Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
promo
Logga in
nov 2018
30

Hockey V.48, del 2!


November avslutas med en oerhört målsnål omgång i SHL och när vi nu tar sikte på december så är det med en högintressant lördagsomgång som det inleds! Det saknas verkligen inte intressanta matcher under lördagen och det kanske allra mest spännande är det ångestfyllda mötet mellan Timrå och Örebro i NHK Arena. Här pratar vi om ett möte mellan tolvan Timrå och trettonde placerade Örebro, två lag som gör upp om en plats på säker mark och i skrivande stund skiljer det endast två poäng mellan lagen.

På lördag är det en hel månad sedan Örebro senast tog en trepoängare och mörka november bjöd närkingarna på blott en övertidsseger och hela sex förluster. Timrå har åkt på sex förluster även dom under november men har åtminstone lyckats spela in sex poäng via två trepoängare på hemmaplan och hemmaformen får anses vara ganska god med två segrar under de tre senaste hemmamatcherna.

Förutom bottenstriden mellan Timrå och Örebro så har vi även ett av ligans mest klassiska rivalmöten att se fram emot på Hovet när Djurgården gästas av Färjestad. Detta är två lag som alltid har siktet inställt på guld och denna säsong är inget undantag, räkna med bra hockey och heta känslor i den matchen!

Omgången tredje toppmatch är smålandsderbyt mellan HV71 och Växjö. De regerande mästarna kommer till Jönköping med en väldigt fin form samtidigt som HV71 precis lyckats bryta en fem matcher lång förlustsvit i senaste omgången borta mot Rögle. Ka Jönköpingsklubben bygga vidare på den segern när man nu gästas av Sam Hallams Växjö?

Även i HockeyAllsvenskan har vi ett par högintressanta matcher att se fram emot! Bland annat har vi ett möte på Hovet mellan ligans bästa hemmalag AIK och BIK Karlskoga, som för stunden är HockeyAllsvenskans bästa lag rent formmässigt. Kommer värmlänningarnas segertåg med Henrik Larsson i truppen fortsätta? Eller tar Gnaget säsongens elfte hemmaseger?

Vi har dock en match som får anses vara snäppet hetare och det är det heta mötet i norr mellan Björklöven och Modo. Dessa matcher brukar betyda lapp på luckan i A3 Arena och så blir fallet även denna gång! Formmässigt så är det två lag som båda står på tre segrar under senaste fem matcherna och historiskt så brukar Björklöven vinna dessa möten. Umeågänget hade hela åtta raka segrar mot Modo innan gästerna lyckades vinna med 3-1 i A3 Arena under den HockeyAllsvenska premiären denna säsong. Får hemmalaget revansch under fredagen eller drar Modo det längsta stået igen?

Som ni ser, det finns mycket spännande ishockey att följa detta veckoslut och i vanlig ordning hittar ni omgångens mest intressanta drag här på Sharps!


SHL:

Lördag
Linköping – Malmö
Rögle – Luleå
Timrå – Örebro
Djurgården – Färjestad
HV71 – Växjö
Mora – Frölunda
Skellefteå – Brynäs



HockeyAllsvenskan:

Fredag
AIK – BIK Karlskoga
Almtuna – Västervik
Björklöven – Modo
Karlskrona – Västerås
Leksand – Tingsryd
Oskarshamn – Södertälje
Pantern – Vita Hästen






Spännande toppmöte på Hovet när ligatvåan tar emot trean och ligans formstarkaste lag BIK Karlskoga.

AIK är ligans bästa hemmalag med 10 vinster på 13 matcher och 30 inspelade poäng såhär långt och det är alltid en tuff uppgift för alla lag som tar sig till Hovet för att möta Gnaget men nu får man besök av ligans bästa lag för stunden och det gör att vi lockas till att titta på tvåan i denna match.

Sedan BIK Karlskoga fick in Henrik Larsson i laget har man gått rent med fyra raka trepoängare och man har gått från att snitta 2,57 mål framåt per match till att snitta 5 mål per match med Henrik Larsson i laget. Man kommer såklart inte fortsätta snitta fem mål per match men det är ändå ett tydligt tecken på att en spelskicklig back var något som saknades i denna trupp tidigare, och nu har man fått in ligans bästa offensiva back. Något som självfallet ger resultat!

Formen var även ganska god innan man fick in Henrik Larsson och sex segrar på sju matcher efter uppehållet visar att BIK verkligen tycks ha det där flytet för stunden.

Med tanke på BIK Karlskogas fina form så tycker vi att oddset ligger en aning för högt på värmlänningarna i denna sexpoängsmatch och sätter våra slantar på att värmlänningarna krymper avståndet till topp-2 till endast tre poäng under fredag! Allt över 3.75 på BIK är absolut av värde!




Här har vi ett möte mellan ligans sämsta hemmalag och det sämsta bortalaget. Vilket lag lyckas då dra det längsta strået? Vi tror det blir skåningarna i Pantern!

Varför tror vi då på Pantern? Jo, man är helt enkelt det bättre laget här. Även om det inte kuggat i på hemmaplan så står Pantern på tio segrar efter 23 matcher och med sina 30 poäng är man 10:a i tabellen för stunden. Man har dock definitivt kontakt med lagen ovanför och den där åtråvärda sista slutspelsplatsen är det faktiskt bara en poäng till.

Vad gäller Vita Hästen så har de gigantiska problem. Man kommer till matchen med sex raka förluster i ryggen och faktum är att på bortaplan har man hela nio raka förluster. Det känns smått otroligt att Leffe Strömberg fortfarande har förtroende att få leda hästarna från Norrköping.

Inför fredagens match har man plockat in forwarden Mattias Beck från Västerås, men det känns knappast som någon spelare som kommer kunna vända detta för Vita Hästen.

Pantern har visat lite gryende form på slutet med trepoängare mot Leksand och Västervik samt en övertidsförlust borta mot Almtuna under sina tre senaste matcher. Plockar man en ny trea nu när man vänder hem igen efter en tre matcher lång road-trip? Ja, vi tror det och upplever att det finns värde i spel på skåningarna så länge ni erbjuds odds över 1.90.




Det har gått lite troll i den offensiva produktionen för Frölunda under de tre senaste matcherna. Man lyckades förvisso vinna i övertid senast hemma mot Brynäs via ett 1-0 mål i powerplay, men endast ett mål per match under de senaste tre matcherna är inget roligt facit för göteborgarna och nog kändes det som vi kunde skåda en hel del frustration i torsdagens match mot Brynäs.

På lördagen åker man upp till Dalarna för möte med ligajumbon Mora IK som endast vunnit en match av sina tio senaste och verkligen inte befinner sig i något trevligt sinnestillstånd.

På hemmaplan har fortfarande inte dalmasarna tagit en enda trepoängare och med endast 11 inspelade poäng på 10 hemmamatcher så är det knappast något facit som ger motståndarna skrämselhicka när de reser till Jalas Arena.

Om Mora är ligans sämsta hemmalag så är Frölunda seriens bästa bortagäng och har vunnit sju av sina elva bortamatcher hittills denna säsong, vilket gett 18 inspelade poäng. Faktum är alltså att Frölunda tagit sju mer poäng på bortaisen än vad Mora har mäktat med hemma i sin egen borg.

Med denna bakgrund så tycker vi att lördagens match i Dalarna känns som helt rätt läge för Frölunda att börja få puckarna att trilla in igen och känner därför att oddset 2.90 på Frölunda -1,5 är väldigt intressant här. Vi ser spelvärde hela vägen ner till 2.60!




Dags för repris på den HockeyAllsvenska premiären i Tegera Arena när Leksand gästas av grönvita Tingsryd som tycks ha hittat formen nu på slutet.

Tingsryd kommer till fredagens bortamatch med tre segrar under de fem senaste matcherna och jagar på allvar Västervik på platsen över det negativa strecket i den HockeyAllsvenska tabellen. Man har även spetsat truppen rejält senaste veckan med den forna stortalangen Martin Reway. Reway gjorde ett par riktigt bra JVM 2014 och 2015 och hade sedan några säsonger i högsta ligorna i Tjeckien och Schweiz innan han missade hela säsongen 2016/17 och nu är tanken att han ska hitta tillbaka till Europas absoluta toppligor via en bra säsong i HockeyAllsvenskan och det var långt ifrån bara Tinsgryd som var intresserade av slovakens underskrift.

Med Martin Reway i laget får Tingsryd en ny dimension i sitt anfallsspel och borde även kunna få igång sitt powerplay som varit helt under isen i säsongsinledningen. Vi tror därför att smålänningarna kommer kunna bygga vidare på den uppåtgående formkurvan man nu befinner sig i!

När det gäller Leksand så har laget haft det betydligt tyngre på slutet och står på fyra förluster under de fem senaste matcherna. Man har dessutom tre raka nollpoängare för stunden vilket gjort att man trillat ner till sjätteplatsen i tabellen. Framför allt är det offensiven som gått lite i stå och i senaste matchen mot Västerås hade man förpassat förra årets skyttekung i HockeyAllsvenskan, Tor Immo, till bänken. Är detta verkligen rätt medicin för att få fart på målskytet?

Med tanke på de problem Leksand haft på slutet i kombination med den uppåtgående formkurvan hos smålänningarna så känner vi att oddset på Tingsryd är alldeles för högt här och defintivt värt att testa med en lite mindre insats så länge ni får över 5 gånger pengarna på TAIF!




Skellefteå är på gång så sakta även om det endast blev 2-0 hemma mot bottenlaget Mora under torsdagen. Brynäs överraskade dock många genom att klara av 60 mållösa minuter borta mot Frölunda men föll till sist på övertid. Så även om det finns några frågetecken i matchen så kan vi luta oss tillbaka och åtminstone stödja oss på Skellefteås uppåtgående form.

På de sex senaste matcherna toppar de formtabellen med 14 inspelade poäng och endast en förlust. Det borde bara vara en tidsfråga innan de är med och tampas i den absoluta toppen av den riktiga tabellen. Nu ligger de på en åttondeplats, sju poäng efter Luleå som toppar. Brynäs ligger tätt efter Skellefteå på en tiondeplats med 31 poäng.

Men form är viktigt och när Skellefteå i grunden då har ett av de starkare lagen i SHL tycker vi att ett odds på dubbla pengarna är för högt. Den enda förlusten på slutet kom borta mot Växjö – ett annat lag som är på starkt uppgång, samt kanske det bästa laget i SHL.

Brynäs får likt Mora försöka hålla ner siffrorna och med hög lagmoral är det väl inte omöjligt att de kommer vara med i matchen. Det har trots allt imponerat med åtta raka matcher utan förlust efter ordinarie tid. De två senaste har dock slutat med förlust innan det var dags att lämna isen, och det har varit mot topplagen Luleå och Frölunda. Skellefteå är i paritet om inte bättre än dessa. Inbördes de tre senaste säsongerna när Skellefteå haft hemmaplan är det fyra segrar på sex matcher till hemmalaget efter ordinarie tid. Målskillnaden 15-5 och vi tror de fortsätter på den vägen och menar på att det är spelbart ner till 1.85 som har en brytpunkt på 54% mot oddset vi får som bryter på 50.7%. BOL!

Kommentera (1)

promo
td