Logga in
dec 2018
14

Genomgång av Stryktipset (15/12)

Vi saknar jackpottpengarna nu när julen närmar sig men den som blir ensam kan likväl stoppa ner tio miljoner i bröstfickan. Flera tunga favoriter i omgången gör dock att det inte känns så troligt att vi blir ensamma men vi siktar mot 13 rätt åtminstone och det finns en del potential i omgången för att det väl ska bli miljoner. Lycka till.

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Tottenham Hotspurs (match 1, en etta)
(1) Tottenham – Burnley 1
Trots 86% streck och i grunden en hemsk spik på Stryktipset så ser jag ingen annan utväg än att lägga alla ägg i samma korg den här omgången. Tottenham vinner nästintill lika ofta som streckprocenten och vi får tvinga in skrällarna i de andra matcherna för att hitta en skaplig utdelning. Tottenham har visserligen två förluster ”hemma” i ligan den här säsongen men mot Liverpool och City. De är klasser bättre än Burnley – ett lag som med nöd och näppe besegrade Brighton hemma med 1-0 senast. Annars är det ren moll på bortaplan med 1-2-5 (6-17) och att det skulle bli poäng här är osannolikt även om Tottenham har ett intensivt spelschema och där fokus varit riktat mot Champions League i första hand. Men visst kan de ladda om och det är bara att spika!
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Woverhampton (match 5, en etta)
(5) Wolverhampton – Bournemouth 1
Två lag som ligger bra till det i ligan och jagar sjätteplatsen i första hand, med fyra och tre poäng upp. Men då Wolves efter en bedrövlig formsvacka nu hittat segertåget igen, samtidigt som Bournemouth är på nöjesparken och testar attraktionen ”fritt fall” så ska den här matchen sluta med en etta ofta nog för att vara en bra spik. Wolves två segrar i rad mot Chelsea och Newcastle medan Bournemouth endast tagit en seger på de sex senaste omgångarna, då mot Huddersfield efter mycket tur. Jag tror det fortsätter med befintliga riktningar formmässigt och ettan till 55% känns överkomlig då de vinner fler än hälften av dessa möten.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Watford (match 4, en etta)
(4) Watford – Cardiff 1
Tredje spiken blir också den en favorit med mycket streck på sig, runt 69% medan marknaden bedömer chansen till runt 60% bara. Cardiff är dock ett lag på hemmaplan och ett helt annat borta även om de endast förlorat med 1-0 mot både Tottenham och Everton t ex. Samlat är det dock 0-1-6 (3-15) och nykomlingen får fortsatt rikta in sig på hemmamatcherna för att plocka sina poäng. Den oavgjorda matchen kom mot bottenkollegan Huddersfield. För Watford har det dock gått tungt på hemmaplan på slutet men motståndet har varit av högsta kvalité. City, Liverpool och United är tre försluster på de fem senaste hemmamatcherna, medan det blev seger mot Huddersfield med 3-0. Enda stjärnsmällen kom mot Bournemouth hemma med 0-4, annars inledde de med tre raka segrar. Senast gjorde man det bra borta mot Everton och var bara sekunder från fullpoängaren.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(6) Fulham – West Ham 2
Bortalaget är smått överstreckade här om vi får tro marknaden men formen är spikrakt uppåt och då känns inte 46% streck så oerhört mycket. Tre raka segrar har laget stått för även om bortavinsten över Newcastle kanske inte var helt rättvis trots 3-0. Har förvisso mött formlösa lag i nedre regionen men Fulham ligger klart under dessa. Sist med nio poäng och en horribel målskillnad på minus 24 mål. Visserligen starkare hemma men Ranieri har inte fått det uppsvinget ännu som jag förväntat mig trots bra spelare i truppen. Senast förlust med hela 4-1 borta mot United visar inte på någon vidare moral. Tveksam om de kan ha hittat något vinnarkoncept till den här matchen. Tvåan måste streckas.
Statistik

(7) Aston Villa – Stoke 2
Streckspelarna hopar sig kring Villa och det tackar jag för. Stoke med låga 17% känns som hela omgångens guldstreck. Marknaden bedömer tvåan till drygt 26% och faktum är att Stoke har en riktigt fin form nu efter en svajig inledning. Åtta raka matcher utan förlust nu och de har klättrat till en tiondeplats med endast två förluster på tio bortamatcher. Villa är dock starka hemma och hittills briljerar de med fina 5-4-1 (24-17) men Stoke har haft lätt för Villa de senaste åren de spelade i samma liga (fram till 15/16). Förra säsongen förlorade Villa två hemmamatcher och det kan de ha gjort redan nu på lördag den här säsongen.
Statistik

(9) Bolton – Leeds X
Den absoluta botten mot toppen ifall vi stryker ettan och jumbon. Enkelt tycker streckspelarna men här måste vi rata tvåan trots att den bör inträffa kring 56%. Med tre spikar ovan så är krysset här mest intressant till fina 18% och ett värde på 45%. Även ettan till låga 15% är ett måste även om Bolton inte rosar någon marknad. Leeds har dock endast segrat i hälften av sina bortamatcher den här säsongen och serien är jämnare än tabellen avslöjar. Bolton har problem med målskyttet men i fyra av de fem senaste hemmamatcherna har de åtminstone bara släppt in ett mål.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(2) Crystal Palace – Leicester X
Londonlaget var riktigt på gång efter 0-1 hemma mot Tottenham, 0-0 borta mot United samt seger med 2-0 hemma mot Burnley. Sen kom de tillbaka i gamla synder med två raka förluster mot mediokra Brighton och West Ham. Nu får man en ny chans hemma att plocka en trepoängare då Leicester kommer på besök. Ett lag som inte heller imponerar speciellt mycket nu med endast en seger på de fem senaste, hemma mot Watford. En delad poäng här känns logiskt även om det är svårt att bena ut. Hyfsat jämnstreckad match där vi har mikroskopiskt värde på kryss och tvåan.
Statistik

(3) Huddersfield – Newcastle X
Newcastle är verkligen rena rama jojon den här säsongen. Efter att de väl började vinna blev det tre raka segrar, men nu har de åter endast tagit en pinne på de tre senaste matcherna. Visserligen starka 1-1 borta mot Everton men laget kan lika gärna skrälla som att förlora stort. Spelar ofta med fembackslinje mot lagen högre upp i tabellen samt på bortaplan generellt. Känns som de åker till Huddersfield för att inte förlora i första hand. Huddersfield var likt Newcastle på gång med sju poäng på tre matcher i rad innan de åter inkasserat tre förluster på slutet. Var visserligen värda mer borta mot Bournemouth, och senast förlorade de med 1-0 efter ett sent segermål av Arsenal på Emirates Stadium. 0-0 här tro?
Statistik

(8) Blackburn – Birmingham X
Blackburn starka hemma med 4-5-1 (14-11) vilket är bra som nykomlingar efter att ha varit nere och vänt i League One en säsong. Gjorde det bra borta mot Middlesbrough senast där det blev en delad poäng. Men laget har bara en seger på senaste fem matcherna och ett oavgjort ligger nära till hands här trots höga 32% streck. Plocka med alla tecken då Birmingham ger och tar men är ett typiskt hemmalag i grunden. Senast säsongen borta blev det 3-4-16 (17-44) med vi den här säsongen ser fyra förluster hittills på bortaplan jämfört med en enda på hemmaplan.
Statistik

(10) Ipswich – Wigan X
Åter en match i kupongen där det ser ut att bli svårt att hitta en vinnare. Ipswich ligger sist i tabellen med elva poäng och får inte alls till det. På hemmaplan är de utan seger med 0-6-4 (9-15), men det positiva är att de inte förlorar mer än 40% av matcherna där. Wigan har det lika tufft på bortaplan med 1-1-8 (9-20) trots att de totalt samlat ihop 25 poäng och ligger på en 16e plats. Inbördes är det två raka segrar till Ipswich även om det var för två säsonger sen de möttes. Marknaden värderar dock upp tvåan här till 40% vilket borde ge bra värde. Jag är dock inte överens med marknaden här och tycker ettan är lika sannolik som tvåan.
Statistik

(11) Preston – Millwall 2
Endast i undantagsfall tar vi med ettan här trots att de segrar runt 44% av dessa matcher. Detta då vi spikat de tre lagen vi gjort samt ifall man lutar sig mot ytterligare någon större favorit. Värdetappet blir nämligen enormt med ettan här då de är streckade på sanslösa 61% vilket gör att framför allt tvåan innehåller kanonvärde. Segrar runt 26% men är endast streckade på låga 16%. Millwall måste dock rycka upp sig borta då de inte segrat där ännu på de tio inledande matcherna. Preston snittar dessutom 2.3 mål per hemmamatch och har endast förlorat två av sina tio där. Bra form på hemmalaget dessutom med endast en förlust på de senaste elva matcherna men jag förlitar mig på marknaden här och ratar ettan på det mesta.
Statistik

(12) Queens Park Rangers – Middlesbrough X
Middlesbrough med fyra raka segrar inbördes. QPR är dock starka hemma och vi hittar faktiskt ett litet värde på krysset trots 29% streck. Förra säsongen spelade QPR 12-5-6 (38-31) på hemmaplan medan de i år når 5-1-4 (14-12) vilket är 57% av totalpoängen. Ingen superform på något av lagen och de har faktisk ingen seger på de sex senaste matcherna tillsammans. Hemmaplan mot högre kvalité tar ut varandra och krysset väljs först.
Statistik

(13) Swansea – Sheffield Wednesday 1
Swansea tog en viktig trepoängare borta mot Brentford senast även om de höll på att slarva bort 3-0. Sheffield W är ett enklare gäng och hemmaplan för Swansea nu bör få laget att vinna klart mer komfortabelt. Sheffield med 3-1-6 (12-20) på bortaplan, och inte ens hemma visar de upp något just nu när det endast blev oavgjort mot Rotherham senast. Dessförinnan knappa 1-0 mot bottenlaget Bolton. Det kommer inte räcka här och intressant nog har de inte gjort mål på Swansea på de senaste fem matcherna även om det är åtta år sen de möttes i serien, men de sprang på varandra två gånger i FA-cupen i våras. Då 2-0 hemma för Swansea.
StatistikSystemförslag för den halvtjocka plånboken. 5832 rader på Liverättning
För den som vill komma billigare undan. 72 rader på LiverättningHär lämnar du in dina egna rader på Stryktipset

Kommentera