Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2018
28

Hockey V.48, del 1!


Vi kommer från en helg och inledning på veckan där vi fått se några oväntade resultat i hockeyn. Dels fick vi se ett Timrå som snabbt avgjorde hemma mot formstarka Rögle under lördagen och därmed klev upp över det där ångestfyllda kvalstrecket. Rögle tog sig dock snabbt upp på vinnarspåret igen under tisdagen när man bortaslog Frölunda.

Att Södertälje skulle bryta sin långa förlusttrend just hemma mot Leksand kom även det ganska oväntat, kan SSK bygga vidare på den segern nu när man möter jumbon Vita Hästen?

Vi fick även se BIK Karlskoga stå för en väldigt snabb vändning av 2-4 till 6-4 sent i tredje perioden borta mot Västervik. Värmlänningarna stormar nu fram som ligans formstarkaste gäng.

I toppmötet mellan AIK och Oskarshamn på Hovet så tog AIK en viktig trepoängare efter seger 2-0 och när Oskarshamn dessutom följde upp med en förlust på straffar borta mot Modo under tisdagen så bjuder man nu kanske in lagen underifrån lite igen? Så än kan vi inte fastslå att det blir just dessa lag som spelar final i vår.

Nu är dags för den sista veckan i mörka november och snart går vi över till härliga december, som alltid är välfylld med hockeyfester! Men innan vi går in i december och stänger spelboken för november månad har vi en omgång kvar att spela i såväl SHL och HockeyAllsvenskan, och det en omgång som är full av härligt och intressant spelvärde så denna vecka kommer vi inleda med hela sex spelförslag!

Så häng med här så ska ni få veckans bästa drag för att verkligen avsluta november på den absoluta toppen!


SHL:

Onsdag
Färjestad – Timrå
Växjö – Örebro

Torsdag
Frölunda – Brynäs
Luleå – Linköping
Rögle – HV71
Skellefteå – Mora


HockeyAllsvenskan:

Onsdag
Almtuna – Tingsryd
BIK Karlskoga – Björklöven
Karlskrona – AIK
Södertälje – Vita Hästen
Västervik – Pantern
Västerås – Leksand





Här har vi två lag i god form. BIK Karlskoga var inne i en riktigt tung trend innan novemberuppehållet men har kommit ut efter uppehållet riktigt starkt med fem segrar på sex matcher och sedan man fick in en riktig kanonförstärkning i Henrik Larsson så har man tagit tre raka trepoängare.

Den stora akilleshälen för BIK inledningsvis var deras powerplayspel, där man var ett av ligans absolut sämsta lag. Men efter backen Henrik Larsson valde att bryta med Brynäs och komma hem så har man fått ordentlig fart på sitt powerplay och med Henrik Larsson i laget har man 41,67% i powerplay och har pangat in fem PP-mål under de tre matcher som gått sedan hans inträde i truppen. Henrik Larsson har ett passningsspel som ingen annan back i denna liga och detta drar verkligen BIK nytta av för stunden.

Onsdagens motståndare Björklöven är ett lag i bra form även dom. Med tre segrar på fyra matcher och totalt tre vinster på de sex matcherna efter uppehållet. Lagen har spelat mot varandra en gång tidigare denna säsong och då slutade det med Lövenseger uppe i Umeå.

Jag väntar mig att BIK kommer ställa in Henrik Lundberg i målet igen efter att han fått vila under söndagens match och där har man en av de absoluta toppmålvakterna i ligan.

Med sin fina form har BIK knappat in på topp-2 och vid seger på onsdag kommer man krypa avståndet till topp-2 till sex poäng och då ha kontakt på riktigt, och vi räknar med att värmlänningarna kommer göra det.




Här har vi två lag från helt olika sidor av formtabellen. Tittar vi på SHL under de senaste fem omgångarna så är Växjö ligans formstarkaste lag med fyra segrar och 12 poäng samtidigt som Örebro har sämst form i ligan med fyra förluster och endast tre inspelade poäng under de fem senaste omgångarna.

Och faktum är att skillnaden i lagens form sträcker sig längre än så. Regerande mästarna Växjö har verkligen trampat igång på allvar nu med sex segrar på senaste åtta matcherna och efter en halvtrög start så börjar man nu jaga på i tabellen och har faktiskt bara fyra poäng upp till förstaplatsen i en jämn SHL-tabell. Och när det gäller hemmaplan så har man ruskigt vassa nio segrar på sina tio senaste matcher.

Örebro har haft det betydligt tuffare och har fem förluster på sina sex senaste matcher, vilket gjort att man till och med trillat ner under kvalstrecket. På bortaplan så är lagets facit ännu värre med sex förluster på senaste sju matcherna och inget talar väl egentligen för att det ska kunna vända under onsdagen?

Vi tror stenhårt på att ett Växjö i god form kommer att göra processen kort med Örebro under onsdagen och vinna med minst två mål.




Två lag som haft det tufft under november möts på onsdagen i klassiska Scaniarinken. Sportklubben från Södertälje lyckades dock få ett viktigt trendbrott i söndagens hemmamatch mot Leksand där man vann med 3-1 efter sex raka förluster. Och nu gäller det att bygga vidare på den segern för att kunna ta upp kampen om slutspelsmatcherna på nytt.

Vita Hästen är utan tvekan ligans sämsta hockeylag och man bjuder på något helt enormt många farliga målchanser i varenda match. Man står för tillfället på fem raka förluster och hela 13 förluster på de 16 senaste matcherna. På bortaplan har man hela åtta raka förluster.

Södertälje är ett starkt hemmalag med sju vinster på tio matcher samtidigt som Vita Hästen är ligans sämsta bortalag med endast två vinster på elva bortamatcher och vi kan inte hitta något som talar för att vi ska få en ändring på dessa trender under onsdagen.

Vi tror helt enkelt att kringelstans hockeykrigare i blått och gult ska kunna ta en ny trepoängare inför sina hemmafans och kunna starta en fin ny trend för att börja klättra i tabellen igen.




Rögle var inte alls med från start i lördagens bortamatch mot Timrå och låg under med hela 3-0 efter första perioden, efter det lyckades man inte repa sig. Man studsade dock tillbaka snabbt och under tisdagen bortaslog man starka Frölunda med 2-1 i Scandinavium. De grönvita skåningarna har nu åtta segrar på senaste tio matcherna och är alltjämt ligans formstarkaste lag över tio omgångar med hela 25 inspelade poäng och en målskillnad på 31-19. Helt plötsligt så är man faktiskt bara fem poäng från förstaplatsen i ligan. Vem hade kunnat tro det i början av säsongen när man inte tycktes kunna vinna en enda hockeymatch?

Formstarka är något som absolut inte HV71 är. Jönköpingsklubben har nu fem raka förluster och nio förluster på sina elva senaste matcher. Detta har gjort att man helt plötsligt är en del av en bottenstrid där det först och främst gäller att undvika att behöva spela kval.

Med tanke på den fina form Rögle visat under så lång tid nu samtidigt som HV71 verkligen ser ut som ett bottengäng i år så kan vi inte på något sätt förstå hur oddssättarna och marknaden kan uppfatta denna match som 50/50, i vår bok ska inte Rögle ha över 2.00 i odds och allt däröver är väldigt intressant ut spelsynpunkt!




Ligaledarna Luleå fortsätter att gå starkt i SHL denna säsong. Efter 20 omgångar står man stadigt på 38 poäng och en målskillnad på 53-41. Man kommer till denna match med 12 segrar på senaste 15 matcherna och under dagen har man även kört ett ispass utomhus på naturis för att öka energinivån och bryta homeostasen i gruppen. Något som ofta brukar kunna få bra effekt när det täta matchandet har blivit vardag i mörka november och man ibland behöver den där lilla extra injektionen för att tända till ordentligt.

Torsdagens motståndare är de vita lejonen från Linköping och det är ett LHC som är långt ifrån den formtopp man hade i början av säsong där alla matcher tycktes sluta med seger för Tommy Jonssons mannar. Man har hela åtta förluster på sina tio senaste matcher. Man har förvisso två raka bortasegrar för stunden men dessa har kommit mot bottenlagen HV71 och Mora, så det är långt ifrån samma motstånd som man kommer ställas inför på torsdagskvällen.

Vi tror stenhårt på Luleå i denna match och att laget ska ta sin sjätte raka hemmaseger när man på torsdagens ställs mot Linköping är för oss självklart. Vi tycker det finns bra värde ner till 1.95 på björnarna från Norrbotten!




Färjestad är ett stabilt hemmalag där de har sex segrar efter ordinarie tid på tio matcher. Utöver detta endast en förlust efter ordinarie tid men nu är det att vinna med minst två mål som gäller. Detta har de lyckats med i fyra av matcherna. Nu möter de dock ett lag av en helt annan kaliber än de som de hittills tagit sig an hemma i Löfbergs Lila Arena.

Timrå som kommer på besök har på sina tio bortamatcher hela åtta förluster efter ordinarie tid och av dessa är det hela sex stycken som förlorats med minst två mål. Formen är heller inget vidare trots att man besegrat Mora och Rögle på hemmaplan i de totalt sex senaste matcherna.

Färjestad har kanske heller ingen toppform men tillräckligt för att det här ska kännas som en stabil hemmaseger. På de sex senaste matcherna är det endast en förlust medan tre av de fem vinsterna kommit efter straffar eller övertid. Dock har de mött toppskiktet i serien, nämligen tvåan, fyran och femman samt formstarka Rögle som toppar den tabellen. Timrå ligger på tolfte plats i serien samt på elfte i formtabellen.

Färjestad snittar på hemmaplan 3.1-1.8 i målskillnad efter ordinarie tid medan Timrå har 1.8-4.0 på bortaplan. Tittar vi enbart på målen här så har vi snittskillnad på 1.3 samt 2.2 vilket ger ett snitt på totalt 1.75. Vårt spel här baseras på -1.5 till 1.88 i odds men det sjunker och vi ska nog inte spela det lägre än 1.80. Det öppnade på runt två gånger pengarna men har fortfarande knappt värde, mycket pga Timrås bortafacit. BOL!

Kommentera

promo
td