Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
nov 2018
16

Hockey V.46, del 3!


Vår analys inför del 2 av denna hockeyvecka gav fina +16 units via tre vinster och två förluster där framför allt våra högoddsare gick in på ett strålande sätt! Detta gör att totalen för denna vecka nu är uppe på +0,5 units, så nu har vi fina chanser att göra detta till en riktigt bra vecka vi en fin avslutning på helgens hockeymatcher!

Något som verkligen stod ut under förra torsdagens SHL-omgång var Skellefteås kross utav Malmö, där man vinner med hela 9-0. Det var andra raka segern för de svartgula, är det nu säsongen vänder för Skellefteå?

Vi såg även Växjö visa fortsatt styrka när man hemmaslog ligaledarna Luleå med 3-1. Dessutom lyckades Linköping vända en lång förlusttrend via vinst borta mot HV71. Kan de lagen bygga vidare på det under lördagen?

I HockeyAllsvenskan såg vi Modo tappa det totalt borta mot nykomlingen Västerås IK. Modo hade med sig 2-1 in i paus efter första perioden men tappar sedan matchen och förlorar med 5-2 tillslut. Den förlusten innebar att Modo nu är uppe i sex raka förluster och åtta förluster på senaste nio. Man är nu nere på en sjundeplats i tabellen och har blivit avsprungna av just Västerås som i och med sin seger klev upp på tabellplats sex.

Vi såg även hur Västervik vann med hela 6-0 hemma i bottenmötet mot Vita Hästen. Vilket innebar att Västervik klev upp på säker mark och Vita Hästen trillade ner på kvalplats. Kommer Vita Hästen kunna ladda om batterierna till söndagens bortamatch mot Modo, eller lyckas Modo tillslut bryta sin förlusttrend på söndag?

Vi har en spännande hockeyhelg att se fram emot med sex SHL-matcher och sex HockeyAllsvenska matcher. I SHL så är det kanske framför allt mötet mellan Färjestad och Växjö på lördag som står ut. Där har vi två formstarka lag som båda vill vara med och slåss om guldet i vår, det blir även Michael Lindqvist stora comeback i Karlstad.

SHL:

Lördag
Brynäs – Djurgården
Färjestad – Växjö
Linköping – Örebro
Rögle – Mora
Skellefteå – HV71

Söndag
Malmö – Timrå


HockeyAllsvenskan:

Söndag
Pantern – Tingsryd
Södertälje – Västervik
AIK – Västerås
Almtuna – Leksand
Modo – Vita Hästen
Oskarshamn – BIK Karlskoga

Rögle har verkligen imponerat på slutet och drog in en vinst till fina 3.10 åt oss i senaste omgången. Vi litar tillfullo på Rögle även i denna runda av SHL-hockeyn. Med sex segrar på åtta senaste matcherna i ryggen tar de emot jumbon Mora på hemmaisen.

Det är ett Mora som i förra omgången förlorade borta mot Timrå när de hade chansen att gå om Örebro och lämna kvalplatserna. Men när det blev en förlust mot Timrå så innebar det istället att man blev förpassade till fjortonde och sista plats i tabellen. Man kommer dessutom till lördagens match med en riktigt dålig trend av fem förluster på senaste sex matcherna.

Tittar vi på interna möten mellan dessa lag så kan vi se att Rögle har tre raka segrar och vann lagens tidigare möte detta år med 3-1 uppe i Dalarna.

I och med sina vinster här på slutet så har Rögle klättrat hela vägen upp till en nionde plats och har bra häng på topp-6 med endast fyra poäng mindre än Färjestad. Det känns som Rögle har lämnat bottenträsket för gott denna säsong och på allvar kan rikta in sig på att slåss om slutspelsplatser istället. För just nu ser man så pass bra ut som många ansåg dem vara innan säsongen drog igång.

Formmässigt så är detta ett möte mellan ligans starkaste lag(Rögle) och ligans sämsta(Mora) under de fem senaste matcherna och när dessutom Rögle har hemmaplan så känner vi att egentligen allt talar för en grönvit seger under lördagen! Det finns spelvärde på Rögle ända ner till 1.70 i den här matchen!
I senaste omgången lyckades Linköping äntligen vinna en hockeymatch igen! Ligans bästa lag under de 10 första omgångarna kom med sex raka förluster i ryggen till Jönköping och det började inte bra. Man åkte på ett 1-0 underläge efter första perioden mot HV71 och det såg ut som man var på väg mot en sjunde raka torsk. Men efter att Dan Pettersson stått för en fin bredsida-styrning, som länge granskades av måldomarna, så vaknade de vita lejonen till på allvar och man vända matchen till en 3-1 seger.

Vi tror att Linköping kan börja hitta tillbaka till spelet man hade innan förlusterna började hopa sig nu och när man på lördagen tar emot Linköping hemma i SAAB Arena känns det som ett perfekt motstånd för att ta en andra raka seger.

Örebro kommer till spel med tre raka förluster och fyra förluster på senaste fyra matcherna. Ja, faktum är att man har hela nio förluster på senaste 13 matcherna och att man är ligans sämsta lag under de 16 senaste omgångarna.

Trots den tunga period som Linköping nu hoppas att man har lämnat bakom sig så är man alltjämt ligans bästa hemmalag med åtta segrar på tio hemmamatcher och hela 23 inspelade poäng. Det är med andra ord svårt att komma till SAAB Arena och tro att man ska kunna få något med sig hem.

Vi upplever att det är väldigt mycket som brister i Örebros spel för tillfället och Linköping är ett hemmastarkt hockeylag så allt över 1.75 är definitivt av värde på hemmalaget här!
Här har vi ett härligt möte mellan två lag som trampat igång rätt bra senaste 7-8 matcherna. Det är dessutom två lag som båda ligger på 28 poäng efter 17 omgångar och just nu återfinns på plats 6 och 7 i tabellen. Och just plats 6 är ju brytpunkten för om man tvingas spela åttondelsfinal eller går direkt till kvarten. Det är därmed en viktig placering dessa båda lag gör upp om under lördagseftermiddagen.

Färjestad kommer till spel med sju vinster senaste nio matcherna och dessutom förstärkta av nyförvärvet Michael Lindqvist som gjorde debut senast. Det ska dock sägas att Färjestad endast tagit en trepoängare under de fem senaste omgångarna.

Växjö har efter en trög start verkligen fått fart på maskineriet nu och har fyra vinster på fem senaste matcherna och hela 8 vinster på senaste 12 matcherna. Efter den svaga starten med en vinst på första fem matcherna har man fått gå lite under radarn i snacket om guldutmanare, men faktum är att man verkligen har sett ut som ”laget att slå” efter den svaga inledningen.

Växjö är otroligt bra på att stänga ner motståndarlagen och endast 31 insläppta mål på 17 matcher skvallrar en hel del om hur svårt det är att göra mål på de regerande mästarna. Att man dessutom enbart släppt till 384 skott på mål är ytterligare ett bevis på deras urstarka defensiv och överlägset minst skott mot det egna målet i ligan. Offensivt skapar man chanser men har haft svårt att få pucken i mål. Men fem mål av Pesonen under senaste tre matcherna är kanske precis den islossning som laget behöver?

Även om Färjestad är ett starkt hemmalag och Växjö kanske inte riktigt fått till bortaspelet hundraprocentigt hittills så känner vi att deras förmåga att stänga ner motståndarlagen gör dem intressanta här. Färjestad har haft lite svårt mot lag som ligger nära dem under denna säsong och förlorade även det tidigare mötet lagen emellan med 3-2. Så här väljer vi att testa det höga oddset på Växjö och tycker det finns värde ner till 2.65.
Vi fortsätter vår resa på Skellefteå som visar gryende form. Senast blev det total överkörning av Malmö med 9-0 trots att Malmö var det bättre laget, åtminstone i första perioden. Malmö har dock lite svikande form – speciellt borta. Men ett Skellefteå som nu fått smaka på spelglädje borde kunna trumma vidare i ytterligare en hemmamatch. Klass finns i grunden och lägger vi till form får vi en segermaskin utan dess like.

Nu är det HV71 som kommer på besök med två raka förluster i bagaget. Senast blev det tvåmålsförlust hemma mot Linköping som tog sin första seger borta efter ordinarie tid – på åttonde försöket. Kanske lite sviktande form även hos Smålandslaget som nu har fyra raka förluster borta där två matcher förlorats klart med 5-1 och 4-1 mot Örebro och Frölunda. Så mot både botten och toppen har HV71 fått resignera på slutet och dessutom blev även Timrå i botten för tuffa.

I våra ögon är det inte mycket som talar för att det ska vända till den här matchen. HV71 har totalt fem förluster efter ordinarie tid på bortais på åtta matcher. Totalt har det blivit en seger efter straffar och en efter ordinarie tid. Bägge mot dåvarande formsvaga Växjö och Skellefteå. Nu kommer det bli en helt annan sorts match där Skellefteå med förstafemman fortsätter trumma på som mot Malmö. Lindström och Möller hade poängkalas senast och det kommer fortsätta här.

Inbördes har Skellefteå förlorat två raka på hemmaplan men det har varit efter förlängning och straffar. Innan dess blev det stabila 6-2, och totalt på de tio senaste har HV71 endast vunnit en efter ordinarie tid. Skellefteå har fyra segrar efter ordinarie tid och tre efter förlängning och straffar. Här och nu kommer form att avgöra och 2.72 i odds har en brytpunkt på 36.8%. Vi tror det sker oftare än så, och rekommenderade vi spel till 2.70 mot Malmö sänker vi det här till 2.55. De här lagen har helt olika formkurvor. BOL!


Nu när oddsen för Allsvenskan också släppts så tar vi följande spel från söndagens matcher:
Oskarshamn fortsätter att imponera och efter 18 omgångar leder man fortfarande ligan med sina 40 inspelade poäng. Under fredagen bortaslog man Tingsryd med 3-1 vilket innebar lagets 14 seger såhär långt.

Man är riktigt svåra att göra mål på samtidigt som man har massvis med hotet framåt och näst flest antal gjorda mål i kombination med minst insläppta är såklart ett vinnande koncept.

Hemma i BeGe Center har man vunnit 8 av 10 matcher såhär långt och enda lagen som lyckats vinna mot Oskarshamn i deras borg hittills är Leksand och just söndagens motståndare BIK Karlskoga.

BIK Karlskoga hade en svag period med fyra förluster på fem matcher innan uppehållet förra veckan men har därefter hittat tillbaka upp på vinnarspåret och har nu två raka segrar, mycket tack vare att målvakten Henrik Lundberg är åter mellan stolparna.

BIK har dock fått inleda med ett hektiskt schema efter uppehållet och började uppe i Örnsköldsvik i onsdags för att sedan spela hemma i fredags och nu åka ner till Oskarshamn på söndagen, det har inte blivit mycket tid på hemmaplan för återhämtning för spelarna och vi tror att det tuffa reseschemat kan sätta lite spår när man nu möter ett Oskarshamn som har spelat två hemmamatcher och en kortare bortamatch mot Tingsryd under denna vecka.

Oskarshamn är även ett lag som det gäller att vara alert emot då de tycker om att sätta hög press på sina motståndare.

Även om BIK Karlskoga har sett bra ut efter uppehållet så tycker vi att det mesta talar för en Oskarshamnseger under söndagen och tycker det finns värde på IKO ner till åtminstone 1.70 i odds.
Leksand går riktigt starkt just nu och har vunnit 10 av sina 13 senaste matcher viket gör att man börjar utmana Oskarshamn och AIK i tabelltoppen rejält och nu endast är tre poäng efter de lagen.

Det är framför allt bortaspelet som har blivit lysande för dalmasarna och man är ligans bästa bortalag med 19 poäng på 10 bortamatcher såhär långt. Faktum är att man vunnit fyra av sina sex senaste bortamatcher mer tre mål eller fler i segermarginal.

Vad gäller Almtuna så har man vunnit fem av åtta hemmamatcher hittills, vilket får anses vara ett godkänt facit. När man väl förlorar på hemmaplan har man dock samtliga gånger gjort det med minst två mål. Vid ett av de tillfällena mot just Leksand som vann med 6-2 i Gränby ishall för en månad sedan.

Tittar vi vidare på interna möten mellan dessa lag så kan vi se att Leksand har vunnit fyra av de fem senaste matcherna i Gränby ishall med minst två måls marginal. De två senaste bortamatcherna där har det blivit segrar med 6-2 och 9-0. Så dalmasarna har definitivt en bra känsla med sig när de äntrar isen i Uppsala.

Det är lite av botten mot toppen i det här mötet och även om inte Leksand kanske springer ifrån på samma sätt som man gjort i de två senaste bortamatcherna mot Almtuna så tror vi absolut på en seger för de vitblå och om man inte redan har en tvåmålsledning inför de avslutande minuterna så kan det mycket väl komma via den tomma buren. Leksand är nämligen de laget som gör flest mål i tom kasse(5) samtidigt som Almtuna tillhör topp tre i insläppta mål när man plockat målvakten, med sina fyra insläppta.

Vi känner därför att detta handikappspel är värt att testa ner till omrking 3.20 i odds.

Kommentera (1)

promo
td