Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
nov 2018
29

Premier League, omgång 14!



Då är det dags för tre härliga Premier League omgångar tätt följda av varandra. Vi börjar dock med att reda ut veckans helgomgång som är den fjortonde för säsongen och den avgörs nu mellan fredagen den 30 november och söndagen den 2 december. Sen följer två omgångar nästa vecka och det betyder framför allt intensiva spelscheman för lagen som dessutom är med i någon av de europeiska cuperna. Så det bör vi definitivt ha i bakhuvudet innan vi lastar in storkosingen på topplagen.

En rätt sval inledning på omgången ifall vi mäter temperaturen under fredagen och lördagen, men det vänder snabbt och exploderar i det närmaste till en härdsmälta om söndagen då vi har en riktigt derbydag att se fram mot. Då ska det nämligen avverkas två Londonderby och ett från Liverpool. Den stora frågan är vilken av matcherna som kommer vara hetast?

I våra ögon väljer vi så klart det klassiska Merseyside-derbyt mellan Liverpool och Everton som den här gången kommer spelas på Anfield. Trots att mötet mellan Arsenal och Tottenham också är en riktig höjdpunkt på förhand, så har London lite för många lag (sex stycken i Premier League) för att det ska kännas tillräckligt hett i jämförelse. Speciellt nu när vi har Everton på en fin sjätteplats, och de lär sälja sig riktigt dyrt på söndag, som också är första advent. Kan det möjligen bli en tidig julklapp för lillebror med Marco Silva som manager? Det vore på tiden i sådana fall eftersom det är 18 möten sen Everton senast vann det här derbyt, men då var det på hemmaplan. Vi måste tillbaka till 1999 och hela 42 möten (eller 22 bortamatcher) innan vi hittar en bortaseger för Everton. Kanske dags att börja tro på helt övernaturliga ting snart också.

Hur är formen för de engelska lagen som spelat Champions League i veckan? Tottenham visar att de verkligen hittat vinnarspåret på allvar nu, och tack vare den sena segern mot Inter med 1-0 på ”hemmaplan” genom ett fenomenalt snabbt anfall med Eriksen som målskytt tog de sjätte raka segern. Imponerande och dessutom satte de sig i förarsätet och har det hela i egna händer nu om det ska bli avancemang från gruppen tack vare bättre inbördes mot Inter. Men det kan nog komma att krävas en seger borta mot Barcelona som inte är det enklaste. Men de gav sig själva chansen åtminstone, men kan de ladda om till på söndag?

För Liverpool var det som befarat trots segern senast. De är lite ur slag och att då åka till Paris och besegra kanske världens bästa klubblag är inte det enklaste. Det blev en förväntad förlust med 2-1, men det räcker med att besegra Napoli med 1-0 (eller med två mål) i sista omgången för att ta sig vidare oavsett vad den andra matchen slutar mellan Röda Stjärnan och PSG. Det kommer bli lite av en nyckelmatch i ligan på söndag när de på hemmaplan tar sig an Everton. De är åtminstone ruskigt starka där eftersom vi måste bläddra tillbaka till den 23 april 2017 för att hitta en förlust för Liverpool på Anfield, bortsett från cupmatcher.

För de bägge lagen från Manchester såg det länge tungt ut men Manchester City kvitterade två gånger om borta mot Lyon och fick med sig en poäng till sist och säkrade vidare avancemang. För United blev det åter igen ett mål av Fellaini på övertid som räddade tre viktiga poäng, och även där ett säkrat avancemang. Vill det sig väl så har vi alla de engelska lagen vidare till vårsäsongen annars får det blir fansen från Manchester som får njuta lite extra.

Fulham fick stopp på den miserabla kräftgången och tog tre mycket viktiga poäng i bottenstriden då Southampton besegrades med 3-2 på hemmaplan. Nytt tränarblod kan ha gett laget den energi de så väl behövde. Newcastle fortsätter skyffla kol medan de håller ångan uppe och nu blev det tredje raka segern och äntligen får skribenten jubla lite extra.

I kommande omgången utöver derbyna blir det mest spännande vi kan hitta en sexpoängsmatch mellan Crystal Palace och Burnley som bägge ligger på nio poäng och precis ovanför nedflyttningsstrecket. Men även Cardiff har en liten nyckelmatch för att kunna klättra upp över det förhatliga strecket. De möter Wolverhampton som har katastrofform, med endast en inspelad poäng på de fem senaste matcherna och senast blev det förlust hemma mot Huddersfield. Får Wolves inte stopp på raset snart kan det nog leda raka vägen ner till Championship igen – trots deras på pappret starka trupp.


Tabelltoppen efter 13 omgångar

1. Manchester City, 35p +35
2. Liverpool, 33p +21
3. Tottenham, 30p +12
4. Chelsea, 28p +17
5. Arsenal, 27p +12
6. Everton, 22p +5

Helgens spelschema (omgång 14):

Fredag:
21.00 – Cardiff v Wolves

Lördag:
16.00 – Crystal Palace v Burnley
16.00 – Huddersfield v Brighton
16.00 – Leicester v Watford
16.00 – Manchester City – Bournemouth
16.00 – Newcastle v West Ham
18.30 – Southampton v Manchester United

Söndag:
13.00 – Chelsea v Fulham
15.05 – Arsenal v Tottenham
17.15 – Liverpool v Everton

Vi fortsätter glänsa med våra spelförslag för tillfället och förra helgen blev det två vinster och en förlust. Det kan kännas lite orättvist att det inte blev en trippel då Watford var det bättre laget i början och bl a borde haft en straff. Då hade förmodligen matchbilden blivit annorlunda, men nu blev det en mållös första halvlek och sen lyckades ännu ett topplag visa sig starkast. Segern skrevs till 3-0 till sist. Med facit i hand dessutom så var det kanske lite väl fegt att ha +1 på Huddersfield när de nu visade sig vinna bortamatchen med 2-0 mot Wolves. Summa summarum blev det fina 5.82 enheter plus. Nedan fortsätter vi leverera det vi ser som de absolut bästa spelen till helgen. Lycka till!

Det är fortfarande jämnt i skytteligatoppen och inför den här omgången har Aubameyang gått upp i delad ledning tillsammans med Agüero, medan vi numera har hela sex målskyttar jagandes ett mål bakom med sina sju fullträffar. I assistligan var det mindre action i den absoluta toppen och det var framför allt Sterling som gått upp i delad ledning nu med sex målgivande passningar tillsammans med Fraser. Där bakom ligger Mendy ensam kvar på sina fem assist.




Segern senast för Huddersfield borta mot Wolves var sjunde poängen av nio möjliga på de tre senaste matcherna. Visserligen har de inte mött några topplag här men likväl verkar de ha fått ordning på sitt spel och energin lär flöda kring laget just nu. Då passar det perfekt att ställas mot ett Brighton som endast tagit en poäng på de tre senaste matcherna, och då ska vi veta att det förlorade med 2-1 borta mot Cardiff.

Brighton har smått dåliga 1-1-5 (5-12) på bortaplan och då är City den enda riktigt bra motståndaren. För Huddersfield är det visserligen mindre smickrande 1-2-4 (2-8) på hemmaplan men då har motståndet hetat Chelsea, Tottenham och Liverpool för att nämna topplagen. Med tanke på formuppgång passar Brighton klart bättre in för att plocka hem poängen.

Inbördes vann Huddersfield det här mötet med 2-0 förra säsongen och de segrade även i Championship säsongen innan dess också, då med 3-1. Det är sex hemmamatcher sen laget förlorade mot Brighton och då pilarna pekar åt olika håll nu…

Vi nöjer oss dock med en liten insats här då värdet inte är gigantiskt och det finns risk för en målsnål match och 0-0 om inte annat. Men ner till 2.40 är det spelbart åtminstone, vilket har en brytpunkt på 41.7% medan vårt odds nu ligger på exakt 40%. BOL!




Visserligen imponerar inte United speciellt mycket, mer än att de lyckas avgöra varenda möte i slutet oavsett om de spelat bra eller inte. Det är dock starka kort att bära med sig vilket ger en bra moral i laget att de hela tiden tror på det och vet med sig att de kommer lösa det till sist ändå.

Men självklart finns det tvivel till ”låga” 1.92 i odds för ett lag som inte imponerar och dessutom endast snittar 1.14 gjorda mål på de sju senaste matcherna. Men som tur är så är det Southampton som står som motståndare och det laget har än större problem. Elva raka matcher nu utan en seger och i ligan är de uppe i nio i rad nu. På de åtta senaste matcherna har det blivit fyra mål framåt, och då ska vi komma ihåg att de förlorade med 3-2 senast. Uselt snitt som inte blir roligare när vi ser att de på samma åtta matcher släppt in hela 18 mål. Visserligen har de stångats mot de bättre lagen då men även United bör vi räkna dit i grunden och till 1.92 i odds räcker det ju med 1-0, även om det kan vara bud på mer om Lukaku bara får ordning på sig själv.

Southampton har 0-4-2 (4-8) hemma medan United har 3-1-3 (12-13) på bortaplan. Inbördes har Southampton endast en seger på de senaste 19 mötena, och det är hela 14 segrar för United. I nutid de senaste åren är det två vinster för United med 1-0 och 2-0 medan två matcher slutat mållöst. Men Southampton visar inte upp något speciellt nu och därför anser vi att det är värde ner till 1.80 på det här spelet som kommer att ha en brytpunkt på 55.6% medan oddset nu ger brytpunkten 52%. BOL!




Chelsea spelar i år ett klart mer offensivt spel som borde innebära fler bollar att plocka ut ur egen kasse trots att anfall är bästa försvar. Hittills visar dock inte siffrorna det mer än att de släpper in ett litet högre snitt hemma hittills än förra säsongens snitt.

Men det är inte där vi hittar värdet i det här spelet utan vi lägger bra med tyngd i Fulhams nya tränare och segern med 3-2 senast. Mitrovic i toppform med sina sju gjorda mål jagar precis bakom täten. Även Schürrle verkar ha fått blodad tand och mer energi och trots att det är derby tror jag inte Fulham bara går ut för att försvara 0-0 i 90 minuter. De har ett för bra lag för det. Samtidigt kan ett tidigt mål för Chelsea öppna upp matchen och här borde det kunna bli målkalas i matchen även om Chelsea antagligen står för flertalet av dessa då.

Fulham har i sju av sina tretton matcher haft slutresultat med två lag som gjort mål. Det är 53.8% och då ligger de sist i tabellen ska vi veta. För Chelsea är det exakt samma procenttal och varför ska det inte fortsätta med samma i den här matchen?

Oddset vi spelar till ger en brytpunkt på låga 51.3% men nog ska det vara klart högre än så. Vi tycker vi ska förbi de där 53.8% dessutom och stannar på 55% och säger att det är spelbart ner till 1.82 i odds. Inbördes är det längesen lagen möttes och vi hittar inte mycket att gå på där. Vi avslutar istället med att nämna att Chelsea släppt in mål i fem av sina sju hemmamatcher och det kan ha att göra med att de där vågar spela klart mer offensivt och vara bollförande på ett annat sätt än på bortaplan. Fulham har dock enbart gjort mål i tre av sina sju bortamatcher men formen är uppåtgående nu dessutom. BOL!




Newcastle har efter en riktigt trög start börjat hitta formen med poäng i fyra raka matcher och tre raka trepoängare. Det tog hela tio omgångar innan de svartvita från Newcastle lyckades ta sin första seger, men när den första väl kom har man snabbt följt upp med två till och kanske har säsongen nu vänt för Newcastle?

Faktum är att de tre raka segrarna har gjort att man precis klättrat förbi lördagens motståndare West Ham United i tabellen, och det är ett West Ham som är långt ifrån någon toppform med endast en vinst under de sex senaste matcherna.

Newcastle inledde säsongen svagt på hemmaplan med fem raka nollpoängare men har nu två raka hemmasegrar via 1-0 mot Watford och 2-1 mot Bournemouth. West Ham inledde tungt på bortaplan med två förluster och 1-7 i målskillnad. Därefter har man dock tagit poäng i tre av fyra matcher, dock endast en seger.

Historiska möten internt så är det en klar fördel från The Magpies från Newcastle och förra året vann man båda mötena genom 3-0 hemma och 3-2 borta mot West Ham. Faktum är att senast West Ham vann på St. James Park i Newcastle var i november 2012, hela sex år sedan alltså och Newcastle har tre vinster på fyra senaste hemmamatcherna mot West Ham.

St. James Park är en arena där West Ham normalt sett vantrivs. Under 2000-talet har det spelats 14 Premier League-matcher mellan lagen på St. James och åtta av dessa har slutat med seger för Newcastle, fem har slutat i kryss och endast en enda match har slutat med seger för West Ham. Det är verkligen inget roligt facit för Hammers.

Med den historiken i ryggen och det fina momentum som Newcastle nu hamnat i så tror vi på en seger för The Magpies i helgen och Newcastle +0 känns intressant där vi garderar oss för ett eventuellt kryss. Just oavgjort är ett utfall som ändå varit ganska vanligt mellan dessa lag historiskt, samt för West Ham på bortaplan i år.

Vi tycker därför +0 eller DnB är att föredra i denna match och att detta spel innehåller spelvärde åtminstone ner till 1.70!

Kommentera (1)

promo
td