Logga in
nov 2018
01

Hockey V.44, del 2!


Denna intensiva och härliga hockeyvecka rullar vidare. I del 1 bjöd vi på fem spel och fick in tre av dessa. Vi hade ett fint spel på Färjestad borta mot Växjö, men tyvärr räckte inte vargarna till hela vägen där och vårt underspel i Luleå – Timrå lyckades tyvärr pricka in en mycket oväntat målrik batalj, Timrås toppmålvakt Niklas Svedberg hade en av sina sämre kvällar i karriären.

Men spelen på Malmö, Björklöven och Oskarshamn satt alla med riktigt god marginal. Och vi kan konstatera att Malmö är nya serieledare samtidigt som svackan blir allt djupare för Skellefteå, och nu väntar en tuff bortamatch mot Färjestad i Karlstad för det norrländska AIK.

I HockeyAllsvenskan ser vi att Oskarshamn fortsatt går som tåget och kör över allt i sin väg, vilket gör att man nu leder tabellen i eget majestät trots en match mindre spelad än lagen därbakom. Björklöven ser dessutom ut att ha kunnat få den vändning på säsongen som vi trodde på, där man nu är uppe på tre raka segrar och en tionde plats i tabellen.

Torsdag och fredag bjuder på 13 matcher i SHL och HockeyAllsvenskan och spelschemat ser ut enligt följande:

Torsdag (SHL):
Brynäs – Mora
Djurgården – Linköping
Frölunda – Malmö
Färjestad – Skellefteå
Luleå – Timrå
Rögle – Växjö
Örebro – HV71


Fredag(HockeyAllsvenskan):
BIK Karlskoga – Karlskrona
Modo – AIK
Oskarshamn – Pantern
Södertälje – Björklöven
Västervik – Leksand
Västerås – Tingsryd

Vi ser att vi har några returmöten framför oss i SHL, alltid kul när samma lag möts på varsin hemmaplan under en och samma vecka. Det ger lite slutspelskänsla trots att det bara är november. Dessutom ett väldigt intressant möte i Gävle mellan bottenlagen Brynäs och Mora, båda står på 15 poäng inför denna omgång och Brynäs ligger just nu under kvalstrecket. Kan Gävlelaget ta tre viktiga poäng på hemmaisen och kravla sig upp på säker mark?

I HockeyAllsvenskan har vi ett väldigt intressant toppmöte uppe i Örnsköldsvik där tvåan och trean drabbar samman, två lag som dock båda befinner sig i en ganska tveksam form just nu.

Högintressanta matcher minst sagt och här kommer de bästa spelen för att dra in lite extra deg till helgen!
Färjestad är inne i ett bra stim just nu. Man har egentligen spelat rätt bra hela säsongen men haft svårt med målproduktionen, något som dock lossnat rejält nu på slutet! 32 mål under de 8 senaste matcherna skvallrar om att man inte längre har några problem att göra mål och fram till bortamötet med Växjö hade man gjort 3 mål eller fler i sju raka matcher. På hemmaplan så har man gjort 3 mål eller fler under 5 av 6 matcher denna säsong, enda match man inte lyckats göra tre mål kom faktiskt just mot Skellefteå den 20 september. Jag vill dock hävda att både Färjestad och Skellefteå var två helt andra lag formmässigt just då.

Skellefteå är som vi nämnt inne i en ordentlig svacka för tillfället och står just nu på sju raka förluster i SHL och man har släppt in tre mål eller fler i 6 av dessa 7 matcher. Under de två senaste matcherna har man släppt in hela 8 mål, så det känns inte heller som försvars- och målvaktsspelet trendar åt rätt håll för de svartgula.

Sett till Färjestads fina form och målfacit på hemmaplan samtidigt som Skellefteå visat upp så stora problem på slutet så tycker jag det finns väldigt bra värde i de 1.70 som erbjuds på över 2,5 hemmamål. Jag hade inte väntat mig över 1.60 i odds på detta spel.
Här är två lag med helt motsatta formkurvor. Luleå går väldigt starkt med sju segrar på senaste nio matcher samtidigt som Timrå håller på att falla rakt igen tabellen och ner mot kvalspel. Timrå har nu fem förluster på sina sju senaste.

Lagen möttes dessutom i Timrå i tisdags och där vann Luleå enkelt efter man gått ifrån till 5-1 efter 30 minuter och fått Timrås stjärnmålvakt Niklas Svedberg att bli utbytt.

Timrå var aldrig riktigt med i matchen och man börjar mer och mer se ut som det bottenlag vi alla hade tippat dom som inför säsongen. Luleå börjar dessutom se ut att kunna vara bra på riktigt i år.

Luleås hemmafacit är fem segrar på åtta matcher med en målskillnad på 21-15, det gör dem till seriens näst starkaste hemmalag och av tradition är det svårt att ta poäng uppe hos björnarna.

Timrå har hunnit avverka sju bortamatcher hittills och man har ett facit som verkligen skriker bottenlag. En ynka seger och 15-29 i målskillnad, vilket är seriens sämsta bortafacit.

Tittar vi i formtabellen över de fem senaste omgångarna i SHL så hittar vi Luleå högst upp med sina 13 inspelade poäng och en målskillnad på 17-9, Timrå hittar vi på trettonde och näst sista plats med 5 inspelade poäng och en målskillnad på 11-17.

Ni hör ju, verkligen allt talar för att Luleå ska vinna denna hemmamatch och ta sin tredje raka seger mot Timrå denna säsong. Jag hade absolut inte väntat mig över 1.50 i odds här och tycker därför det finns finfint värde i alla odds över 1.55.
Även här har vi ett returmöte från tisdagens omgång. Då bortaslog Djurgården de vita lejonen från Linköping med 4-3 efter straffläggning. Faktum är att Linköping hade en 3-1 seger i början av tredje perioden men Djurgården lyckades hämta ikapp till 3-3 för att sedan ta det till straffar där Jakob Lilja kunder avgöra med straffläggningens enda mål.

Den förlusten innebar att Linköping tappade sin serieledning och föll ner på andraplatsen, och är nu endast två poäng före Djurgården i tabellen. Är det en formsvacka vi ser hos LHC nu? Man har nu tre raka förluster i bagaget när man beger sig upp till Stockholm på torsdag.

Djurgården inledde serien lysande och är enligt mig seriens absolut bästa lag och efter en lite tyngre period har man nu visat sig på styva linan igen när man slagit två av sina absoluta toppkonkurrenter i Växjö och Linköping de två senaste omgångarna. Har stockholmarna hittat tillbaka till den form man inledde serien med? Ja, jag tror det.

Vi vet att Djurgården alltid är starka hemma och denna säsong är inget undantag. På sex hemmamatcher har man fyra segrar och en målskillnad på 20-11 som vittnar om att klockan slår ofta på Hovet. Linköping har ju gått som tåget på hemmaisen hittills men inte riktigt fått till det på bortaplan där man endast står med en vinst på fem matcher och fyra inspelade poäng men en målskillnad på 7-12 som vittnar om att man haft riktigt svårt att hitta in med trissan på bortaplan.

Vi ser Djurgården som det starkare av dessa lag och på hemmaplan ska man absolut kunna slå Linköping, så allt över 1.80 innehåller definitivt bra värde i denna match!
Trots uddamålsförlusten borta mot Växjö senast så lyser det form kring Färjestad som har fått igång målproduktionen på allvar. Vi fortsätter att tro på laget då de dels har klart bättre statistik hemma än borta samt är laget de möter i rent ut sagt bedrövlig form.

Färjestad har fyra vinster efter ordinarie tid hemma på sex försök med en total målskillnad på 19-12. Skellefteå har förvisso endast två förluster efter ordinarie tid på sex matcher borta men när vi tittar på formen så ser det ut att bli en tredje nu. Sju raka förluster där visserligen tre avgjorts efter övertid eller straffar. Då har de dessutom mött tre av de fyra jumbolagen under den här perioden. Så det är mycket som inte fungerar just nu för ett av de topptippade lagen som dessutom var i final så sent som i våras.

Innan det sker någon ändring där tycker vi det är intressant att gå emot när det bjuds över dubbla pengarna på motståndarna. Åtminstone om antagonisterna dessutom är i form och tillhör det övre skiktet i tabellen. Och som vi nämnde så tar vi inte för allvarligt på förlusten borta mot Växjö. Det är regerande mästarna som dessutom släpper in väldigt få mål hittills under säsongen och det var en jämn match där smålänningarna till sist vann med 3-2.

När Färjestad mötte Skellefteå för en dryg månad sen segrade bortalaget i Karlstad med 2-1 efter övertid. Dags för värmlänningarna att ta revansch nu. Spelbart över 2.00 i odds och vi lägger sex units och jobbar in Färjestad. Brytpunkten nu går vid 46.5%. BOL!


Nu när oddsen för hockeyallsvenskan släppts så fyller vi på med ett par spel därifrån också:
Toppmöte mellan två ganska oväntade topplag i Karlskoga under fredagen. BIK Karlskoga visade en grym effektivitet när man slog Leksand med 4-2 hemma under onsdagen och befäste därmed sin andraplats i tabellen, man jagar nu en finalplats på allvar med endast tre poäng upp till AIK på plats två i tabellen. Dessutom verkar lagets vassa sniper Fredrik Forsberg ha hittat målformen igen med tre baljor senaste två matcherna.

Karlskrona är ett lag i bra form även dom. Tre raka segrar och fyra vinster på senaste fem matcherna för det forna SHL-laget. I senaste omgången hemmaslog man jumbon Tingsryd med 4-1. Mycket av Karlskronas framgång byggs via den riktigt vassa kedjan med Marcus Paulsson, Nicklas Johansson och Justin Crandall som är på plats ett, två tre i den interna poängligan. Karlskronas akilleshäl är dock deras försvars- och målvaktsspel som varit minst sagt tvivelaktigt såhär långt.

BIK Karlskoga är ett riktigt bra hemmalag. Med sex segrar på åtta matcher så ligger man trea i hemmatabellen och historiskt sett är det väldigt få lag som tar poäng i Nobelhallen på fredagskvällar då promillehalten brukar vara lite extra hög på den stora ståplatsen bakom lagens spelarbås. Denna fredag firar man även 40-årsjubeleum med retrotröjor och vi kan nog vänta oss att de gamla Boforskanonerna kommer mullra ordentligt under fredagskvällen.

När vi får hela 2.35 på hemmastarka BIK Karlskoga, som dessutom brukar ha ganska lätt för Karlskrona, så är det bara att tacka och ta emot. Detta spel ser vi stort värde i!
Vi fortsätter att rygga Oskarshamn, de stormar bokstavligen fram i årets HockeyAllsvenska och har nu klättrat upp som herrarna på toppen i tabellen.

Västerås stretade emot i 40 minuter senaste men med den totala Oskarshamns dominansen så blev det tillslut en 2-0 seger och man vann skotten med hela 51-22.

Man har nu byggt upp en ny svit på tre raka segrar och man har dessutom vunnit nio av de tio senaste matcherna. Ja, faktum är att man endast har två förluster under sina 13 första matcher denna säsong.

Pantern är lite mer svårbedömda. Nu står man på två raka förluster efter hemmamatcher mot Västervik och Södertälje, dessförinnan hade man fyra raka segrar. Totalt över säsongen har man sju vinster på 14 matcher vilket ger en åttonde plats i tabellen.

I den form Oskarshamn befinner sig och med hemmaplans fördelen så bara måste de ryggas! De ser extremt svårslagna ut och det stinker självförtroende lång väg om denna trupp, som är full av offensiv talang. Per Kenttä har verkligen fått till årets lagbygge och vi ser värde i ettan i denna match!

Kommentera (1)