promo
Logga in
nov 2018
29

333 333 extra på Bomben 1 ikväll (29/11)

Gårdagens resultat på bombens tre matcher var egentligen för enkla, men likväl bommade vi på samtliga tre spelförslag trots att vi var oerhört nära på samtliga. Nu gav den förvisso inte så mycket då resultaten var av det vanligaste slaget men 4920 var oddset likväl och på det lilla spelförslaget borde vi kunnat pricka då det letar de lite mer sannolika resultaten. Åtminstone blev det tre hemmasegrar som vi förutspådde och vi känner oss likväl stärkta av att vara där och nosa. Idag blir det en ny ishacka och så får vi se om det bli full pott som revansch. Lycka till!

Det är främst Bomben 1 som gäller ikväll. Här hittar ni samtliga omgångar.


1. Skellefteå – Mora
Skellefteå har varit i en enorm formsvacka där det blev sju raka förluster samt endast en seger på tio matcher i rad, inklusive CHL. Nu börjar de åter hitta den formen vi alla trodde de skulle ha säsongen igenom. Fem raka segrar, varav fyra i SHL, innan de senast fick kapitulera i det svåra bortamötet mot Växjö. Det ska mycket till om de inte direkt reser sig och inleder ett nytt segertåg där formsvaga Mora är första lag att komma på besök till Skellefteå Kraft Arena.

Mora som ligger klart sist i tabellen med sina 18 poäng, vilket är hela 12 poäng efter Skellefteå som endast innehar en niondeplats. Formen hos Mora är inte mycket bättre då de har en seger på de sex senaste och den kom dessutom efter övertid. Att dalkarlarna skulle resa sig just till den här matchen finner jag inte så troligt och faktum är att den där segern ovan är den enda på de nio senaste matcherna.

Skellefteå snittar totalt i serien 2.6-2.3 medan siffrorna för Mora är 2.0-3.1. Tittar vi specifikt för Skellefteå hemma mot Mora borta är det följande siffror. 2.7-2.1 för SAIK medan Mora har 2.4-3.8. En sista titt vad gäller de sex senaste matcherna så har vi 3.7-2.2 för Skellefteå medan det för Mora hamnar på 1.5-3.2.

Här kommer Skellefteå göra minst två mål, men det är kollektivet med på och så högt som sex mål för Skellefteå har hela 7% av pengarna på sig. Svårt hitta något riktigt intressant här och möjligen blir det fyra mål för Mora ifall de skulle ha förmågan att skrälla. Det är nämligen låga 3% på det antalet mål.


2. Frölunda – Brynäs
Det är är en svårlöst match även om Frölunda är och bör vara favoriter. Men det är två raka förluster för göteborgarna även om de mött formstarka lag som Färjestad och Rögle. Dags att rycka upp sig nu om de inte ska fortsätta den negativa trenden. För Brynäs har hela säsongen sett ut som följande, de vinner ett par i rad, sen förlorar de några och så vinner de igen och så håller det på fram och tillbaka. De kan mycket väl ta en ny seger här även om mönster gör gällande att det ska bli ännu en förlust innan de tar en ny seger.

Frölunda innehar en sjätteplats med 36 poäng efter 21 spelade matcher medan Brynäs ligger några snäpp under på en tiondeplats med 30 poäng. Formen för Frölunda är dock klart sämre och de checkar in på en tolfteplats på de sex senaste matcherna med endast fem poäng. Brynäs klart gladare med tolv poäng och en femteplats i samma tabell.

Frölunda snittar totalt i serien 2.4-2.2 medan siffrorna för Brynäs är 2.2-2.5. Frölunda på hemmais har följande siffror, 2.6-1.9 medan Brynäs bortasiffror är följande, 1.9-2.1. Vad gäller de sex senaste matcherna når Frölunda klart sämre 2.3-2.8 medan det för Brynäs är klart ljusare 2.2-1.8.

Få intressanta procent på de här två lagen och det är väl snarast ifall Brynäs skulle få islossning och göra fem mål som det blir högintressant med låga 2%, men hur troligt är det? En på femtio eller mer krävs för värde, inte helt borta tycker jag. Men med begränsad budget är det i första hand 2-1, 3-2 och 3-2 som är de mest intressanta resultaten även om de dessutom är de klart mest streckade.


3. Luleå – Linköping
Luleå inledde serien med fyra förluster på de fem första matcherna men har sen verkligen fått upp ångan och därefter är det endast tre förluster på hela femton matcher. Det lyser form om laget även om det är målsnålt och knappa segrar. För Linköping har det varit tvärtom istället. De inledde med endast två förluster, varav en på övertid, på de elva första matcherna. Sen blev det idel förluster under sex matcher och totalt på de senaste tio matcherna har de endast två segrar. Vi kan dock skymta en liten ljusning även om mörkret fortfarande dominerar.

I tabellen ligger Luleå överst med sina 38 poäng, men det är jämnt och skiljer endast två poäng ner till sjätteplatsen. För Linköping blir det dock en sjundeplats och hyggliga 34 poäng. Formmässigt är det ungefär som helheten, då Luleå ligger på en andraplats med tretton inspelade poäng, samtidigt som Linköping med sina sju inspelade poäng ligger nia.

Luleås totala målsnitt hittills är 2.5-2.0 medan det för Linköping är nästintill identiskt men med avrundade siffror blir det även här 2.5-2.0. Hemma för Luleå är siffrorna 2.6-1.8 medan de för Linköping på bortais är 1.4-2.0. På de sex senaste matcherna är det 2.3-2.0 för Luleå medan Linköping har 2.0-2.5.

Det mesta talar för Luleå här och det är även kollektivet med på. Svårt hitta några riktigt trevliga resultat till udda procent här. Ifall Luleå kan hålla nollan var tionde match så hittar vi 9% på noll mål på Linköping, annars är det om Luleå hittar målskyttet på allvar, då fem mål där endast har 7%.


Summering:
Ska man begränsa sig någonstans är det på Skellefteå då det är den mest sannolika segraren. Även Frölunda ska ha bra chanser att segra enligt marknaden men jag vill nog ha det till att chansen är jämlik med Luleås, trots en del skillnad på oddsen där. Letar man de riktigt stora pengarna måste antingen ett hemmalag ha en mindre islossning eller får de skrälla med några bortasegrar och helt med något mer udda resultat än 2-1 eller 3-2.


Här lämnar ni in era egna rader på Bomben


Latmasken för den som vill vara med och jaga lite utdelning med ett matematiskt system. Kostnad 1296 kronor.

2,3,4,5 - 1,2,3
2,3,4 - 1,2,5
0,2,3,4 - 0,1,2


Litet och troligt för en mindre slant. Kostnad 64 kronor.

3,5 - 1,2
2,3- 2,3
1,3 -1,2


Bolagsförslaget som är reducerat och siktar mot de högre slantarna. Ramen består av 7680 rader och är med en enkel reducering nere på 2520 rader.

2,3,4,5,6,7 - 0,1,2,3 (endast hemmasegrar och med minst två mål)
1,3,4,5,6 - 0,2,3,4 (max sju mål)
2,3,4,5 - 1,2,3,4 (max sex mål)


Lycka till och fundera först ut om det är lite spänning, eller pengar och värde som är det viktigaste, och gör systemet utifrån det.

Kommentera

promo
td