Logga in
dec 2018
14

Rullpott: 398 668 kronor på Bomben 1 (14/12)

Tre matcher från hockeyallsvenskan ska avgöras medan rullpotten på 398 668 kronor ska delas ut tillsammans med övriga pengar från omsättningen. Lagom summa för att vi en fredag ska få en återbetalning på nästan 100% vilket passar bra i jultider. Nu är det bara det vanliga arbetet kvar också, att sätta resultatet på tre matcher. Jag hoppas marginalerna är med bättre den här omgången än senast då Linköping i tom kasse slog in 5-2 borta mot Brynäs vilket sänkte skeppet som var värt runt 70 000 kronor på vårt stora bolagsförslag. Personligen har jag tidigare missat runt en halv miljon med Brynäs inblandat och tom kasse vid underläge två mål. Ikväll blir det revansch.

Det är främst Bomben 1 som gäller ikväll. Här finner ni samtliga omgångar.


1. Almtuna – Björklöven
Almtuna har mer eller mindre osannolika spelat tre raka matcher utan att ha släppt in ett enda mål vilket känns smått omöjligt inom ishockey. Ska de åter kunna lyckas med en sådan bedrift? Björklöven har åtminstone streckats upp till 11% på noll gjorda mål. Vi ska dock komma ihåg att två av de tre lagen Almtuna då mött är de som gjort minst och näst minst mål under säsongen hittills, samt Södertälje som släppt in näst flest mål.

Almtuna snittar 2.15 gjorda mål på hemmaplan, medan det totalt för säsongen ligger på 2.39 gjorda mål vilket får ses som lite udda. Fokuserar vi på de senaste sex matcherna blir snittet än sämre framåt och landar på exakt 2.00. Formmässigt släpper de dock in väldigt få mål med ett snitt på 1.67 medan de på hela säsongen rusar upp till 2.86 insläppta per match. När de spelat hemma hyfsar siffrorna till sig lite och landar på 2.38.

För Björklöven som ligger på åttondeplats, två placeringar och två poäng före Almtuna är målsnittet bakåt på bortaplan 2.75. Det intressanta här är att de är sämsta bortalaget vad gäller antalet poäng men totalt vad gäller insläppta mål är det endast tre lag som är bättre i serien! Totalt släpper Björklöven in ett litet bättre snitt och landar på 2.61 per match, medan om vi endast tittar på formen så höjs det till 3.17, men då har de fyra bortamatcher på de sex senaste. Framåt snittar de på dessa sex senaste matcherna 2.83 medan det för hela säsongen sjunker till 2.36 per match. Fokuserar vi enbart på bortamatcherna så landar de på usla 1.67 och det är sämst i hela serien.

Svårlöst match där hemmalaget får ses som favoriter tack vare deras stabila försvarsspel och i kombination med Björklövens usla målproduktion på bortaplan kan vi väl landa kring 3-1 i den här matchen.


2. Leksand – Oskarshamn
Här väljer jag att ta ställning på allt rakt igenom. Leksand har nämligen åtta raka förluster och kan inte ens stava till ordet form längre. Om det vänder ikväll så får det vara så helt enkelt. Oskarshamn är ett av de bättre lagen i serien och verkar åter kunna stava till form, trots att de hade en liten svacka på fyra matcher nyss.

Leksand snittar 2.15 mål framåt på hemmaplan den här säsongen men då startade de serien klart bättre än vad de presterar nu. Totalt i samtliga matcher den här säsongen snittar de hyfsade 2.50 mål framåt medan i de senaste sex matcherna hamnar på låga 1.17, vilket blir 1.13 ifall vi tar med samtliga åtta förlustmatcher i följd. De släpper in 3.63 mål i snitt per match under samma kräftgång medan snittet på hela säsongen landar på 2.68, och ifall vi endast tittar på hemmamatcherna landar de på 2.85 insläppta per match.

Oskarshamn som ligger tvåa i serien släpper på bortaplan in låga 1.62 mål per match. Totalt släpper de in lite fler mål i serien totalt och på de 28 spelade matcherna ligger snittet på 1.96. Formmässigt höjs detta rejält till 2.50 mål bakåt per match vad gäller de senaste sex matcherna, men fokuserar vi enbart på den nya vinstsviten (tre matcher) så ligger snittet på exakt 2.00. Under dessa tre matcher snittar de 3.67 mål framåt och tar vi med formperioden på sex matcher landar laget på 2.50. Totalt i serien snittar de 2.89 mål framåt medan de på bortaplan sänker det marginellt till 2.61.

En match där Leksand på noll till tre mål passar bra och där vi på bortalaget börjar på två mål och kan sluta på runt fem mål, samtidigt som vi har krav på en bortaseger här .


3. Södertälje – Karlskrona
Lagen har mötts två gånger den här säsongen men då med Karlskrona på hemmaplan och två segrar med en total målproduktion på tolv gjorda mål medan de släppt in sju stycken. Södertälje kommer dock med en härlig seger i bagaget borta mot Leksand med 4-0, efter att de gått mållösa från två raka matcher. Dags att segra igen?

Hemma snittar Södertälje 2.77 gjorda mål per match medan de totalt under säsongen sänker det lite till 2.54. När vi fokuserar på de sex senaste matcherna sjunker det ytterligare till 2.17 men då är det också två matcher de gått mållösa från. På de sex senaste släpper de dock inte in så våldsamt med mål utan landar på 2.33 per match. Tittar vi på hela säsongen är de det laget som släpper in näst flest mål totalt och deras snitt landar på 2.86. Inte ens på hemmaplan lyckas de få ordning på det, även om det sänks marginellt till 2.69 per match.

Karlskrona toppar bortatabellen men släpper likväl in höga 2.86 mål per match vilket blir snäppet bättre när vi räknar in samtliga matcher under säsongen, då de landar på 2.67. Formmässigt ser vi åter en liten förbättring och landar på 2.50 per match. Framåt på de sex senaste gör de åtminstone stabila 2.83 per match, vilket blir än bättre när vi räknar med säsongen som helhet där snittet framåt landar på 3.07. Fokuserar vi endast på bortamatcherna så försämras det inte en smula utan även där når de finfina 3.07 mål framåt per match.

Mest svårlösta matchen av de tre och här tror jag vi kan skjuta en del från höften. Känns som målproduktionen totalt går över fyra åtminstone och det kan vara ett riktmärke.


Här lämnar ni in era egna rader på kvällens bomb


Latmasken för den som vill vara med och jaga lite utdelning med ett matematiskt system. Kostnad 576 kronor.

3,4 - 1,2,3
1,2,3 - 3,4
2,3,4,5 - 2,3,4,5


Litet och troligt för en mindre slant. Kostnad 72 kronor.

2,3,4 - 1
0,1,2 - 3,4
3,4 - 2,3


Bolagsförslaget som är reducerat och siktar mot de högre slantarna. Ramen består av 8000 rader och är med en enkel reducering nere på 4080 rader.

1,2,3,4,5 - 0,1,2,3 (ej bortasegrar)
0,1,2,3 - 2,3,4,5 (ej hemmaseger)
1,2,3,4,5 - 1,2,3,4,5 (minst fem mål och max åtta mål)


Lycka till och fundera först ut om det är lite spänning, eller pengar och värde som är det viktigaste, och gör systemet utifrån det.

Kommentera