Logga in
dec 2018
08

Genomgång av Europatipset (9/12)

Vissa omgångar känns på förhand som att det är omöjligt att inte få alla rätt. Sen finns det omgångar likt den här som är värre än att leta efter en nål i en höstack. Match efter match går man igenom och sen börjar man om. Efter ett tag inser man att det inte finns mycket att spika om man samtidigt vill ha värde, och ha chans på alla rätt med hyfsad utdelning. Ofta kan man ju dock bygga ett helt system på tre överstreckade lag när det gäller Europatipset men den här omgången kändes inte lika given att få till en bra uppbyggnad. Men efter mycket slit tar vi fram det som vi kommit fram till är bäst vad gäller spikar och vilka tecken som känns extra viktiga. Lycka till och kommentera gärna.

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Borussia Mönchengladbach (match 9, en etta)
(9) Borussia M’Gladbach – Stuttgart 1
Trots att marknaden skiljer sig enormt från streckspelarna så är det en sannolik spik och värdetappet här får vi helt enkelt plocka igen i övriga matcher. För höga 85% är på gränsen när det gäller lag likt dessa i tyska ligan och helst ser jag Barcelona hemma mot något slumpartat bottenlag i Spanien ifall man ska spika runt 90%-are. Men här kan vi luta oss lugnt på tyskarna ändå med tanke på deras fina hemmafacit. Sex raka segrar har det blivit där med en strålande målskillnad på 18-3 och för två veckor sen fick det bli dunderspiken och då vann de stabilt med 4-1 mot Hannover 96. Vi ser förhoppningsvis något liknande mot bottenkonkurrenten Stuttgart som endast har två poäng mer. Borta har de 1-1-5 (6-15) och ska inte utgöra något stort hot här.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Empoli (match 4, en etta)
(4) Empoli – Bologna 1
En trevlig 50%-are passar perfekt som första kompletterande spik. Visserligen är det ett bottenmöte där Empoli ligger på en 17e plats med tretton poäng medan Bologna innehar 18e plats med elva poäng. Dock är det två typiska hemmalag som plockar de flesta av sina poäng inför sin egen publik. Empoli som var nere och studsade i Serie B en säsong fick där snygga 14-6-1 (48-23) som hemmafacit medan de den här säsongen inlett med stabila 3-1-3 (9-9). Bologna har inlett sin bortasejour hittills med 0-3-4 (5-13) och segernollan kommer säkerligen vara intakt även efter 90 spelade minuter här. Inbördes har Empoli inte förlorat på de sex hemmamatcher de haft. Krysset iskallt med 33% här ifall man väljer att inte spika, och värdet hamnar på tvåan då ettan är chansvärderad i paritet med strecken.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Real Sociedad (match 2, en etta)
(2) Real Sociedad – Real Valladolid 1
Efter mycket om och men så får jag helt enkelt gå på en trolig match här som inte har för mycket värdetapp. Vinner runt 61% enligt marknaden och är streckade på 66% får ses som okej i omgången. Dock krävs det en uppryckning på hemmaplan då de hittills endast mäktat med 1-3-2 (5-6) medan de borta plockar klart fler poäng, vilket totalt för dem till en tiondeplats och 19 poäng. Valladolid är det näst målsnålaste laget i ligan med en målskillnad på totalt 11-14 och släpper till få mål bakåt på bortaplan, under ett per match i snitt. Formen är dock sakta uppåtgående för hemmalaget som segrat hemma i både ligan och cupen mot Celta de Vigo på slutet, och de har endast släppt in ett mål på sina tre senaste hemmamatcher i ligan. Räkna med en målsnål match och förhoppningsvis räcker ett mål för hemmalaget här.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(1) Newcastle – Wolverhampton 1
Här är jag inte helt enig med marknaden att Wolves ska vara favoriter även om de har ett spännande lag i år. Visst, de segrade hemma mot Chelsea senast men innan dess var det sex raka ligamatcher utan seger mot blandat motstånd, men framför allt mot Cardiff och Huddersfield t ex. Att Newcastle gick på en rejäl mina i senaste hemmatchen mot West Ham och förlorade med 3-0 speglade inte matchbilden och normalt är Newcastle starka hemma. Benitez såg till att lösa det taktiskt borta mot Everton senast och lär veta hur de ska göra för att plocka en trepoängare här. Förhoppningsvis kommer Newcastle ut med bra självförtroende inför matchen då de har två raka segrar mot Wolves, även om det var andra spelare då. Streckspelarna gör Newcastle till favoriter här med 38% och jag är beredd att hålla med att de ska vara knappa favoriter här. Inget markant värdetapp och ettan är ett måste även om skatorna värvar heroiska insatser med de som man helst vill glömma snabbt.
Statistik

(6) Udinese – Atalanta 2
Här måste tvåan streckas och främsta anledningen är att marknaden bedömer vinstchansen till 53% medan streckspelarna tvekar och endast lägger 44% av pengarna här. Udinese som senast hade bra värde lyckades få med sig 0-0 borta mot Sassuolo vilket också var utgångstecknet på min kupong. Nu är det lätt att förstå att de haussas då de även i hemmamatchen för två veckor sen besegrade Roma med 1-0 och form är en viktig vara inom sportens värld. Atalanta är dock ett målglatt lag som hittills den här säsongen snittar 1.86 mål framåt per match, och på bortaplan är det än bättre med två mål jämnt. Dock släpper de in lika mycket borta. Två raka förluster oroar lite och deras facit inbördes är inget att hylla. Men marknaden är inte så fel ute här och värdet måste plockas på en favorit.
Statistik

(12) St. Etienne – Olympique Marseille 1 (Matchen lottas!)
Väljer dock att ta med den här matchen bland viktiga streck likväl. Främsta anledningen är att krysset är överstreckat och de som inte uppmärksammar att matchen lottas kommer fortsätta strecka krysset. Alternativet är att de fegar och helgarderar istället när de inte vill åka på en match som lottas. Här har vi faktiska sannolikheter och ett bra ställningstagande. Både ettan och tvåan har exakt 37.5% chans att lottas medan de endast är streckade på 35%, vilket gör att krysset just nu har fem procentenheter för mycket streck på sig, dvs överstreckat med 20%. Så ta med både 1 och 2 här och gör det enkelt som strecken ligger nu.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(3) Real Betis – Rayo Vallecano X
Betis ska absolut ses som favoriter här då de verkligen imponerat på sistone med bl a en seger över Barcelona på bortaplan och en fin trepoängare hemma genom 1-0 över Sociedad senast. Lägger vi till Europa League och spanska cupen dessutom så har de fyra segrar på de fem senaste matcherna samt endast en förlust på de åtta senaste matcherna. Stigande form på hemmalaget alltså i motsats till Vallecano som nu har tre raka förluster på bortaplan utan ett mål framåt. Totalt har de dessutom endast fått ihop 1-1-4 (4-9) på bortaplan där segern kom mot jumbolaget Huesca. Smolket i bägaren vad gäller Betis är att de dessvärre är streckade på skyhöga 78% men endast vinner det här runt 62% vilket gör att det blir riktigt bra värde på övriga tecken.
Statistik

(5) Parma – Chievo 1
Det tar emot att luta sig mot Parma här då de som nykomlingar är streckade på hela 60% men inte ens vinner hälften av dessa matcher. Chievo är dock inget roligt lag att luta sig mot heller då de ligger sist med två poäng – även om de faktiskt spelat in fem poäng via oavgjorda matcher den här säsongen. Spelet såg dock allt annat än bra ut i en försvarsmässig match mot Lazio förra veckan där de fick med sig 1-1. Dessutom har de fått med sig 0-0 mot Napoli så på något sätt verkar de få med sig poängen trots allt. Överlägset värde på tvåan här.
Statistik

(7) Milan – Torino 1
Torino fick bra hjälp mot Genoa för en vecka sen då de spelade med en man mer. Dock imponerade de inte och att de lyckades med två mål på övertid i första halvlek var mer tur än skicklighet. Blir för tufft borta mot Milan som endast tappat poäng mot topplagen i de nio senaste matcherna. Visserligen ligger Torino på en sjätteplats, endast fyra poäng bakom Milan men hemmaplan blir en stark faktor att väga in här med 5-1-1 (14-10) som facit på San Siro. Inbördes har Milan 12-5-0 hemma medan de endast förlorat en match på 32 försök. Streckade på 62% vilket är högt enligt marknaden men jag tycker de ligger lågt med sina 49%.
Statistik

(8) Genoa – SPAL X
Två lag som nästan glömt hur det är att vinna. På de tio senaste matcherna tillsammans hard e lyckats få med sig tre oavgjorda som bäst. För Genoa är det åtta matcher i rad nu utan seger. För SPAL är det en seger på de tio senaste matcherna, då med 2-0 borta mot Roma märkligt nog. Bägge lagen ligger strax ovanför nedflyttningsstrecket och då det blir lite av en tidig sexpoängsmatch borde det bli avvaktande spel där en poäng är viktigare än att i första hand gå för segern och riskera noll.
Statistik

(10) Mainz 05 – Hannover 96 1
Ännu en match där marknaden bedömer segerchansen på hemmalaget till under 50% men där streckspelarna lägger en klart större del av pengarna. 64% kanske Mainz inte lever upp till men det har sett bra ut på slutet, åtminstone i jämförelse med Hannover. Mainz med tre segrar på de fem senaste och då kom förlusterna mot Dortmund och Bayern München. För Hannover har det totalt blivit nio poäng den här säsongen och det är inte på bortaplan de levererar som bäst med sitt 0-2-5 (8-19) facit. Spika på de små lapparna men nog finns det bra värde på tvåan här som vi behöver få med på de större systemet.
Statistik

(11) Lille – Reims 1
Ännu en etta som blivit groteskt högt streckad. Hela 72% mot marknadens chansvärdering på 55%. Men det är lätt att förstå att vi med tretton matcher vill hitta de säkra matcherna då Lille faktiskt imponerat hemma hittills med fina 6-2-0 (17-5). Reims är dock inget stryklag på bortaplan utan plockar sina poäng där. På åtta bortamatcher är det endast tre förluster. Formen klart mer uppåtgående hos bortalaget här dessutom som plockat tio poäng på sina sex senaste matcher. För Lille är det endast åtta poäng på de sex senaste matcherna. Supervärde på tvåan här som endast är streckad på 7% men segrar nästan 20% av mötena.
Statistik

(13) Strasbourg – Caen 1
Även här får hemmalaget tipset. Strasbourg har verkligen visat form på slutet med fina 4-1 borta över Rennes som så nära följdes upp med en seger mot PSG. Dock fick de nöja sig med 1-1 vilket betyder att de nu har spelat in 22 poäng och ligger på en fin niondeplats. Endast en förlust på de nio senaste matcherna och då är det enkelt att förstå att de streckas hårt med 65%. Vinner endast runt 55% vilket likväl kan vara bra att gå på när det gäller mindre system om vi lutat oss mot värdelag tidigare. Caen har det tufft på alla sätt med endast tretton gjorda mål totalt på sexton matcher och borta är det fem gjorda mål på åtta matcher. Åtta matcher i rad nu utan seger med endast tre gjorda mål säger det mesta om formen. Caen var på vippen att åka ur förra säsongen och det är framför allt bortaspelet som är svagt, då med 3-3-13 (10-33).
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 3888 rader på Liverättning
För den som vill komma billigare undan. 144 rader på LiverättningHär lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera (1)

promo
td