Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
nov 2018
08

Premier League, omgång 12!



Tolfte omgången av Premier League avgörs över två dagar till helgen. Matcher på lördag och söndag att se fram mot, där vi har ett rykande hett derby i Manchester som ska spelas klockan 17.30 om söndagen. Så då är det bara för alla fans att klä sig i rött eller ljusblått och bege sig till olika pubar för att sjunga och heja fram sitt favoritlag i den fotbollstokiga staden tjugo mil nordväst om London. Hemmalaget City är storfavoriter att plocka tre poäng på Etihad Stadium då Mourinhos pojkar inte imponerar fullt ut i sina segrar. Vi ska dock komma ihåg att de vänt två matcher på sistone där de inlett bedrövligt och haft underläge. Både Newcastle och Bournemouth fick ge sig till sist och United visar ändå på någon form av stark moral att kunna plocka de här trepoängarna trots allt. De ledde dessutom med 2-1 ändå in och förbi ”Reversed Fergie Time” när de mötte Chelsea borta innan Barkley till sist kvitterade för Londonklubben i 90+6. Det här är alltså helgens stora höjdpunkt och vår huvudmatch trots att The Red Devils endast innehar en sjundeplats och ger över åtta gånger för en seger. Festen kan åtminstone snart inledas och sen får hälften av supportrarna helt enkelt ta ledigt från jobbet några dagar för att gömma sig gråtandes hemma i garderoben. Risken är väl att andra hälften också tar ledigt om måndagen för att fortsätta firande så det kanske blir lite sämre produktion både i England och övriga världen om måndagen.

Vi har annars hela sju matcher där samtliga sju nedersta bottenlag riskerar att förlora och därmed skapa en än större ravin mellan mittenskiktet och jumboskiktet. Vill det sig illa så kommer det vara sex poäng som skiljer mellan fjortondeplacerade och trettondeplacerade laget samt ytterligare tre poäng upp till det tolfteplacerade. Så en lite unik omgång på det sättet. Samtliga större topplag - som även är rätt klara favoriter den här omgången spelar på hemmaplan. Det är endast i derbyt mellan Crystal Palace och Tottenham som ett storlag har bortaplan. Det här kan alltså också vara startskottet när vissa lag börjar rycka, då inget topplag egentligen har råd att tappa poäng den här omgången. Det ska nämligen på pappret vara tre säkra till hela kvintetten i toppen.

Från förra omgången fick vi äntligen se lite jubel från St James’ park och fansen till Newcastle när de äntligen tog sin första trepoängare och besegrade Watford i den elfte omgången. Det kan ha varit startskottet för skatorna när det gäller att klättra upp på säker mark och närma sig den övre halvan. Spelschemat de kommande omgångarna känns relativt enkelt nämligen då samtliga topplag är avverkade utom Liverpool, som de dock inte möter förrän Annandag Jul. Då mitt eget hjärta klappar lite extra för laget så hoppas jag ju förstås på nio raka poäng i de kommande tre omgångarna när Bournemouth, Burnley och West Ham ska stå med elva gubbar på andra sidan mittlinjen.

Det har även varit europeiskt cupspel för de engelska klubbarna i veckan, med riktigt blandade resultat. Dessvärre missade vi att reka Röda Stjärnan till drömodds hemma mot Liverpool då serberna segrade med 2-0. De är starka hemma och det har de även bevisat tidigare när det blev 0-0 i premiären mot Napoli. De slog ju även ut RB Leipzig i play off till gruppspelet. Så lite tråkigt den karamellen inte uppmärksammades när vi tidigare till viss del varnat för laget i deras bortamatch mot PSG framför allt. Då blev det dock full ridå! Men fokus på de engelska lagen. Liverpool svek rejält medan övriga tre engelska lag tog tre poäng. Tottenham med en knapp 2-1 seger hemma mot PSV Eindhoven trots ett klart övertag i målchanser. Manchester United segrade med samma siffror i en imponerande och viktig match borta mot Juventus – ett lag som tidigare hade full pott och hållit nollan i samtliga tre matcher. Även Manchester City imponerade även om motståndet var klart enklare på hemmaplan när Shakhtar Donetsk kom på besök. 6-0 skrevs siffrorna till och vi ställer oss frågan hur något lag ens ska kunna hindra dem från att prenumerera på Premier League titeln framöver. Under torsdagen kommer vi ha blickarna mot Chelsea som åker till de nyblivna vitryska mästarna Bate Borisov för match i Europa League. Kanske inte så given vinst ändå – om inte de vitryska spelarna varit lite väl glada i flaskan de senaste dagarna. Form på de engelska topplagen är slutsatsen vi drar åtminstone även om Jürgen Klopp har en del huvudbry, men motståndet nu i helgen heter Fulham och det laget går som ett sänke i ligan med fem raka förluster och åtta i rad utan seger. Dessutom tjugotvå insläppta mål och en jumboplats så nog kommer The Reds att resa sig snabbt den här gången.

Tabelltoppen efter elva omgångar:
1. Manchester City, 29p +29
2. Chelsea, 27p +19
3. Liverpool, 27p +16
4. Tottenham, 24p +9
5. Arsenal, 23p +11

De tre lagen på nedflyttning inför omgång tolv:
18. Huddersfield, 6p -16
19. Cardiff, 5p -15
20. Fulham, 5p -18

Toppen börjar spricka upp så smått och frågan är hur länge Chelsea och Liverpool kan hänga med Manchester City. Det är dock jämnt i botten och på fjortondeplats har vi t ex Crystal Palace på ynka åtta poäng. Huddersfield var annars den stora vinnaren förra veckan när de besegrade Fulham hemma med 1-0, genom ett självmål så klart. Hur annars ska de här tre bottenlagen kunna göra mål är den stora frågan. Är det möjligen redan avgjort vad gäller nedflyttningsplatserna till Championship med tjugosju omgångar kvar? Det kan vara värt en liten peng på det faktisk.

Helgens spelschema (omgång 12):

Lördag:
13.30 – Cardiff v Brighton
16.00 – Huddersfield v West Ham
16.00 – Leicester v Burnley
16.00 – Newcastle v Bournemouth
16.00 – Southampton v Watford
18.30 – Crystal Palace v Tottenham

Söndag:
13.00 – Liverpool v Fulham
15.15 – Chelsea v Everton
17.30 – Arsenal v Wolverhampton
17.30 – Manchester City v Manchester United

Förra omgången glömmer vi snabbt vad gäller spelen och gläder oss istället över att hockeyspelen åtminstone går plus just nu. Men det är så i den här maratonlöpningen att utfallen blir fel ibland. Bara tråkigt när endast ett spel sitter. Leicester hade ju en enkel match mot Cardiff och vann till 2.23 i odds men Bournemouth hade ledningen mot United till 3.81 i odds. Så nära för att plussa helt i omgången. Vi vänder dock blad som kungen och väntar in nästa apanage som spelbolagen kommer betala ut i form av vinster till oss i spelen nedan som vi omnämner som de bästa i den här omgången. Lycka till om det ryggas eller blir egna idéer helt och hållet.

Den delade skytteligaledningen mellan Aubameyang och Hazard förra veckan har nu även fått besök av Agüero. En trio spelare på sju mål som jagas av sex stycken spelare ett mål bakom. Även i assistligan fick Fraser och Mendy som delade ledningen besök av en tredje spelare. Det är Sterling som numera också har fem assist och den här trion leder med en målgivande passning före nio spelare som jagar med en assist mindre.




Spelet är fortfarande inte helt stabilt hos Newcastle, men de gör det stundtals väldigt bra och segern senast kan vara startskottet på en ny era. Poängen hamnar numera på det egna kontot och laget är traditionellt starka på hemmaplan. Med en taktiskt kunnig Benitez som fältmarskalk ser det ljust ut för ytterligare en knapp seger. Mycket lutar åt 1-0 i vår hjärna men vi väljer det raka spelet då oddset känns högt nog och vi får dessutom en klart bättre sannolikhet att spelet sitter.

Newcastles försvarsspel blir allt bättre och som resultat av all möda de lägger så har de hållit nollan i två raka matcher och endast släppt in ett mål på de tre senaste. Nu är det bara framåt laget måste börja producera, men helt plötsligt lossnar det och det finns från de flesta säsonger några matcher där de vinner med tre eller fler mål hemma mot halvmediokra lag. Så även -2 mål i asian handicap till 15.00 i odds kan vara ett trevligt spel om man letar högre odds.

Statistiskt ser vi att när Newcastle hamnar i lite hemmaform kommer ofta segrarna i rad eller väldigt intill varandra. Förra säsongen blev det tre segrar på fyra matcher tidigt på säsongen och poängtappet kom mot Liverpool där matchen slutade 1-1. Efter det fem raka förluster innan det åter var dags för segertåget. Sju raka matcher utan förlust där fyra i rad slutade med seger och på de totalt nio sista matcherna blev det endast en förlust medan laget segrade fem matcher. Det känns lite som att motståndet blir klart enklare nu och vi kan få uppleva en ny sådan här trend även den här säsongen.

Bournemouth har ju annars överraskat samtliga hittills under säsongen med en imponerande sjätteplats. Motståndet hittills har dock varit väldigt enkelt och det finns egentligen inget riktigt bra lag de plockat tre poäng mot. Watford och Leicester är de som är bäst placerade. Visst, Newcastle ligger klart längre ner men form och trend är viktiga faktorer. Vi ska även komma ihåg att Bournemouth helt plötsligt åkte hem med 0-4 i baken efter mötet med Burnley borta. Bra läge att kliva in på Newcastle som inte är favoriter här. Det bör de vara och odds ner till 2.55 är spelbart här. En brytpunkt på knappt 40% istället som för som nu på runt 35%. BOL!




City är med all rätta stora favoriter här då de fullkomligt imponerar. Sex raka segrar på hemmaplan med 24-3 i målskillnad säger mycket. Men de har mött rena bottenskrapet och t ex ledde de matchen mot Newcastle men fick se 1-1 komma innan halvtid. Dock avgjorde de då och segrade med knappa 2-1. United som visar upp enastående moral i slutet av matcherna måste ändå hedras med någon form av respekt. Vi faller för just det här spelet då oddset känns skyhögt och det kan nog bli en jämn match som det brukar i derbyn.

United kommer från en seger borta över Juventus med 2-1 trots underläge med 1-0 i den 85e spelminuten. De har vänt mot Newcastle, Bournemouth och nu Juventus. Underskatta inte det här laget och möjligen gör de om bedriften igen. Att City ska leda i halvlek är väl där vi är osäkra men oddset blir även så mycket högre då det är vid en bestämd tidpunkt.

Vi tror ju att City kommer vara det laget som anför taktpinnen. Det mest logiska är också att de gör första målet, och att de ska leda i halvtid ger t ex låga 1.75 i odds. Då vill vi gärna sitta med det oavgjorda till drömodds med tanke på den moralen United uppvisat på slutet. Bara in med degsmulorna som trillat ner på golvet. Med lite tur har vi ett helt nybakt bröd efter 90 spelade minuter.

Inbördes mellan lagen så segrade t ex United senast på bortaplan med 3-2, trots underläge i halvtid med 2-0. Matchen innan slutade det 2-1 till Citys fördel på bortaplan. Vi ”hoppar över” träningsturneringen där United dock segrade med 2-0 förra sommaren. I ligan förrförra säsongen blev det 0-0 med City hemma och 2-1 till City i den andra matchen. Jämnt och vi tror det fortsätter så och litar på Mourinho som ändå verkar ha något magiskt medel i omklädningsrummet efter 45 minuter. BOL!




Crystal Palace inledde Premier League ganska bra med tre vinster på första fem matcherna men har därefter verkligen kommit ner på jorden och har följt upp de inledande fem matcherna med fyra förluster och två kryss på de efterföljande sex.

Detta har gjort att man nu fallit ner till 14:e plats i tabellen med sina 8 poäng och 8-16 i målskillnad.

Tottenham har, som väntat, gått desto bättre. Efter elva matcher står man på 8 segrar, tre förluster och 19-10 i målskillnad.

Tittar vi på formtabellen de fem senaste matcherna så hittar vi Tottenham på tredje plats med 4 segrar och en förlust. Crystal Palace återfinns först på 19, och näst sista, plats i tabellen med sina fyra förluster och ett kryss under senaste fem omgångarna.

Faktum är även att det är ligans sämsta hemmalag(Crystal Palace) med sina 2 kryss och tre förluster på fem hemmamatcher som tar emot ligans bästa bortalag(Tottenham) med 6 vinster och en förlust på 7 matcher. Tottenhams bortaspel har varit väldigt imponerande hittills där man verkligen radat upp segrarna och har finfina 14-6 i målskillnad.

Tittar vi på interna möten mellan dessa lag så har de inte hunnit med att mötas än denna säsong men Tottenham har vunnit samtliga möten lagen emellan under de två senaste säsongerna och senast Crystal Palace lyckades slå Spurs var i en cupmatch på White Hart Lane den 21 februari 2016, snart tre år sedan alltså.

Senaste gången Crystal Palace slog Tottenham i ligaspelet var på hemmaplan 10 januari 2015.

Här tycker jag att allt talar för en ny Tottenhamseger. De är det klart bättre laget och befinner sig i betydligt bättre form. Så även om Tottenham eventuellt kan störas av att man spelat i Europa under veckan så tycker jag det finns bra värde på alla odds över 1.80 här.

Kommentera

promo
td