Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2018
13

333 333 extra på Bomben 1 ikväll (13/11)

Svenska Spel tillför 333 333 kronor till ännu en omgång nu när det är hockeysäsong och det tackar vi så klart för. Senaste omgången så var det dumstrut på när oddset blev fina 12 020 och vi missar på vårt 648-raders 1,3,4 och 5 mål på Djurgården hemma mot Linköping. Givetvis lyckades de göra exakt två som vi hade enda luckan på. Så fick det bli, men det känns ändå som lite form och kvällens matcher är högintressanta, speciellt efter ett litet uppehåll från seriespelet. Och visst känns det som hemmalagen kan sopa hem det här? Lycka till!

Det är Bomben 1 som främst gäller ikväll. Här finns samtliga omgångar.


1. Frölunda – Skellefteå
Skellefteå har haft en näst intill horribel start på säsongen och ligger utanför slutspelets tio platser just nu. Det har blivit en seger på de nio senaste matcherna och det var efter övertid dessutom. Spelade 4-4 (förlust efter övertid) borta mot Storhamar i CHL under uppehållet och det är tveksamt om de hittat energi, moral, form eller något annat som ska kunna utmana Frölunda här.

Frölunda ligger tvåa i serien bakom överraskningen Luleå som imponerar. Laget har även tre raka segrar och på hemmaplan är det fyra i rad. I CHL blev det 1-1 borta mot Lugano. Känns klart hetare och är favoriter här med all rätta.

Inbördes har det varit relativt målsnåla matcher på slutet. Slutspel från två av de tre senaste säsongerna ingår förvisso där också vilket brukar göra att målproduktionen går ner lite men ovanligt med fem eller sex mål mellan dem. Fem respektive två gånger har det hänt på de senaste sexton mötena och under dessa matcher ligger det totala målsnittet på 4.13. När Frölunda haft hemmaplan under samma period stiger snittet till 4.38.

På de sex senaste matcherna har Frölunda 17-12 i målskillnad efter ordinarie tid, vilket ger ett snitt på 2.83-2.00 medan det hemma på de fyra senaste är ett snitt på 3.25-0.75. För Skellefteå är deras målskillnad på de sex senaste 10-13 vilket ger ett snitt på 1.67-2.17 medan snittet på de fyra senaste bortamatcherna ligger på 2.00-2.25.


2. Malmö – Brynäs
Malmö har visat upp bra form hela säsongen och det är endast här och där det smyger sig in en målsnål förlustmatch. Men precis innan det lilla uppehållet hade de två tuffa bortamatcher som de fick åka hem ifrån med en total målskillnad på 1-7. Hemma har det dock sett klart stabilare ut och segern i CHL med 4-1 över Bern visar väl också på det. Ligger på fjärde plats i tabellen, tre poäng bakom toppduon Luleå och Frölunda.

Brynäs ligger på en åttondeplats med sex segrar och sex förluster, samt ytterligare tre förluster efter övertid. Har nu endast tio poäng upp till täten efter att laget på slutet ryckt upp sig lite. Har fem segrar på de åtta senaste matcherna.

Senast lagen möttes hämtade Brynäs upp både 0-2 och 1-3 borta mot Malmö i sista perioden. Till sist blev det dock seger till Malmö efter övertid. Annars relativt målrika matcher mellan lagen sen 2015 när de bägge åter spelade i högsta ligan. Snittet blir 5.85 mål per match och när Malmö haft hemma blir det exakt 5.00. Intressant att endast en match fått till förlängning och det var i den senaste matchen.

På de sex senaste matcherna har Malmö en målskillnad på 13-17 vilket ger ett snitt på 2.17-2.83 medan det hemma på de fyra senaste är ett snitt på 3.00-2.25 trots fyra segrar alltså, varav två efter övertid och straffar. För Brynäs är det en målskillnad på 12-16 på de sex senaste, vilket ger ett snitt på 2.00-2.67 medan det på de fyra senaste bortamatcherna är ett snitt på 1.75-2.00.


3. Rögle – Färjestad
Rögle har hittat en helt ny växel och de rusar just nu uppåt i tabellen. Från en inledning med en seger på de nio första matcherna är det nu fem segrar på de sex senaste matcherna och det är även bra lag som fått stå tillbaka då. Fyra raka segrar och formen på topp. Litet frågetecken för om det lilla uppehållet kan haft någon negativ inverkan på den positiva energin i laget.

Färjestad inledde även de rätt knackigt med endast två segrar på de åtta inledande matcherna. Har nu spelat upp sig lite och har fem segrar på de sju senaste och en målform framåt som är riktigt fin. Var dock riktigt slitna och tappade klara 2-0 hemma mot Skellefteå till förlust efter övertid. Kom snabbt på banan igen med en stabil 4-1 seger hemma mot Malmö. Svårt veta var de står efter uppehållet.

Inbördes har de ett snitt på 5.77 de senaste tre säsongerna över 13 matcher, och när lagen möttes i Karlstad för några veckor sen blev det 5-2 till Färjestad. När Rögle haft hemma under de tre senaste säsongerna ligger snittet på 5.00. Antingen målsnålt eller målrikt har det hittills varit och frågan är om det är normalfallet.

För Rögle har de sex senaste matcherna ett målsnitt på 19-13 vilket ger ett snitt på 3.17-2.17 medan de på de fyra senaste hemma ligger på ett snitt på 3.50-1.50 vilket är snygga siffror. För Färjestads del är deras målskillnad på de sex senaste 23-11 vilket ger ett snitt på 3.83-1.83 medan det på de fyra senaste borta ligger på 4.25-2.25 vilket också är väldigt fina siffror.


Summering:
Jag tycker det kan vara intressant att ställa krav på två hemmasegrar här om man vill gå på det lite mer sannolika för det känns som det kan bli tre hemmasegrar rent utav. Mest utmärkande vad gäller procenten är väl att noll mål för Malmö endast har 2% på sig, men även fem gjorda mål framåt känns högt med 12%. Skulle Skellefteå hittat målform i drömmarnas värld så har vi endast 9% på fyra mål där. Vill man leta superodds bör man ju spela lite mot övriga och minst två bortasegrar kan nog få upp oddset en del här.


Här lämnar du dina egna rader på Bomben


Latmasken för den som vill vara med och jaga lite utdelning med ett matematiskt system. Kostnad 648 kronor.

1,2,3,4,5,6 - 0,1,3
2,3,4 - 1,2
1,3,4 - 2,3


Litet och troligt för en mindre peng. Kostnad 72 kronor.

2,3,4 - 2,3
2,4 - 1,2
1,3,5 - 3


Bolagsförslaget som är reducerat och siktar mot de högre slantarna. Ramen består av 5400 rader och är med en enkel reducering nere på 2277 rader.

2,3,4,5 - 1,2,3 (max två måls marginal)
0,2,4,5,6 - 1,2,3 (minst två måls marginal, alternativt oavgjort)
0,1,2,3,4,5 - 1,2,3,4,5 (minst tre mål och max åtta mål)


Lycka till och fundera först ut om det är lite spänning eller pengar och värde som är det viktigaste och gör systemet utefter det.

Kommentera

promo
td