Logga in
dec 2018
06

Genomgång av Stryktipset (8/12)

En härlig stryktipsomgång i grunden då vi har mängder med skrällar, som dessutom har en del värde på sig. Nackdelen är ju att flertalet av favoriterna ser riktigt starka ut och det blir risk för extremt usel utdelning. Sen är det som alltid ett vägval man behöver göra när det är spikarna som ska väljas. Ska man välja några riktigt troliga eller gå på dem med bra värde som bara vinner var tredje match? Upplagt för en spännande avslutning då elva matcher avgörs klockan 16.00 medan en spelas 18.30 och den siste startar 20.45. Men personligen ser jag helst att alla matcher startar 16.00.

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Manchester City (match 1, en tvåa)
(1) Chelsea – Manchester City 2
Chelsea imponerade inte speciellt mycket borta mot Wolves senast och förlorade rättvist med 2-1. Visst, spelet var stabilt fram till vändningen men det kändes som moralen inte fanns där i laget. Nu ställs mot man nästintill övermänskliga City som har väldigt få fläckar. Att City senast gick ner på ett hundraprocentigt försvar mot slutet i segermatchen mot Watford är knepigt för det är ett lag som skulle kunna rulla runt bollen trots en reservbetonad uppställning. Nu är det dock på riktigt igen och här kommer City gå ut för att avgöra ligan även om Liverpool på något spöklikt sätt hänger med i toppen. Tvåan endast streckad på 41% men kommer säkert landa runt eller över 46%. Vinner drygt hälften av matcherna enligt marknaden.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Brentford (match 11, en etta)
(11) Brentford – Swansea 1
Jag hamnar fel mer eller mindre hela tiden på Brentford nu men någon gång kommer de vinna samtidigt som jag singelstreckar. Åtminstone plockar de poängen hemma då de hittills på tio bortamatcher är utan seger. Förra säsongen endast tre förluster hemma. För Swansea är det tungt i ligan just nu med fyra förluster på de fem senaste och den enda trepoängaren kom mot Bolton som ligger näst sist. Förvisso är de tre senaste förlusterna mot topplag men laget räcker inte till och det kan bli en kämpig säsong för att rädda kontraktet för att inte åka rakt ner en serie till. Brentford streckade på 42% men vinner drygt 46% av dessa matcher.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Tottenham (match 4, en tvåa)
(4) Leicester – Tottenham 2
Jag tvivlade lite på Tottenham på hemmaplan senast men det fanns det tydligen ingen anledning att göra. Säkra 3-1 där reduceringen kom på övertid och motståndet Leicester skrämmer inte mycket mer, trots att det är bortaplan. Trippier tillbaka i Tottenham nu också och laget verkar ha en underbar moral i laget med sju segrar på de åtta senaste. Leicester fortfarande utan Vardy kommer få slita hårt för att få med sig en poäng här. Kane verkar vara på rätt plats och gör de behövliga målen nu. Streckade i paritet med vinstchansen som är runt 50%.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(5) Burnley – Brighton X
Som Burnley spelat på slutet känns ettan iskall men samtidigt tog de ledningen mot Liverpool senast. Men nu är de uppe i åtta raka matcher utan seger med endast två poäng under sviten. Brighton sopade senast hem en enkel 3-0 seger mot Crystal Palace trots en man mindre efter 1-0. Andra raka trepoängaren. Som helhet är det förvånansvärt att ettan streckas som favorit här och det lilla värdet här hamnar på tvåan. Jag utgår dock från det oavgjorda som tråkigt nog är mest streckat kryss i omgången men inträffar också över 31% av gångerna. Fem raka oavgjorda mellan lagen och tio av de tjugo mötena har även de slutat med delad poäng.
Statistik

(7) Cardiff – Southampton 2
Cardiff såg ut att vara på gång ett tag med tre segrar på de fyra senaste hemmamatcherna men har desto svårare borta. Det såg inte bra ut mot West Ham senast där de kom undan med blotta förskräckelsen med en 3-1 förlust. Inte ens hemmaplan borde hjälpa till här även om de möter ett av ligans formsvagaste lag. Streckspelarna ser dock mer till hemmasegrarna än spelet och gör ettan iskall här med 43% då de endast vinner var tredje match. Tvåan rena värdegruvan men det oavgjorda är inte helt borta.
Statistik

(8) Leeds – Queens Park Rangers X
Leeds är ett av fyra groteskt överstreckade lag på kupongen och av den anledningen blir det krysset till låga 18% som är mest intressant då det inträffar 25% av gångerna. Leeds imponerar dock fortfarande i ligan med en andraplats och på de fem senaste har de lyckats knipa segern i fyra av dessa. Men 70% bär inga lag upp i Championship, framför allt inte mot QPR som i sina senaste fem borta har 2-2-1. Vi väntar alla på Leeds fall i tabellen som alltid brukar komma efter en imponerande inledning på hösten. Helgardera för att vara på säkra sidan då Leeds ändå segrar i 58% av matcherna.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(2) Arsenal – Huddersfield 1
Huddersfield är så smått på gång och har spelat upp sig ordentligt på slutet. Två segrar och en oavgjord innan det åter blev två snöpliga förluster med 2-1 i bägge. Senast skapade de dock mängder mer än Bournemouth men lyckades aldrig resa sig helt från det tidiga 2-0 underläget. Arsenal i en egen klass för sig själv och på hemmaplan är de smått överlägsna även om de den här säsongen hittills även presterat fullt ut på bortaplan. Gick dock på en halv mina hemma mot Wolves i mitten av november men här ska det bli tre nya poäng. Möjligen på de stora förslagen kan krysset vara intressant med bra värde. Tvåan streckad på 7% segrar dock drygt 8% men finns trevligare skrällar.
Statistik

(3) Manchester United – Fulham 2
Långsökt att Fulham ska vinna det här så klart men de har trots allt 1-1-1 med sin nya tränare Ranieri. Förlusten borta mot Chelsea och även den här matchen kommer så klart bli tuff men siktet på 0-0 kommer vara inställt och varför inte en fast situation där Mitrovic lyckas peta in ett segermål? För faktum är så har United nu fyra raka i Premier League utan seger och då har de mött bl a Crystal Palace hemma och Southampton borta. Visserligen brukar de resa sig efter alla underlägen men någon gång kommer de falla. United segrar dock i paritet med sina 73% streck och ska så klart med. Men helgardera för att jaga pengar i första hand.
Statistik

(6) West Ham – Crystal Palace 1
Crystal Palace lyckades inte alls utnyttja sitt överläge med en man mer på planen borta mot Brighton senast. Nu springer de på ett West Ham som visar bra form och förutom förlusten hemma mot City med 4-0 har de fem raka utan förlust, med två fina segrar över Newcastle och Cardiff på slutet med 6-1 i total målskillnad. Har även slagit United hemma tidigare under säsongen och ska tippas först här med råge. Jag har dock trott Crystal palace ska lyfta sig mer än en gång den här säsongen men 0-0 borta mot United som följdes upp med 2-0 hemma mot Burnley verkar inte ha hjälpt. Ettan streckad till ”höga” 54% medan marknaden värderar den till 42% men här ligger de lågt och närmare 50% borde vara mer korrekt.
Statistik

(9) Millwall – Hull 2
Millwall favoriter till 41% där de dessutom har värde ifall marknaden är korrekt ute. Jag går dock emot och tycker låga 30% är det klart mest intressanta här även om marknaden värderar dem till 28% bara. Förra säsongen gick Millwall starkt hemma (12-7-4) medan Hull hade enorma problem, framför allt borta (4-8-11). I år har Hull börjat svajigt och efter en period med åtta raka matcher utan seger verkar laget hittat rätt toner igen. På de sex senaste är det endast mot Nottingham de förlorat och senast vann man borta mot QPR dessutom. Bortafacit hittills i år är alltså 3-2-5. För Millwall är det hemma som poängen trillar in då de ännu inte segrat borta men 4-3-3 (16-14) imponerar inte fullt ut. Fem raka i serien nu för Millwall utan seger och formen är långt från på topp med tanke på motståndet på slutet.
Statistik

(10) Birmingham – Bristol City 2
Birmingham är värre än en periodare då de inledde med åtta raka utan någon seger. I mitten sen lyckades de få ihop elva raka utan förlust, vilket sen åter vände med endast en poäng på tre matcher. Men nu på slutet har de åter hittat segerformen med två raka, dock mot Millwall och Preston i bottenskiktet. Dessvärre streckade på sanslösa 59% och då har de hittills endast vunnit fyra av tio hemmamatcher, och marknaden värderar dem till knappa 44%. Visserligen obesegrade på St. Andrew’s Stadium, samtidigt som de inbördes haft enkelt för Bristol C och på tio matcher under 10-talet är det endast senast som Bristollaget vann, då med 3-1 hemma. Enligt marknaden vinner Bristol drygt 27% av matcherna och det är ett givet streck till låga 17%.
Statistik

(12) Sheffield Wednesday – Rotherham 1
Rotherham har det tungt i serien, framför allt borta där de har 0-3-7 (5-19) och för två säsonger sen när de trillade ur med en tung sistaplats med hela 19 poäng upp till nästjumbon blev bortafacit horribla 0-2-21 (17-64). Det går inte att helt plötsligt tro på tomtar bara för att julen närmar sig. Statistiken är förkrossande och trots att Sheffield inte är de bra nog för att plocka tre poäng här. Hemma hittills i år har de spelat 3-4-3 (13-16), men samtliga förluster har kommit mot topplagen Middlesbrough, Norwich och Derby, samt två av de oavgjorda mot Leeds och WBA som ligger tvåa och trea. Streckade på relativt höga 60% men nog vinner de oftare än de 45% som marknaden påstår.
Statistik

(13) Wigan – Derby 2
Svårlöst sista match på kupongen där jag väljer tvåan då marknadens värdering talar för knappt värde där på en favorit. Streckade på 40% men segrar drygt 43%. Wigan är formsvaga på fem poäng på senaste sex matcherna medan Derby fått ihop tio poäng på samma period. Wigan har när de mött topp åtta i tabellen endast en seger, men fyra förluster och två oavgjorda. Nu möter de Derby som ligger sjua och det kommer bli tufft även här. Derby 4-2-4 på bortaplan, men märkligt nog är det mot bottenlagen Millwall, Rotherham och Bolton tre av förlusterna kommit. Bättre skärpa nu?
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 2592 rader på Liverättning
För den som vill komma billigare undan. 36 rader på Liverättning
Här lämnar du in dina egna rader på Stryktipset

Kommentera