Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2018
07

Genomgång av Europatipset (8/11)

Idel matcher från Europa League på tipset och det känns spännande då alla lag mött varandra en gång. Nu är det dags för tre returer innan vi kan utse vilka lag som tagit sig vidare till sextondelsfinalerna som spelas under tidigare våren. Runt fyra miljoner kommer det att finnas i 13-rättspotten då det blev en enkel omgång i söndags. För er som följer och ryggar spikar etc så vill jag ge tummen upp då min form är på topp vad gäller singelstrecket framför allt. Men även den kompletterande spiken nr 1 sitter klart oftare än vad marknaden anser just nu och senast trillade även den kompletterande spiken nr 2 in som den gör lite då och så. Lycka till hur ni än formerar systemet!

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Lazio (match 6, en etta)
(6) Lazio – Olympique Marseille 1
Trots att marknaden värderar Lazio på knappa 55% medan streckspelarna lägger sig över 70% så tycker jag det kan vara en bra spik att bygga systemet kring. Immobile har fått igång målskyttet och Lazio känns starkare och starkare även om man föll tungt i ligan på hemmaplan för två omgångar sen när Inter vann med 3-0. Normalt rätt starka på hemmaplan och i Europa League sen förra säsongen har de fem segrar och två oavgjorda på Stadio Olimpico. Marseille däremot har det tungt i både ligan och EL. Speciellt borta där de totalt spelat sju tävlingsmatcher och förlorat fyra av dessa. Lazio blir för svåra igen, senast segrade de med 3-1 borta när de möttes i Frankrike.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Arsenal (match 1, en etta)
(1) Arsenal – Sporting Lissabon 1
Arsenal extremt målfarliga på hemmaplan och har i Europa League den här och förra säsongen gjort 22 mål på åtta matcher. Ett snitt på 2.75 samtidigt som de segrat i fem av dessa matcher. Enda förlusten kom mot Östersund men den matchen håller jag inte till det normala då det dubbelmötet på förhand kändes avgjort och inställningen mellan lagen var som den var. I övrigt är det Röda Stjärnan och Atletico Madrid som spelade målsnålt och lyckades få med sig oavgjort. Sporting Lissabon har det lätt i den inhemska ligan men får det tuffare så fort de ska ut i Europa. Förra säsongen slutade man på tredje plats i Champions League gruppen efter starka Barcelona och Juventus men i Europa League slutspelet som de kvalificerade till hade de det tufft borta mot Viktoria Plzen där de först i förlängningen lyckades få in ett reduceringsmål till 1-2 och därmed tog sig vidare på bortamål. Överlag mycket förluster ute i Europa på bortaplan tidigare. Segrarna har kommit mot Vorskla, Astana och Lokomotiv Moskva. Nej, mot ett spelskickligt Arsenal som kommer växa allt mer ju längre säsongen löper med Unai Emery vid rodret borde de få det svårt. Lite överstreckade men segrar runt 73% av matcherna.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: RB Leipzig (match 4, en tvåa)
(4) Celtic – RB Leipzig 2
Jag har ju haft klart lägre förväntningar på Leipzig än de flesta den här säsongen. Nu har de dock fått upp ångan och imponerar oerhört mycket vilka de än möter. Har nu hållit nollan i sex raka tävlingsmatcher. Det kommer ju ta slut förr eller senare men de känns några nivåer högre än Celtic. Vid seger borta här säkrar de i stort avancemang dessutom, så de vill nog avgöra det redan nu och eventuellt kunna vila spelare i de avslutande matcherna. Vinner runt 50% av matcherna enligt marknaden och då den inte är streckad på mer än 46% känns det som en väldigt sund och trevlig spik. Celtics enda seger hittills kom hemma mot Rosenborg med 1-0. Gör det okej men formen är bra hos tyskarna och Celtics segrar i den inhemska ligan är inte så mycket att höja upp.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(2) Bate Borisov – Chelsea 1
Bate avgjorde ligan i helgen men ställs nu mot klart starkare Chelsea. Engelsmännen har full pott hittills medan övriga tre lag ligger på tre poäng var. Viktig match att kunna skaffa sig ett riktigt bra utgångsläge för att knipa andraplatsen eller kanske t o m utmana Chelsea om förstaplatsen. Vek ner sig helt mot PAOK hemma med 1-4 och förlorade förra säsongen hemma mot Arsenal med 4-1. Ska mycket till för att segra här men det är inte bara att åka till Vitryssland och hämta tre poäng. Chelsea absolut klara favoriter men till 5% på hemmalaget här känns de så pass intressanta att de ska med.
Statistik

(3) Bayer Leverkusen – Zürich 1
Trots att tyskarna här är storfavoriter är det ett måste-streck som dessutom kan vara en bra spik på mindre system. Knappt värde då de segrar runt 74% av dessa matcher. Leverkusen har revansch att utkräva efter att de tappade sin 2-1 ledning borta mot Zürich till förlust. Hemmaplan är klar fördel här och då Zürich inte har de största meriterna ute i Europa får de helt enkelt vara nöjda med sin start och tre raka segrar. Nu tappar de nog sin ledning och fokus borde ligga på de klart sämre lagen Ludogorets och AEK Larnaca för att ta sig vidare. Ska vara en mycket stark etta här trots att de blandat och gett i Bundesliga.
Statistik

(5) Malmö – Sarpsborg 1
Malmö har förvisso fokus även på söndagens match hemma mot Elfsborg i avslutningsrundan av Allsvenskan. Men de har det inte i egna händer då Hammarby måste tappa poäng borta mot Östersund, vilket inte är en omöjlighet. Samtidigt är gruppen i Europa League extremt jämn och tappade poäng här kan betyda respass. Fick 1-1 borta för två veckor sen men får ses som klara favoriter här. En match de bör vinna runt 60% av gångerna. Lite högt streckade men Malmö har sen den 7 juli endast förlorat mot Genk och Norrköping, bägge bortamatcher. Sarpsborg har dock gjort det bra hittills i EL och ett kryss är inte omöjligt att de kan gneta sig till.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(7) Rosenborg – Salzburg X
Här finns det goda möjligheter för en skräll då Rosenborg inte alls är så bedrövliga som de hittills visat. Tre raka förluster medan Salzburg toppar på full poäng. Kan kännas enkelt då, men vi ska komma ihåg att Rosenborg t ex slog Ajax hemma förra säsongen och på hemmaplan förlorar de väldigt sällan även om de har det tuffare mot europeiskt motstånd kontra den inhemska ligan. Leder den norska ligan och behöver en poäng på de två återstående omgångarna för att säkra guldet. Möter två lag precis ovanför nedflyttningsstrecket. Kanske redan har gett upp avancemang här? 14% på ettan och 25% på tvåan känns helt okej även om krysset ska vara klart överstreckat enligt marknaden.
Statistik

(8) Real Betis – Milan 1
Spanjorerna segrade på bortaplan mot Milan och borde vara större favoriter här än 38% på strecken. Visserligen längesedan som Betis var ute i de europeiska cuperna men de har gjort det bra hittills med 5-1 i målskillnad på de tre inledande gruppspelsmatcherna i år. Milan vann endast en av sina tre gruppspelsmatcher borta förra året och då var det AEK Athens, Rijeka och Austria Wien de mötte. Tuff match att vänta men värdet på hemmalaget är det mest intressanta på tipset.
Statistik

(9) Dynamo Kiev – Rennes 1
Dynamo Kiev kommer från en förlorad sexpoängsmatch mot värsta motståndet i den inhemska ligan. Shakhtar Donetsk segrade på sin hemmaplan med 2-1 och Kiev kanske fick ge upp ligaguldet då det nu skiljer åtta poäng. Visserligen efter 14 matcher bara, och de har har ett dubbelmöte kvar i Championship Round mot Shakhtar Donetsk när tabellen delat sig på mitten. Obesegrade efter tre matcher i EL och hemma borde de åter vara svåra att rå på, där de faktiskt endast förlorat mot Lazio på de tio europeiska matcherna sen 2017. Ettan dock överstreckad och krysset ska med på troliga och små system medan tvåan som endast har 16% kan vara en fin skräll för hög utdelning likväl.
Statistik

(10) Krasnodar – Standard Liege 1
Tre lag i gruppen på sex poäng och det är viktiga poäng som står på spel. Krasnodar förlorade bortamötet mot Liege men hemmaplansfördelen borde vara stor. Belgarna har haft svårt att hävda sig ute i Europa när de väl fått lyckan att visa upp sig. Endast två segrar borta i Europa League på de tolv senaste matcherna sen 2013 och i Champions League förlorade de kvalet bprta mot Ajax med hela 3-0 och det har inte sett bättre ut tidigare men det var ett tag sen de var med där. Krasnodar har sen 2015 på hemmaplan i EL segrat i tolv av de sexton matcher de spelat. Borussia Dortmund, Nice, Fenerbahce och Sevilla är några av dessa motståndare som åkt hem med noll poäng. Visserligen utan ”Granen” nu men det ska nog gå ändå.
Statistik

(11) Genk – Besiktas 1
När t o m Malmö slår Besiktas så tycker jag det här känns som en sund etta. Genk vann även bortamötet, då med 4-2. Besiktas har nu sju raka tävlingsmatcher borta utan seger. På de sex senaste Europa League matcherna borta är det endast färöiska B36 som besegrats. Det här bör bli en klar etta. Lite högt streckad ifall vi jämför med marknadens värdering som ger Genk 56%.
Statistik

(12) Slavia Prag – FC Köpenhamn X
Köpenhamn tog sig hit genom att spela 0-0 i två matcher mot Atalanta och sen avgöra på straffar. Hittills har de 1-1-1 i den EL grupp som målsnålast och där finns även Slavia Prag som är målsnålast av samtliga 48 deltagande lag. 2-1 i målskillnad med två segrar och en förlust. Köpenhamn har 3-3 i målskillnad och det här känns som en jämn historia och frågan är om inte marknaden och streckspelarna överskattar ettan lite här pga att tjeckerna besegrade Köpenhamn borta med 1-0.
Statistik

(13) Spartak Moskva – Rangers X
Hemmalaget är fortfarande utan seger efter tre matcher medan skottarna är utan förlust efter lika många matcher. Senast de möttes slutade det 0-0 och det kan nog bli en liknande historia i Ryssland. Den nye tränaren har fortfarande inte fått något uppsving i laget. Hemmalaget favoriter med all rätta men får lite för mycket streck på sig, i nuläget 54%.
Statistik



Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 3888 rader på Liverättning

1. 1
2. 1x2
3. 1x

4. 2
5. 1x
6. 1

7. 1x2
8. 1x
9. 1x2

10. 1
11. 1x
12. 1x2
13. 1x2


För den som vill komma billigare undan. 64 rader på Liverättning

1. 1
2. 12
3. 1

4. 2
5. 1x
6. 1

7. 1x
8. 1x
9. 1x

10. 1
11. 1
12. X
13. x2

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td