Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2018
21

444 444 extra på Bomben 1 ikväll (22/11)

För andra dagen i rad så har vi extrapengar på Bomben. Under onsdagen var det dock en rullpott med drygt en miljon extra i potten. Under torsdagen skjuter Svenska Spel själva till med 444 444 kronor för att få upp intresset rejält kring hockeyn och vi på Sharps är inte sämre än att vi försöker knäcka koden som vanligt när det vankas mer pengar än normalt på dessa bomber. Som vanligt när det är en ökad pott att spela om så borde återbetalningen bli runt 85-90% under torsdagsbomben, vilket gör att det finns klart bättre chanser än normalt att hitta värde. De tre matcherna hämtas från SHL. Lycka till med skapandet av era rader.

Det är främst Bomben 1 som gäller ikväll. Här finner ni samtliga omgångar.


1. Linköping – Rögle
En oerhört intressant match där Rögle är det formstarkaste laget i SHL just nu. På de sex senaste matcherna har det blivit hela fem segrar efter ordinarie tid. För Linköping går det klart tyngre och man når endast en usel tolfteplats i formtabellen då laget endast segrat i en av de sex senaste matcherna.

I de sex senaste matcherna snittar Linköping 2.00 gjorda mål medan de släpper in 2.67 så det är inte helt tack och godnatt för laget även om de har svårt att segra. Jämför vi detta med säsongen som helhet är det här usla siffror då Linköping inledde serien starkt. Snittet på samtliga nitton matcher ligger på 2.53-2.05 så det var alltså klart bättre siffror medan laget fortfarande låg i topp av tabellen. Nu har de halkat ned till en femteplats och Rögle närmar sig underifrån då de klättrat till en niondeplats. Det skiljer nu endast fyra poäng mellan lagen och Rögle har då dessutom en match mindre spelad. Avslutar vi med Linköpings hemmasnitt är det dock fortfarande väldigt stabilt med finfina 3.36 mot 2.00.

Kan Rögle verkligen ge hemmalaget en match här? Formmässigt ser det ju bra ut för skåningarna och målsnittet når på de sex senaste riktigt fina 3.50 gjorda mål medan de endast släpper in 1.50 per match. Jämför vi det med helheten ser vi att de verkligen ryckt upp sig då det är mindre smickrande 2.33 mot 2.39 över samtliga matcher den här säsongen. Kikar vi sen enbart på bortamatcherna för skåningarna så ligger de även där nia i tabellen med ett målsnitt på 2.22 mot 3.00.

Inbördes landar det totala målsnittet på 4.89 om vi tittar över de två senaste säsongernas matcher medräknat den här säsongen. När Linköping haft hemmaplan är det tre segrar och en förlust för Linköping. Målsnittet mellan lagen landar i dessa matcher på 2.75 mot 2.00.

Linköping blir lite för stora favoriter här även om de är ruskigt starka hemma, men som Rögle sett ut på slutet förvånar det inte ifall de återigen tar tre nya poäng. Kan vara en idé att begränsa segerlaget till fyra mål här och leta skrällresultat i övriga matcher.


2. Mora – Malmö
Efter att Malmö förlorade med hela 9-0 borta mot Skellefteå så verkade de direkt ta tag i sig själva. Formtappet kom aldrig som vi kunde förutspå och bottenlaget Timrå avvärjdes enkelt med en 4-1 seger hemma. Därefter besegrade man Bern i CHL och nu är det åter dags för ny match. Intensivt matchande men som tur är så är det enbart Mora som står för motståndet. Ett lag som haft det riktigt tufft på slutet med få poäng och många bortamatcher. Mora sämst i tabellen med 17 poäng medan Malmö ligger på en tredjeplats med 33 poäng.

Moras form är som sagt usel och på de sex senaste matcherna är det endast en vinst och den kom på övertid. Övriga matcher förlorades efter ordinarie tid och målsnittet är mindre imponerande 1.33-3.67. Över säsongen som helhet blir det lite bättre men det är långt ifrån godkänt med ett snitt på 2.05 mot 3.22. Inte ens på hemmaplan ser det mycket bättre ut då de är segerlösa efter ordinarie tid och har ett snitt på målskillnaden på 1.63 mot 2.50. Dock är det endast tre förluster på de åtta hemmamatcherna vilket ändå gör att de är med klart bättre här, trots dålig målproduktion framåt.

Malmö får ju ett väldigt mycket sämre snitt formmässigt tack vare prestationen mot Skellefteå. Laget når dessutom endast en tiondeplats och målsnittet blir 2.17 mot 3.83 vilket är långt från godkänt. Ser vi till hela säsongen blir snittet klart bättre, framför allt vad gäller antalet insläppta mål. Endast 2.32 medan de dock endast gör 2.21 vilket ses som märkligt med tanke på deras position i tabellen. När vi enbart tittar på bortamatcherna når Malmö egentligen totalt endast ett minusmål ifall vi bortser från dunderfiaskot förra veckan. Snittet blir dock med den matchen 1.50 mot 2.50.

Inbördes mellan de här lagen har vi endast matcher från förra säsongen samt mötet mellan lagen för drygt två månader sen att tillgå som känns aktuellt. Det totala målsnittet på dessa fem matcher blir låga 3.20 och då har vi ändå haft en match som slutade 6-1 till Malmö på hemmais. När Mora haft hemmamatch är dock snittet mellan lagen väldigt låga 1.33 för Mora mot 1.67 för Malmö.

Vi tror åter på en målsnål match då Malmö har utmärkt sig överlag för att ha ett bra försvarsspel. Att då Mora, trots hemmais ska dundra på tror vi inte och det kan vara intressant att snegla närmare på 8% på noll mål för Mora här. Letar man pengar är det dock Mora man tveklöst ska gå på och gärna med fyra mål till 8%.


3. Örebro – Luleå
Örebro ligger tredje sist i tabellen med 21 poäng medan Luleå toppar densamma på 33 poäng. Örebro läckte en del i inledningen men har numera fått bättre ordning på antalet mål som trillat in bakåt. Luleå är stabila bakåt och är näst bäst i serien ifall vi räknar antalet insläppta mål, endast 34 stycken efter ordinarie tid på 18 matcher.

Örebros form visar på en fjärdeplats från slutet med ett målsnitt på klart godkända 1.83 mot 2.00 om vi jämför med resterande del av säsongen. Totalen ligger på ett snitt som ger 2.17 gjorda mål och 2.83 insläppta mål. Ser vi enbart till hemmamatcherna för Örebros del landar de på 2.56-3.44 vilket ger en stabil ökning både i antalet gjorda mål och insläppta. Med det är de dock näst sämst i tabellen på hemmais.

För Luleå är det formmässigt klart bättre och det blir en andraplats i den tabellen med endast en förlust på de senaste sex matcherna. Målsnittet under samma period blir låga 2.33 mot 1.67. Jämför vi det med säsongen som helhet är det en knapp skillnad bara, och det mest utmärkande är att det är målsnålare åt bägge hållen på slutet. Totalsnittet är nämligen 2.44 mot 1.89. På bortais når Luleå en femteplats och här ser vi en liten ökad skillnad på differensen mellan gjorda och insläppta mål även om de lyckas ligga på plus även här. Snittet är åtminstone 2.25 mot 2.00.

Inbördes mellan lagen har det spelats nio matcher de två senaste säsongerna ifall vi räknar med matchen från nuvarande säsong. Totalt har det producerats låga 3.44 mål per match. Kikar vi närmare på när Örebro haft hemmaplan ser vi att det är tre segrar för närkingarna medan Luleå vann senaste mötet, med hela 5-0. Målsnittet mellan lagen är på dessa fyra matcher 1.75 mot 2.00.

Här gäller det verkligen att få med noll mål på bägge lagen och det lönar sig nog även att begränsa antalet mål till fem stycken. Samtidigt gäller, att ju högre odds man letar efter ju märkligare resultat får man söka efter. Här kan t ex ett sådant vara fem mål på Luleå till 7% eller varför inte fyra hemmamål till 10%, kanske i kombination med noll mål för Luleå till 5%.


Summering:
Svårt på förhand men den matchen som mest sticker ut för att kunna sluta lite hur som helst är den mellan Mora och Malmö. Där kan det vara en idé att strecka på för fulla muggar och sen hoppas begränsningarna i övriga matcher räcker till. Letar man segrare i första hand få skulle vi säga att Malmö och Luleå är de två med bäst chans, även om Linköping har lägst odds av samtliga sex lag.


Här lämnar ni in era egna rader på Bomben


Latmasken för den som vill vara med och jaga lite utdelning med ett matematiskt system. Kostnad 648 kronor.

2,4,5 - 1,2,4
0,1,2 - 1,3,4,5
0,1 - 1,2,3


Litet och troligt för en mindre slant. Kostnad 72 kronor.

1,2,4 - 2
2,3 - 1,4
0,1,2 - 2,3Bolagsförslaget som är reducerat och siktar mot de högre slantarna. Ramen består av 7200 rader och är med en enkel reducering nere på 1980 rader.

2,3,4 - 1,2,3,4 (max sex mål)
0,1,3,5 - 1,2,3,5,6 (minst tre och max sju mål, samt ej oavgjort)
0,1,2,3,4 - 0,1,2,3,4,5 (max fem mål)


Lycka till och fundera först ut om det är lite spänning, eller pengar och värde som är det viktigaste, och gör systemet utifrån det.

Kommentera

promo
td