promo
Logga in
dec 2018
04

Hockey V.49, del 1!


Veckorna rullar på snabbt och när vi nu lämnat mörka november så har både HockeyAllsvenskan och SHL snart nått halvvägs in i grundserien och vi börjar mer och mer se åt vilket håll denna säsong lutar.

Starten av veckan bjuder på en hel del intressant hockey, framför allt i SHL där vi har en seriefinal mellan Färjestad och Luleå i Karlstad och ett stekhett Skånederby i Malmö mellan två formstarka lag i Malmö och Rögle. Båda dessa matcher blir högintressanta att följa!

Veckan inleddes även med att Örebro agerade och Niklas Sundblad fick lämna efter sju förluster på senaste åtta matcherna och över en månad utan en enda trepoängare och in kommer en annan Niklas, nämligen tidigare assisterade tränaren Niklas Eriksson.

Niklas Eriksson har tidigare haft huvudtränaruppdrag i Almtuna och Leksand och får vid sin sida två gamla spelarprofiler i Henrik Löwdahl och Färjstadsikonen Jörgen Jönsson. Är detta konstellationen som ska få skutan att vända för Örebro? De nya tränarna får inleda på hemmaplan med match mot Frölunda och vi tror det finns chans för en bra nystart för närkingarna!

Förutom spelförslag i vanlig ordning så kommer vi även nu börja med att bjuda på ett systemförslag till omgångens Powerplay-kupong, så häng med för veckans bästa drag och rekar!

HockeyAllsvenskan

Onsdag:
Almtuna – Vita Hästen
Björklöven – Södertälje
Karlskrona – BIK Karlskoga
Pantern – Oskarshamn
Tingsryd – Västerås
Västervik – Leksand


SHL

Torsdag:
Brynäs – Linköping
Djurgården – Skellefteå
Färjestad – Luleå
HV71 – Mora
Malmö – Rögle
Växjö – Timrå
Örebro – FrölundaPowerPlay-systemet:

Brynäs – Linköping 1X
Djurgården – Skellefteå 1X2
Färjestad – Luleå 1
HV71 – Mora 1
Malmö – Rögle 1X2
Växjö – Timrå 1
Örebro – Frölunda 12
J Davidsson – O Möller 1X2

Vi väljer att köra på ett system med 108 rader under torsdag uppdelat på tre hel- och två halvgarderingar.

Om vi börjar med de matcher vi inte väljer att gardera så tror vi alltså hårt på hemmalagen Färjestad, HV71 och Växjö i denna omgång. Att de småländska hemmalagen ska städa av Mora och Timrå relativt enkelt är nog alla med på och när det gäller Färjestad så finns motiveringen till matchen i vårt spelförslag längre upp.

Vi tror även hårt på Brynäs, men väljer att halvgardera där då både Brynäs och Linköping har varit inblandade i många jämna och oavgjorda matcher på slutet.

Örebro – Frölunda är kanske kupongens mest intressanta match där vår första tanke var att enbart sätta etta i tron om att Örebros tränarbyte ska ge laget en liten extra injektion, men Frölundas fina insats i CHL under tisdagen gör att vi inte törs undvika tvåan.

Vad gäller övriga matcher på kupongen så känner vi att det är vidöppet i dessa och kör därför på helgarderingar där!

BIK Karlskogas fina form fortsätter och man avslutade förra veckan med att bortaslå Leksand med 5-2 och det innebar värmlänningarnas sjunde seger på de nio matcher som gått sedan novemberuppehållet. Att man radat upp segrar gör att BIK nu är med i racet om andraplatsen på allvar och endast är tre poäng efter Oskarshamn. Ska man få uppleva sin andra final på två år i Värmland? Med den form laget befinner sig i så känns det absolut inte omöjligt!

Under onsdagen åker man ner till Blekinge för att möta tidigare SHL-laget Karlskrona HK. Det är ett KHK som kommer till matchen med två raka nollpoängare och fem förluster på senaste sju matcherna. Karlskrona har med sitt unga lag haft svårt att hålla en jämn nivå hittills i år och blandar riktigt bra insatser med raka motsatsen och man vet aldrig riktigt vart man har dom.

Lagen möttes nere i Karlskrona i omgång tre och då vann BIK en tight och målsnål match med 1-0. Vi tror inte på någon ny målsnål match under onsdagen, men väl en ny BIK-seger räknar vi med och oddset på 2.90 innehåller massor med spelvärde. Vi anser BIK vara spelbara hela vägen ner till 2.50 här!

Torsdagen bjuder på en seriefinal i Karlstad och vi tror på ett tronskifte under torsdagen!

Det är ett Färjestad i väldigt god form med sju segrar på senaste åtta matcherna som tar emot ligaledarna Luleå hemma i Löfbergs Lila Arena.

Sedan Michael Lindqvist kom tillbaka så har Färjestad fått ytterligare en dimension i sin redan väldigt starka forwardsuppställning och värmlänningarna börjar se ut som en riktig guldkandidat. Hemma i Karlstad har man dessutom varit väldigt starka hela säsongen med 8 vinster på 11 matcher, vilket gör att man har ligans bästa poängsnitt på hemmaplan.

När man nu möter ett formstarkt Luleå på hemmaplan så har man dessutom chansen att kliva upp som ny etta i tabellen och vi tror alltså att så blir fallet!

Det är främst Färjestads vassa hemmafacit och fina form på slutet som gör detta spel intressant, men även det faktum att vi upplever att Luleå har överpresterat något hittills och tror inte på dem som ett lag för den absoluta toppen över tid.

2.20 på den raka ettan innehåller absolut värde här och vi tycker att FBK är spelbara ner till 1.95 under tosdagens seriefinal!
Det är ett härligt Skånederby som vi har att se fram mot nere i Malmö. Ett derby som egentligen kan sluta lite hur som helst men framför allt är risken stor att det bli lite småfult och grisigt vad gäller det hockeymässiga. Det är i sådana fall upplagt för att kunna bli målrikt och chansen finns även att ett lag rinner iväg. Men det är också klart mer svårt att sia om dessa scenario och dessutom svårbedömt att värdera oddsen korrekt. Men nog lockar 8.00 i odds på ett överspel vad gäller åtta mål?

Vi väljer dock att förlita oss på statistiken här och gå på det bättre av lagen i grunden, även om Rögle gjort det bra på sistone även om formtoppen kan vara på väg nedåt igen. Malmö har endast en förlust hemma på tio spelade matcher, men samtidigt är deras svaghet att de inte lyckas segra efter full tid, utan det är hela fem segrar efter övertid och straffar. Glädjande nog har Rögle förlorat hälften av sina bortamatcher efter full tid och borta mot Malmö har de som regel haft det kämpigt även om det senast i våras slutade med seger 5-2.

Utöver den matchen har Malmö sen de bägge åter spelade i SHL igen säsongen 15/16 vunnit fyra av de fem matcherna nere i Malmö. Den siste förlorade de efter straffar. Men utav de fyra segrarna var tre av dessa med mer än ett mål och två segrar slutade med klara 5-0 och 4-0 dessutom.

Malmö har dessutom haft en liten välbehövlig vila i slutet av november som vi tror de kan ha nytta av nu även om energin inte lär vara det största problemet i ett stämningsfullt derby. Malmö har även kommit igång igen med två matcher sen i lördags men dessvärre med två förluster, bägge borta och senast mot München i CHL. Nu är det åter hemma och det här är spelvärt ner till åtminstone 2.38 som har en brytpunkt på 42%, ifall vi bortser från alla segrar med uddamålet som ger oss push. BOL!

Kommentera

promo
td