Jag bygger det idel på historia mellan lagen. Där har Djurgården sju raka segrar i serien samt ytterligare två om vi skulle räkna in träningsmatcher. Vi måste tillbaka över fyra år innan vi hittar en seger för Örebro och hela sju år innan det faktiskt börjar bli jämnt fördelat med segrarna igen. En annan intressant detalj är att endast 6 av 39 möten slutat oavgjort. Kusligt lågt även om fem av dessa har varit när Örebro spelat hemma i sina 20 möten där. Örebro går dock starkt hemma i ligan just nu och det finns lite orosmoment så klart. Men 39% på Djurgården tycker jag känns så pass bra ändå att det får bli spik och hoppas statistiken även bli än starkare.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(4) Norrköping – Östersund 2
Här får man inte glömma bort 11%-aren Östersund. Senast mötte de extremt hemmastarka Häcken och efter två projektiler i nättaket av Paulinho så var det för Östersund att vända hemåt med noll poäng. Norrköping är också ett starkt hemmalag som dessutom visar bra form överlag i Allsvenskan. Elva raka matcher utan förlust och av de totalt tre nollpoängarna de har kom två så tidigt som i april månad. Klara favoriter så klart men Östersund är inte så dåliga att de ska ha 11% på sig bara. Visat upp skaplig form på slutet till trots förlusten mot Häcken. Fyra raka segrar innan dess, om än mot mediokert motstånd. Norrköping segrar runt 54% enligt marknaden men är streckade på höga 71%.
Statistik

(9) Napoli – Roma 2
Napoli är rätta favoriter här och ska så klart med på systemen men jag tycker Roma är så pass intressanta att de inte går att lämna utanför. Streckade på låga 16% men har två raka segrar mot Napoli på bortaplan. Samtidigt har de i stort fått ordning på resultaten då de inledde säsongens ligaspel med en vinst på de fem första försöken. Sen tre segrar varav en mot Lazio, innan det senast blev överraskande förlust med 2-0 mot SPAL på hemmaplan. Napoli är annars extremt hemmastarka och till 58% är de inte så värst överstreckade heller. Men glöm inte Roma som verkar ha relativt enkelt för Napoli.
Statistik

(13) Deportivo Alavés – Villarreal 1
Marknaden värderar ner hemmalaget här till 31% bara medan streckspelarna lägger 38% av pengarna på ettan. Jag menar att vi inte får lämna formlaget Alavés utanför systemet även om marknaden nu ligger rätt i värderingen. Jag vill nog allt ge de lite bättre möjligheter och kanske t o m bli knappa favoriter? De är obesegrade efter fyra matcher på hemmaplan och då har de spelat oavgjort mot Espanyol och slagit Real Madrid. Villarreal har fortfarande inte kommit igång och det är endast en poäng inspelade i senaste tre matcherna och totalt är det nio poäng på lika många matcher. Femma från slutet men jag vill nog se en uppryckning innan jag gör de som favoriter här.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(2) Hammarby – Kalmar X
Kalmar upplever en riktigt tung period med nio raka matcher i Allsvenskan utan seger. Men de är där och nosar och hade ledningen hemma mot Norrköping senast. Det luktar poäng minst och segern är nog inte långt borta heller och till 5% känns de verkligen aktuella att strecka. Så lågt bör inget lag kunna ha i Allsvenskan. Men jag tycker krysset är mest intressant då Kalmar jobbar för att få ordning på spelet. I det läget kan en poäng ses som en seger bara för att försöka få tåget på rälsen igen. Hammarby streckade på 83% och det kan vara aktuellt att rata på de mindre systemen.
Statistik

(5) Sirius – Brommapojkarna 1
Brommapojkarna hade chansen att knappa in till säker mark senast när de på hemmaplan tog emot Göteborg, ett av de formsvagaste lagen. De får en ny chans borta mot Sirius och vid seger nu är det endast tre poäng som skiljer för att kunna säkra nytt kontrakt utan kvalspel. Men Sirius är till skillnad från Göteborg inne i en bra period och hemmaplan nu mot seriens näst sämsta bortalag kommer inte ändra på den hyfsade resultatraden. Endast en förlust på de sex senaste och då med 1-0 bara hemma mot Östersund. Har annars mött Hammarby och Norrköping t ex.
Statistik

(6) Manchester United – Everton X
United med Mourinho som styrande är just nu inte mycket för världen. En tiondeplats och endast en seger på de fyra senaste i ligan, hemma mot Newcastle där de låg under med 2-0. Nej, usch och tvi. Dessutom till 67%, det är inte spelvärt även om laget stundtals bjuder upp på fin fotboll men jag tror inte det är någon vidare harmoni i laget och då får man inte ut sitt kunnande hur mycket man än försöker. Jag plockar bort ettan och övriga tecken inträffar ändå 43% ungefär och det är jag nöjd med. Everton kommer ändå med tre raka segrar i ligan och bör respekteras.
Statistik

(7) Olympique Marseille – Paris Saint-Germain 2
När det väl gäller mellan de här två lagen så är det PSG som drar det längsta strået. Vi måste tillbaka till 2011 för att hitta en seger för Marseille. Med cuper medräknat har PSG 14 segrar på de sjutton senaste matcherna inbördes och de övriga tre har slutat oavgjort. Så självklart är PSG lite extra förberedda inför den här matchen. Har dessutom fått en extra vilodag från Europaspelet i veckan. Visserligen endast 2-2 hemma mot Napoli efter sen kvittering medan Marseille förlorade hemma mot Lazio men tankarna kanske låg på den här matchen?
Statistik

(10) Genoa – Udinese X
Jag hade länge Genoa som en tänkbar spik då Udinese kommer med fyra raka förluster i bagaget till den här bortamatchen. Men förlusterna har varit ursäktade då vi tittar på motståndet. Napoli, Juventus och Lazio, visserligen på hemmaplan men likväl bland det tuffaste att möta. Genoa med tre segrar av fyra på hemmaplan hittills men då heter motståndet Empoli, Bologna och Chievo. Dvs tre av de fyra bottenlagen om vi tittar i tabellen just nu. Nej, några 56% bär så klart inte hemmalaget här och dessutom har Udinese tre raka segrar inbördes. Vi tackar för 17% på tvåan.
Statistik

(11) RB Leipzig – Schalke 04 X
Efter mycket om och men så har Leipzig börjat producera lite och får in poängen på kontot. Det har lett dem till en femteplats i tabellen. Endast en förlust hittills medan de hemma har kvar nollan i förlustkolumnen genom 3-1-0 (12-3). Ska vara favoriter och bör väl vinna men jag tycker Schalkes försvar är stabilt nog för att kunna plocka en poäng här. I de sex senaste matcherna inklusive Champions League har de släppt in tre mål, varav två mot Werder Bremen på hemmaplan. Leipzig streckade på 67% men vinner endast runt 50%.
Statistik

(12) Werder Bremen – Bayer Leverkusen 1
Werder Bremen ser väldigt stabila ut på hemmaplan och är nu uppe i totalt 16 raka matcher utan förlust där. Hälften oavgjorda och det är väl inte omöjligt att det upprepar sig här. Leverkusen ett helt okej lag i grunden men har inlett säsongen klart underkänt. Enda segern på fyra matcher borta kom mot jumbolaget Düsseldorf. Marknaden gör en relativt jämn bedömning här med 43%-25%-32% vilket gör att tvåan som endast är streckad på 20% borde vara högaktuell. Jag kan hålla med till viss del och finns det utrymme i budgeten så strecka tvåan också.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 3888 rader på Liverättning

1. 1
2. 1x2
3. 2

4. 1x2
5. 1x2
6. x2

7. 2
8. 1
9. 1x2

10. x2
11. 1x
12. 1x
13. 1x


För den som vill komma billigare undan. 64 rader på Liverättning

1. 1
2. x2
3. 2

4. 12
5. 1x
6. x2

7. 2
8. 1
9. 12

10. X
11. 1x
12. 1
13. 1

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td