Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2018
19

Genomgång av Europatipset (20/11)

En ny omgång av europatipset och Nations League går in på sista dagen. Sju match från den turneringen kommer spelas och sen kompletteras kupongen med internationella vänskapsmatcher samt tre lite mindre kvalitativa matcher från den engelska FA-cupen. Senast vann Vitryssland lika enkelt som alla trodde men storfavoriten Grekland föll tungt. Det var typiskt just den här omgången då jag gick emot dem senast som rätt klara favoriter då också. Men bollen är rund och det är också därför som tipsen känns så spelvärda. Nya tag helt enkelt och det finns nya storfavoriter på kupongen. Spika, eller fälla är den vanliga frågan? Lycka till!

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Serbien (match 5, en etta)
(5) Serbien – Litauen 1
Serbien imponerar och det är faktiskt bara Rumänien som har lyckats störa laget lite mer ordentligt genom två oavgjorda. Serbien har allt i egna händer men behöver vinna matchen för att säkra gruppsegern. Litauen har fem raka förluster med en målskillnad på minus tio. Noll gjorda mål på bortaplan så här långt. I hemmamötet mot Serbien blev det dock endast förlust med 1-0. Blir klart tuffare nu och laget har redan bokat in sistaplatsen. Tveksamt om det finns någon vidare motivation, i motsats till Serbien då de har allt att spela för. Galet högt streckade på 95%, men möjligt det sjunker lite. Vinstchans på över 85% åtminstone.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Brasilien (match 10, en etta)
(10) Brasilien – Kamerun 1
Med stor risk att jag får äta upp både det ena och andra så tycker jag sannolikheten är så stor att det känns dumt att gå mot Brasilien här. De har spelat tio raka vänskapsmatcher utan att släppa in ett mål, varpå de dessutom har vunnit de nio senaste. För Kameruns del så ser det inte katastrofalt ut vad gäller resultaten men motståndet är dessvärre inte heller av toppklass. Roger Millas dagar är förbi och det är väl dumt att försöka fälla Brasilien som vinner över 85% av de här matcherna. Dock galet högt streckade. Observera dock att matchen spelas i England. Synd att Brasilien står som hemmalag, annars kunde vi nog fått bort lite pengar därifrån.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Kosovo (match 6, en etta)
(6) Kosovo – Azerbajdzjan 1
Trots att jag tvivlade lite på Kosovo senaste så vann de borta mot Malta med hela 5-0. Visserligen kom fyra av målen de sista tjugo minuterna när hemmalaget rasade ihop och mer eller mindre gav upp mentalt. Kosovo vinner dock gruppen här med ett oavgjort resultat och det är klart det kan skrämma lite. Men i övrigt fanns det inte så mycket intressant att spika. Väljer Kosovo trots 60%, men de vinner mer än varannan match åtminstone. I bortamötet mellan de här lagen blev det 0-0 för Kosovo. Hemmaplan nu kan ge det lilla extra samtidigt som laget kommer med bra självförtroende i bagaget.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(1) Sverige – Ryssland 2
Vi ska veta att Sverige har extremt svårt att göra mål i grunden. Ofta är det ett självmål, en straffspark eller på ett annat tursamt sätt Sverige lyckas vinna matcherna med 1-0. Visst, Ryssland är en bit från den hysteriska form de kunde visa upp på hemmaplan i somras. Men till 15% här måste de streckas även om Sverige spelar för gruppsegern, och för det krävs det seger här. Dumt att bli för nationalistisk här och luras av att vi gjorde ett grymt VM. Bubblan är sönder och ett oavgjort resultat är väl mest logiskt här. Dock är det överstreckat till skillnad från den utdelningsmässigt trevliga tvåan här.
Statistik

(2) Portugal – Polen X
Portugal har redan vunnit gruppen samtidigt som Polen har kvitterat ut sistaplatsen. I det läget känns det helgalet att strecka upp hemmalaget till 73% även om omsättningen ännu är låg. Polen imponerar för visso inte just nu, men i grunden har de ett rätt bra lag. De har faktiskt inte gjort bort sig helt i gruppen heller. 1-1 borta mot Italien, samt 0-1 på hemmaplan. Mot Portugal blev det förlust med 2-3 hemma. Finns endast ära att spela för och den borde Polen bry sig mer om än Portugal här även om hemmaplan alltid är en liten energikick för att åtminstone bjuda sin egen publik på något sevärt.
Statistik

(9) Italien – USA X
Även om jag så klart håller med om att Italien ska vara klara favoriter här behöver jag leta lite lägre procent för att kunna få upp utdelningen. Vi ska åtminstone ha klart för oss att trots att Italien har bra spelare med Immobile på topp bl a, så har de extremt svårt att göra mål. Dock är deras defensiva spel riktigt bra och det är dumt att utesluta 0-0 här. Nu är det dock vänskapsmatch och laguppställningarna och spelet kan se helt klart annorlunda ut men 2-2 fungerar lika bra. Italien har varken gjort eller släppt in mer än ett mål i sina sex senaste matcher. För USA läcker det lite mer bakåt, men tror de kan prestera klart bättre mot Italien än mot ett hungrigt England på hemmaplan.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(3) Skottland – Israel X
Två lag som har svårt att vinna rent generellt. Nu är det en direkt seriefinal där bägge lag har sex poäng. Israel tar hem gruppen vid oavgjort och det är också det riktmärket jag har här. Skottland vet vad som krävs och kommer så klart flytta fram trupperna mer och mer ju längre matchen lider ifall det fortfarande är oavgjort. Israel vann mötet på hemmaplan med 2-1 och har dessutom ytterligare två segrar i rad efter den matchen. 2-0 hemma mot Albanien samt 7-0 mot Guatemala – vilket inte säger så mycket. Låga 21% på krysset här gör det väldigt spelvärt.
Statistik

(4) Montenegro – Rumänien 1
Tufft möte mellan två lag som i realiteten slåss om andraplatsen i gruppen. Montenegro fixade 0-0 i mötet på bortaplan vilket var starkt. Rumänien det bättre laget men tankarna om gruppsegern är halvt borta och nu är det dessutom bortaplan. Obesegrade i gruppen hittills men jag väljer trots allt ettan här då det i nuläget är knappt värde där.
Statistik

(7) Malta – Färöarna X
Ännu ett möte utan segrare. På förhand rena lottot vilket land som drar det längsta strået här. Malta undviker sistaplatsen vid seger, men det är sexton matcher sen det senaste hände. Då borta mot Ukraina med 1-0! Färöarna presterar klart bättre överlag och vann hemmamötet med 3-1. Bör kunna ta minst en poäng här också, men Malta gör det okej hemma där de spelade 1-1 mot Azerbajdzjan i förra rundan av Nations League medan de åkte på 0-5 mot Kosovo senast. Färöarna endast ett mål framåt i sina sex senaste bortamatcher, och då har motståndet ändå bl a varit Andorra, Kosovo och Azerbajdzjan. Matchen helt jämnstreckad, dock vinner Färöarna runt 37% av dessa matcher enligt marknaden.
Statistik

(8) Frankrike – Uruguay 1
Frankrike vek visserligen ned sig helt mot Holland borta senast, vilket gör att Holland har allt i egna händer borta mot Tyskland. Nu är det dock enbart en vänskapsmatch för Frankrike men nog måste revanschlustan finnas där och hemma i Paris kommer de gå för vinst för gruppens moral. Uruguay är inget dåligt lag och till låga 9% känns de så klart intressanta och bör streckas på större system. De har dock tre raka förluster, varav två borta mot Sydkorea och Japan samt en på neutral plan mot Brasilien. Blir tufft, men inte omöjligt!
Statistik

(11) Charlton – Mansfield 1
Charlton topplag i League One medan Mansfield är topplag i League Two. Hemmaplan bör avgöra i det här omspelet då förra matchen slutade 1-1. Men svårlöst och det kommer skrällar på löpande band i den anrika FA-cupen. Formmässigt är Mansfield bäst med fjorton raka matcher nu utan förlust. Finns det pengar så gardera men ettan inträffar runt 50%.
Statistik

(12) Crawley Town – Southend X
League Two laget Crawley klarade oavgjort borta mot League One laget Southend och har nu hemmaplan i omspelet. Mittenlag i sina respektive divisioner och där inget av lagen visar på någon vidare form. Tror en lutad halvgardering på ettan här överlever mycket. Tvåan överstreckad och lever långt ifrån upp till sina 49%. Vi måste tillbaka till 2014 innan ett av de här lagen segrade i en FA-cupmatch.
Statistik

(13) Forest Green – Oxford 2
Även här lyckades League Two laget Forest Green få med sig ett oavgjort resultat i en mållös match borta bort Oxford. Tveksamt om omspelet på hemmaplan kommer rädda laget då det nu är fem matcher sen de segrade. Ligger i mitten av tabellen. För Oxford är det en bottenplacering i League One som gäller även om de är på väg att klättra upp från den värsta dyn nu. Åtta raka matcher utan förlust nu, varav fem i ligan. Bör bli numret för stora i omspelet, men plockar med samtliga tecken här då hemmalaget är streckade på ”låga” 25%.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 1944 rader på Liverättning

1. 1x2
2. 1x2
3. X

4. 12
5. 1
6. 1

7. x2
8. 1x2
9. 1x2

10. 1
11. 1
12. 1x
13. 1x2


För den som vill komma billigare undan. 96 rader på Liverättning

1. x2
2. X
3. X

4. 12
5. 1
6. 1

7. x2
8. 1
9. 1x

10. 1
11. 1
12. 1x
13. 1x2

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera (2)

promo
td