Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2018
23

Hockey V.47, del 2!


Tack vare ett sent segermål från Luleå i Örebro med endast 11 sekunder kvar av matchen så stänger vi veckans Del 1 av Hockeyn med en vinst på fina 11,5 units! Och den vinsten tänker vi nu bygga vidare på när det är dags för del 2 av hockeyn och här analyserar vi matcherna från SHL och HockeyAllsvenskan under Fredag-Lördag.

Vi har bland annat ett riktigt hett dubbelmöte mellan Frölunda – Färjestad att se fram emot. Två gamla rivaler i bra form som ska mäta styrkorna två gånger om under helgen, alltid lite extra härligt med sådana back-to-back möten!

Förutom dubbelmötena i Göteborg och Karlstad har vi även ett riktigt härligt Arosderby att se fram emot i HockeyAllsvenskan där nykomlingen Västerås går riktigt bra för tillfället till skillnad från fredagens motståndare Almtuna som haft stora problem med bortaspelet. Fortsätter Västerås fina form där eller är det äntligen dags för Ragnarssons Almtuna att få ordning på sitt bortaspel?

Då Brynäs lyckades vinna borta mot HV71 i förra omgången så har det nu skapats ett litet glapp i tabellen på 7 poäng mellan plats 10 och 11, där just Brynäs och HV71 befinner sig. Det är förvisso mer än halva serien kvar men ändå tufft läge för de fyra bottenlagen att redan börja hamna ordentligt efter slutspelslagen. Kan något av HV71, Örebro, Mora eller Timrå skrälla med en seger i nästa omgång för att äta ikapp slutspelslagens försprång något?

Vi bjuds på hela 15 matcher under fredag och lördag så det finns gott om chanser till att hitta fina spel i inledningen av helgen och här bjuder vi som vanligt på våra bästa spelförslag för att dryga ut helgkassan!


HockeyAllsvenskan

Fredag:
AIK – Björklöven
Karlskrona – Oskarshamn
Leksand – Pantern
Södertälje – Tingsryd
Vita Hästen – BIK Karlskoga
Västervik – Modo
Västerås – Almtuna


SHL

Fredag:
Frölunda – Färjestad

Lördag:
Djurgården – Örebro
Timrå – Rögle
Växjö – Skellefteå
Brynäs – Luleå
Färjestad – Frölunda
Malmö – HV71
Mora – Linköping

BIK Karlskoga har börjat bra med tre vinster och en förlust efter uppehållet och enda förlusten kom i en tight bortamatch mot ligaledarna Oskarshamn.

Under veckan plockade man dessutom in Henrik Larsson i laget och en spelskicklig back behövdes verkligen i denna trupp som haft problem med sitt powerplay från start. Kan det varit Henrik Larsson-effekten som gjorde att man hängde två baljor i PP direkt i första matchen med nummer 94 i truppen?

Vita Hästen har det riktigt tufft i år och är nu uppe i tre raka förluster och sju förluster på senaste nio matcherna. På hemmaplan har det dock gått något bättre med fyra vinster på nio matcher men sanningen är den att man ser ut som ett bottenlag på alla de vis denna säsong.

BIK Karlskoga har förvisso haft en del problem på bortaplan denna säsong men ett möte med Vita Hästen i Norrköping känns precis som rätt läge att få en vändning på det, man gör dessutom en ganska bra bortamatch mot Oskarshamn senast trots förlust. Och värvningen av Henrik Larsson väger tungt här med, då han är en riktig klassback i denna liga.

Lagen har stött på varandra två gånger tidigare denna säsong och det har slutat med BIK-vinst vid båda tillfällena och vi tror stenhårt på en ny vinst för värmlänningarna under fredagskvällen!
Västerås är inne i en ruskigt bra form och sett över senaste fem matcherna så är man ligans formstarkaste lag med fyra vinster. Tittar vi på senaste tio så är man dessutom ligans näst bästa lag med sju vinster på de tio matcherna och allt sedan man valde att satsa på Samuel Ersson som målvakt så har man sett ut som ett riktigt topplag.

På hemmaplan är man dessutom ligans näst bästa lag med sina 22 poäng på 10 matcher och 37-24 i målskillnad. Det ger ett poängsnitt på 2,2 poäng per hemmamatch och det är enbart Oskarshamn med sina 2,33 som kan slå detta.

Under fredagskvällen spela man hemma mot Almtuna i ett Arosderby och det är ett Almtuna som haft stora problem på bortaplan denna säsong. PÅ elva bortamatcher så har Uppsalagänget endast vunnit två matcher och har en målskillnad på 31-43 och sju inspelade poäng. Men endast 0,63 poäng per match i snitt så är man ligans tredje sämsta bortalag.

Lagen har mött varandra tre gånger hittills denna säsong, en gång i serien och två under försäsongen. Samtliga matcher har slutat med seger för Västerås vilket bör ge västmanlänningarna en extra bra känsla när de skrinnar in i ett kokande ABB-Arena under fredagen.

Vi tror på Västerås här. Som det starka hemmalag man är och dessutom ligans formstarkaste lag så bör man inte ha några problem att städa av ett Almtuna som inte lyckats glädja någon på bortaplan denna säsong. Vi ser bra spelvärde på VIK ner till 1.80 gånger pengarna här!
Rögle fortsätter gå väldigt bra. Man har nu sju trepoängare under sina åtta senaste matcher och är SHL’s bästa lag sett till såväl fem som tio senaste matcherna. Efter den tuffa starten ser man ut som ett riktigt topplag för tillfället och man visar en grym styrka.

På lördagen åker man upp till Timrå för att möta nykomlingen Timrå IK som befinner sig i rakt motsatt form med åtta förluster på sina tio senaste matcher och sett till tio senaste är man det lag med sämst form i hela SHL. Man började serien som ett väldigt starkt hemmalag men har nu förlorat tre av sina fyra senaste hemmamatcher och det är inte mycket som talar för att man ska kunna lämna bottenträsket framöver under denna säsong.

Vi känner att i stort sett allt talar för att Rögle ska fortsätta sitt segertåg under lördagen. Man har lyckats få ihop gruppen på ett strålande sätt nu och det faktum att man kunnat vända den tuff starten till något såhär bra tyder på att det finns mycket karaktär i det grönvita omklädningsrummet.

Det finns stort spelvärde i de 2.50 som erbjuds på Rögle för stunden och faktum är att vi ser värde hela vägen ner till 2.10 på skåningarna här!
Det här är två lag det lyser form om och det visar också tabelläget på de sex senaste matcherna där lagen ligger tvåa och trea med 14 poäng var. Målskillnaden är också samma med plus fyra, och det lilla som skiljer är att Brynäs både gjort och släppt in två fler mål.

Över ett längre spann känns det dock som Luleå är det hetare laget och det visar de tre ynka förlusterna på de tretton senaste matcherna. För Brynäs har det blandats och getts under säsongen och det visar också deras totala tabelläge som är en tiondeplats med 29 poäng. För Luleå är de nu i ensamt majestät på 36 poäng, en före Malmö.

Luleå har en total målskillnad på +11 medan den för Brynäs är -10. Med tanke på att Luleå är det laget som släpper in minst mål i SHL, 38 stycken, gör de sig till helt rätta favoriter här. Tänk samtidigt på att Brynäs är det lag som gjort minst mål i SHL den här säsongen, endast 41 stycken.

Den lilla fördel som pekar på Brynäs är möjligen att de har hemmaplan. Mest för att Luleå endast har fyra segrar efter ordinarie tid på nio matcher borta. Men Brynäs ligger trea från slutet i hemmatabellen där de endast segrat fyra gånger på sina nio matcher.

Känns relativt målsnålt mellan lagen men det kommer vara Luleå som styr det här till en knapp seger. Brytpunkten nu går vid exakt 40% men vi vill ha upp det några procentenheter på Luleå och säger att det finns värde ner till 2.38 som ger Luleå en brytpunkt på 42%. BOL!

Kommentera

promo
td