Logga in
nov 2018
03

Genomgång av Europatipset (4/11)

Streckmässigt tre riktigt tråkiga spikar vilket gör att vi får förlita oss på skrällar av högre rang i helgardera matcher. Samtidigt är det jackpott med runt fem miljoner i 13-rättspotten vilket gör att vi klarar av att spela lite mer favoritbetonat. En trevlig omgång och på något sätt känns det ändå positivt att Manchester City finns med trots 93%. Det är ju några matcher färre att lösa, för inte skräller det väl här? Lycka till vare sig ni ryggar någon spik eller övrigt tecken eller formerar raderna utifrån eget huvud till hundra procent!

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Manchester City (match 2, en etta)
(2) Manchester City – Southampton 1
Ibland är det bara att göra det enkelt för sig. Visst, det kommer att ske att City tappar några poäng hemma men på Europatipset känns garderingarna onödiga trots jackpott och fem miljoner att slåss om. Bättre invänta skrälltecknen på Stryktipset då det skiljer sig lite spelteoretiskt. Här spikar vi City och nämner att de har hållit nollan i fem raka ligamatcher medan det för Southampton inte gjorts ett mål på fem raka ligamatcher. Så frågan är inte om storfavoriten vinner utan med hur många mål och om de åter kommer hålla nollan.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Malmö FF (match 5, en tvåa)
(5) Göteborg – Malmö 2
Göteborg gör inte många glada just nu men de har åtminstone säkrat nytt kontrakt. Hemma mot Malmö kommer det åter bli tufft för laget att kunna plocka några poäng mot ett Malmö som jagar en tredjeplats och måste vinna de två avslutande för att den drömmen ska kunna bli sann. Visserligen har Malmö tre raka bortamatcher utan seger men motståndet då har hetat Norrköping, Häcken och AIK. Klart enklare nu och till 68% känns spiken överkomlig. Var på strålande spelhumör senast hemma mot Örebro och sitter bara lite av det kvar så blir det tre nya poäng här.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Borussia Mönchengladbach (match 12, en etta)
(12) Borussia M’gladbach – Fortuna Düsseldorf 1
Hemmalaget har inlett strålande på Stadion im BORUSSIA-PARK med fyra raka segrar och en målskillnad på 11-2. Visserligen blev det på hemmaplan respass ur cupen mot formlaget Leverkusen i veckan, men motståndet i nykomlingarna Düsseldorf ska inte vara några problem. De är nämligen uppe i fem raka förluster nu med en miserabel målskillnad på 2-17 under dessa matcher. Inte ens 82% streck avskräcker från att spika här trots att marknaden lägger sig på 70% chans i bedömningen. Om de har räknat med fyra röda kort och motvind i 90 minuter vet jag inte men det här vinner hemmalaget!
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(1) Chelsea – Crystal Palace X
Londonderby och 13% på ett oavgjort resultat. Det måste streckas även om det normala är att Chelsea enkelt tar tre poäng här men derby är derby och Crystal Palace höll tack vare två straffmål senast på att straffa Arsenal. Den matchen slutade 2-2 och här får de nog rikta in sig på en mållös historia i första hand. Inbördes så har det dock inte slutat oavgjort på de sex senaste matcherna men däremot har de tre segrar var. I två av de tre bortamatcherna har Crystal Palace alltså tagit full pott. Vi streckar på och hoppas trots att hemmalaget ska vinna det här 75% av gångerna.
Statistik

(3) AIK – Sundsvall 1
Visserligen är AIK storfavoriter men jag nämner de likväl som ett viktigt streck. De tar hem guldet vid seger om det inte redan är klart vid matchstart då Norrköping möter Örebro hemma några timmar tidigare. Men även vid favoritfall där tror jag AIK kommer gå för seger i sista hemmamatchen för säsongen. Nu är det i sig inga garantier för en seger men AIK som senast fick spela i stort sett hela matchen borta mot Östersund med en man mindre kunde likväl segra. Då ska inte Sundsvall hemma vara några bekymmer även om det är ett bra lag. Dock vaknade de lite sent hemma mot Hammarby senast och 0-3 underläget hämtades inte helt upp utan det blev förlust med 2-3. AIK streckade på 76% men kan vara ännu en spik på mindre system främst.
Statistik

(11) Mainz – Werder Bremen 1
Werder Bremen må ha startat säsongen lysande men fick sig senast en riktig käftsmäll hemma mot Leverkusen. Förlusten med 6-2 var deras första på hemmaplan och frågan är om de har repat sig till den här helgen. Mainz gör det nämligen bra hemma och har på sina fem inledande endast förlorat mot Bayern München, med 2-1. Har även hållit nollan i tre av de andra fyra hemmamatcherna. Endast 24% streck och den måste helt enkelt med på kupongen då det är väldigt fint värde här.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(4) Hammarby – Häcken 2
Trots att Hammarby fick med sig samtliga tre pinnar från Sundsvall så stpr jag fast vid att de inte kommer palla trycket säsongen ut. Tredjeplatsen kommer gå upp i rök och risken är att det redan nu blir ridå och en femteplats i serien inför slutomgången om en vecka. Häcken är visserligen några huvuden högre på hemmaplan men trots det har de nu skrapat ihop totalt åtta raka matcher där de är obesegrade. Endast i en av dessa har det blivit poängförlust och det var när Malmö kom på besök. Senaste förlusten kom borta mot AIK den 1 september och det är enda förlusten på de fjorton senaste omgångarna. Starka kort medan det för Hammarby är 3-2-4 på deras nio senaste i ligan. Jag blir förvånad om det blir hemmaseger här och plockar bort ettan helt.
Statistik

(6) Norrköping – Örebro 1
Som Örebro såg ut nere i Malmö senast så behöver inte Norrköping anstränga sig speciellt mycket för att plocka hem tre poäng här. Norrköping är uppe i tretton raka matcher nu utan förlust och på hemmaplan är de dessutom strået vassare i sitt spel totalt sett. En enda förlust och det mot Trelleborg märkligt nog. Underskattning kommer inte att ske nu då jakten på guldet fortsätter och det stora silvret kan säkras. Krysset på 15% kan möjligen vara intressant om det finns pengar över då vi behöver hitta några skrällar i en annars favorittippad omgång.
Statistik

(7) Bologna – Atalanta X
Svårlöst italiensk match där marknad och streckspelare helt hamnat på tvåan mellan 50-55%. De har förvisso fem raka segrar inbördes men här tror jag de överskattar laget lite väl mycket. Bologna har inlett serien på ett okej sätt med med 2-1-2 på hemmaplan där bl a Roma besegrats. Atalanta med en seger borta på sina inledande fem matcher men motståndet har varit helt okej överlag. Atalantas två segrar i rad nu ska vi dock inte höja upp för mycket då det är jumbolaget Chievo samt nykomlingen Parma som poängen plockats mot. Jag går emot favoriten här och är beredd att ta på dumstruten efteråt.
Statistik

(8) Udinese – Milan 2
Milan har hittat upp på vinnarspåret och enda poängförlusten i de senaste fem matcherna kom mot Inter där det blev förlust med 1-0 ”borta”. Inte så mycket att säga om. Udinese har inte haft det enklaste motståndet hemma vilket kan förklara deras smått usla 1-1-3 (3-8). Förlust mot ettan Juventus, tvåan Napoli samt femman Lazio. Är det dags för fyran Milan att segra nu? Milan vinner runt hälften av dessa matcher. Vill dock varna lite för att det blivit två uddamålssegrar i rad på hemmaplan bara och Udinese är lågt streckade på 16%. Halvgarderingen kommer man nog långt på här.
Statistik

(9) Real Betis – Celta de Vigo 1
Krysset är mäkta överstreckat och går bort direkt. Samtidigt hittar vi fint värde på ettan här som vinner runt 52% av matcherna men är streckade på låga 47% om marknaden nu är rätt på det. Men tre raka förluster i ligan utan ett mål framåt känns lite oroväckande här. Slog åtminstone Milan borta i Europa League och segrade även i första mötet mot Racing Santander i cupen. Förra säsongen segrade de i över hälften av sina hemmamatcher medan Celta var ett typiskt hemmalag med endast tre förluster, kontra hela tolv förluster borta. Tvåan till 22% kan vara lite intressant här trots allt.
Statistik

(10) Villarreal – Levante 1
För Villarreal har säsongen startat rent bedrövligt och på hemmaplan är man fortfarande utan seger efter fem matcher. Det måste dock vända snart då de förra säsongen imponerade med 11-3-5 på hemmaplan. Levante spelar över sin förmåga just nu och att det blir en femte seger i rad känns långsökt även om form oftast slår klass. Inbördes har Villarreal fem raka segrar på hemmaplan. Ettan känns stabil och jag skulle ångra mig efteråt om jag slösade mer streck här.
Statistik

(13) Montpellier – Marseille X
Svårlöst match från Frankrike där normalt hemmastarka Montpellier tar emot Marseille som oftast tillhör topplagen. Montpellier har inlett serien med endast en förlust på de elva inledande matcherna. Visserligen i premiären mot bottenlaget Dijon, och då har man ännu ej mött PSG. Knapp fördel hemmalaget säger jag till sist om jag måste välja sida. Detta då Marseille inlett svagt på bortaplan med 2-0-3 (7-12) även om två av förlusterna kommit mot topplagen Lille och Lyon.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 1728 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1
3. 1x2

4. x2
5. 2
6. 1x

7. 1x
8. 12
9. 12

10. 1
11. 1x
12. 1
13. 1x2


För den som vill komma billigare undan. 72 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1
3. 1

4. x2
5. 2
6. 1

7. 1x
8. 12
9. 1

10. 1
11. 1
12. 1
13. 1x2

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td