Logga in
dec 2018
12

Genomgång av Europatipset (13/12)

Omgångarna på slutet har varit upplagda för att träffa då det varit fin utdelning med gott om värde. Dessvärre blir det dubbel negativ effekt av att bomma en spik men formen är åter i antågande och jag hoppas att det fortsätter bli bra utdelning nu när Europa League ska avgöras. Tretton matcher med starttider 18.55 och 21.00. En trevlig omgång även om just de här matcherna känns svårlösta på förhand. Lycka till att skramla ihop julpengarna!

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: PAOK (match 8, en etta)
(8) PAOK – BATE 1
PAOK vann bortamötet med 4-1 men det är också enda segern i gruppen. Ligger sist på tre poäng men kan vid seger här samtidigt som Chelsea vinner sin match likväl ta och klättra sig förbi upp till en andraplats. Vi kan bortse från den totala målskillnaden då det är inbördes möten i första hand. Det blir en ny grupp mellan de tre lagen på sex poäng och där ligger PAOK på plus minus noll just nu medan BATE har plus ett Vidi ligger redan på minus. Nu räcker det inte att behöva vinna men hemma i sista omgången där de avancerar vidare ska vara en stark morot, speciellt då de överraskande vann bortamötet. Hemmalaget vinner nästan 60% av matcherna här.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Chelsea (match 11, en tvåa)
(11) Vidi – Chelsea 2
Här är det klasskillnad även om Chelsea förlorat två raka bortamatcher i den inhemska ligan. Men nu ställs de mot ungerska Vidi som visserligen kan ta sig vidare på ett oavgjort om PAOK samtidigt vinner. Men ska Chelsea verkligen bjuda in Vidi genom att gå på halvfart? Jag tror Chelsea tar sin sjätte raka seger i gruppen då de har en tillräckligt stark trupp och inte är beroende på någon speciell startelva. Har ett par marginella 1-0 segrar i gruppen varav hemmamötet mot Vidi var en av dessa. Chelsea segrar nästan 60% av dessa mötena. Spikar det bästa laget även om de inte har några större incitament för att faktiskt vinna.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Ludogorets (match 13, en etta)
(13) Ludogorets – Zürich 1
Två lag som inte har speciellt mycket att spela för. Zürich garanterat vidare med sina redan inspelade nio poäng vilket betyder en andraplats just nu. Måste dock vinna ifall man ska nå förstaplatsen men då behöver Leverkusen tappa poäng i sin match. Lär mest spela av matchen här och då ger det bulgarerna ett fint läge att knipa tredjeplatsen, även om den är lika meningslös som fjärdeplatsen. Men nog vill hemmalaget visa lite stolthet i gruppen och de har trots allt endast förlorat två av sina fem matcher. Bra värde på ettan som endast är streckad på 41% men segrar drygt 46%.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(1) Besiktas – Malmö FF X
Det räcker med oavgjort för hemmalaget för att avancera vidare oavsett vad de andra matchen slutar. För Malmö är dock en seger ett måste och det betyder i grunden att matchen kommer öppna upp sig och därmed minimera kryssets chanser. Men till så låga procent som 19 är det definitivt spelbart och det är ett bra tecken för att hämta hem värde här även om turkarna ska vara klara favoriter. Men Malmö har ändå gjort det okej i gruppen med tre oavgjorda och en seger. Enda förlusten kom i premiäromgången borta mot Genk. Krysset inträffar kring 23%.
Statistik

(2) Genk – Sarpsborg 2
Här måste tvåan streckas av två olika anledningar. Dels är den omgångens näst lägst streckade med sina 5%, men Sarpsborg måste även gå för seger här, och då tar de sig vidare i gruppen. Ypperligt läge även om Genk gjort det bra hemma. Men Sarpsborg segrade mot Genk i hemmamötet så de vet hur man gör det åtminstone. Måstestreck för både värde och utdelning.
Statistik

(3) Rapid Wien – Rangers 1
Rangers måste gå för segern här och de har faktiskt gjort totalt hela fem mål på bortaplan i sina två andra matcher på resande fot. Dock endast en poäng på dessa och inte ens i kvalomgångarna imponerade de på bortaplan där det blev en seger och tre oavgjorda mot klart mindre namnkunniga lag. Österrikarna rätta favoriter här även om de klarar sig med oavgjort för avancemang. Men streckade på låga 39% gör att det blir ett bra tecken på kupongen då de segrar drygt 41%.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(4) Villarreal – Spartak Moskva 1
Spanjorerna är obesegrade efter fem matcher i gruppen men har endast en seger samtidigt. Ryssarna tar sig dock vidare vid seger även om de just nu ligger sist i gruppen. Samtidigt talar mycket för ännu ett oavgjort resultat då det blir avancemang för Villarreal. Laget har dock större uppgifter som att lämna bottenträsket i den inhemska ligan, och lär inte offra allt för att ta sig vidare till vårens slutspel som kommer slita än mer. Dock är de i grunden bättre och segrade t ex med hela 5-0 hemma mot Rapid Wien. Streckade på 68% och vinner nästan lika ofta här.
Statistik

(5) Köpenhamn – Bordeaux 1
Det finns bara en möjlighet för Köpenhamn att avancera vidare nu och det är vid seger samtidigt som Slavia Prag förlorar hemmamatchen mot Zenit som redan är klara gruppsegrare. En svår uppgift totalt för danskarna som dock har hittat formen på allvar, även om det gått lite knackigare i Europa League. Segrade i bortamötet mot fransmännen med 2-1 och kommer göra det som de kan påverka här. Streckade i paritet med vinstchansen på runt 45%. Bordeaux tar sig dock vidare vid seger om Slavia Prag förlorar sin match.
Statistik

(6) Olympiakos – Milan 1
Hemmaplan är ofta tillräckligt viktigt för att öka chanserna att nå det man behöver. En direkt avgörande match där grekerna tar sig vidare med 2-0 eller vid segrar med tre mål eller mer. Oerhört svårt och Milan kommer gå in och försöka kontrollera det resultat de har med sig. Men det blir ingen vidare panik även om de skulle hamna i underläge. Ett mål för Milan gör dock mycket, men hjälper även till för att ettan ska bli mer trolig. Jämn match på förhand där Milan blir för mycket streckade just av anledningen att det är ett mer namnkunnigt lag. Krysset överspelat här till höga 33%. Hemmaseger runt 34% av gångerna.
Statistik

(7) Rennes – Astana X
Rennes tar sig vidare med en seger, men är streckade på groteskt höga 70% med en vinstchans kring 58% bara. Har inte imponerat hittills i Europa League medan Astana krigat sig till två oavgjorda på bortaplan, vilket här räcker och blir över för avancemang. Astana vann hemmamötet med 2-0, men det blir så klart tuffare nu. Ta med alla tecken här.
Statistik

(9) Celtic – Salzburg X
Salzburg avgjorde gruppen helt med sin seger i senast hemmamatchen med 1-0 över Leipzig. Att de ska åka upp till Skottland för att kriga till 100% ser jag inte på kartan, hur jag än vänder och vrider på den. Celtic klarar sig även vidare med ett oavgjort resultat här och det känns naturligt att det är två nöjda lag som går av planen efter en tråkig historia. Skulle Celtic förlora här försvinner dock avancemanget om Leipzig segrar hemma mot Rosenborg, vilket de lär göra. Vid gardering ta med ettan här. Den som tror mer på marknaden streckar tvåan till låga 24% då de ska vinna drygt 30% av dessa matcher, men jag tvivlar – trots att de är bättre i grunden.
Statistik

(10) Sevilla – Krasnodar 1
En galen avslutning på gruppen där det högst troligast blir tre lag på tolv poäng ifall Sevilla vinner här. Sevilla +2 inför matchen medan Krasnodar har +1 och Standard Liege har 3 vilket de också kommer stanna på. Så vi kommer ha två vinnande lag ifall Sevilla segrar här (med mindre än fyra mål). Krasnodar kommer försvara avancemanget men inte mycket mer, medan spanjorerna kommer gå för segern och vid 2-0 här lär matchen tappa fart. Ettan till tråkiga 82% men det är singelstreck likväl. Vinner kring 70% enligt marknaden och det är nog korrekt då målen måste göras också.
Statistik

(12) AEK Larnaka – Bayer Leverkusen X
Gruppen avgjord på förhand där Leverkusen ligger en poäng före Zürich. Tyskarna bättre laget men kommer förmodligen ta gruppsegern även vid förlust här. Hemmalaget lika uppgivet men vill avsluta bra och att besegra Leverkusen är alltid något. Cyprioterna får dock nöja sig med ett oavgjort här. Svårlöst match och den som har råd bör väl strecka alla tecknen då den är helt betydelselös.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 2592 rader på Liverättning
För den som vill komma billigare undan. 54 rader på LiverättningHär lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera