Logga in
dec 2018
08

Premier League, omgång 16!


Tre dagar med Premier League väntar och huvuddagen blir på lördag med hela åtta matcher med starttider från klockan 13.30 till 20.45. Som vi tidigare nämnt är det extra viktigt att hålla koll på spelschemat för framför allt topplagen nu när det är den mest intensiva spelperioden och mängder med stjärnspelare kommer vilas för viktigare matcher etc. I förra omgången såg vi det speciellt i Liverpool som vilade Salah, Firmino och Alexander-Arnold, men även i City som vilade Sterling bl a. Vad Mourinho höll på med i United var det många som frågade sig i toppmatchen mot Arsenal där typ hela laget hade bytts ut, men de spelade åter oavgjort och ännu hänger portugisen kvar i storklubben. Frågan är nog bara hur länge för placeringen och poängtappet är inte det mest smickrande för styrelsen.

Chelsea som ställs mot Manchester City i helgens toppmöte (lördag 18.30) kommer från en mindre bra insats när det blev noll poäng borta mot Wolves. Kan de ens ladda om och ge City en match hemma på Stamford Bridge? Ett City med Pep Guardiola i spetsen, och som på sina inledande femton matcher endast tappat poäng i två. Imponerande är bara förnamnet och då har de redan mött Liverpool borta, där det slutade 0-0. Vi lär få se två heltaggade lag som vet vad som gäller och det kan mycket väl vara här som ligan avgörs om City lyckas ta en ny trepoängare, även om säsongen är lång och Liverpool ligger hack i häl.

Övriga lite mer intressanta matcher som det kan vara värt att höja på ögonen för är Londonderbyt mellan West Ham och Crystal Palace. En match som borde sluta med en enkel hemmaseger då formen går spikrakt uppåt. Bollen är dock rund och Crystal Palace vill nog skaffa sig så mycket marginal de kan ned till de röda platserna som innebär Championship till nästa säsong. För i botten har vi minst ett lag som kommer plocka poäng i matchen mellan Cardiff och Southampton som nu har elva respektive nio poäng och jagar bl a Crystal Palace. För topplagen generellt är det enkla matcher på pappret där Arsenal sticker ut lite i hemmamötet mot Huddersfield. En match som kan få tennissiffror om solen bara vill lysa över Emirates Stadium.

En intressant och väldigt udda detalj som inträffade förra omgången var att inget av de tjugo lagen lyckades hålla nollan. För de framsynta spelare som lyckades spela en sådan kombination med samtliga tio matcher där bägge lagen skulle göra mål kan se sig rik idag. Åtminstone om insatsen var över en hundralapp. Oddset snabbt framräknat hamnade åtminstone på runt 500 vilket inte är så ofta man prickar in. För de som istället spelade överspelet i samtliga så föll de på två 1-1 matcher där kära Newcastle tog en stark pinne borta mot Everton.

Tabelltoppen efter 15 omgångar

1. Manchester City, 41p +38
2. Liverpool, 39p +24
3. Tottenham, 33p +12
4. Chelsea, 31p +18

Bottenstriden i samma tabellen

15. Crystal Palace, 12p -9
16. Cardiff, 11p -16
17. Huddersfield, 10p -16
18. Southampton, 9p -16
19. Burnley, 9p -18
20. Fulham, 9p -21

Helgens spelschema (omgång 16):

Lördag:
13.30 – Bournemouth v Liverpool
16.00 – Arsenal v Huddersfield
16.00 – Burnley v Brighton
16.00 – Cardiff v Southampton
16.00 – Manchester United v Fulham
16.00 – West Ham v Crystal Palace
18.30 – Chelsea v Manchester City
20.45 – Leicester v Tottenham

Söndag:
17.00 – Newcastle v Wolverhampton

Måndag:
21.00 – Everton v Watford

Det där solskenet som vi väntade på efter förra veckans regn blev mest en gråmulen dag med duggregn trots att det började bra. Två av våra fyra spel gick in men insatsfördelningen gjorde dock att vi fick ett minusnetto på antal enheter med runt fem. Chelsea hade ledningen men vek ner sig och City hade sin tvåmålsledning som behövdes men ett mål av Watford i slutminuterna dödade även den vinsten. Marginalerna saknades men vi är likväl nöjda med samtliga fyra spel. Eller vad sägs om 2.12 i odds på Tottenham med sitt handikapp som satt väldigt enkelt. Vi fortsätter likt West Ham som hittat en begynnande form och levererar våra bästa spel nedan. Lycka till!

I skytteligan börjar det så smått sprida ut sig lite där Aubameyang fortfarande leder helt allena på tio fullträffar, med en numera lika ensam andraplats till Kane som jagar med ett mål mindre producerat. På tredjeplats hittar vi däremot en kvartett som pytsat in åtta strutar var i nätmaskorna. Det är Agüero, Murray, Sterling och nu även Wilson där den sistnämnde spelar från Bournemouth. Flest assist hittills har Fraser på sju stycken, tätt följd av en kvartett som slagit sex målgivande passningar. Dessa är Eriksen, Hazard, Ramsey och Sterling.
Burnley levererar inte mycket för varken världen eller Premier league just nu. Dock chockerade en hel fotbollsvärld i den 54 minuten när de tog ledningen hemma mot Liverpool med 1-0. Glädjen blev dock kortvarig och som brukligt när 90 minuter var spelade så hade Burnley noll poäng på kontot med sig från matchen. På de åtta senaste matcherna har de lyckats skrapa ihop två oavgjorda och att de ens är favoriter här (om än knappt) förstår vi inte.

Brighton är visserligen inget stjärnlag och de har dessutom haft anfallaren Murray halvskadad i omgångar i höst. Likväl har de hittat sina ljusa stunder och segrat klart överraskande. Dels blev det tre raka 1-0 mot West Ham, Newcastle och Wolves, vilket sen följdes upp med mer normala förluster. Då mot Everton och Cardiff. Dock har de åter rest sig och har nu tre raka utan förlust med fina sju inspelade poäng. Senast vann de dessutom med en man mindre under nästan hela matchen mot Crystal Palace. Starka kort och vi som sett kommande motståndarna Burnley spela har inte blivit imponerande.

Självklart måste vi testa ett spel på laget som visar både form och kvalité. Speciellt när vi bjuds höga 2.85, där ett mer korrekt odds borde vara runt 2.63. Öppningsoddset var runt 2.90 men sen har det varit nere och vänt på runt 2.60 men åter gått upp. Vi tackar för det och kliver in. BOL!
Hittills den här säsongen har inte Newcastle lyckats lyfta från marken ännu utan det har mest varit ett flaxande som dock mer och mer gett resultat. Senaste hemmamatchen slutade dock i ett platt fall när de väl hade lyckats plocka tre raka segrar. Men taktikern Benitez gick tillbaka till sin fembackslinje och säkrade en pinne borta mot topplaget Everton.

Tittar vi rent historiskt på Newcastle så sopar de ofta hem några oväntade storsegrar hemma oavsett om de trillar ur eller får en skaplig placering i tabellen framåt vårkanten. I år har det ännu inte skett men de spelar stundtals bra fotboll och när det nu bjuds fina sju gånger pengarna på låga -1.5 måste vi så klart pröva. Men kolla närmare matchstart vad -2.5 står i för det är inte omöjligt att det kan rinna på – om än inte troligt men oddsen är därefter.

Säsongen 15/16 när Newcastle trillade ur Premier League så vann de trots det fyra av sina nitton hemmamatcher med minst två mål. Fina 21% alltså, och det mot lag som Liverpool, Norwich, Swansea och Tottenham. Förra säsongen som nykomlingar blev det endast tre matcher där linan klarades av. Samtliga av dessa tre slutade då 3-0 och var mot West Ham, Southampton och Chelsea. Men även den säsongen klarade man de 14.28% som oddset pekar på. Dags nu igen att ta hem en storseger inför den fanatiska hemmapubliken. BOL!

Kommentera

promo
td