Logga in
okt 2018
29

Genomgång av Europatipset (31/10)

Fem matcher hämtas från veckoomgången av Allsvenskan medan det i övrigt är cupmatcher från diverse europeiska ligor som står på programmet – bortsett från en italiensk ligamatch. Svårbedömd omgång helt enkelt då cupmatcher är just cupmatcher och det är svårt att sia om inställning och laguppställningar. Men jag kämpar på och hoppas på bättre utfall den här omgången än sist då jag ändå var helt rätt på det i flertalet matcher. Bästa singelstrecket vann som vanligt plus den kompletterande spiken, och där ligger vi på bra träffprocent. Annars blev det åtta rätt på enkelraden där vi träffade tre riktigt fina kryss bl a. Lycka till ifall ni ryggar några förslag eller enbart inhämtar nya synvinklar från omgången.

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: BK Häcken (match 4, en etta)
(4) Häcken – Sirius 1
Sirius må ha toppform med tre raka segrar och tio gjorda mål. Endast en förlust dessutom på de sju senaste matcherna, med 1-0 hemma mot Östersund. Utöver det fina 1-1 hemma mot Norrköping. Men nu åker laget till den tuffaste matchen under hela året. Det känns nästan enklare att ta sig upp för Domedagsberget i Sagan om Ringen-trilogin än att komma hem med tre poäng från Bravida Arena. Häcken har imponerande 9-4-0 (36-7) hemma på sin egen borg och de siffrorna kommer med största säkerhet vara än finare sent på onsdagskväll. Sen Sirius tog sig upp i Allsvenskan igen har det dock inbördes blivit tre raka oavgjorda matcher, men Häcken har fokus på sin uppgift och jagar en Europa League biljett. Avstängde Paulinho är nu tillbaka igen. Inte för att han verkar behövas med tanke på att laget vann med hela 5-0 borta mot Dalkurd senast. Spika!
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Norrköping (match 1, en tvåa)
(1) Brommapojkarna – Norrköping 2
Brommapojkarna är dessvärre helt under isen och hur mycket de än behöver plocka poäng nu så hjälper det föga. Snarare blir det krav och press och jag tror mycket av deras energi bara försvann när förlusten vare ett faktum mot Göteborg för en vecka sen. Uppe i sex raka matcher nu utan seger och illa nog är det bara ett oavgjort mot Kalmar (som inte heller vunnit på en mindre evighet) som lyser upp den annars så nattsvarta gången. Hela sjutton insläppta mål dessutom under perioden men även sju gjorda mål vilket får ses som positivt. Norrköping är dock med i guldstriden på allvar och kommer kämpa ända in i kaklet eller till vattnet försvinner i bassängen. Uppträder dock klart sämre på bortaplan men Brommapojkarna är inte tillräckligt bra för att kunna stå emot här.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: GIF Sundsvall (match 3, en etta)
(3) Sundsvall – Hammarby 1
Som Hammarby har fallit efter deras derbyförlust mot Djurgården så tror jag inte det finns mycket stopp på vägen ned. Möjligen studsar man till mot bergväggen som får farten att dämpas något men det kommer med stor sannolikhet inte bli något Europaspel för ”Bajen” 2019. Bortamatch uppe i Norrland mot ett välspelande Sundsvall med en Hallenius i storform känns inte som den enklaste matchen heller ifall man nu inte kan avgöra hemma mot Kalmar. Ettan kan nog bli lite överstreckad jämfört med marknadens värdering men jag anser den vara fel i nuläget. Jag tror dock vi får se ett dropp vad gäller oddset på Sundsvall. Ettan inträffar minst var tredje gång och kan bli klent streckad ifall vi har tur att Stockholmslagen drar streck enbart på namnen.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(2) Djurgården – Göteborg 2
Två lag som tillsammans på sina fjorton senaste matcher endast fått ihop två segrar. Då blir det fel i min bok ifall man gör ena laget till skyhöga favoriter till 56% chans att segra. Nej, Djurgården visar inte upp tillräckligt just nu för att bli så hårt betrodda. Favoriter med all rätta men det här måste sansa sig lite. Superintressant tvåa med största sannolikhet. Göteborg har åtta poäng ner till kvalplatsen och det borde göra att de kan spela relativt avslappnat utan någon vidare press medan fansen hemma på Tele2 Arena kommer kräva bättring av Djurgården.
Statistik

(7) Chelsea – Derby X
Ett av de hetaste Premier League lagen som stormar fram tar emot Derby som gör det klart godkänt i Championship. Fokus ligger knappast på ligacupen för storlaget här, utan motivationen hos Derbyspelarna lär ge energi så det räcker och blir över för att matcha londonlaget. Om det sen räcker så långt som till ett oavgjort återstår att se men tecknet är högintressant och kan strecken bara landa kring 10% så får vi vara nöjda. Derby har så här långt skickat ut Oldham, Hull och Manchester United ur cupen.
Statistik

(11) Strömsgodset – Lilleström 1
Sticker inte precis ut hakan här men tycker ettan känns högaktuell och med lite tur får vi även värde på den. Strömsgodset klara favoriter med en segerchans på kring 50% och de kan vara ett spikförslag på både stort och smått. Inbördes har de nämligen sex raka segrar på hemmaplan och vi måste tillbaka ända till 21 maj 2009 för att hitta en seger för Lilleström borta mot Strömsgodset. Cupmatch nu förvisso, men det är trots allt en semifinal så det lär vara två motiverade lag som kliver ut på plan här. Hemmaplan avgör.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(5) Kalmar – Trelleborg 1
Även om jag vill leta skrällar i första hand så ser det tufft ut att hitta några större saker som talar för en tvåa här. Den främsta är väl att Kalmar nu har spelat nio raka omgångar i Allsvenskan utan att plocka en trepoängare. Men det ser spelmässigt helt okej ut för smålänningarna och motståndet kan inte bli enklare heller, så det är nog dags för tre poäng för Kalmar. Trelleborg är nämligen uppe i sjutton raka matcher utan att få känna av segerns sötma. Det kan få de bästa att glömma bort hur man ens gör för att plocka tre streck till tabellen. Det sista lilla hoppet som finns kvar hos skåningarna är nog inte mycket att kunna elda med. Energidepåerna känns tomma trots att de lyckades rädda upp 0-2 till ett oavgjort mot Elfsborg senast.
Statistik

(6) Arsenal – Blackpool 1
Trots att det är ligacupen så har Arsenal ett så brett och bra lag den här säsongen att de kan lotta ut både spelare och platser för att ta sig an Blackpool och gå segrande ut striden redan efter 90 minuter. På hemmaplan har nämligen Arsenal bara förlorat mot Manchesterlagen sen den 31 januari 2017, detta om vi bortser från europeiska cuper. På de fem senaste hemmamatcherna snittar de 2.8 gjorda mål medan de släpper in 0.8 mål per match. Blackpool från League One skrämmer inte även om streckprocenten kan locka till spel.
Statistik

(8) West Ham – Tottenham X
Här har vi ett Tottenham som inte imponerar spelmässigt just nu. Knappa segrar och det är något som fattas i laget. Skyttekungen Kane får inte till det och jag vill se mer av detta storlag innan jag tror hårt på dem igen. Nu är det förvisso West Ham som står för motståndet och inte heller de imponerar speciellt just nu. Lagen möttes dock för drygt en vecka sen i ligan och då segrade Tottenham med 1-0 borta. Ingen prioriterad tävling det här och ett oavgjort känns på sin plats till sist. Skulle West Ham dock göra hälften så många mål nu som i sin senaste cupmatch lär det bli seger, eftersom man vann med klara 8-0 mot Macclesfield senast. Tottenham avancerade vidare efter straffar hemma mot Watford.
Statistik

(9) Middlesbrough – Crystal Palace 2
Crystal Palace har haft det kämpigt i ligan på sistone men lyckades få 2-2 mot Arsenal senast. Två straffmål dock men det hjälpte föga då Arsenals kvittering blev väldigt omdiskuterad. Dels för en solklar hands och sen är frågan fortfarande om bollen ens var inne. Kanske gav det likväl lite extra energi från Londonderbyt. I ligacupen har det annars gått smidigt när de slagit ut två Championshiplag hittills, Swansea och WBA. För Middlesbrough som tagit sig hit har det varit tre matcher på vägen. Två avancemang efter straffar mot mediokra lag, samt 2-1 mot Rochdale. Det håller inte här, och Crystal Palace har ett tillräckligt starkt lag för att avancera vidare och jag tror en seger i laget kan göra susen för moralen dessutom.
Statistik

(10) Milan – Genoa 1
Milan är obesegrade på hemmaplan den här säsongen och det blev tre viktiga poäng mot Sampdoria i helgen. Allt talar för tre nya poäng här, förutom att Genoa fick med sig 1-1 borta mot självaste Juventus för två omgångar sen. Men det är också det enda de kan stoltsera med då övriga poäng kommit mot rena bottenskrapet. Borde bli en enkel hemmaseger här och 3-2 mot Sampdoria senast låter jämnare än vad det var. Ettan inträffar runt två tredjedelar.
Statistik

(12) Deportivo Alavés – Girona 1
Svårlöst då jag inte alls vet hur pass intressant den här matchen är för lagen. Alavés gör det ju strålande i serien och fokus borde ligga där även om de flesta menar på att de överpresterar rejält och det mest är en tidsfråga innan de börjar falla. Vända starkt hemma mot Villarreal i ligan i helgen. Spelade riktigt bra stundtals även om det var en öppen match. Väljer ettan som utgångstecken här men ta med allt då omgången i övrigt känns relativt enkel.
Statistik

(13) Cordoba – Getafe X
Bottenlag i andraligan hemma mot åttondeplacerade Getafe från La Liga. Borde väl bara kunna sluta på ett sätt men tvåan kommer med stor sannolikhet att bli överstreckad här och för Cordoba börjar det se bättre ut då de endast har en förlust på de fem senaste matcherna. Segrade även med hela 4-1 borta mot Elche, från andraligan, i senaste omgången av cupen. Svårlöst med cupmatch och vi har råd med samtliga streck även här. Krysset känns intressant även om ettan antagligen kommer ha klart bäst värde i matchen.
Statistik


Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 972 rader på Liverättning

1. 2
2. 1x2
3. 1

4. 1
5. 1x
6. 1

7. 1x2
8. 1x2
9. x2

10. 1
11. 1
12. 1x2
13. 1x2


För den som vill komma billigare undan. 27 rader på Liverättning

1. 2
2. 2
3. 1

4. 1
5. 1
6. 1

7. X
8. 1x2
9. 2

10. 1
11. 1
12. 1x2
13. 1x2

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera