Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
nov 2018
14

Rullpott: 445 138 kronor på Bomben 1 (14/11)

Gårdagens bomb betalade bra tack vare att det fanns extrapengar i potten. Drygt 3 400 för resultaten 2-3, 3-3 och 2-2 vilket ger ett snittodds på 15 per match. Nu försökte vi sikta lite högre, men annars var vi där och nosade, även om vi får med en del lite lägre utdelningar också eftersom det i stort blir matematiska system. Det enda vi var helt ute och cyklade på var ju att hemmalagen inte imponerade så mycket som vi förutspått. Dock trillade resultatet 2-2 in åter en gång och det bör man ha med i beräkningarna när man ska jaga pengar via det här spelet.

Ikväll är det en äkta rullpott med 445 138 kronor extra. Omsättningen borde dock inte rusa iväg lika mycket då det är hockeyallsvenskan istället för SHL. Samtidigt är resultaten oftare mycket svårare att pricka in i lägre divisioner vilket också gör att oddset borde kunna springa iväg en rejäl bit. Lycka till med spelet!

Det är Bomben 1 som främst gäller ikväll. Här finns samtliga omgångar.


1. Oskarshamn – Leksand
Hemmalaget ångar verkligen på med full fart och har hela elva segrar efter ordinarie tid på endast sexton matcher. Utöver det ytterligare två segrar medan man endast har tre förluster – samtliga efter ordinarie tid. Man toppar så klart tabellen med ett sådant facit och dessutom är man det laget med bäst form på de senaste sex matcherna. Ett lag som känns smått ostoppbara i serien. Leksand är egentligen inte mycket sämre och innehar en tredjeplats i serien. Men endast åtta segrar efter ordinarie tid gör att det skiljer sex poäng mellan lagen samt hela arton måls marginal.

Oskarshamn snittar 3.31 mål framåt per match medan de släpper in 1.69. Totalt blir det fem mål per match. Hemma är de snäppet bättre vad gäller att plocka poäng då de endast har en förlust där. Målproduktionen följer dock snittet väldigt bra med 3.3 gjorda mål per match samt 1.78 insläppta. I de senaste sex matcherna stiger målproduktionen framåt en aning med 3.5 gjorda mål medan de endast släppt in 1.17. I de fyra senaste hemmamatcherna snittar de än lite bättre med 3.75 gjorda mål framåt medan de släpper in exakt ett i snitt.

Leksand snittar 2.94 gjorda mål per match och släpper in 2.25 per match. Totalt 5.19 vilket är lite fler än Oskarshamn. På bortaplan toppar Leksand märkligt nog tabellen trots att de endast har fyra segrar efter ordinarie tid på nio matcher, men samtidigt har de endast två förluster efter 60 spelade minuter. De gör 3.11 mål i snitt på bortais medan de släpper in 2.2 mål, vilket är snäppet bättre än deras differens hemma. På de sex senaste matcherna följer dock målsnittet resterande säsong rätt bra, de gör 3.00 mål per match och släpper in 2.17 mål per match. På de fyra senaste borta snittar de 3.25 gjorda och 2.00 insläppta.

Inbördes har det blivit en match den här säsongen samt sju matcher förra säsongen och av dessa har Oskarshamn segrat i fyra efter ordinarie tid. Leksand har vunnit lika många men en av matcherna fick avgöras efter övertid. Lite anmärkningsvärt är att fyra av matcherna slutade med rätt stor segermarginal åt ena eller andra hållet. 5-1 blev det åtminstone till Oskarshamn den 10 oktober i år.


2. Pantern – AIK
Skåningarna ligger på en åttondeplats i tabellen. De har endast spelat en match som gått till förlängning och den vann de. Så totalt åtta segrar och lika många förluster. På hemmaplan ligger de näst sist i tabellen med tre segrar och fyra förluster. AIK ligger på en andraplats i tabellen, elva poäng före pantern. På bortais har AIK endast en förlust efter ordinarie tid har har klart bäst snittpoäng men ligger endast femma i bortatabellen pga några färre spelade matcher. Båda lagen ligger runt mitten vad gäller formen på de sex sista matcherna.

Pantern snittar 2.31 gjorda mål per match och släpper in hela 2.94 per. Totalt 5.25 mål per match. På hemmais gör de så få som 1.86 per match medan de släpper in 2.57, vilket är nästan ett halvt mål mindre per match både framåt och bakåt. Totalt blir det 4.43 mål när Pantern spelar hemma. På de sex senaste matcherna snittar Pantern 2.17 mål framåt medan de släpper in 2.5 mål per match. Så trenden är åtminstone svagt positiv. Hemma på de fyra senaste har de exakt 2.00-2.00 vilket är än bättre.

För AIK snittar de 3.13 mål framåt per match medan de släpper in 2.19 vilket är normalt med tanke på deras tabellplacering. På bortais är dessa siffror istället 2.86-2.29 så det skiljer en del mot det totala snittet. På de sex senaste är det dock målfest åt bägge hållen där snittet hamnar på 3.83-3.17 samt på de fyra senaste bortamatcherna landar snittet på 3.75-3.00.

Inbördes de två senaste säsongerna har de mötts elva gånger om vi även räknar med den här säsongens möte. AIK har segrat hela åtta av dessa matcher, varav sju efter ordinarie tid. Pantern har segrat i tre, varav två efter ordinarie tid. Det lilla positiva för skåningarna är åtminstone att det är på hemmaplan de kan visa sig jämnstarka med AIK. På fem matcher har de vunnit vars två efter ordinarie tid medan Pantern har en extra seger. Åtta av matcherna har slutat med uddamålsseger och endast en har slutat med så mycket som tre måls marginal. Snittet mellan lagen när Pantern haft hemma under den här perioden är 3.00-2.80 så nog kan vi förvänta oss ännu en jämn match, eller?


3. MoDo – Karlskoga
Från toppen beger vi oss till absoluta botten, åtminstone om vi tittar i formtabellen. MoDo ligger klart sist medan Karlskoga ligger sexa från slutet. Så på de sex senaste matcherna har lagen tillsammans skrapat ihop tio poäng vilket gör ett snitt på 0.83 poäng per match. I den totala tabellen ligger MoDo på en klart finare sjundeplats medan Karlskoga ligger på en femte. I hemmatabellen ligger MoDo fyra medan Karlskoga i bortatabellen ligger på en niondeplats.

Modo snittar 2.75 gjorda mål per match medan de släpper in 2.88. På hemmaplan snittar MoDo klart bättre 3.38-2.75. Tittar vi på formtabellen är det dock dystra siffror med endast 1.5 mål framåt och hela 3.17 mål bakåt i snitt. På de fyra senaste hemmamatcherna har de 2.5 gjorda mål framåt medan de släpper in 3.25 per match.

För Karlskoga är de totala siffrorna 2.63-2.38 medan de på bortais har klart sämre 2.29-2.57. Formmässigt ligger målsnittet på 3.00-2.83 medan det på de fyra senaste bortamatcherna är stabila 2.5-2.5.

Inbördes har de mött varandra nio gånger ifall vi räknar med matchen den här säsongen. Fem segrar till MoDo, varav två efter övertid och straffar medan Karlskoga har fyra segrar efter ordinarie tid. Totalt snittar lagen 5.44 mål när de möts. MoDo:s siffror först blir det 2.33-3.11 vilket mest pekar på att när Karlskoga vinner gör de det ofta rätt klart. När MoDo haft hemmaplan inbördes är det dock endast en seger och hela tre förluster, alla efter ordinarie tid. Målskillnaden då ligger på 10-18 vilket ger ett snitt på 2.50-4.50.


Summering:
Klart målrikare än vad SHL ligger på och jag tycker det kan vara runt att ställa ett totalt krav på minst 14 mål eller liknande vilket ger ett snitt på 4.67 per match. Minst en hemmaseger känns väldigt logiskt här dessutom när man tittar på att över 48% av matcherna hittills under säsongen har slutat med en hemmaseger redan efter ordinarie tid. För att verkligen få upp oddset är det intressant att hitta ett lag som lyckas hålla nollan då procenten för noll mål ligger på 3,3,4,5,7 och 9. Målrikaste matchen blir antagligen Oskarshamn mot AIK medan Pantern mot AIK antagligen slutar på max fem mål om vi ska hitta några begränsningar.


Här lämnar du in dina egna rader på Bomben


Latmasken för den som vill vara med och jaga lite utdelning med ett matematiskt system. Kostnad 810 kronor.

2,3,4,5,6 - 0,1,2
1,2,3 - 1,3,4
2,4 - 1,2,3


Litet och troligt för en mindre peng. Kostnad 72 kronor.

3,4,5 - 2,3
2,3 - 2,3
2 - 1,3,5


Bolagsförslaget som är reducerat och siktar mot de högre slantarna. Ramen består av 6000 rader och är med en enkel reducering nere på 2250 rader.

2,3,4,5 - 0,1,2,3,4 (endast jämnt antal mål)
0,1,2,3,4 - 1,2,3,4,5
3,4,5 - 2,3,4,5 (ej oavgjort)


Lycka till och fundera först ut om det är lite spänning eller pengar och värde som är det viktigaste och gör systemet utefter det.

Kommentera

promo
td