Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
nov 2018
21

Rullpott: 1 110 163 kronor Bomben 1 (21/11)

Så är det dags igen för en omgång som kommer handla om miljoner. Överfört från rullpotten är det 1 110 163 kronor och med omsättningen blir det säkert en bra bit över två miljoner som det kommer handla om. Positivt att Svenska Spel väljer att lägga omgången när det är hockeyallsvenskan det gäller då den oftast är lite mer mer målglad och det borde kunna innebära en riktigt hög utdelning. Senaste gången träffade vi rätt på det större spelförslaget, men utdelningen stannade vid måttliga 6 467 i odds. Vi siktar åter på att träffa rätt så klart, men det får gärna ge minst tio gånger högre i odds den här gången. Lycka till på vägen mot miljonerna.

Det är Bomben 1 som gäller ikväll. Här finns samtliga omgångar.


1. Björklöven – Västervik
Björklöven ligger på niondeplats i tabellen med 25 poäng och ett målsnitt efter ordinarie tid med 2.10-2.53. Formmässigt på de sex senaste så är det en elfteplats med ett målsnitt på 1.50-2.50. Hemma presterar de dock aningens bättre och är sjätte bästa lag med ett målsnitt på 2.67-2.75.

Västervik innehar en tolfteplats i tabellen med 22 poäng och har ett totalt målsnitt efter ordinarie tid på 2.26-2.79. Formmässigt på de sex senaste ligger de på en niondeplats med ett klart bättre målsnitt på 3.17-2.83. Tittar vi specifikt på bortamatcherna är det än bättre och de är femte bästa lag hittills och har ett målsnitt på 2.33-3.00. Att målsnittet faller här beror på att de har spelat klart fler matcher borta och samlat ihop fler poäng och får därmed en högre tabellplacering men målsnittet blir lidande även här. Endast två segrar borta efter ordinarie tid på tolv försök.

Inbördes mellan lagen de två senaste säsongerna där vi även räknar med matchen de spelat den här säsongen har ett totalt målsnitt på 4.89. Tittar vi specifikt när Björklöven haft hemmaplan så blir det totala målsnittet mellan lagen 1.20-3.80. På fem matcher har Björklöven alltså inte segrat mer än i en och det var efter straffar näst senast de möttes. Senast, för en dryg månad sen lyckades Björklöven via 3-3 få matchen till straffar men där blev det förlust. Övriga tre har varit storförluster.

En match som verkligen kan gå hur som helst. Vi tror dock att båda lagen kommer göra mål och vi blir faktiskt förvånade ifall något av lagen drar iväg på allvar här. Samtidigt tror vi inte på en väldigt målrik match utan i närheten av 3-3 känns logiskt här.


2. Leksand – Karlskrona
Leksand ligger trea i tabellen med 38 poäng och har ett målsnitt efter ordinarie tid på 3.05-2.26 vilket är riktigt bra. Formmässigt vad gäller de sex senaste matcherna blir det en fjärdeplats och målsnittet är ungefär detsamma men både antalet gjorda och insläppta sjunker en smula till 2.67-1.83. Vad gäller hemmaspelet ligger Leksand dock endast på en sjundeplats men de har också spelat klart färre matcher än lagen över dem i hemmatabellen. Målsnittet för leksingarna blir dock endast 2.63-2.13 på hemmais vilket är förvånande då det är klart sämre än det totala.

Karlskrona ligger på fjärdeplats i tabellen med 33 inspelade poäng, bara en placering bakom Leksand. Det totala målsnittet för Karlskrona är både höga och fina 3.32-2.74. Tittar vi formmässigt på de sex senaste matcherna är det en tredjeplats och snittet blir än finare med 3.67-2.17. Vad gäller bortaspelet är det en andraplats i tabellen med ett målsnitt på 3.10-3.10 som får anses vara riktigt bra då det endast är fyra lag med en positiv differens i målskillnaden på bortais.

Inbördes de två senaste säsongerna blir lite avhugget då lagen spelade i SHL för två säsonger sen men det blev noll matcher mellan lagen förra säsongen, men vi räknar även med matchen som spelades för en dryg månad sen. På dessa fem matcher är det totala målsnittet på 4.60 men då ska vi veta att senaste mötet slutade 7-4 till Leksand. Snittet från SHL ligger på låga 3.00. Målsnittet uppdelat mellan lagen när Leksand haft hemmaplan blir 2.67-3.00.

Fördel Karlskrona totalt här trots en extrem urladdning i senaste mötet. Att det åter skulle bli en sådan målrik historia har vi svårt att tro och det normala borde vara att börja på en relativt målsnål match som dock bli jämn, varför inte 2-2?


3. Västerås – Södertälje
Västerås ligger på en femteplats i tabellen med 31 inspelade poäng och ett målsnitt på 2.74-2.32. Formmässigt på de sex senaste matcherna toppar de tabellen med fem vinster efter ordinarie tid och en finfin målskillnad på 3.33-1.67 i snitt. Hemmatabellen är helt okej med en femteplats. Målsnittet är dock riktigt bra med 3.78-2.45. Ett lag i både bra form och med ett högt målsnitt framåt alltså.

Södertälje innehar en åttondeplats i tabellen med 26 poäng och har ett målsnitt efter ordinarie tid på höga 2.84-3.16. Formmässigt på de sex senaste matcherna går det lite trögare och med endast två segrar blir målsnittet 2.50-3.17 och en tiondeplats. Fokuserar vi sen enbart på bortamatcherna når Södertälje en niondeplats men det är tack vare fler spelade matcher då laget endast har två segrar på elva försök. Ett av de sämsta bortalagen alltså med en målskillnad på 2.45-3.55 i snitt. Laget producerar dock en del mål framåt men har svårt att segra. Västerås blir alltså en svår nöt för laget att ta sig an här.

Inbördes mellan lagen de två senaste säsongerna samt matchen för en dryg månad sen medräknat, så har Södertälje endast lyckats vinna en på sju försök, och det efter straffar. Räknar vi även med en träningsmatch mellan lagen så vann Västerås även den, då med 2-0. Dock är det ofta jämnt mellan lagen och fyra av de sju tävlingsmatcherna har gått till övertid. Målsnittet i tävlingsmatcherna ligger totalt på 4.71 mål. Delar vi upp det och enbart tittar på matcherna när Västerås haft hemmaplan blir målsnittet mellan lagen 3.00-2.50.

En match vi dock tror Västerås kommer vinna och ser vi till nuvarande form och övrig statistik borde det kunna bli en komfortabel seger för gurkstaden här. Det mesta lutar även åt en lite målgladare historia så varför inte 5-2 eller 5-3 som ett slutresultat?


Summering:
Som vanligt är det oerhört svårt att träffa rätt med få rader. Det underlättar med mycket rader men inte ens då finns det garantier för att vara nära ens. Matcherna ovan lutar åt tre hemmasegrar där vi tycker Västerås borde ha bäst chans. Letar man dock extremt höga odds är det framför allt bortasegrar man bör rikta in sig på, samtidigt kan det ge tillräckligt bra med tre någorlunda favoritresultat här också, då det är en väldigt stor rullpott.


Här lämnar du in dina egna rader på Bomben


Latmasken för den som vill vara med och jaga lite utdelning med ett matematiskt system. Kostnad 576 kronor.

1,2,3,4 - 0,2,4
2,3,4 - 1,2,3,5
4,5 - 2,3


Litet och troligt för en mindre slant. Kostnad 72 kronor.

3,4 - 2,3
2,3 - 1,2,5
4,5,6 - 2


Bolagsförslaget som är reducerat och siktar mot de högre slantarna. Ramen består av 7680 rader och är med en enkel reducering nere på 3276 rader.

1,2,3,4,5 - 1,2,3,4 (max sex mål)
1,2,3,4 - 2,3,4,5 (max två måls differens)
1,2,4,5,6,7 - 1,2,3,4 (ej oavgjort och max nio mål)


Lycka till och fundera först ut om det är lite spänning, eller pengar och värde som är det viktigaste, och gör systemet utifrån det.

Kommentera

promo
td