Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2018
14

Nations League, November!


Uppehåll i de traditionella ligorna samtidigt som Allsvenskan har avslutats med AIK som segrare året 2018. Vi gratulerar dem till Lennart Johansson Pokal och ger även Norrköping och Malmö en applåd för att de tog sig ut i kvalspel till de fina turneringarna i Europa.

Vi tar dock sikte på Nations League som kör sex dagar i rad som brukligt. Vi inleder med matcher på torsdag och sen avslutar vi på tisdagen efter. Under samma period kommer vi har ett antal träningsmatcher för de lagen som inte har match i turneringen som kan ge en plats i nästa Europamästerskap.

Nations League går in i sista fasen där de två sista omgångarna står på programmet och vinnarna i de olika League B till League D tar steget uppåt medan de lagen som kommer sist i League A till League C tar ett steg ner. Sen kommer vi även ha semifinaler och en kommande final nästa sommar mellan de lagen som vann sina grupper i League A. Så det finns en del att spela för, så att man kan få bra och tuffa matcher även i framtiden mellan mästerskapen. Och vem vill inte vinna Nations League för första gången och skriva in sig i historieböckerna även om turneringen idag inte står sig så stark. Vi får se vad framtiden tar den men det är ett spännande koncept åtminstone där de sämre lagen har en möjlighet att kvalificera sig direkt till Europamästerskapen 2020.

I League A har vi fyra spännande grupper som ska avgöras. Vilka av storlagen kommer få glänsa lite extra? Vilka lag trillar ur League A? Vi tar och går igenom grupperna en efter en!

Grupp 1
En öppen grupp mellan tre topplag inom europeisk fotboll där det enda som är klart är att Tyskland inte kan segra. För Tyskland har det mesta varit ett fiasko från sommarens fotbollsfest fram till den här veckan. Man inledde spelmässigt starkt hemma mot Frankrike i Nations League men fick endast med sig 0-0 varpå de haft två bortamatcher som slutat med noll poäng och hela 1-5 i målskillnad. Frågan är om de kan resa sig och och knipa andraplatsen, dock behöver de hjälp av Frankrike på vägen. Vinner Frankrike över Holland på fredag räcker det att Tyskland besegrar Holland hemma på måndag, men slutar det oavgjort mellan Frankrike och Holland så krävs det en seger med minst fyra mål mot Holland för att skicka ner Holland till League B säsongen 2020/2021. För Frankrike handlar allt om att ta en pinne borta mot Holland för att säkra gruppsegern. Vid oavgjort eller förlust så är det upp till Tyskland att prestera på topp trots att de kanske inte har något att spela för. Intressant avslutning helt klart.

Fredag:
20.45 – Holland v Frankrike

Måndag:
20.45 – Tyskland v Holland

1. Frankrike, 7p +2
2. Holland, 3p +2
3. Tyskland, 1p -4

Bästa spel i grupp 1: Under 1 mål i halvtid mellan Holland och Frankrike till 2.11 i odds hos Pinnacle med 5 units (kort rek längst ner)
(oddsen till matchen mellan Tyskland och Hollands är ej släppta ännu)


Grupp 2
Ifall den första gruppen var spännande känns den här gruppen i stort sett färdigspelad redan. Island har gjort dunderfiasko och visat att det definitivt inte hör hemma i den högsta ligan och med noll poäng och minus tio i målskillnad efter tre matcher så är det redan tack och godnatt. Belgien toppar gruppen med sex poäng och leder på inbördes möten före Schweiz som har en match mer spelad dessutom. Schweiz har dock märkligt nog matchboll i gruppen och vid seger med minst två mål mot Belgien så är förstaplatsen säkrad oavsett hur det går för Belgien mot Island. Även vid seger med 1-0 tar de hem förstaplatsen men vid 3-2 eller fler mål med ett måls marginal så är det Belgien som tar seriesegern, ifall de nu gör det pliktskyldiga och besegrar Island på hemmaplan nu på torsdag. Gruppfinalen spelas om söndagen och vid minst oavgjort för Belgien är de gruppsegrare. Samtliga matcher i den här gruppen har hittills gått över 2.5 mål är värt att nämnas. Frågan är hur pass motiverade Island är att åka och möta Belgien borta. Kan de ens spela för någon heder på bortaplan här, eller kommer det att testas ny taktik och uppställning?

Torsdag:
20.45 – Belgien v Island

Söndag:
20.45 – Schweiz v Belgien

1. Belgien, 6p +4
2. Schweiz, 6p +6
3. Island, 0p -10

Bästa spel i grupp 2: Schweiz att vinna mot Belgien till 3.52 i odds hos Expekt med 5 units (kort rek längst ner)


Grupp 3:
Portugal har verkligen satt sig i förarsätet för att vinna gruppen och därmed få spela semifinal till sommaren. Först kommer de ta sig an Italien borta på lördag men vid förlust där får de en ny chans på tisdag att besegra Polen och därmed likväl ta flest poäng i gruppen. Även vid ett oavgjort resultat mot Polen vinner de gruppen, om eventuella förlusten borta mot Italien endast är med ett mål. För Polen är hoppet redan ute att ens kunna ta sig förbi Italien då de kommer ha sämre resultat inbördes även om de besegrar Portugal och går upp på samma poäng som Italien. Det mest intressanta är om Portugal kommer gå mest för en seger mot Italien eller Polen, för det finns bra med möjligheter att ge reservlagsspelare chansen att få viktig speltid mot kvalificerat motstånd här.

Lördag:
20.45 – Italien v Portugal

Tisdag:
20.45 – Portugal v Polen

1. Portugal, 6p +2
2. Italien, 4p +0
3. Polen, 1p -2

Bästa spel i grupp 3: Under 2.5 mål mellan Italien och Portugal till 1.62 hos Pinnacle med 5 units (kort rek längst ner)
(oddsen till matchen mellan Portugal och Polen är ej släppta ännu)


Grupp 4:
Trots att det snart är avgjort i gruppen så kan Kroatien på en enda poäng hittills ta hem gruppen vid två segrar vilket känns lite märkligt då de har minus sex i målskillnad efter två matcher. Det blev nämligen rent fiasko borta mot Spanien där många trodde de beskådat ett set i en tennismatch då resultattavlan visade 6-0. Men via 0-0 hemma mot England så har havet delat sig för kroaterna, eftersom England i samma omgång storskrällde borta mot Spanien och plockade tre poäng via 3-2. Engelsmännen ledde dessutom den matchen med 3-0 i halvtid så Spanien har verkligen blandat och gett i gruppen. Dock leder de den ännu på sex poäng men det krävs seger mot Kroatien för att vara på säkra sidan men nog kommer vi få se ett revanschsuget Kroatien på hemmaplan? Vid oavgjort där tar engelsmännen hem gruppsegern ifall de besegrar Kroatien på söndag. Den mest öppna och spännande gruppen helt klart då samtliga lag har chansen att ta sig vidare till semifinal. Det enda som redan är klart är att Spanien åtminstone inte kan komma sist. Det kan vi pusta ut på.

Torsdag:
20.45 – Kroatien v Spanien

Söndag:
15.00 – England v Kroatien

1. Spanien, 6p +6
2. England, 4p +0
3. Kroatien, 1p -6

Bästa spel i grupp 4: Över 2.5 mål mellan Kroatien och Spanien till 2.23 i odds hos Pinnacle med 5 units (kort rek längst ner)


League B

Det mest intressanta från den här ligan är att Ukraina har segrat i grupp 1 och är klara för League A till 2020/2021. Grannländerna Slovakien och Tjeckien kommer göra upp om de övriga positionerna.

1. Ukraina, 9p +3
2. Tjeckien, 3p -1
3. Slovakien, 0p -2

För Sveriges del i grupp 2 finns chansen fortfarande till gruppseger men det krävs två segrar och det är inte det enklaste. Vid seger i första matchen borta mot Turkiet så kan man åtminstone inte åka ur. Vid endast en poäng här krävs det seger mot Ryssland hemma för att behålla sin plats i League B och slippa möta lag som Cypern, Estland och Albanien t ex.

1. Ryssland, 7p +3
2. Turkiet, 3p -2
3. Sverige, 1p -1

Bosnien i grupp 3 har tre raka segrar och har inte tappat en poäng hittills, men då Nordirland fortfarande har noll poäng är gruppen fortfarande öppen och Österrike kan sluta på samtliga tre positioner.

1. Bosnien och Hercegovina, 9p +4
2. Österrike, 3p +0
3. Nordirland, 0p -4

I den fjärde gruppen har Danmark allting i egna händer för att ta sig förbi Wales och ta steget upp i finrummet. Men vill det sig illa blir det noll poäng i de två återstående matcherna och då åker de ur istället på bekostnad av Irland som går förbi.

1. Wales, 6p +2
2. Danmark, 4p +2
3. Irland, 1p -4

Det kommer även att spelas mängder av matcher i League C och D som betyder mycket för de mindre nationerna. Det är mest blåbärsnationer i de här ligorna även om lag som Norge, Skottland och Serbien ser ut att ha bra chanser att lämna träskmarkerna tillsammans med Finland. Om de nu lyckas återstår att se men det ser ljust ut för de här fyra lagen åtminstone. Det ser klart mörkare ut för Albanien, Estland, Slovenien och Litauen som alla är på väg ner någon nivå under träskmarkerna där lag som Andorra, San Marino, Liechtenstein och Malta håller hus. Upplägget är åtminstone perfekt för de här länderna också, för sällan har de fått så många jämna tävlingsmatcher under kort tid. Något som helt klart kommer utveckla dem i klart raskare takt än tidigare.

En match där mycket står på spel. Samtidigt ett starkt defensivt Frankrike som vinner gruppen ifall de får med sig ett oavgjort resultat här. Finns inte mycket incitament att gå gå framåt. Holland å sin sida måste vinna för att ge sig själva chansen borta i sista matchen mot Tyskland.

Senast de möttes i Frankrike stod det 1-0 i halvtid till hemmalaget genom Mbappe. Frankrike spelade dessutom 0-0 borta mot Tyskland och på hemmaplan i den returen låg man under med 1-0 efter en straff. Mycket talat för att Frankrike vill kontrollera det här och ta vara på bra chanser som uppstår när Holland måste framåt. Spelvärt ner till 1.95 som har en brytpunkt på 51.3% men med vårt odds nu är brytpunkten på 47.4%. BOL!
Schweiz på hemmaplan till 3.52 i odds är för högt då alplandet i grunden inte är dåliga. De har ett välorganiserat försvar och en bra tyngd framåt, speciellt på fasta situationer. Schweiz har allt i egna händer och en seger här med 1-0 kommer föra dem till gruppseger.

Schweiz segrade enbart med 2-1 borta mot Island men det är skillnad på hemma och borta, för i första mötet blev det 6-0 till schweizarna. Belgien segrade endast med 2-1 när de mötte Schweiz hemma och det kan ha varit ett viktigt mål Schweiz gjorde där då de vinner gruppen vid 1-0.

Vi kommer garanterat få se ett Schweiz som kommer spela disciplinerat som mot Brasilien i VM och förhoppningsvis kan en hörna eller frispark framåt rädda det så viktiga resultatet. Schweiz förlorar sällan på hemmaplan när det gäller EM- eller VM-kval. Femton raka matcher utan förlust i VM-kval där de dessutom hållit nollan i elva av dessa.
Det räcker att nämna Italien och sen borde spelet vara inne. Hittills har de spelat tre matcher i gruppen med totalt två gjorda och två insläppta mål. Samtliga tre matcher har gått under och 1-1 mot Polen hemma är den målrikaste.

Förutom dessa tre har de även i de två senaste träningsmatcherna spelat målsnålt och gått under linan på 2.5 mål. Portugal är dock klart målrikare men matchen betyder mycket för bägge lagen och det kommer också styra att det inte blir målrikt här.

Italien måste segra även om chanserna är små för att vinna gruppen ändå. För Portugal räcker det med en poäng här så är segern klar. Italien hemma kan mycket väl vinna men då blir det med 1-0 eller möjligen 2-0. På 2000-talet har lagen mötts sex gånger och endast två matcher har gått över 2.5 mål. Andra lag men samma själ i Italien. Spelvärt ner till 1.55 ungefär vilket har en brytpunkt på 64.5%. BOL!
Spanien är ett lag som har lätt för att göra mål framåt under Luis Enrique. Hittills har Spanien gått över linan i samtliga tre matcher i Nations League och senast gjorde man hela sex mål på Kroatien.

Nu är det dock hemmaplan för kroaterna där de spelade 0-0 mot England. Kroatien har dock allt i egna händer vid två segrar och då de möter Spanien först är det viktiga att inte förlora. Samtidigt kommer matchen öppna upp sig enormt ifall Spanien tar ledningen här. Sen är det tveksamt om Kroatien är bra nog att försvara 1-0 dessutom ifall de gör första målet.

Det här spelet är mest upp till Spanien om de ska klara linan eller ej. Spanien behöver dock segra här för att vara säkra på att ta hem gruppsegern. Visst finns det många incitament till att det ska bli tillknäppt men oddset är högt. 2.23 ger en brytpunkt på 44.8% och det här borde de klara oftare än så. Det finns mängder med kvalité framåt i bägge lagen. Spelvärt ner till 2.11 vilket har en brytpunkt på 47.4%. BOL!

Kommentera (2)

promo
td