Logga in
okt 2018
31

Rullpott: 266 572 kronor Bomben 1 (31/10)

En tuff och svår bomben väntar med fyra matcher allsvensk fotboll. Drygt en kvarts miljon extra i kvällens pott gör att det känns inspirerande att ge sig in i jakten på pengarna. Svårt att sia om hur stor omsättningen blir ikväll men jag gissar på knappt en miljon så spelavdraget blir inte så stort. Förhoppningsvis kommer oddset upp en bit just för att det är fyra matcher istället för det mer normala tre matcher. En applåd till Svenska Spel då jag personligen tyckt det varit för lite för många och enkla fotbollsbomber.

Senast prickade jag rätt på ramen när det gäller förslaget till bolagsspelet men kravet på vinst för AIK gjorde att det likväl föll då matchen mot Karlskoga slutade 3-3 och därmed blev det inga drygt 9 000 kronor i vinst. Nya tag och fotboll är förhoppningsvis lite enklare att sia om för att komma rätt på det.

Det är Bomben 1 som främst gäller ikväll. Här finns samtliga omgångar.


1. Häcken - Sirius
Häcken på hemmaplan ska bara bli seger trots att Sirius spelat upp sig med tre raka segrar på slutet. Men en fjärde sådan ser jag som väldigt långsökt och att jaga höga odds på det i den här matchen känns inte som rätt. Jag väljer i samma veva att plocka bort de oavgjorda även om Häcken får någon dipp ibland, men förhoppningsvis reder de ut det precis som när de mötte Trelleborg hemma för sex veckor sen. Då blev det en knapp seger med 2-1.

Häcken snittar på hemmaplan 2.77-0.54 medan Sirius på bortaplan har ett snitt på 1.00-1.92. Häcken gör en bra dag på hemmaplan minst tre mål men det kan bli klart fler också. Sirius släpper i normalfallet inte in så många mål även om det har blivit förluster borta mot Malmö med 5-0 och Sundsvall med 4-0.

Fyra mål på Häcken till 17% känns intressant och även fem mål på låga 6%. För Sirius känns två mål till låga 10% intressant om det blir målrikt åt bägge håll som Sirius spelat på senaste. Häcken vinner men ha med lite högre mål här för inte mycket talar för en målsnål match.


2. Djurgården - Göteborg
Oerhört svår match trots att Djurgården är stora favoriter att vinna. Men stockholmarna visar inte upp mycket till segrar för tillfället. Fem raka nu där det dock är fyra oavgjorda åtminstone. Tycker inte vi ska underskatta Göteborg här även om de inte heller vinner mycket. En seger på de nio senaste och det var mot Brommapojkarna.

Känns lika mycket 1-1 här som att det ska sluta 4-0 till Djurgården och det här känns som matchen på kupongen som man kan öppna upp ordentligt med resultat. Djurgården snittar 1.08-1.00 på hemmaplan medan Göteborg snittar 1.15-1.85 på bortaplan.

Skulle Göteborg lyckas med tre mål framåt här så ligger endast 3% av pengarna där, vilket kan göra resultatet intressant även om det känns extremt långsökt. Ett mål på Djurgården har dock hela 45% vilket gör att det är ett resultat att bara plocka bort om man måste få ner antalet rader. Varför inte 0-0 som enligt streckprocenten motsvarar 23 i odds.


3. Sundsvall - Hammarby
Så som Hammarby har fallit efter att gulddrömmarna försvann till stor del i derbyt mot Djurgården så har jag ingen större tilltro till att laget ska åka upp och segra i Norrland. Sundsvall är ett välspelande lag med bra spets framåt och bör kunna hota på allvar här även om de inte har så mycket att spela för. Hammarby som har Europa League framför dörren ser dock ut att ha problem med nerverna när det väl börjar gälla. Säsongen har varit bra men slutar nog i riktig moll med missat kvalspel till Europa League.

Sundvall hemma snittar 1.54-0.85 medan Hammarby snittar 1.62-1.15 på bortaplan. Kanske slipper de pressen från den enorma hemmapubliken då det faktiskt endast blivit två förluster på bortaplan. På större system är det väl dumt att plocka bort Hammarby men på de mindre tar jag ställning på att Sundsvall inte förlorar åtminstone.

Tre mål på hemmalaget står i 10% och skulle det lossna helt för Hallenius och övriga så är vi nere i 1% på fyra mål. Intressant om man vill ha ett rejält utstick även om Hammarby inte ser ut att vara helt i spillror. För Hammarby är det logiska ett eller två mål och det ser vi också på procenten som ligger på 37 respektive 34.


4. Kalmar - Trelleborg
Då Trelleborg är helt under ytan även om de lyckats plocka poäng både mot Elfsborg och Göteborg på slutet så känns det som att hemmalaget ska plocka samtliga poäng här. För skåningarna är det hela 17 matcher nu utan seger och även om kvalitén skulle finnas där så har de helt enkelt glömt bort hur de ska lyckas. Hoppet är dessutom i stort sett ute för att kunna fixa kvalplatsen som nu är det bästa de teoretiskt kan uppnå. Kalmar har det dock inte enklare med segrarna då det blivit nio matcher nu utan en trepoängare. Dock ser spelet bättre ut och det är nog lagom motstånd nu för att smålänningarna ska kunna få jubla.

Kalmar snittar 0.92-0.92 på hemmaplan medan det för Trelleborg på bortaplan är 0.85-2.00 i snitt som gäller. I våras vann Kalmar det här mötet med 1-0 och något säger mig att segern här är viktigare än något välspel just för att komma på rätt bana igen. För Trelleborg borde samma saker gälla och blir det inte tre poäng här så är det nog godnatt på riktigt även om det teoretiskt fortfarande finns en chans att nå kvalplatsen.

11% på noll mål för Kalmar känns dock riktigt intressant och i kombination med en bra dag för TFF med två mål så kan vi omvandla de procenten till ett odds på hela 56. Inte helt omöjligt men att det blir en match med max tre mål känns dock väldigt troligt och det kan vara en bra begränsning i byggandet.


Summering:
Det enklaste för att få ett riktigt bra odds totalt är ju att hitta ett resultat som verkligen sticker ut. T ex att Sirius skulle vinna med 3-0, för då kan 1-1 i övriga matcher likväl skjuta till höjden. Men med fyra matcher så behöver vi oftast inte leta i de yttre periferierna. Våga gå på Häcken och Sundsvall som segrare och hitta ett krav på Trelleborg eller Göteborg så kan vi sitta med ett riktigt fint odds vid 21-tiden ikväll.


Här lämnar du in dina egna rader på Bomben


Latmasken för den som vill vara med och jaga lite utdelning med ett matematiskt system (nästan). Kostnad 1296 kronor.

3,4,5 - 0,1,2
0,2,3 - 0,2,3 (max fyra mål)
1,2,3,4 - 1
0,1,2 - 0,1


Litet och troligt för en mindre peng. Kostnad 144 kronor.

3,4,5 - 0
0,2 - 1,2
1,2 - 1,2
0,1,2 - 0


Bolagsförslaget som är reducerat och siktar mot de högre slantarna. Ramen består av 34560 rader och är med en enkel reducering nere på 7056 rader.

1,2,3,4,5 - 0,1,2 (ej seger för Sirius)
0,1,2,3 - 0,1,2,3 (ej två, tre eller sex mål)
0,2,3,4 - 0,1,2 (minst två och max fyra mål)
0,1,2,3 - 0,1,2 (max tre mål)


Lycka till och fundera först ut om det är lite spänning eller pengar och värde som är det viktigaste och gör systemet utefter det.

Kommentera