Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2018
15

333 333 extra på Bomben 1 ikväll (15/11)

Tredje gången gillt den här veckan då. Gårdagens tre matcher blev helt omöjliga att lösa även om det totala antalet mål blev rätt bra men 4-7, 0-4 och 0-0 blev en rad utan vinnare och nästa vecka borde vi kunna se fram mot en rejäl rullpott. Jag längtar redan för att ta ny revansch.

Tre lite ovissa matcher har vi dock redan nu att se fram mot. Det är 333 333 kronor extra i potten och det brukar betyda en återbetalning på nästan 90%. Senast i tisdag så blev det väldigt nära 85% och det får vi vara nöjda med. Med tanke på att de absolut vanligaste resultaten blir överspelade så finns det gott om kombinationer med värde i – men sen gäller det ju att pricka rätt också. Av nedan matcher har vi tidigare rekat en, det är den mellan HV71 och Linköping. Sen är det olika spel och vad som är värde på en 1x2 behöver ju långt ifrån följa mönstret när det gäller att hitta rätt resultat. Lycka till med era spel idag.

Det är Bomben 1 som främst gäller ikväll. Här finns samtliga omgångar.


1. Djurgården – Frölunda
Djurgården är det lag som gjort klart flest mål hittills under säsongen. Det har blivit hela 55 stycken efter ordinarie tid vilket ger ett snitt på 3.44 mål framåt per match vilket är väldigt bra. Nu möter man ett Frölunda som också inlett serien på ett bra sätt och är tredje bäst med målproduktionen framåt, 42 mål efter ordinarie tid med en match mer än Djurgården. Det ger ett snitt på ett klart lägre 2.47 och då förstår vi bättre hur bra Djurgården varit. Vad gäller insläppta mål så snittar Djurgården på 1.94 medan den siffran är 2.18 för Frölunda.

I tabellen ligger Djurgården tvåa efter Luleå men med en match mindre spelad och endast två poäng upp så det kan bli ledarskifte ikväll. Frölunda tillhör också toppen och ligger på en tredjeplats, med samma antal poäng som Djurgården, dock med en match mer spelad.

Djurgårdens hemmastatistik visar på stabilitet men det är främst deras bortaspel som gör att de ligger högt upp i tabellen. Dock släpper de in klart färre hemma och snittar efter åtta matcher på 1.63. Även antalet gjorda mål sjunker kraftigt och från 3.44 i det totala snittet landar hemmamålen på 2.88 bara. För Frölundas del på bortais så toppar de tabellen och är ett av fyra lag som faktiskt har plusstatistik i målskillnad, dock med två mål bara och det är endast Djurgården som utmärker sig rejält här. Frölunda snittar 2.33 mål framåt på resande fot och de släpper dessutom in lika många mål efter ordinarie tid och snittar då så klart 2.33 även här.

Vad gäller formen så ser Djurgården ut att ha hittat rätt igen efter två raka förluster i slutet av oktober. Näst senast blev det dock förlust mot ett Rögle som verkligen spelat upp sig, men Djurgården var snabbt tillbaka på isen och segrade med 6-3 borta mot Timrå. Klart tuffare motstånd i Frölunda nu som dock kommer från en förlustmatch hemma mot Skellefteå.

Inbördes så har inget av de här lagen lyckats göra över fyra mål de två senaste säsongerna. Målsnittet i de här matcherna ifall vi räknar med det mötet från den här säsongen så landar det på 4.44 medan ifall vi enbart tittar på matcherna när Djurgården haft hemma så landar snittet på 4.5 och här har de två segrar var, men det är klart mer målsnålt när Frölunda segrat.


2. HV71 – Linköping
Hemmalaget snittar 2.25 gjorda mål per match den här säsongen medan de släpper in snäppet fler, 2.38. För Linköping är siffrorna 2.47 framåt och 2.06 bakåt. I tabellen ligger HV71 på en tiondeplats med 21 poäng medan Linköping parkerar på en femteplats med 27 poäng.

HV71 på hemmais visar upp ett klart bättre spel och läser vi av det statistiska ser vi att laget producerar 2.88 mål framåt per match och släpper endast in 1.88 per match. Ingen match har gått till förlängning heller. Linköpings siffror på bortais är är smått katastrofala då laget endast segrat i en match, och det efter förlängning. Målsnittet framåt ligger på klena 1.14 medan de släpper in 2.29 per match.

Formmässigt har HV71 vunnit hemmamatcherna på slutet men förlorat bortamatcherna. Senast tog man matchen borta mot Luleå till straffar där man dessvärre föll. För Linköpings del så är formen långt ifrån bra med sex raka förluster, fyra efter ordinarie tid. På de tre senaste matcherna har de 3-9 i målskillnad men det har varit riktigt bra lag de mött, dessutom borta i två av matcherna. Föll senast hemma med 1-3 mot Växjö som verkar vara på gång.

Inbördes de två senaste säsongerna har HV71 endast lyckats besegra Linköping en gång efter ordinarie tid på elva försök. Hemma har de inte ens segrat med hjälp av övertid eller straffar. Klar dominans för Linköping med sju segrar vara sex efter ordinarie tid. Totala målsnittet mellan lagen ligger på 4.45 men det har blivit klart fler mål de senaste fem jämfört med de tidigare matcherna. Med HV71 på hemmaplan ligger totala målsnittet på 4.4 men delar vi upp det så blir siffrorna 1.2-3.2. Knapp fördel hemmalaget även om Linköping måste bryta sin negativa trend på bortais snart.


3. Växjö – Luleå
Ett möte mellan Växjö som vaknat till ordentligt och ett Luleå som toppar tabellen. Växjö har fått ordning på målproduktionen, samtidigt släpper de in fler mål. Luleå har sett stabila ut hela säsongen och det är även här få matcher som drar iväg målmässigt. Växjö snittar totalt den här säsongen 2.00-1.75 medan siffrorna för Luleå lyder 2.53-1.88. Det mesta talar för en målsnål match här.

Hemmasiffrorna för Växjö är 1.88-1.38 och de är det laget som släppt in minst mål på hemmaisen. Luleås bortasiffror lyder 2.43-2.00 och de är det laget som släpper in minst mål på bortais. Nämnde jag målsnålt?

Formmässigt är det fortfarande fördel Luleå som nu har nio raka matcher utan förlust efter ordinarie tid och dessutom har de fem raka segrar, där förvisso den senaste kom efter straffar mot HV71. Även för Växjö böjar det nu hända lite saker. 9-2 i målskillnad på de två senaste matcherna mot Mora och Linköping. Då var segern mot Linköping på bortais dessutom.

Inbördes har de mötts nio gånger de två senaste säsongerna, medräknat matchen för några veckor sen. Samtliga av dessa har haft en differens på max två mål och så fortsätter det ända till en slutspelsmatch den 16 mars 2014, det är 24 matcher sen. Det totala målsnittet mellan lagen de här två senaste säsongerna är 4.44. När Växjö haft hemmamatch är siffrorna fördelat mellan lagen 1.8-2.6. Växjö har tre raka segrar dock där de två hemmamatcherna dock avgjorts efter övertid och straffar.


Summering:
Jag tror man kan ha ett rätt snävt krav vad det gäller antalet mål idag. Även om någon match skulle dra iväg så kommer de övriga två hålla sig rätt målsnåla. Jag skulle lägga mig kring 9-18 mål men det går att krympa det till 11-16 om man vill vara extra tuff. Framför allt talar inget för en målrik match mellan Växjö och Luleå och en egen begränsning där på fem mål kan nog vara klokt om inte Växjö helt vaknat till liv och fått sug på hockeylivet.


Här lämnar du in dina egna rader på Bomben


Latmasken för den som vill vara med och jaga lite utdelning med ett matematiskt system. Kostnad 648 kronor.

2,4,5 – 1,2,3
3,4 – 0,1,2
0,1,2,3 – 1,2,3


Litet och troligt för en mindre slant. Kostnad 72 kronor.

2,3 – 1,2,3
3,4 – 1,2
2,3,4 - 2


Bolagsförslaget som är reducerat och siktar mot de högre slantarna. Ramen består av 6400 rader och är med en enkel reducering nere på 2240 rader.

1,3,4,6 – 0,1,2,3 (max sju mål)
1,2,3,4 – 1,2,3,4 (fyra till sex mål)
0,1,2,3,4 – 0,1,2,3,4 (max två måls segermarginal och max sex mål)


Lycka till och fundera först ut om det är lite spänning, eller pengar och värde som är det viktigaste, och gör systemet utifrån det.

Kommentera (1)

promo
td