Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2018
12

Hockey V.46, del 1!


Efter en veckas uppehåll är det nu äntligen dags för lite härlig SHL-hockey igen och denna vecka rivstartar verkligen med sju SHL-matcher på tisdag och sju HockeyAllsvenska matcher på onsdagen. Det blir intressant att se om lag som Rögle, Luleå och Frölunda har kunnat konservera sin goda form under uppehållet och om förväntade topplag som Skellefteå och Linköping kan studsa tillbaka till normal nivå nu efter en vecka ledigt från SHL-matcher.

Vi har många intressanta matcher att se fram emot under tisdagen och en av de mest intressanta är bottenmötet mellan Mora och Örebro uppe i Dalarna. Just nu ligger Mora på sista plats med sina 15 poäng samtidigt som Örebro befinner sig på tolfte plats med sina 18. Ska Mora kunna vinna på hemmaplan och ta sig upp på säker mark? Eller ökar Örebro avståndet ner till kvalplatserna?

Vi har även ett härligt möte i Göteborg mellan Frölunda och Skellefteå, de matcherna brukar alltid bli heta med mycket känslor!

Något annat väldigt intressant att betrakta nu när SHL drar igång igen är hur Brynäs kommer reagera på tränarbytet där man valt att ge Tommy Sjödin foten till förmån för assisterande tränare Magnus Sundquist. Inget konstigt att ett lag i Brynäs position sparkar sin tränare, det som dock är lite anmärkningsvärt är att man gör det efter två raka segrar i viktiga matcher mot bottenkonkurrenterna Mora och Örebro. Vilket faktiskt tog laget hela vägen upp till en åttondeplats.

Kommer Sundquist kunna bygga vidare på segrarna eller får han inleda med en förlust direkt när man inleder borta mot ett hemmastarkt Malmö efter uppehållet?


I HockeyAllsvenskan har vi under onsdagen ett möte mellan två lag som inledde säsongen strålande men som under de senaste fem omgångarna var seriens formsvagaste lag, nämligen Modo Hockey och BIK Karlskoga. Har något av dessa lag lyckats återskapa formtoppen från säsongsstarten under uppehållet? Eller är det lagens sanna jag som vi fått se på slutet?

Vi kan även se fram mot en riktig toppmatch i Oskarshamn där ligaettan tar emot Leksand hemma i BeGe Arena. Kommer Oskarshamn glödheta offensiv fortsätta att spruta in mål?

Det är alltid väldigt spännande att se var lagen egentligen står efter ett lite längre uppehåll. Här kommer därför samtliga matcher under tisdagen och onsdagen samt en analys av våra bästa speltips för att starta veckan på absolut bästa sätt!

Tisdag(SHL):
Frölunda – Skellefteå
Linköping – Växjö
Luleå – HV71
Malmö – Brynäs
Mora – Örebro
Rögle – Färjestad
Timrå – Djurgården

Onsdag(HockeyAllsvenskan):
Björklöven – Almtuna
Karlskrona – Södertälje
Modo – BIK Karlskoga
Oskarshamn – Leksand
Pantern – AIK
Vita Hästen – Tingsryd
Västervik – Västerås






Björklöven avslutade HockeyAllsvenskan i riktigt bra form innan uppehållet. Man hade fina fem vinster på senaste sex matcherna och vann hemma mot topplag som Leksand, Oskarshamn och BIK Karlskoga.

Under uppehållet har man även plockat in en väldigt bra förstärkning i David Lindquist från Luleå. Lindquist spelade i Björklöven förra säsongen och gjorde då fina 28 poäng på 51 matcher. Att få in en riktig kreatör som David Lindquist är precis vad detta gäng fullt av grovjobbare och slitvargar behöver. Kan Björklövens klättring i tabellen ha börjat på allvar nu? Ja, vi tror faktiskt det!

Almtuna hade två raka segrar innan uppehållet efter att ha kommit från fyra raka förluster. Vi ser dock inte hur Almtuna ska kunna fortsätta sin segersvit, vi ser dom snarare som ett uppenbart bottenlag i år vars mål bör vara att undvika kvalspel.

Man är väldigt beroende av förstakedjan med Tony Mårtensson, Lucas Sandström och Viktor Hertzberg och det krävs att de spelar på topp och producerar varje kväll om Almtuna ska kunna vinna hockeymatcher.

Sett till den form Björklöven befann sig i innan uppehållet och Almtunas riktigt risiga bortaspel med endast en vinst på sju matcher så har vi väldigt svårt att se något annat än en seger för Björklöven i Umeå på onsdagskvällen. Det finns absolut spelvärde hela vägen ner till två gånger pengarna på Björklöven här!




Här har vi två lag som befunnit sig i en ordentlig formsvacka innan uppehållet. Modo förlorade sex av sin sju senaste matcher och har rasat hela vägen ner till sjundeplats i tabellen och samtidigt som lag underifrån som Björklöven och Södertälje visat bra form så gäller det för Ö-viksgänget att ta sig i kragen och börja vinna nu direkt om man ska kunna vara kvar i toppen av tabellen och nå slutspelet.

BIK Karlskoga har haft det tufft på sistone de med och kommer till onsdagens match med fyra förluster på de fem senaste matcherna. Man har dessutom fortfarande ett frågetecken för målvakten Henrik Lundberg som beskrivs som dag till dag med ljumskproblem. Just Henrik Lundberg är detta lags viktigaste spelare och skulle han missa onsdagens match vore såklart detta ett väldigt tufft avbräck för värmlänningarna.

Jag upplever att BIK har presterat över sin egentliga kapacitet i inledningen av serien och nu börjar komma ner på jorden. Det kommer inte bli en lika tuff säsong som ifjol, då man endast var en seger ifrån att behöva kvala. Men med det spel man visat upp hittills så kommer det bli tufft och lyckas hålla kvar i en av de åtta första platserna i tabellen. Man kommer helt enkelt behöva spotta upp sig en aning om man ska bli ett slutspelslag i vår. Men det finns absolut potential i spelare som Jesper Kokkonen och Jonatan Harju, kan tränare Staffan Lundh kräma ur allt ur de herrarna så kan man kanske studsa tillbaka och börjar plocka poäng igen.

Modo ser vi som ett lag som absolut ska tillhöra de åtta första och när man nu dessutom har hemmaplans fördel mot ett BIK som haft de rätt tufft på bortaisen så ser vi värde i alla odds över 2.15 på Modo här.




Timrå har verkligen kommit ner på jorden efter en bra start på SHL. Man har nu förlorat nio av de elva senaste matcherna och trillat ner till den trettonde och näst sista platsen i tabellen. Kommer man lyckas klättra upp över de där kvalstrecket under säsongens gång, eller är man där för att stanna nu? Vi har svårt att se hur de ska slippa kvala i vår, det saknas helt enkelt för mycket i detta lagbygge.

Djurgården klev in till denna säsong som en av de stora guldfavoriterna och även om man inte sett helt klockrena ut hittills så har man placerat sig på en tredjeplats i tabellen och är endast tre poäng efter Luleå och Frölunda med en match mindre spelad. Man har alltså ett bra slagläge för att snart knipa förstaplatsen igen. Man stoltserar dessutom med ligans bästa målskillnad på 50-30 och att redan hunnit med att panga in 50 baljor på 15 matcher är såklart väldigt imponerande! Det är inte för inte som tre av de första fyra spelarna i SHL’s poängliga är just djurgårdare.

I våra ögon så har vi här en match mellan ligans bästa och sämsta lag och när vi då dessutom erbjuds dubbla pengarna på Djurgården så finns det absolut inget att tvivla på här. Vi ser värde hela vägen ner till 1.75 här, så det går att nypa detta spel även om oddset skulle börja droppa något i början av veckan!




Frölunda mot Skellefteå bjuder allt som oftast på väldigt intressanta och känslofyllda matcher. Allt sedan ett gäng tränarbråk mellan Roger Rönnberg och Bert Robertsson för några år sedan så har det här utvecklats till ett ordentligt rivalmöte mellan två av SHL’s mest framgångsrika och ambitiösa klubbar de senaste 7-8 åren.

Denna säsong är inget undantag för Frölunda utan de är ett topplag i år igen. Efter att ha inlett lite knackig så avslutade man som ligans näst bästa lag under de tio senaste matcherna innan uppehållet. 7 vinster och 21 inspelade poäng under senaste tio matcherna är ett riktigt bra facit för göteborgarna.

Skellefteå har haft en betydligt tyngre säsong hittills och befinner sig så långt ner som på elfte plats i tabellen och formen är allt annat än bra för norrlänningarna. Fortsätter vi att studera tabellen över de tio senaste omgångarna så finner vi Skellefteå på trettonde och näst sista plats med endast två segrar och 8 poäng under de tio matcherna. Under uppehållet spelade man även åttondelsfinal i CHL och där lyckades man inte slå norska Storhamar på bortaplan utan det slutade med ett kryss, knappast någon självförtroendeboost för Skellefteåspelarna.

Sett till de båda lagens formkurva innan uppehållet och det fina spel Frölunda har bjudit på hittills denna säsong så tycker vi det finns bra värde på indianerna från Göteborg ner till 2.05 i tisdagens omgång!




Rögle började säsongen under all kritik men har mer och mer fått ordning på både spel och målproduktion framåt. Vidare har de även börjat få ordning mer och mer på det defensiva, speciellt rent statistiskt vad gäller insläppta mål.

Rögle är näst bäst i formtabellen över de sex senaste matcherna. Det har blivit fem segrar och en förlust där ingen match gått till förlängning eller straffar. Även Färjestad ligger högt upp här med fyra segrar efter ordinarie tid samt två förluster. Hemmaplan bör i det här läget vara så starkt att Rögle ska vara favoriter här – om än knappa. Nu blir det att tacka för kaffet och sno med sig ett wienerbröd på vägen hem istället.

Rögle är klart starkare hemma än borta nämligen. På åtta bortamatcher har de fått ihop sju poäng vilket är ett snitt på 0.88 per match medan det på hemmaplan blivit tretton poäng på sju matcher, ett snitt på 1.86. Klar skillnad och man har dessutom slagit både Linköping och Växjö i de två senaste hemmamatcherna med en total målskillnad på 9-5. Laget har för övrigt fyra raka segrar hemma.

Färjestad kan dock ha tjänat lite mer på uppehållet då de såg trötta ut i förlustmatchen mot Skellefteå på hemmaplan den 1 november. Dock reste de sig och segrade med 4-1 över Malmö i matchen efter. Färjestad är även de ett klart bättre hemmalag, då de på bortaplan endast fått ihop sju poäng på sju matcher medan det är drygt det dubbla på hemmaplan.

Vi tror skåningarna avgör det här nere i Ängelholm och till fina 2.70 i odds går vi in med en medelinsats. Spelvärt ner till runt 2.50 vilket har en brytpunkt på 40% mot nuvarande 37%. BOL!

Kommentera

promo
td