Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2018
14

Hockey V.46, del 2!


När vi nu är tillbaka i serielunken efter en veckas uppehåll så duggar matcherna tätt och det är härligt med ett riktigt intensivt spelschema. Som det ofta blir efter ett uppehåll så fick vi se ett gäng oväntade resultat under tisdagen och onsdagen.

Skellefteås seger mot Frölunda i Göteborg var en sådan samt Almtuna och Leksands 7-4 segrar på bortaplan i HockeyAllsvenskan var två andra. Är kanske Skellefteå lite på väg att hitta tillbaka till sitt spel nu? Eller var segern mot Frölunda mer av en engångsföreteelse? Det återstår att se när de gästas av Malmö Redhawks i torsdagens omgång.

Det finns dock några än mer intressanta matcher som torsdagen bjuder på i SHL och det är dels två heta möten i bottenstriden av SHL mellan Örebro och Rögle samt Timrå mot Mora. I de här matcherna är det verkligen inget lag som vill åka hem utan poäng och bli förankrade i botten. Örebro förlorade dessutom mot Mora i senaste omgången så att nu åka på ännu en förlust mot ett annat lag inblandat i bottenstriden skulle kunna vara ödesdigert.

Förutom heta möten i botten av tabellen så har vi dessutom en riktigt häftig batalj mellan Sveriges två storstäder när Frölunda åker till Stockholm för att möta Djurgården. I och med Djurgårdens seger i senaste omgången samtidigt som Frölunda förlorade hemma mot Skellefteå så klev dessutom Djurgården upp på samma poäng som Frölunda, då de båda lagen nu befinner sig på plats två och tre i SHL-tabellen. Det ska bli riktigt intressant att se denna match under torsdagskvällen, det lär bjudas på väldigt fin hockey!

Senast lagen möttes var i SHL-premiär och då vann Frölunda med 2-1 i en match som Djurgården hade dominerat totalt långa stunder. Får stockholmarna revansch denna gång?


När det gäller HockeyAllsvenskan så väntas hela sju härliga fredagsmatcher denna vecka. Och det är ju något speciellt med just HockeyAllsvenskan och fredagar, det är nästan lika självklart som tacos är i fredagsmyset.

Efter 1-0 förlusten på straffar hemma mot BIK Karlskoga är nu Modo nere på sex raka förluster och en sjätteplats i tabellen. Det kommer bli väldigt spännande att se om de kan bryta förluststreaken när de på fredagen tar sig till Västerås för att möta nykomlingarna VIK. Blir det däremot en ny förlust så kommer Västerås kliva om Modo i tabellen, vem såg det komma för 8-9 omgångar sedan när Modo gick som tåget?

Vi har även en härlig match kring det negativa kvalstrecket mellan Västervik och Vita Hästen att se fram emot. Då Vita Hästen slog jumbon Tingsryd på hemmaplan under onsdagen så har man nu klivit om Västervik och upp på säker mark. Kan Västervik ta sig upp och förbi hästarna på nytt när man möts under fredagen?

Som sagt, det finns mycket intressant hockey att se fram emot de kommande dagarna och som vanligt delar vi med oss av våra tankar och de bästa speltipsen här nedanför!

Torsdag(SHL):
Brynäs – Färjestad
Djurgården – Frölunda
HV71 – Linköping
Skellefteå – Malmö
Timrå – Modo
Växjö – Luleå
Örebro – Rögle

Fredag(HockeyAllsvenskan):
AIK – Almtuna
BIK Karlskoga – Södertälje
Leksand – Björklöven
Pantern – Karlskrona
Tingsryd – Oskarshamn
Västervik – Vita Hästen
Västerås – Modo




Örebro åkte på en riktigt tuff förlust i senaste omgången borta mot bottenkonkurrenten Mora IK med 2-1 i övertid, efter att ha haft en 1-0 ledning i matchen. Förlusten innebär att Mora knappade in en poäng på närkingarna nere i bottenstriden och Örebro är nu endast två poäng ifrån att trilla ner under kvalstrecket.

Rögle låg väldigt väldigt länge under det där kvalstrecket efter en bedrövlig start på säsongen. Men har verkligen spottat upp sig på slutet. Faktum är att över de tio senaste omgångarna så är Rögle seriens näst bästa lag med sina 20 inspelade poäng, och under de sju senaste matcherna har man fem segrar. Det känns som Rögle har hittat rätt och man ska nog nu kunna bli den där utmanaren om slutspelsplatser som de flesta av oss tippade inför säsongen.

Rögle kommer in till det här viktiga mötet i bottenstriden av tabellen med en grym form samtidigt som Örebros form är desto mer tvivelaktig. Rögle har dessutom en riktigt fin historia mot Örebro med hela fem raka segrar och vi tror stenhårt på den sjätte raka här. Att man dessutom kan få över tre gånger pengarna på skåningarna gör att detta spel känns givet! Här finns de värde ner till 2.60.




HV71 har inte fått resultaten med sig hittills i matcherna denna säsong. Efter 16 matcher står man endast på 7 segrar och befinner sig så långt ner som på tionde plats i tabellen. Man har dock kunnat se en ljusning på hemmaplan för Jönköpingslaget där man vunnit fyra av de fem senaste hemmamatcherna. Och kanske är vändningen tid här?

Tittar vi i en numera allt mer vanliga corsi-statistiken så ser dock HV71 ut som ett lag för den absoluta toppen av tabellen med sina fina 58,07%, där toppar man faktiskt hela SHL! Och faktum är att de tre senaste svenska mästarna i ishockey har varit just det lag som haft bäst corsi när vi sammanfattat grundserien.

Vad gäller Linköping så inledde man serien så starkt men har efter det fallit ihop som ett korthus. Man har nu sex raka förluster och har trillat ner från första till femte plats. Hur ska man resa sig igen? Eller kommer man bli ett mittenlag säsongen ut nu?

Här känner vi att HV71 kommer börja få mer studsar på sin sida och kunna utnyttja de spelövertag man oftast haft under säsongen hittills samtidigt som Linköping känns svaga för stunden. Så 2.38 hemma på ett HV71 med fin hemmaform tar vi emot med glädje!




Brynäs inledde sin omstart under Magnus Sundquist genom att förlora med 4-3 efter övertid borta mot Malmö under tisdagen. Det ska dock sägas att Gävlelaget gjorde en bra insats och var värda ett bättre öde. Man ligger alltjämt nia i tabellen, men känslan är väl att bottenstriden ändå är farligt nära för Brynäs när lag som HV71 och Rögle ligger precis bakom och det känns som de lagen kommer ta ett antal kliv i tabellen innan säsongen är över.

Färjestad startade upp efter uppehållet med en 3-2 seger i övertid borta mot formstarka Rögle och känslan är att den fina form Färjestad visade innan landslagsuppehållet har de lyckats konservera på ett bra sätt. Man står nu på sex segrar på de åtta senaste matcherna.

Under onsdagen kunde även Färjestad presentera en nyhet som alla FBK-fans jublade högt över. Man får nämligen hem förra säsongens skyttekung Michael Lindqvist, efter att han haft en misslyckad säsongsstart i AHL. Lindqvist stod för hela 20 mål i Färjestadströjan förra säsongen och hans fina målsinne och skott är något som Karlstadlaget verkligen har saknat i årets trupp. Det är ännu inte klart om han kommer hinna bli klar för spel redan till torsdagens match borta mot Brynäs, men det är Färjestads ambition att han ska vara det.

Jag tycker Färjestad spelar på en nivå över Brynäs i år och resultaten från lagens två interna möten hittills denna säsong talar även dom tydligt om att så är fallet. På försäsongen vann nämligen Färjestad med 5-1 och i SHL vann man på bortaplan med hela 6-0 senast lagen möttes för lite drygt två veckor sedan.

Att vi erbjuds över två gånger pengarna på Färjestad i denna match är något som vi ser stort spelvärde i och det är bara att chippa in cashen på Färjestad i denna match.




Skellefteå har varit långt ifrån någon vinnarform den här säsongen men det har börjat se lite ljusare ut och är vändningen på gång nu så är det definitivt läge att kliva in till måttligt höga 2.90 i odds ifall de vinner med minst två mål.

Måhända har Skellefteå jumboplatsen vad gäller poängen som plockats hemma. Tio stycken har det blivit på åtta matcher men som nämnts har formen var närmast katastrofal. Den totala målskillnaden efter ordinarie tid har varit 15-18, vilket är ett snitt på 1.88-2.25. Långt ifrån bra men det läcker åtminstone inte helt bakåt.

Tittar vi på Malmö så ligger de fyra i bortatabellen, dock med fyra segrar bara på nio matcher. En total målskillnad på 15-16 efter ordinarie tid vilket ger 1.67-1.78. Målsnålt och absolut inget lag som släpper in mängder med mål som det sett ut hittills. Dock har laget överpresterat enligt förhandstipsen och det kan vara ett litet ras på gång nu.

Faktum är att Malmö har fyra förluster på de fem senaste bortamatcherna och i de tre senaste förlusterna har det blivit med en marginal på minst två mål. Segern på dessa fem matcher kom förvisso mot Skellefteå. Men formen ser ut att ha skiftat. Inbördes på de fyra bortamatcherna Malmö spelat mot Skellefteå de två senaste säsongerna så har de förlorat tre av dessa med två eller tre mål.

Efter speluppehållet segrade Malmö på hemmais mot Brynäs efter övertid. Skellefteå tog en riktigt stark trepoängare borta mot Frölunda som inför den matchen var det lag som plockat flest poäng i snitt på hemmais. I grunden är norrlänningarna det bättre laget och vi rekommenderar spel ner till 2.70 i odds som har en brytpunkt på 37%. BOL!




Pantern är inne i en tuff formsvacka nu med fyra förluster på de fem senaste matcherna, vilket gjort att man nu trillat ner till nionde plats och precis ligger utanför slutspel. Framför allt så är det svårigheter att göra mål som spökar i laget och endast tre gjorde mål under de fyra senaste matcherna är såklart ett ordentligt underbetyg för offensiven. Kan man få igång spetsspelarna Dennis Svensson och Erik Nyström? Eller säsongsinledningen succespelare Nick Olesen? Det kommer behövas att dessa spelare trampar igång ordentligt. Att Dennis Svensson står på tre poäng och Erik Nyström fyra efter 17 respektive 14 matcher är under all kritik. Det här är spelare som ska göra minst 30 poäng och helst ligga och nosa runt 40-poängsstrecket. Dessa spelare skulle vara de ledande stjärnorna i årets Pantern och hittills har de floppat totalt.

Karlskrona har däremot kommit in i ett väldigt bra stim just nu och har fina fem vinster på senaste sex matcherna. Faktum är att man gjort 35 mål senaste åtta matcherna. Man snittar drygt 4,5 mål per match alltså, så här har man inga problem med någon icke blomstrande offensiv. Lagets förstakedja med Niklas Johansson, Marcus Paulsson och Justin Crandall har varit lysande hittills och om det inte vore för det bristfälliga målvakts- och försvarsspelet man haft hittills så hade man varit ett lag för den absoluta toppen av tabellen.

Med den form Karlskrona befinner sig i nu och de problem som Pantern upplever med offensiven för stunden så känner vi att Karlskrona ska ha väldigt goda chanser till en trepoängare på bortaplan under fredagen och tycker därför det är gott om spelvärde i de 2.20 som erbjuds på marknaden för tillfället.

Kommentera

promo
td