Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2018
27

Genomgång av Europatipset (28/11)

Champions League och Championship står på programmet tillsammans med en spansk cupmatch. Spelmässigt åter en spännande omgång och den stora frågan är som vanligt ifall några av de stora favoriterna som är streckade på 75% eller mer kommer att falla. Lycka till på vägen mot 13 rätt!

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Borussia Dortmund (match 4, en etta)
(4) Dortmund – Club Brugge 1
Mest streckade på kupongen men det känns likväl som en stabil spik då sannolikheten är hög att de ska segra. Dortmund presterar verkligen på hemmaplan och hittills har de segrat mot A Madrid och Monaco med 4-0 och 3-0. På bortaplan har det gått tyngre med en målskillnad på 1-2 bara över två matcher. Klasskillnad mellan lagen. Vid en poäng säkrar dock tyskarna vidare avancemang men vid seger behåller de förarplatsen mot gruppsegern.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Millwall (match 8, en etta)
(8) Millwall – Birmingham 1
Kanske inte den näst mest sannolika spiken men det är trevliga 47% streck på hemmalaget här. Framför allt baserar jag spiken på att Birmingham efter en strålande inledning nu verkar ha tappat det mesta och är på väg ned genom tabellen, samtidigt som Millwall går som ett tåg på hemmaplan med få stopp. Så trots endast 17 poäng totalt och noll vinster på bortaplan så har Millwall hyfsat fina 4-3-2 (16-12) hemma. Birmingham med två raka förluster borta och 3-7 i målskillnad på dessa matcher. Inbördes vann dessutom Millwall bägge mötena förra säsongen och med noll insläppta.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Tottenham (match 2, en etta)
(2) Tottenham – Inter 1
Visserligen 61% på hemmalaget här men de är starka och var dessutom första laget att besegra Chelsea den här säsongen. Fem raka segrar även om det bara blev 2-1 hemma mot PSV i Champions League. Vek ner sig helt mot Barcelona hemma men det är kniven mot strupen nu om de ska ta sig vidare till slutspelet nu. Då krävs det seger här, annars är det godnatt och mest sannolikt Europa League slutspel som väntar. Inter klart starkare hemma normalt. När de möttes senaste segrade Inter i Italien med 2-1.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(3) PSV – Barcelona 1
När lagen möttes i Spanien fick holländarna sig en rejäl lektion i hur man spelar fotboll. Men PSV är inte så usla och på hemmaplan levererar de helt klart bättre. 2-2 mot Tottenham och en knapp förlust med 1-2 mot Inter. Kanske är det dags för första trepoängaren i gruppen nu även om Barcelona i grunden är klasser bättre. Dock har Barcelona tappat den fina form som de tillfälligt(?) visade upp efter den lite trevande inledningen på La Liga. Nu har de tre raka matcher utan seger och förlusten med 3-4 på hemmaplan mot Betis är verkligen ett stort frågetecken. 7% på hemmalaget här är mycket intressant.
Statistik

(5) Napoli – Crvena Zvezda X
Visserligen har Röda Stjärnan haft det tufft på bortaplan i Champions League med 1-10 i målskillnad över två matcher men 10% på krysset och 3% på tvåan är väldigt låga streck. Vi ska veta att de hemma slog Liverpool med 2-0 och spelade en mållös match mot Napoli. Så jag tycker inte vi ska hänga upp oss helt på deras två bortamatcher hittills i gruppspelet även om det är lite oroande. Napoli toppar förvisso gruppen men har endast en seger, och det över Liverpool hemma med 1-0.
Statistik

(7) Aston Villa – Nottingham 2
Aston Villa har förvisso hittat en bländande form med tre raka segrar och hela nio mål framåt. Nu möter de dock ett stabilt Nottingham som endast släppt in ett mål på de senaste fem matcherna. Aston Villa är dock riktigt starka hemma och har hittills i år 5-3-1 (19-12) medan de förra säsongen visade upp starka 14-7-2 (42-19). Ska vara favoriter här men lite för mycket streckade enligt mig för att vara en spik. Marknaden bedömer ettan här till 51% men även det är för högt. Det mest intressanta här är tvåan till 17% som enligt marknaden segrar 22% och det kan vi höja upp något snäpp.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(1) PSG – Liverpool 1
Två lag som kanske inte imponerar som allra mest just nu. Visserligen få förluster men Liverpool hade t ex stora problem borta mot Watford i ligan senast trots segern med 3-0 till slut. PSG med två raka oavgjorda, bägge mot Napoli, i gruppspelet behöver minst en poäng här och helst alla tre för att ha en skaplig chans att ta sig vidare från gruppen. Tror de på hemmaplan är starka nog för att kunna ta sig an ett Liverpool som jag förväntar mig mer av just nu. Krysset iskallt i matchen med 29% då det inträffar så lågt som under var fjärde match. Värde på övriga tecken.
Statistik

(6) Porto – Schalke 1
Kanske den svagaste gruppen i Champions League där Porto går mot gruppsegern följda av Schalke 04. Mötet mellan lagen slutade 1-1 i Tyskland. De enda bortasegrarna i gruppen har kommit av de här två lagen när de åkt till Ryssland för att ta sig an Lokomotiv Moskva som ligger på noll poäng och 2-11 i målskillnad. Tveksamt om det blir en bortaseger här men krysset är långt från omöjligt. Porto streckade på 56% medan de enligt marknaden vinner runt 53%.
Statistik

(9) Ipswich – Bristol City X
Usch vilket möte. Två lag i bedrövlig form. Bristol City har sina ljusa stunder där de segrar några matcher i sträck men sen kommer de in i lika usla perioder som de bra varit tidigare. Nu är de uppe i fyra raka förluster med 2-7 i målskillnad. För Ipswich har dock hela säsongen varit ett stort svart moln. Med sina elva poäng ligger de klart sist i tabellen och har fem poäng upp till nästjumbon. Plockat poäng i två av de tre senaste matcherna medan de föll med uddamålet mot West Bromwich senast. Kanske dags för andra segern för säsongen och den första på hemmaplan. Oavsett är de svårslagna hemma som en tröst. Hyfsade 0-6-3 (7-12) trots allt.
Statistik

(10) Swansea – West Bromwich X
Även här har jag svårt att utse en segrare. Senast trodde jag hårt på Swansea hemma mot serieledarna Norwich, men det blev platt fall och 1-4 på resultattavlan. Nu möter de åter ett lag i toppen och får en ny chans på hemmaplan. Vet inte om det räcker till seger nu men jag vill inte överge Swansea helt. De släpper trots allt in relativt få mål nu, bortsett från senast. WBA med två segrar i rad men segrade endast med 2-1 över jumbon senast. Matchen är streckad i paritet med chanserna och dessutom jämnt streckad.
Statistik

(11) Stoke – Derby 1
Stoke har haft en hittills helt misslyckad säsong men har börjat få ordning på antal förluster nu åtminstone. Endast en förlust på de senaste nio matcherna och är nu uppe i fem stycken i rad. Visserligen få segrar men antalen insläppta bakåt ser stabilt ut trots 2-2 senast mot QPR. Derby dock ett bra lag och innehar en sjätteplats just nu och som de borde kunna försvara från förra säsongen. Stoke rätta favoriter här och litar vi på marknaden vinner de även över 40% av dessa matcher, vilket ger ett fint värde då de endast är streckade på 37%.
Statistik

(12) Wigan – Blackburn 2
Två lag i klart nedåtgående form. För Wigan är det snudd på panik då de endast når en seger på de senaste nio matcherna, med klena fem gjorda mål bara. Blackburn som inledde starkt har endast en seger på de fem senaste matcherna, men de gör åtminstone mål och är uppe i sju raka matcher nu. Det här nykomlingsmötet är ovisst – och när de möttes i League One förra säsongen slutade bägge mötena oavgjort. Tvåan mest intressant här till 27% jämfört med ettan till 41%. Dock plockar de här lagen klart flest poäng på hemmaplan där de endast har en förlust var.
Statistik

(13) Athletic Bilbao – Huesca X
Första mötet av två i cupmötet mellan de här två bottenlagen i La Liga. Huesca är rent bedrövliga med sju inspelade poäng på sina tretton matcher medan Bilbao når elva inspelade poäng på lika många matcher. 2-2 slutade mötet mellan lagen tidigare under säsongen och i en träningsmatch för två år sen blev det också oavgjort. Jag fortsätter på det resultatet då ettan är extremt överstreckad och iskall av den anledningen. Hela 76% streck kan de inte leva upp till, men marknaden bedömer chansen till runt 57% vilket är mycket. Jag tvivlar då laget behöver bevisa klart mer. En enda seger i ligan och det var i premiären, sen åtta oavgjorda på resterande tolv matcherna. Även Huesca vann i premiären men efter det är det enbart fyra oavgjorda.
Statistik
Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 3888 rader på Liverättning

1. 12
2. 1
3. 1x2

4. 1
5. 1x2
6. 1x

7. 1x2
8. 1
9. 1x

10. 1x2
11. 1x
12. 1x2
13. X


För den som vill komma billigare undan. 64 rader på Liverättning

1. 1
2. 1
3. 12

4. 1
5. 1x
6. 1

7. x2
8. 1
9. 1x

10. 1x
11. 1x
12. 2
13. X

Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera (3)

promo
td