Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2018
17

Genomgång av Europatipset (18/11)

Ännu en omgång bestående av dels Nations League, blandat med lite vänskapsfotboll och sen den spanska andraligan tillsammans med högstaligan i Brasilien. 13-rättspotten kryddas med tre miljoner i jackpott från torsdagens omgång. Då satt alla tre spikar och jag hoppas formen följer med över helgen. Lycka till oavsett om ni ryggar eller går på egna idéer.

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Vitryssland (match 7, en tvåa)
(7) San Marino – Vitryssland 2
Så bedrövligt dåliga San Marino är så vore det tjänstefel att inte spika motståndarna oavsett vilket lag det än är. Oerhört få gånger lyckas lilleputtlandet göra mål och än sällsyntare är det att de tar en poäng. Det händer men det är inget som det är värt att vänta på eller slösa streck. 91% streck på Vitryssland känns nästan lite. Spika och gå vidare.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Grekland (match 4, en etta)
(4) Grekland – Estland 1
Trots groteskt högt streckade på 90% så faller valet på Grekland som andra spik. Men vi ska vara medvetna om att det enbart är andraplatsen i gruppen de ska försvara. Grekland gör inte mycket mål men Estland är klasser sämre. Grekland har segrat i de båda andra hemmamatcherna i Nations League mot Ungern och Finland. Estland är klart sämsta laget i gruppen och har endast lyckats få ihop en poäng i hemmamatchen mot Ungern. Annars har Estland fem raka matcher borta nu utan ett enda gjort mål samt är det fyra raka förluster. Motståndet har inte heller skrämt så mycket. Armenien, Georgien och Lettland t ex.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Alcorcon (match 11, en etta)
(11) Alcorcon – Elche 1
Visserligen klart överstreckad ifall marknaden har rätt i sin värdering. 74% mot en reell vinstchans på 56% men jag går uteslutande på att vinstchansen ändå är förhållandevis hög och det backas upp med hemmastatistiken dessutom. Alcorcon har den här säsongen sex raka hemmasegrar i ligan där de dessutom hållit nollan i samtliga. Förra säsongen var de ett mittenlag, och på hemmaplan förlorade de endast fyra matcher och släppte in elva mål. Nykomlingen Elche har det tufft med 0-3-3 (5-14) på bortaplan. Trots uppflyttning vann de endast fem av nitton bortamatcher förra säsongen. Känns som marknaden ligger för lågt här. Spika!
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(2) Schweiz – Belgien 1
Här vinner Belgien gruppen vid oavgjort eller seger men även vid uddamålsförlust om laget gör minst två mål. Vid övriga resultat så är det Schweiz som tar hem gruppen. Alplandet är bra hemma och har tio raka segrar där de dessutom hållit nollan i nio av dessa. Belgien må vara ett stjärnlag men det här blir en match där inget kommer vara gratis. Både kryss och tvåan är överstreckad så med tanke på det fina värdet på ettan, är det ett streck som måste med. Segrar 27% men har endast fått 13% av strecken på sig.
Statistik

(5) Ungern – Finland 2
Jag tjatar vidare om Finland som inledde gruppen strålande med fyra raka segrar men fick se sig besegrade senast borta mot Grekland med typiska 1-0. Ungern har segrat i sina två hemmamatcher i Nations League men har endast tagit en poäng borta, mot Estland i en 3-3 match. Antagligen fäller hemmaplan avgörandet här men 25% på Finland är värt att nämna trots att laget redan har vunnit gruppen. För Ungern blir det svårt att gå upp på andraplats då Grekland har relativt enkla Estland hemma.
Statistik

(8) Spanien – Bosnien och Hercegovina X
Spanien gör mycket mål men möter nu Bosnien som släpper in oerhört få mål. Klasskillnad i grunden men det är ren vänskapsmatch som Bosnien värderar klart högre än Spanien. Nio raka matcher för Bosnien utan förlust nu och de kommer från en stark 0-0 match borta mot Österrike. Endast släppt in två mål under dessa nio matcher dessutom. Låga 12% på krysset måste med även om Spanien stundtals imponerar stort med Luis Enrique vid rodret. Men de förlorade matchen i Nations League hemma mot England.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(1) England – Kroatien X
En match som har tre helt olika slut. England vinner gruppen vid seger. Kroatien vinner gruppen vid seger. Spanien vinner gruppen vid oavgjort här. Logiken säger ju att krysset borde ha lägre chans att inträffa då inget av lagen kommer vara nöjda med ett oavgjort resultat här. Vid 0-0 åker Kroatien ner en liga men vid övriga oavgjorda resultat så är det England som tar steget ner. Spänning på högsta nivå alltså. Trots att England segrade borta över Spanien så tvivlar jag på laget. Att de skulle segra mot USA i vänskapsmatchen senast var dock en självklarhet. Nu heter motståndet Kroatien och de går verkligen för att vinna gruppen och visa att medaljen från sommarens VM inte var en tillfällighet. Men bortaplan och det känns som en låst match en bit in på andra halvlek åtminstone, bortsett från slumpen.
Statistik

(3) Nordirland – Österrike 1
I den här gruppen har Bosnien redan segrat på tio poäng medan Österrike är lika klara på andraplatsen, och Nordirland även de lika klara på tredjeplatsen och därmed får ta steget ner. Så tack vare att Österrike endast fick 0-0 med sig hemma mot Bosnien senast är det ett lag som spelar helt utan motivation att segra här. Nordirland är dock inte tillräckligt bra men på hemmaplan kommer de nog kriga på för att inte bli helt nollade i gruppen. Klarade av 0-0 borta mot Irland i vänskapsmatchen senast.
Statistik

(6) Moldavien – Luxemburg X
Med största sannolikhet har Vitryssland redan vunnit den här gruppen medan Moldavien vid seger tar andraplatsen. Så enbart ära att spela om här och det känns på förhand väldigt svårlöst. Det blev klara 4-0 till Luxemburg i deras hemmamatch mot Moldavien. Dock har moldaverna hållit nollat i sina fyra övriga matcher och hemma nu ska de vara favoriter men endast tre mål framåt, samtliga mot San Marino imponerar inte.
Statistik

(9) Albacete – Lugo 1
Trots höga 64% streck får ettan tipset här. Hemma har de hittills inte förlorat och totalt ligger de på en sjätteplats i tabellen. Lugo är dock väldigt målsnåla borta med en målskillnad på 4-4 efter sex spelade matcher. Vinner mindre sällan och hittills är det endast en fullpoängare borta. Förra säsongen blev det fem stycken.
Statistik

(10) Cordoba – Cadiz 1
Ettan klart mest intressant streckmässigt på sina 27%. Vinner drygt 31% och är enda tecknet med värde här. Hemma har de hyfsat fina 2-4-1 (12-11) medan Cadiz endast segrat i en bortamatch. Cadiz är klart starkare hemma då även förra säsongens resultat visar på det. Då 10-10-1 hemma men endast en niondeplats totalt pga ett klart sämre bortafacit.
Statistik

(12) America MG – Santos 2
Bra värde på tvåan som endast är streckade på 40%. Inget av lagen håller dock någon vidare form men värst är det för America som nu har elva raka utan seger där de fyra senaste dessutom är idel förluster. Santos lite bättre då med endast tre raka förluster. America vann med 1-0 senast lagen möttes och trots att de behöver poängen i bottenstriden så krigar även Santos för en kvalplats till Copa Libertadores. Hemmaplan är dock viktigt i ligan och America har endast fyra förluster där, men formen är som nämnts usel.
Statistik

(13) Botafogo – Internacional 2
Även här har tvåan värde ifall vi litar på marknaden. Internacional ligger på andraplats i ligan men det är framför allt deras hemmaspel som fört dem dit via 13-4-0. Borta klart mer beskedliga 5-7-5 (18-17). Botafogo dock endast två förluster hemma och kommer formmässigt med tre raka segrar, där bl a Flamengo som ligger trea besegrades. Svårlöst match där jag streckar allt.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 1944 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1x2
3. 1x

4. 1
5. 1x2
6. X

7. 2
8. 1x2
9. 1x

10. 1x
11. 1
12. 2
13. 1x2


För den som vill komma billigare undan. 48 rader på Liverättning

1. X
2. 1
3. 1x

4. 1
5. 12
6. X

7. 2
8. X
9. 1x

10. 1x
11. 1
12. 2
13. 1x2

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td