Sharps är skapad av experter inom spelbranschen och alla rankningar av operatörer på vår sida är gjorda med stor diskretion. Vi hoppas att de online spelbolagen som vi har valt ut faller dig i smaken. När du väljer att klicka på en utgående länk på vår sida, kan vi komma att erhålla provision, dock utan någon kostnad från din sida. Läs hela meddelandet här.
Logga in
dec 2018
15

Genomgång av Europatipset (16/12)

På förhand ett enkelt Europatips men sen är den där bolluslingen fortfarande rund dessvärre. Observera även att en match lottas på tipset vilket är tacksamt även om det är jobbigt att åka på en lottad match men sannolikheterna är helt förutbestämda åtminstone. Lycka till i jakten mot 13 rätt och lite stolthet!

Se aktuell streckfördelning här


Amaerildes singelstreck: Besiktas (match 13, en etta)
(13) Besiktas – Trabzonspor 1
Besiktas besegrade Galatasaray i en stabil 1-0 seger för två omgångar sen men fick bara med sig 0-0 borta mot bottenlaget Alanyaspor senast. Utöver det förlust hemma mot Malmö i Europa League och det är frågetecken kring formen. Trabzonspor är dock klart bättre hemma då de på bortaplan endast tagit 32% av sin totalpoäng. Besiktas har fin statistik inbördes dessutom med fyra segrar och en oavgjord på de fem senaste mötena. Endast hemmamatcherna på de fem senaste är det lite sämre med 3-1-1 men stabilt nog för att åter ta en trepoängare här. Gick bra när de spikades mot Galatasaray och vi smider vidare på samma lag.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 1: Olympique Marseille (match 12, en etta) LOTTAS
(12) Marseille – Bordeaux 1 (lottas)
Matchen lottas och ettan är i dagsläget streckad till 47% men inträffar 9 av 16, dvs drygt 56%. Nu kommer ettan antagligen streckas upp mot 55% utan några större problem men sannolikheten på en lottad match är ändå okej. Möjligen kan tvåan på sikt bli intressant när streckprocenten ändrat sig.
Statistik


Omgångens kompletterande spik 2: Barcelona (match 9, en tvåa)
(9) Levante – Barcelona 2
Barcelona har kommit mer och mer under den här säsongen men även fått sig en rejäl stjärnsmäll hemma mot Real Betis där de förlorade med 4-3. Åker inte nonchalanta till den här matchen utan här är det tre poäng som gäller och bibehållen serieledning. Fick sig en läxa i bortamatchen mot Levante i våras, förlust 5-4, vilket var första någonsin inbördes. I de fem föregående idel vinster och hela 19-1 i total målskillnad. Samtidigt blandar Levante mycket på hemmaplan med 2-6 förlust mot Sevilla och 1-3 förlust mot Sociedad. Gjort det bra hittills men nu blir det för svårt. Barcelona streckade på 78% men vinner nästintill samma procent enligt marknaden.
Statistik


Tre viktiga streck att ha med!

(2) Liverpool – Manchester United 1
Toppmöte i ligan med ett Liverpool som nu har samlat ihop 28 raka matcher i Premier League på Anfield utan att förlora. Förra året släppte de in tio mål på sina nitton hemmamatcher medan de den här säsongen släppt in ett ynka mål på inledande sju. Ska mycket till för att den atmosfären ska försvinna från Liverpool även om det finns saker att lägga märke till. United har lyckats spela två raka 0-0 matcher borta mot Liverpool i ligan samt 1-1 och vinst med 2-1 i sina hemmamöten. Liverpool har sett lite svajiga ut tidigare men verkar ha hittat form igen efter det tursamma målet i derbyt mot Everton. United är svårbedömda men någon lysande form har de inte – snarare interna uppgörelser som tar energi. Ettan streckad på 60% men de vinner runt 64% enligt marknaden.
Statistik

(3) Southampton – Arsenal 1
Arsenal vinner förvisso sina matcher medan det samma absolut inte gäller Southampton. Streckprocenten är dock helt uppåt väggarna här., vilket vi måste uppmärksamma. Låga 10% på ettan medan tvåan är på höga 68%, när de snarare enligt marknaden borde ligga kring 25% respektive 50%. Southampton har trots sin nästjumboplats i ligan endast förlorat två av sina sju hemmamatcher, seger saknas dock än. Frågan är mest om de kan stå emot Arsenals offensiv med skytteligaledaren Aubameyang längst fram. Arsenals backlinje är långt från ordinarie och stabil.
Statistik

(8) Espanyol – Real Betis 1
Real Betis är i toppslag och får inte nonchaleras här helt men på mindre system kan vi komma långt med hemmalaget eller det oavgjorda. Betis har fem raka matcher där de hållit nollan men endast två av dessa är från ligaspelet. Senast i Europa League fick de endast med sig 0-0 borta mot Dudelange från Luxemburg. Skrällde dock borta mot Barcelona i mitten av november, men har förutom den tre förluster borta på slutet. Nu ska de dock åter till Barcelona och spela fotboll och möjligen kan känslan ge lite extra energi. Espanyol är dock stabila hemma med 5-0-2 hittills, där dock förlusterna kommit i de två senaste, mot Girona och Barcelona. Bör segra här och inbördes har de två raka segrar på hemmaplan samt endast en förlust på de sju senaste hemmamatcherna, samt hållit nollan i fem av dessa.
Statistik


Korta kommentarer om övriga matcher.

(1) Brighton – Chelsea 2
Chelsea vilade ett flertal startspelare i sin Europa League match borta mot Vidi vilket resulterade i att de endast fick med sig 2-2 från matchen. Vek ner sig mot Wolves för två omgångar sen men fokus redan då kan ha legat på mötet mot City som de vann med 2-0 hemma. Bör vinna nu också, men är galet högt streckade på 74% och vinner knappt två tredjedelar av dessa matcher. Brighton har endast en förlust hemma den här säsongen och ska inte underskattas helt. Endast streckade på 6%.
Statistik

(4) Fiorentina – Empoli 1
Fiorentina med endast en förlust hemma i jämförelse med att de ännu inte segrat borta. Empoli är även de segerlösa på bortaplan, men inbördes mot Fiorentina på bortaplan har de inte förlorat på de tre senaste försöken. Stort frågetecken på formen hos hemmalaget här då de inte vunnit på åtta matcher i följd nu. Känns ändå som det vettiga strecket, då de har ett bättre lag och släpper in mindre än ett mål i snitt på hemmaplan.
Statistik

(5) Sampdoria – Parma 1
Parma gör det bra som nykomlingar, och på bortaplan vinner och förlorar de varannan match. Sampdoria får dock tipset här i första hand. Värde på både ettan och tvåan här vilket gör krysset rätt kallt. Svårlöst match på förhand.
Statistik

(6) Cagliari – Napoli 2
Cagliari har visat sig väldigt svårslagna hemma den här säsongen med 2-5-0 (9-6). Napoli är dock några huvuden högre totalt sett och ligger på en klar andraplats efter suveränen Juventus. Napoli har dessutom fem raka inbördes med total målskillnad på 19-1. Högt streckade på 77% vilket kan göra det intressant att gardera, men nog får Cagliari första hemmaförlusten nu?
Statistik

(7) Roma – Genoa 1
Två lag som har svårt att stava till bra form nu. Tillsammans har de inte segrat på de tio senaste matcherna och än värre blir det om vi fokuserar på Genoa separat. De har själva tio segerlösa matcher i rad dessutom. Roma är starka hemma och hittills på sju matcher har de 18-11 i målskillnad med endast en förlust dessutom. Genoa lär fortsätta sitt segerlösa tåg då de är helt hopplösa borta med 1-1-5 (9-20). Ettan dock streckad på 77%, men en enkel lösning.
Statistik

(10) Leipzig – Mainz 1
Jag har tvivlat på Leipzig från början och delvis är jag rätt på det. Dock har de imponerat på hemmaplan med 5-2-0 (17-3) medan de på bortaplan endast tagit 32% av totalpoängen. Möter nu defensiva Mainz som tagit två raka segrar på bortaplan mot bottenlag på slutet. Ettan är trolig och inte värst överstreckad. Mainz har dock bättre form och är intressanta på 10%.
Statistik

(11) Eintracht Frankfurt – Bayer Leverkusen X
Svårlöst match där Frankfurt vände och vann i veckan borta mot Lazio i Europa League men kommer annars med två nederlag i inhemska ligan. Leverkusen slog cypriotiska Larnaca med 5-1 borta i Europa League men det säger inte så mycket. Leverkusen har tre raka inbördes samt 5-0-1 på senaste tre säsongerna. Blir få kryss historiskt men här känns det likväl som ett vettigt utgångstips, men strecka allt.
Statistik



Systemförslag för den halvtjocka plånboken. 2916 rader på Liverättning




För den som vill komma billigare undan. 24 rader på Liverättning



Här lämnar du in dina egna rader på Europatipset

Kommentera

promo
td