Logga in
nov 2018
01

Extrapengar: 333 333 kronor Bomben 1 ikväll (1/11)

Svenska Spel fortsätter att kasta ut pengar över oss och nu är det en tredjedels miljon nästan. Vi gör som vanligt och försöker plocka hem slantarna och de här gången är det tre matcher ishockey. Omgången igår glömmer vi snabbt då samtliga fyra favoriter vann och oddset blev drygt 23 000. Inga helt osannolika resultat då men det är tufft med fyra matcher fotboll när man jagar högre utdelning. Vi tar revansch på hockeyn där det gått klart bättre på sistone. Lycka till och kommentera gärna.

Det är Bomben 1 som främst gäller ikväll. Här finns samtliga omgångar.


1. Djurgården - Linköping
Linköping började seriespelet riktigt bra och var tidigare i ledning men har nu tappat förstaplatsen till Malmö. Anmärkningsvärt annars att Linköping är överlägset bäst hemma men även sist i tabellen borta. Endast en vinst efter övertid på bortais på fem försök med en nedåtgående form. Fem raka matcher nu där uddamålet fått avgöra och hela fyra efter förlängning eller straffar dessutom.

Djurgården har vunnit fyra av sex matcher efter ordinarie tid hemma och är det laget som gjort flest mål totalt i SHL. Målproduktionen har börjat dippa lite, men trots det vann man efter straffar mot Linköping på bortais i förra omgången. Normalt borde de följa upp med en ny seger men det känns lite jämnare än vad första tanken säger och jag tror vi kan begränsa oss med jämna resultat här oavsett vem som går segrande ur striden.

Djurgården snittar 3.33-1.67 på hemmais under ordinarie tid. Linköping snittar 1.20-2.00 på bortais. Inbördes är det relativt målrika matcher och från de två senaste säsongerna är det 6.13 mål per match och det är enbart under ordinarie tid. Linköping har segrat i två utav sju bortamatcher och samtliga dessa har avgjorts under ordinarie tid.


2. Frölunda - Malmö
Malmö visar upp storform och har nu även tagit över ledningen i tabellen trots en klart mer medioker placering i tipsen före säsongen. Frågan är hur länge de kan leva på energi och hjärta innan kvalitén äter upp dem under en lång säsong.

Frölunda ett av de tuffare motstånden även om Malmö haft någorlunda enkelt för göteborgarna de två senaste säsongerna inklusive slutspel. På 16 matcher har Malmö segrat i åtta efter ordinarie tid medan det för Frölunda blivit fem segrar efter ordinarie tid och ytterligare tre efter straffar. Målsnittet mellan lagen under samma period ligger på 4.63 mål under ordinarie tid. Skiftar mycket i resultaten, allt från två till nio mål och det finns inte mycket till mönster. Vi ser dock att snittet sjunker en del (till 3.57) när matcherna spelats i Göteborg och ska vi luta åt något här är det att maximera till fyra eller fem mål.

För Malmös del snittar de 2.00-1.29 på bortais medan Frölunda snittar 2.40-2.40 på hemmais. Ingen trend pekar på riktigt målsnålt här när vi tittar på senaste matcher och en begränsning på tre till fyra eller fem mål kan vara intressant här.


3. Färjestad - Skellefteå
Även om det vanligaste är tre mål på Färjestad så tycker jag det kan vara en lämplig början trots 27%. Skulle det sen bli sex mål så är det endast 3% av pengarna som hamnat där. På Skellefteå som uppvisar usel form ligger hela 78% av pengarna på ett till tre mål.

Färjestad lyckades enbart göra två mål borta mot Växjö senast, men då ska vi komma ihåg att Växjö släpper inte minst mål i SHL, endast 1.69 per match och då är även mål i förlängning och straffar inkluderade. Skellefteå släpper in 2.69 i snitt vilket är snäppet bättre än de sämsta i serien. På bortaplan är siffrorna lite bättre där det endast trillar in 2.17 mål per match. Siffrorna är även här inklusive övertid och straffar.

Färjestad är ett annat lag idag än när de här två möttes för drygt en månad sen. Då förlust efter förlängning med 2-1 men nu är formen uppåtgående med fyra segrar på de fem senaste matcherna. För Skellefteå är det raka motsatsen och laget har inte lyckats vinna en match på sju omgångar nu. Inte ens efter förlängning eller straffar dit tre matcher gått.


Summering:
Som vanligt kan vi plocka in ett eller två väldigt vanliga resultat för att se om det finns ett rejält utstick som kan inträffa och i vilken match det är mest sannolikt att det inträffar. Frölunda mot Malmö känns dock som matchen man t o m kan singla ett resultat ifall det krävs för att få ner kostnaden. T ex 2-1 åt något håll och sen är det väl Färjestad mot Skellefteå som känns som mest osäker i antalet mål även om det luktar lite 2-2 då Skellefteå förr eller senare måste börja komma på formtåget.


Här lämnar du in dina egna rader på Bomben


Latmasken för den som vill vara med och jaga lite utdelning med ett matematiskt system (nästan). Kostnad 648 kronor.

1,3,4,5 - 1,2,4
1,2,3 - 0,1,2 (max tre mål)
2,3,5 - 2,3,5


Litet och troligt för en mindre peng. Kostnad 96 kronor.

3,4 - 1,2
1,2 - 1,2
3,4,5 - 2,3


Bolagsförslaget som är reducerat och siktar mot de högre slantarna. Ramen består av 3840 rader och är med en enkel reducering nere på 1820 rader.

1,3,4,6,7 - 1,2,3 (minst fyra mål)
1,2,3,4 - 0,1,2,3 (max fyra mål)
1,3,4,6 - 1,2,3,4 (hemmaseger eller max sex mål)


Lycka till och fundera först ut om det är lite spänning eller pengar och värde som är det viktigaste och gör systemet utefter det.

Kommentera